2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
daha cok kılo alırız hele bıde bunyemız yatkınsa bende 72 olmusum 65 ıle gebe kalmısdım :/ olsun bebıslerımızın saglıkları ıyı olsunda

ya benımde karnım bı kocaman oluo bı kucucuk oluo anlamıoprm valla
ama 67 kılo olmusum kızlar sımdıen
58 le hamıle kalmsıtım
yuh dıorm kendıme baska bısı demıorm:52::52::52:
İyi bakmışsın kendine :nazar: Benim karnım bazen 2-3 aylık bazen de 7 aylık oluyor :37: Özellikle yemeklerden sonra şişiyorum. Sabahları ve yatarken karnım kayboluyor.

daha cok kılo alırız hele bıde bunyemız yatkınsa bende 72 olmusum 65 ıle gebe kalmısdım :/ olsun bebıslerımızın saglıkları ıyı olsunda
bebegin sagligi her halukarda iyi oluyor 5 kg vereninki de gelisiyor 5 kg alınınki de.. bizim sagliklar elden gitmese bari cok kilo almayi bundan dolayi istemiyorum seker, tansiyo, tiroid, kolestrol, damar tikanikligi hep kilodan cikan seyler.

bebegin sagligi her halukarda iyi oluyor 5 kg vereninki de gelisiyor 5 kg alınınki de.. bizim sagliklar elden gitmese bari cok kilo almayi bundan dolayi istemiyorum seker, tansiyo, tiroid, kolestrol, damar tikanikligi hep kilodan cikan seyler.

valla ben frenleyemıorm kendımı ya
o kadar kotu alıorm kılo :52::52::52:

Evdeki çocuk odasının bir duvarını komple dolap yaptırmıştım bu yüzdende boş alan daraldı..Dün biraz bebek odalarına bakındık ama o kadar irilerki sığar o sorun değil ama çok tıkış tıkış birşey olacak.Ya ikea nin beşiği ve 2 kapılı dolabını alıcam yaklaşık 700 liraya geliyor yada mobilyacıya büyüyebilen beşik ve 2 kapılı dolap yaptırıcam yaklaşık 2 500 civarında..Siz büyüyebilen beşik mi alacaksınız?hani üstü kalkıyor 1.80 lik yatak oluyor..Ne yapsam sizce?
Mobilyacıda kullanılan filli boyanın çocuk boyasıyla boyanan mobilyası var birde kurşunsuz lake boya , hangisi daha iyi?
İkea avrupa standartlarında belli testlerden geçiyormuş , kullanılan boya sakıncalı değilmiş bildiğim kadarıyla.
Karar aşamasındayım, lütfen fikir verin bana :44:

kızlar bi şey sorcam size, siz geceleri sola yatmayı becerebiliomusunuz
ben ne zaman kalksam hep ya sağ taraftayım ya da yüz üstü yatıyorum
sola yatınca bi türlü uyuyamıyorum

Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir. Hullycim geçmiş olsun gerçekten de ucuz atlatmışsın malesef böyle insanlıktan nasibini almamış mahluklar var ortalıkta, keşke plakasını alıp şikayet edebilseydin ama neyse geçmiş gitmiş size bişey olmamış ya...

BuRcU; Malesef canım ben de aynıyım hiç sol tarafımda rahat edemiyorum ya sağıma dönüyorum ya yüz üstü, ya da sırt üstü ki bilinenin aksine sırt üstü de yatmak iyi değil ama ben solumda yatamıyorum karnım büyüyünce inşallah alışırım ne diyeyim :17:

kızlaaaaaar ben hiç kilo almadım diye sevinirken bi baktım iki günde 1 kilo almışım :53::53:
ilk gebelikten kalma hamile kotumu bi deneyim dedim bugün ancak oldu yaa
ben onu doğuma giderken giymiştim
sonum çok vahim :43::43:

arkadaslar trenddyol'da gapkids, markafoniide debenhamskids var
benim oglana trendyoldan aldıklarım, digerini kaydetmemisim.
$trendyolgap.webp

Yalnız bu isim konusunda bi yalnışlığı düzeltmek istiyorum.
'BADE' ismi şarap anlamında yorumlanır türkçeye ama manası şarap değil şerbettir.

Tasavvuf edebiyatında ve aşık edebiyatındaki "aşk" ve "şarap" a denk gelir. Bahsedilen içki alkol anlamı ile değil ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır.
Âşıklar âşıklığa başlamayı ya da yetişip usta âşık olmayı geleneksel bir unsur olarak gördükleri iki önemli yol olan ya usta yanında yetişme ya da rüyada bade içerek badeli âşık olmaya bağlarlar.

Bade halkbiliminde rakı, şarap gibi alkollü içki anlamına gelmez. Şerbet, su gibi içilecek bir mai olduğu gibi elma, nar, ekmek, üzüm gibi herhangi bir yiyecek de olur. Hatta ele verilen bir saz da bade olmaktadır. Bade içme görülen rüya sonucu manevi bir değişmeye uğramadır.

Kızlar siz hiç çocuk tekmelerken karnınıza bakmışmıydınız. Ben hiç bakmamıştım. Sadece elimim koyuyordum üstüne. Dün akşam kızım çok hareketliydi izleyim dedim, karnım bir oradan bir buradan baloncuk gibi pıt pıt atıp durdu. Eşimde izledi. Görünce daha tuhaf oldum:1: Rüyamda da yürüdüğünü gördüm :emir_bebek: elbise vardı üstünde, çok tatlıydı yaa. Doğsa da sevsem, koklasam mis gibi. :16:

arkadaslar trenddyol'da gapkids, markafoniide debenhamskids var
benim oglana trendyoldan aldıklarım, digerini kaydetmemisim.
Eki Görüntüle 600755

çok ciciymiş güle gülee giyinsin annesi...bnde geçenlerde gapten ve h&mden ciciler almıştım oğluşuma...oralaarın tarzları desenleri daha çok hoşuma gidiyor...sen bunları hangi beden aldın bu arada?

Evdeki çocuk odasının bir duvarını komple dolap yaptırmıştım bu yüzdende boş alan daraldı..Dün biraz bebek odalarına bakındık ama o kadar irilerki sığar o sorun değil ama çok tıkış tıkış birşey olacak.Ya ikea nin beşiği ve 2 kapılı dolabını alıcam yaklaşık 700 liraya geliyor yada mobilyacıya büyüyebilen beşik ve 2 kapılı dolap yaptırıcam yaklaşık 2 500 civarında..Siz büyüyebilen beşik mi alacaksınız?hani üstü kalkıyor 1.80 lik yatak oluyor..Ne yapsam sizce?
Mobilyacıda kullanılan filli boyanın çocuk boyasıyla boyanan mobilyası var birde kurşunsuz lake boya , hangisi daha iyi?
İkea avrupa standartlarında belli testlerden geçiyormuş , kullanılan boya sakıncalı değilmiş bildiğim kadarıyla.
Karar aşamasındayım, lütfen fikir verin bana :44:

canım bende aynı senin durumdaydım..
öncesinden odanın bi cephesini boydan dolap yaptırmıştım..
çocuk için 1.90lık büyüyen karyola, 2 kapılı dolap , birde 5 çekmeceli şifonyer yaptırdım..
İlk sene geceleri hep park yatakta yattı..sonra odasına geçti..
bi süre sonra da yatak başındaki şifonyerleri ve parmaklıkları çıkarttırdık.. serpile serpile yatıyor beyimiz:D

yani ben büyüyen yatak yaptırmış olmaktan çok memnunum ama; senin odanda kalan hacim için nasıl uygun olacaksa öyle yaptır.. :34:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bende aynı senin durumdaydım..
öncesinden odanın bi cephesini boydan dolap yaptırmıştım..
çocuk için 1.90lık büyüyen karyola, 2 kapılı dolap , birde 5 çekmeceli şifonyer yaptırdım..
İlk sene geceleri hep park yatakta yattı..sonra odasına geçti..
bi süre sonra da yatak başındaki şifonyerleri ve parmaklıkları çıkarttırdık.. serpile serpile yatıyor beyimiz:D

Asesulfam bu büyüyen beşik kullanışlı oluyormu? Bende o şekilde almayı düşünüyorum. Kaç yaşına kadar yatabilir bilgin varmı?

kızlar siz hiç çocuk tekmelerken karnınıza bakmışmıydınız. Ben hiç bakmamıştım. Sadece elimim koyuyordum üstüne. Dün akşam kızım çok hareketliydi izleyim dedim, karnım bir oradan bir buradan baloncuk gibi pıt pıt atıp durdu. Eşimde izledi. Görünce daha tuhaf oldum:1: Rüyamda da yürüdüğünü gördüm :emir_bebek: Elbise vardı üstünde, çok tatlıydı yaa. Doğsa da sevsem, koklasam mis gibi. :16:

oyy maşallah kızına canım benim minikimde pıt pıt atıyo elimle takip ediyodum dur bu akşam bende izliyim :16::16:

Kızlar bu bebek eşyaları ile ilgili hiç bir bilgim yok park yatak dediğiniz ne oluyo nasıl bi yatak :44::44::44:

canım sen dilcisin ve anladığım kadarıyla bu konuda epey bilgilisin. ben de sana beril ismini sormak istiyorum anlamı nedir tam olarak ve kökeni? malum internetteki bilgiler güvenilir olmuyor her zaman. kısmetse kızım olucak ve ismini beril koymak istiyoruz ne dersin anlamı için?

Canım Beril diye arapça bir kelime duymamıştım ama arapça çok zengin bir dil her kelimeyi bilmem imkansız zaten diyerekten :34: en iyisi Google'cuğuma bir danışayım dedim :16: Öyle bir kelime varsa illaki bi yerlerde çıkar dedim :27: İnternette çok güzel arapça-arapça sözlükler var şu an hiç kullanılmayan unutulmuş gitmiş kelimelerin manalarını bile bulabiliyosun bazen :52: Ama arap harfleriyle Google'a BERİL yazdığımda karşıma 2 şey çıktı: 1- Pril (Bildiğimiz bulaşık deterjanı görselleriyle beraber hem de :9:) 2- Braille Alfabesi:53: Yani ikisininde Beril'le bir alakası yok! Yazılış benzerliği sadece :1: Türkçe sitelerde berilyum'dan geldiği zümrüt ya da değerli bir taş olduğu yazılmış :12: En doğrusunu Allah bilir tabi ama görünüşe göre arapça değil kökeni :50:

çok ciciymiş güle gülee giyinsin annesi...bnde geçenlerde gapten ve h&mden ciciler almıştım oğluşuma...oralaarın tarzları desenleri daha çok hoşuma gidiyor...sen bunları hangi beden aldın bu arada?

canım ben tulumu 3-6 ay aldım, hottie'yi 6-12. 6aydan sonra co birsey almayım seneye alırım cocuk cok buyurse bakarsın olmaz diye korkmuyor değilim ama dayanamıorum boyle tatlı seyleri gorınce.
0-3 ay 5-6 tane body aldım sonra aldıgım hersey 4-6 veya 6-9 aylık

Back
X