2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ya. benim karnım çok çıktı. pantolonlarımmm olmuyor. eteklede üşüorum. bişiler alan oldumu. kıyafet olarak. nerden aldınız. kaça aldınız. oturunca birde pantolon karnımı iyice sıkıştırıo çok karnım acıo :(

kızlar ya. benim karnım çok çıktı. pantolonlarımmm olmuyor. eteklede üşüorum. bişiler alan oldumu. kıyafet olarak. nerden aldınız. kaça aldınız. oturunca birde pantolon karnımı iyice sıkıştırıo çok karnım acıo :(

canım benimde karnım acıyordu sıktıkça hele otururken daha çok lcv den eşartman aldım bir tane de pantolon aldım kadife baktım orda

kotta var klasik giymek için kumaşta var kanvasta var onlardan alabilirsin birde gebe den iç çamaşırı aldım çok rahatlar..

kızlarrrrrrrr :5: moralim çok bozuk , az evel eşimle görüştüm iş yeri daralmaya gidiyomuş bikaç kişiyi işten cıkarıyolarmış onlardan biri eşim :ssz: offfffffff bu dönemde olcak iş mi bu yaaa:5: ona moral vermeye calıstımm ama dokunsan ağlayacak haldeyim :ssz:

bende rüyamda işten çıkartıldığımı gördüm dudağım ucukladı. hala etkisindeyim korkuyorum. öle bişi olursa naparız diye. kredş vr bizm çünkü.

Allah yardımcın olsun. zor bi durum. daha önce eşimle yaşadık bu durumu. tez vakitte iş bulur inş.

canım benimde karnım acıyordu sıktıkça hele otururken daha çok lcv den eşartman aldım bir tane de pantolon aldım kadife baktım orda

kotta var klasik giymek için kumaşta var kanvasta var onlardan alabilirsin birde gebe den iç çamaşırı aldım çok rahatlar..

çıkamadım ki daha dışarı. alışveriş için yani. yılbaşı günü gideyim diorum ama o zamana kadar da napcam bilmiorum. iç camaşırıda sıkıo aslında. hamile çamaşırı diye mi alıosunuz

kızlar bişi sorcam arasıra bebiş yada kese artık her neyse otururken eğilirken bana batıyo nasıl anlatsam baya batıyo bişey işte acıyo yanii
sizde var mı bu durum neden oluyo acaba

Bu batmalar bende de oluyor hep. Kacinci haftadan betidir bilemiyorum ama oluyor. Daha dikkatli ve yavas hareket emek lazimmis. Ben pek alisamadigm icin hala ani kalkislar falan yapabiliyorum mesela.. Yeni eni alismaa baslaacagim heralde. Bir de boyle guldugumde falan da oluyor.

kızlarrrrrrrr :5: moralim çok bozuk , az evel eşimle görüştüm iş yeri daralmaya gidiyomuş bikaç kişiyi işten cıkarıyolarmış onlardan biri eşim :ssz: offfffffff bu dönemde olcak iş mi bu yaaa:5: ona moral vermeye calıstımm ama dokunsan ağlayacak haldeyim :ssz:

Canim uzuldum duruma aslinda ama ben de bu bebek rizkila gelir sozune cok cok cok inanananlardaim. Kimi bebek ciddi cidd kismetli oluyor ve sans getiriyor annecigine babacigna. Senin bebisin de oyle olacak insaallah. İyi dusunun, iyileri cagirin.

baaa kola demeyinnnnnn :D lıkır lıkır içesim varrr aylardır ağzıma komadımm :(( :D:D:d ay gülsem mi ağlasam mı bilemedim :D

Kola meselesinde nedense bend de var bu durm yaa :Scok kola icen biri de degilim ama bazen oyle biricim yaniyor, canm istiyor ki sormain ama icmiyorum simdilik. Elimin altinda olmuyor zaten, olsa belki nefis korelsin diye birkac yudm alabilirdm...

Sigara meselesine deginmissiniz. Ben bu konuda nedense biraz fazla takintiliyim. Cok fazla rahatsiz oluyorm cunku. Ve icmeyenlerin hicbir sekilde icenler yuzunden magdur olmak zorunda olmadigini dusunuyorm. Benm de kayinvalidem e borumcem iciyor. Hem de cok iciyorlar. Bbek icin kayinvalideme biraktirmak istedik ama yok.... Kiriliyor, kusuyor falan iste. Bilemiyorum ne kadar gercek, biraz isin kolayina kaciyormus gibi geliyor. Bize gelediginde yanmda icmiyor. Onceden de bizim evde icilmedigi icn mutfakta icerdi, simdi de oyle yapiyor ama icenler sanki mutfakta icince hersey halloldugibi dusunuyorlar... O duman koku herneyse iste evin heryerine dagiliyor, heryere siniyor. Heryere nikotn yapisis gibi hissediyorum, hicbiryere dokunasim kalmiyor :(( bebek olunca da birakacak gibi degiller... Bizim gibilerin abarttigin dusunuyorlar ama ben cok rahatsi oluyorum....

Geis kiyafetler ben de tercih ediyorum, henuz yeni olarak uygun birsey bulmadm alamadim ama yine de kiyafetlerimin gobek kismi sikmayanlarindan seciyorum iste... Bazen esmin esofmanlarini giyiiyorum :) bir tek ic camasiri aldim diyebilirim...bir tane sutyen aldim henuz buyuk beden ama alt icin dort tane falan aldim herhalde.... Bir yandan da bebisimin cicerini aliyorum ufak ufak. Daha dogrusu anneannesi aliyoor, oruyoor, dikiyoor falan filan :) simdilik pek de birsey harcadigimi soleyemeyecegim yani...

Bu birkac gundur su kalcaya saplanan sey bende de var ne yazikki. Bakalim buse,ptom da ne zaman gececek. Her gun eni birseyle karsilesiyoruz. Mide bulNtilari da bicak gibi birden kesilir demislerdi ama biizde hic oyle olmadi. Artik daha iiyiz ama mesela bir gun hicbirseyim yoksa, ertesi gun bulantim oluyor, bazen kusmalar oluyor falan gibi...

Bu batmalar bende de oluyor hep. Kacinci haftadan betidir bilemiyorum ama oluyor. Daha dikkatli ve yavas hareket emek lazimmis. Ben pek alisamadigm icin hala ani kalkislar falan yapabiliyorum mesela.. Yeni eni alismaa baslaacagim heralde. Bir de boyle guldugumde falan da oluyor.

Canim uzuldum duruma aslinda ama ben de bu bebek rizkila gelir sozune cok cok cok inanananlardaim. Kimi bebek ciddi cidd kismetli oluyor ve sans getiriyor annecigine babacigna. Senin bebisin de oyle olacak insaallah. İyi dusunun, iyileri cagirin.

Kola meselesinde nedense bend de var bu durm yaa :Scok kola icen biri de degilim ama bazen oyle biricim yaniyor, canm istiyor ki sormain ama icmiyorum simdilik. Elimin altinda olmuyor zaten, olsa belki nefis korelsin diye birkac yudm alabilirdm...

Sigara meselesine deginmissiniz. Ben bu konuda nedense biraz fazla takintiliyim. Cok fazla rahatsiz oluyorm cunku. Ve icmeyenlerin hicbir sekilde icenler yuzunden magdur olmak zorunda olmadigini dusunuyorm. Benm de kayinvalidem e borumcem iciyor. Hem de cok iciyorlar. Bbek icin kayinvalideme biraktirmak istedik ama yok.... Kiriliyor, kusuyor falan iste. Bilemiyorum ne kadar gercek, biraz isin kolayina kaciyormus gibi geliyor. Bize gelediginde yanmda icmiyor. Onceden de bizim evde icilmedigi icn mutfakta icerdi, simdi de oyle yapiyor ama icenler sanki mutfakta icince hersey halloldugibi dusunuyorlar... O duman koku herneyse iste evin heryerine dagiliyor, heryere siniyor. Heryere nikotn yapisis gibi hissediyorum, hicbiryere dokunasim kalmiyor :(( bebek olunca da birakacak gibi degiller... Bizim gibilerin abarttigin dusunuyorlar ama ben cok rahatsi oluyorum....

sigara konusunda kesinlikle haklısın bende o içen insanları anlamıyorum kesinlikle evimde sigara içirtmiyorum oğlum doğduğundan beri içmek isteyen balkonda içiyor soğukta olsa ne yapayım evimin içinde içirtmem kesinlikle çocuklarımı zehirleyemem evimin balkonu kapalı orda bile içseler çok fazla içildiği zaman salonuma siniyor koku.....annem ablam kayınvalidem hepsi sigara içiyor özelliklede annem elinden düşmüyor neredeyse çok yalvardım oğlum olunca bak torunlarında oldu artık bırak şunu diye ama bırakmak bir yana azaltmadı aksine daha çok içiyor sırf bu yüzden anneme gidip kalamıyorum çünki mutfakta içiyor ve olduğu gibi o koku duman heryere ulaşıyor birşeyde diyemiyorum üzülmesin diye faranjitim var ve sigara dumanı baş düşmanı 2 aydır kurtulamadım zaten hastalıktan ilaçta alamıyorum mahvoluyorum resmen ne zaman dumanlı ortama girsem boğazım yanmaya başlıyor ama annem anlamıyor zaten faranjitte bana onun hediyesi bekarken çok sigara içilen ortamda olduğum için kronik faranjit oldum ama o bunu kabullenmiyor ve annem küçüklüğümüzden beri bizim yanımızda sigara içiyordu çünki bilmiyorlardı zararını yada anlamıyorlardı.....
çok zor birşey gerçektende ama nasıl birşey bu sigara anlyamıyorum insanı sevdiklerinden bile uzaklaştırıyor ama kopamıyorlar şimdi düşünüyorum doğum yaptıktan sonra annem nasıl kalacak diye balkon köşelerinde sigara içmek durumunda olacak rahat edemiycek bende üzülücem ama elimden birşey gelmiyor keşke vazgeçebilse zaten oğlum doğduğunda bana laf soktu üstü kapalı dışarıda soğukta sigara içmek zorunda kaldım biz annemize kıyamazdık diye ama ne yapayım bebeğimi zehirleyemem oda keşke torunuma kıyamam soğukta olsa dışarıda içmek zorundayım diye düşünseydi:26:

Canım ben işte uzun etek yada elbise giyen bir bayanım içine tayt aldım. Hamile taytı çok aradım.Büyük beden verelim diyorlardı Allahtan aldanmadım. En sonunda bi mağzada eş değerini buldum. . Aldığım tayt istediğin kadar esniyor yumuşacık. Üşümüyorum eteklerimle rahat rahat giyiyorum:)))

sigara konusunda kesinlikle haklısın bende o içen insanları anlamıyorum kesinlikle evimde sigara içirtmiyorum oğlum doğduğundan beri içmek isteyen balkonda içiyor soğukta olsa ne yapayım evimin içinde içirtmem kesinlikle çocuklarımı zehirleyemem evimin balkonu kapalı orda bile içseler çok fazla içildiği zaman salonuma siniyor koku.....annem ablam kayınvalidem hepsi sigara içiyor özelliklede annem elinden düşmüyor neredeyse çok yalvardım oğlum olunca bak torunlarında oldu artık bırak şunu diye ama bırakmak bir yana azaltmadı aksine daha çok içiyor sırf bu yüzden anneme gidip kalamıyorum çünki mutfakta içiyor ve olduğu gibi o koku duman heryere ulaşıyor birşeyde diyemiyorum üzülmesin diye faranjitim var ve sigara dumanı baş düşmanı 2 aydır kurtulamadım zaten hastalıktan ilaçta alamıyorum mahvoluyorum resmen ne zaman dumanlı ortama girsem boğazım yanmaya başlıyor ama annem anlamıyor zaten faranjitte bana onun hediyesi bekarken çok sigara içilen ortamda olduğum için kronik faranjit oldum ama o bunu kabullenmiyor ve annem küçüklüğümüzden beri bizim yanımızda sigara içiyordu çünki bilmiyorlardı zararını yada anlamıyorlardı.....
çok zor birşey gerçektende ama nasıl birşey bu sigara anlyamıyorum insanı sevdiklerinden bile uzaklaştırıyor ama kopamıyorlar şimdi düşünüyorum doğum yaptıktan sonra annem nasıl kalacak diye balkon köşelerinde sigara içmek durumunda olacak rahat edemiycek bende üzülücem ama elimden birşey gelmiyor keşke vazgeçebilse zaten oğlum doğduğunda bana laf soktu üstü kapalı dışarıda soğukta sigara içmek zorunda kaldım biz annemize kıyamazdık diye ama ne yapayım bebeğimi zehirleyemem oda keşke torunuma kıyamam soğukta olsa dışarıda içmek zorundayım diye düşünseydi:26:

Ben evlenene kadar sigara nedir bilmezdim. Bizim cok genis bir ailemiz var ve kimse sigara ve alkol kullanmaz. Yakin Arkadaslarim da ( belki sansimdan, belki secimlerden) hic sigara kullananlardan olmadi... Yani ben evlenince boyle bir ortamla taismis oldum.... Boylede olunca cok rahatsiz oluyorum... Ben istiyorum ki cocugum da benm gibi buyusun, hic bilmesin bu zehiri, kimsenin elinde gormesin ailesinde. Ama bu mumkun olmayacak gibi... Bazen diyorum ki kendi ailemde olsaydi hic degilse mudahale edebilirdim rahatca. Kayinvalidemler olunca kendi aileme soylendigim gibi rahat degilim, yani kendi annem kendi ablam olsa boyle olmazdi, kirilsa da kusse de nazim gecerdi. Burada is esime dusuyor ama o da abartiyorsun, ne yapayim annem kusuyor goruyorsun diyor, yanlis anliyor, beni istemiyorsuz diyor diye karsi cikiyor. Esimi de arada birakmak istemiyorum ama kayinvalidemin yaptigi da yanlis geliyor, isn kolayinibulmus... Yani neye kusuyorsun ki, kimse mecburdegil sonucta... Sonuctadisarda bile icse gidip elin yuzn yikamasi, dislerini fircalamadi, ustunu degisirmesi gerekirmis ki cocugun yanna gelebilsin. Yine desalarina falan bulasanlar kaliyor tanii ki. Kucucuk yeni gelisecek cigerlere yazik gnah yani. Nikotin heryee yapisirmis gorunmese de... Simdi kend annne, olsa diyeyim git bunlar bnlari yap once diye ama simdi nasil soleyeyim, olacak is mi :((( valla o kada cok dusunuyorum ki nanamazsiiz, surekli bu mesele kafamda. Bakalim sonnda ne olacak :(

Canm alınganlık,tahammülsüzlük,aniden sinirlenme vs...hepsini bende yaşıyorum..Lakin şöyle bir gerçek var...birşeyler yaşıyorum ve çok bilmiş arkadaşlarım "o öyle değil daha çok erken bunları yaşaman için" yada mesela aşerdiğim zamanlarda aşermen için daha çok erken diyor,ya arkadaşım midem bulanıyor,bunu sana ispat etmem için illa üstüne kusmam mı lazım.dersin 10 çocuk doğurdu..kulaktan dolma bilgilerle sürekli eleştirel yaklaştıklarında bende sinirleniyorum...ve onlarla görüşmelerimi azaltıyorum...ya ben çok alınıyorum yada onlar düşüncesizce davranıyorlar..en güzeli fazla sık görüşmemek bunu anladım.:19:

evet canim herseyi bilir onlar,dedigin gibi kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesen tiplerden cok var etrafimizda malesef.kesinlikle mumkun oldugu surece uzak duralim.sinir olmaktan iyidir.:3:

tâtlim vardir bundada bir hayir.emin ol daha iyilerini bulacak.biraz sabir sadece

Hamile oldugumu ogrenir ogrenmez hamile kiyafeti almisim galiba :) 8. Haftadan sonra hemen aldim gerci benim pantalonlarim dardi ve karnima basinc yapmasindan tedirgin oldugum icin birde inanilmaz birden bire heryerim sisti bende 2 tane hamile pantalonu aldim tayt tunik , bol elbise kalin corap boyle kisi atlatirim.Karnim dogru duzgun cikmadi bizim ailenin ic karni genistir birde iri yapili olunca karin daha gec cikarmis, ciplakken hafif bir cikinti var yalnizca yemek yedikten sonra 6 aylik gibi :)benim halen daha karnim cikmadi denilebilir.Ama 14. Haftadan sonra halen eski kiyafetleriniz oluyor mu hani dar pantalonlar, ben basinc yapar diye korkuyorum cunku bagirsaklarimiz yavas calistigindanmi ne, su zamana kadar yemek yedikten sonra karnimin sismesi cok nadirdir suan azicik birsey yedikten sonra masallahim var o yuzden ben hemen hamile kiyafetlerine yapistim :26:
Acaba ben cok kilo mu aldim :26:

canım bende ümraniyedeyim amaaaaaaa
başka doktor yazacağım yerde başak doktor yazmışım :60: :60:
ben burda afiyette serçin hanıma gidiyorum herkes hastane iyi değil gitme diyolar ama doğumun memlekette olucağı için ben şimdilik ona devamediyorum sen kime gidiyorsun

Ben ataşehir tıp merkezinde inci hanım var ona gidiyorum ama bu hafta ya erdem adalet hanımı yada medicana sibel hanıma gidicem sanırım.

çok sagolun kızlarr , inş tez zamanda bulur , beni işten cıkarsalar o kadar üzülmezdim gercekten , bitarafta baba olma heyecanı ve sorumluluk derken :50: hamile kaldığımdan beri çok sık dediğim bisey var , bu cocuk bereketinle gelecek diyeeee içimden ses öyle söylüyoo diyodum , belkide babasının iş kapısını kapatıp daha bereketli rızıklı bir işi cağırıyoo yavrum :44: kim bilir :44: inşallah öyle de olur aksini düşünmek bile istemiyorum :59:

gölgen'cim, çok üzüldüm eşinin durumuna. bugün bir tanıdığımın bebeğinin gelişimi durmuş, kürtaj olmuş, onun haberinin üstüne eşini de duyunca çok üzüldüm. çok şükür ki bebeğiniz sizinle, sağlıklı... eşin de muhakkak ki iş bulur, evlilikte hepimizin zorlu günleri oluyor. vaktiyle çok istediğim fakat kabul alamadığım işler olmuştu, Rabbim sonrasında hep daha iyilerini karşıma çıkardı. bir de sizin bebek gibi bir mucizeniz var, kalpten çok daha hayırlı, bereketli fırsatların karşınıza çıkacağından eminim...

Yaa deme öyleee:5: zaten taktım kafaya orayı
hatta eşime tembihliyorum doğum yaptğımda
bebeğin başında dur sürekli çalarlar malarlarda diyorum:1:
uff içime kurt düştü ama doktorumdan çok memnunum
kız bide ben memorıale gidiyordum ordada sgk geçmiyo
güya ordan kaçtık burasıda aşağı kalır yanı yok her gittiğimizde
200-250den aşağı ödemiyoruz:1:
Ohhh senle tam komşuymuşuzzz:52:

Canım erdemde hangi doktora gidiyorsun

Hamile oldugumu ogrenir ogrenmez hamile kiyafeti almisim galiba :) 8. Haftadan sonra hemen aldim gerci benim pantalonlarim dardi ve karnima basinc yapmasindan tedirgin oldugum icin birde inanilmaz birden bire heryerim sisti bende 2 tane hamile pantalonu aldim tayt tunik , bol elbise kalin corap boyle kisi atlatirim.Karnim dogru duzgun cikmadi bizim ailenin ic karni genistir birde iri yapili olunca karin daha gec cikarmis, ciplakken hafif bir cikinti var yalnizca yemek yedikten sonra 6 aylik gibi :)benim halen daha karnim cikmadi denilebilir.Ama 14. Haftadan sonra halen eski kiyafetleriniz oluyor mu hani dar pantalonlar, ben basinc yapar diye korkuyorum cunku bagirsaklarimiz yavas calistigindanmi ne, su zamana kadar yemek yedikten sonra karnimin sismesi cok nadirdir suan azicik birsey yedikten sonra masallahim var o yuzden ben hemen hamile kiyafetlerine yapistim :26:
Acaba ben cok kilo mu aldim :26:

benim de birçok pantolonum oluyor ama ben bebeğime birşeyolacak diye giyemiyorum eteklerimle ve elbieselerimle daha rahatım:)

kızlar bişi sorcam arasıra bebiş yada kese artık her neyse otururken eğilirken bana batıyo nasıl anlatsam baya batıyo bişey işte acıyo yanii
sizde var mı bu durum neden oluyo acaba

benimde oluyor:50:özellikle uzun süre oturup kaltıktan sonra,bende unutup ani hareketler yapabiliyorum:26:

canım bozma moralini.Bir kapıyı kapatan rabbim diğerini açar.bebeğinin kısmetiyle daha iyi bir iş bulur inş:34:

o kadarcıktan bişey olmaz canım sonuçta bizimde bi nefsimiz var nereye kadar hakim olabilirz
bende geçen bi yudum koladan aldım ne yapayım canım çok çekti:)
bence bu kadar pimpirikli olmak insanın ruh sağlığını bozar
tevekkül etmek en güzeli:16:

ya böyle demeyin:17:ben içiyorum arada bir,öyle yudum falanda değil:53:çok mu zararlı ki:18:

Vakit geçeydide kızım mısın oğlum musun öğreneydim bi yavrum artık:16:.. Neyse az kaldı şafak 9:35: Hadi büyüyelim biz:55:

Back
X