2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ya benımde karnım bı kocaman oluo bı kucucuk oluo anlamıoprm valla
ama 67 kılo olmusum kızlar sımdıen
58 le hamıle kalmsıtım
yuh dıorm kendıme baska bısı demıorm:52::52::52:

Cnm bende 5 kilo aldım, benim hiç miğde bulantılarım,istifra etmem olmadı, iştahım da yerinde aldım kiloları :1: :1: ama çok erken kilo almaya başlamıştım 14 haftalıkken de 5 kiloydu ozaman çok dert ediyodum ama şimdi 17 +3 deyim hala 5 kilo o yüzden biraz içim rahat buaralar ama esas önümüzdeki ay başlıycak kilo almalarımız bakalım kaç kilo alarak gidecez doğuma :1:

park yatak mobilya olmayan, acılıp kapanan, kolayca odadan odaya veya baska yere tasınabilen ama boyutları yatak gibi olan portatıf yataga deniliyor. ayrıca oyun alanı gibi cocugu icine koyup oyuncaklarını doldurup guvende oynamasını saglayabilirsin ama cocuk kapalı alanda kalıor diye oyun parki olarak kullanmayanlar da var.

Cocugun kendi odasına da karyola yerine koyan var, ebeveyn yatak odası icine veya yazlıga, anane babane evine vs alan da. Ben almaya tam karar vermedim ama arastırmalarım sonucu su ikisinden birini alcam.
Kendi odama koymak icin, umarim cocugu odasina alistirir da kullanmam cok:)

Graco Electra ya da Chicco Lullaby

$Graco.webp
$Chicco Lullaby.webp

Cnm bende 5 kilo aldım, benim hiç miğde bulantılarım,istifra etmem olmadı, iştahım da yerinde aldım kiloları :1: :1: ama çok erken kilo almaya başlamıştım 14 haftalıkken de 5 kiloydu ozaman çok dert ediyodum ama şimdi 17 +3 deyim hala 5 kilo o yüzden biraz içim rahat buaralar ama esas önümüzdeki ay başlıycak kilo almalarımız bakalım kaç kilo alarak gidecez doğuma :1:

kızlar ya bi şey sodum toksoplazması negatif çıkanar doktorlarınız testi tekrarladı mı

ya ole hızlı bı carpma degıl ama korkudan oldum ne olduysa
plakayı o korkuyla alamadım
ben ıyıyım ama bebegımı bılmıorm
cok sukur kanama falan da olmadı o yuzden dr a gıtmedım

Çok çok geçmiş olsun cnm ya allah korusun hepimizi ben de karşıdan karşıya geçerken tam kırmızı ışık yanarken yolda kayıp düştüm bir arabadan akan yağ yüzünden allahtan karnıma doğru değil de kalçamın üstüne düştüm biraz cnımız yandı

Çok çok geçmiş olsun cnm ya allah korusun hepimizi ben de karşıdan karşıya geçerken tam kırmızı ışık yanarken yolda kayıp düştüm bir arabadan akan yağ yüzünden allahtan karnıma doğru değil de kalçamın üstüne düştüm biraz cnımız yandı

hullycim ve miraclecim geçmişolsun canım ya Allah betrinden saklasın

Asesulfam bu büyüyen beşik kullanışlı oluyormu? Bende o şekilde almayı düşünüyorum. Kaç yaşına kadar yatabilir bilgin varmı?

ben çok memnunum canım..
o beşik haliyle bile uzun süre kullanılır dilersen..
çünkü yatak 1.90 cmlik.. başındaki şifonyerlerin ölçüsünü(45cm) çıkartsan, bebeğinin yatacağı iç uzunluk 1.45 cm oluyor.. (iyi bi ölçü..oğlum 6 yaşında ve 1.25 şuan.. düşün..:34:)

ben sadece çocuğun giriş çıkışı rahat olsun, haberim olmadan kendisi yataktan aşağı inmeye çalışırsa aksilik olursa diye 2 yaşından sonra parmaklıkları çıkarttırdım..
üstündeki şifonyerlerde iki taneydi, onlarıda yatak yanlarına aldım.. oda haliyle genç odası gibi oldu o zaman .. şuan 6 yaşında,eskiyene kadar yatılır yani:34:

arkadaşlar;
bu yatak mevzuyla ilgili tecrübemi sizinle paylaşmak istedim..
ben kızımda hem oda aldım hem çok heveslendiğim için bambu sepet beşik hazırladım süslü püslü hoşuma gittiğinden
hem de daha sonra park yatak aldım :)
öncelikle ilk aylarda annelik iç güdüsü mü diyim yoksa koruma iç güdüsü mü bilmiyorum ama bebeği görebilir duyabilir yerde
4tutmayı tercih ediyor insan.. benim evim ikinci çocuğuma da oda hazırlamaya müsait büyüklükte olduu halde kendi odası da
olduğu halde yatak odamda tuttum..
Allah nasip ederse görüceksiniz uyanınca bile insan nefesini kontrol ediyoo bi sorun var mı yok mu die
hatta dürttüğümüü hatırlıyorum bi kıpırdasın da ben rahat uyuyabiliim die :)
zaten ilk çok kısa bir dönem
bambu da yatırdım.. fakat biraz hareketlenip ayaklanmaya başlayınca içine sığıyo da olsa hiç güvenli olmuyoo onun için
odaama park yatak yerleştirdim çok çabuk hareketlenip güvensiz hale geldiğini sizde görüceksiniz zaten :)
biraz önce arkadaşın little.. paylaştııı resimlerden ilki çok uygun benimkide ona benziyoo
üzerindeki alt deiştirme bölümü de kullanışlı oluyo hem bebeği çok güzel tutuyo
hem de siz ayakta çok özgürce hareket ederek altını değiştire biliyosunuz..
iki yaşına yaklaşana kadar odamda park yatakta yattı kızım
ayağa kalksaa ve ayağını atsa bile dışarıya doğru çıkamıyorduu
en büyük avantajı bu zaten
siz uyurken uyanıp sessizce bi yerlere kaybolup yaramazlık yapma ihtimali olmuyoo
:)
siz çıkartmadan çıkamıyooo
tabii iki yaşına doğruu ablamın oğlu o fileyi parmaklaya parmaklaya kendine göre bir delik açıp büyütüp büyütüp
kapı yapmıştı ama her çocuk bu kadar cin olmaz :)
ben iki yaşınaa yaklaştığı dönemde yatakodamı boyuyoruz kokusu zararlı die kızımı da ikna ederek odasına taşıdım
ve hiç sorun yaşamadım odasına geçtikten sonra
alıştı ve yattıı..
şu an altıbuçuk yaşında ve halaa sadece zaman zaman
kırk yılda bir şımarıklık yapıp yanımda yatmak isteyebiliyo..
park yataktaa oğluma lazım olursa die bekliyo halaa katlanmış olarak
pratik ve katlandığı zaman bebek arabası kadar yer kaplayan bi hacim kazanıyoo zaten hepsinin özel
taşıma kılıfı da oluyo
oraya buraya yatılı giderken götürebiliyosunuz..

benim tecrübelerimle payşalabiliceklerim bunlar
:)

ben çok memnunum canım..
o beşik haliyle bile uzun süre kullanılır dilersen..
çünkü yatak 1.90 cmlik.. başındaki şifonyerlerin ölçüsünü(45cm) çıkartsan, bebeğinin yatacağı iç uzunluk 1.45 cm oluyor.. (iyi bi ölçü..oğlum 6 yaşında ve 1.25 şuan.. düşün..:34:)

ben sadece çocuğun giriş çıkışı rahat olsun, haberim olmadan kendisi yataktan aşağı inmeye çalışırsa aksilik olursa diye 2 yaşından sonra parmaklıkları çıkarttırdım..
üstündeki şifonyerlerde iki taneydi, onlarıda yatak yanlarına aldım.. oda haliyle genç odası gibi oldu o zaman .. şuan 6 yaşında,eskiyene kadar yatılır yani:34:

Sağol canım. Kesin o şekilde alıcam. :21:

canım bende aynı senin durumdaydım..
öncesinden odanın bi cephesini boydan dolap yaptırmıştım..
çocuk için 1.90lık büyüyen karyola, 2 kapılı dolap , birde 5 çekmeceli şifonyer yaptırdım..
İlk sene geceleri hep park yatakta yattı..sonra odasına geçti..
bi süre sonra da yatak başındaki şifonyerleri ve parmaklıkları çıkarttırdık.. serpile serpile yatıyor beyimiz:D

yani ben büyüyen yatak yaptırmış olmaktan çok memnunum ama; senin odanda kalan hacim için nasıl uygun olacaksa öyle yaptır.. :34:

O zaman sadece beşik alsam en fazla 2 yıl sonra atıp büyük yatak almam gerekecek fuzuli masraf , o zaman bende büyüyen yatak birde 2 kapılı dolap yaptırayım,çok çok teşekkürederim.
Birde şu boya olayı hakkında filli boyanın çocuklar için kullanılan boyası ile boyuyorlar yada kurşunsuz lake ile acaba hangisi daha iyi

Evdeki çocuk odasının bir duvarını komple dolap yaptırmıştım bu yüzdende boş alan daraldı..Dün biraz bebek odalarına bakındık ama o kadar irilerki sığar o sorun değil ama çok tıkış tıkış birşey olacak.Ya ikea nin beşiği ve 2 kapılı dolabını alıcam yaklaşık 700 liraya geliyor yada mobilyacıya büyüyebilen beşik ve 2 kapılı dolap yaptırıcam yaklaşık 2 500 civarında..Siz büyüyebilen beşik mi alacaksınız?hani üstü kalkıyor 1.80 lik yatak oluyor..Ne yapsam sizce?
Mobilyacıda kullanılan filli boyanın çocuk boyasıyla boyanan mobilyası var birde kurşunsuz lake boya , hangisi daha iyi?
İkea avrupa standartlarında belli testlerden geçiyormuş , kullanılan boya sakıncalı değilmiş bildiğim kadarıyla.
Karar aşamasındayım, lütfen fikir verin bana :44:

ben ilk büyüyebilen yatak ve takımını almak istiyordum ama o kadar iri geldiler ki gözüme almaktan vazgeçtim.çünkü dedigin gibi oda tıkış tıkış mobilya olsun istemedim. kutu gibi minyatür bir oda olmasını hayal etmiştim hep :16: ikeanın beşigi ve dolabını aldım. hatta kuruldu ama duvar kagıdının yapılmasını bekliyorum ondan sonra foto koycam buraya :52: çok şirin ve güzel oldu. sadece mobilya kulplarını degiştirdim. karyolayı 3 yaşına kadar kullansa bile yeter ondan sonra bazalı bir yatak alırım. fikrin olsun diye yazmak istedim :))

anladım canım. beril ismini çok severim ama anlamı da güzel olmalı ismin. neyse hayırlısı bakalım :)

ben ilk büyüyebilen yatak ve takımını almak istiyordum ama o kadar iri geldiler ki gözüme almaktan vazgeçtim.çünkü dedigin gibi oda tıkış tıkış mobilya olsun istemedim. kutu gibi minyatür bir oda olmasını hayal etmiştim hep :16: ikeanın beşigi ve dolabını aldım. hatta kuruldu ama duvar kagıdının yapılmasını bekliyorum ondan sonra foto koycam buraya :52: çok şirin ve güzel oldu. sadece mobilya kulplarını degiştirdim. karyolayı 3 yaşına kadar kullansa bile yeter ondan sonra bazalı bir yatak alırım. fikrin olsun diye yazmak istedim :))

İşte bende aynen böylemi yapsam diyede düşündüm hatta ikeadaki beşik hafif olduğu için 2 ay kadar yatak odasında tutarım sonrada odasına alırım birde beşik almaya gerek kalmaz,
Ama şöylede bir durum var zaten 2 kapılı bir dolap alıcam ikedanda alsam mobilyacıyada yaptırsam.En azından 2 yaşından sonra dolabı bir yere kaldırırım diğer büyük dolabın yarısını kullanır yatağı değiştirmeyede gerek kalmaz genç odası gibi olmuş olur diyede düşünüyorum.

Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...

Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...

Bu kadar olur arkadaşım bende sayfaya plesanta previa totalis olduğumu öğrendiğimi söylemek sizlerle paylaşmak için girdim :)

Bu kadar olur arkadaşım bende sayfaya plesanta previa totalis olduğumu öğrendiğimi söylemek sizlerle paylaşmak için girdim :)

Ya çok üzüldüm. İkinize de çok geçmiş olsun. Bak doktorda söylemiş kolay değil biliyorum ama canınızı sıkmayın. Allah a şükür tamamen çaresiz bir dert değil.:26:

Cumartesi benimde kontrolüm var. Korkmaya başladım. Hergün yeni bir şey duyuyoruz. İlk defa duydum böyle bir şeyide.

işte bende aynen böylemi yapsam diyede düşündüm hatta ikeadaki beşik hafif olduğu için 2 ay kadar yatak odasında tutarım sonrada odasına alırım birde beşik almaya gerek kalmaz,
ama şöylede bir durum var zaten 2 kapılı bir dolap alıcam ikedanda alsam mobilyacıyada yaptırsam.en azından 2 yaşından sonra dolabı bir yere kaldırırım diğer büyük dolabın yarısını kullanır yatağı değiştirmeyede gerek kalmaz genç odası gibi olmuş olur diyede düşünüyorum.

senin söyledigini bende düşündüm ama şöylede bişi var 2-3 yaş 2-3 yıl demek :)2-3 yılda neler degişiyor neler, öyle az bir zaman degil.
Birde büyüyen yatagı genc yatagına dönüştürdügünde sadece karyolası kalacak.. Bebek yatagını çıkarıp içine genç yatagı almak durumunda kalacaksın. Iyi bir yatakta nerden baksan en az 1.000 tl civarı. Yani masraf her zaman çıkacak :)) söylediklerimi lütfen seni ikna etmeye çalışıyormuşum gibi algılama sadece bende çok düşündüm bunları onun için her açıdan degerlendirmen için yazıyorum. şuanda karyolayı dedeigin gibi ilk etapta yatak odasında da kullanabilirsin çok hafif çünkü. Ama büyüyen yatak alırsan ayrıca bir beşikte alman gerekebilir. Sonuçta alıcagımız karyola 300 tl. 3 yıl kullanılacagını düşünürsen pekde birşey degil :)))

Bende en son kontrolümde plesanta previa totalis yani plesanta rahim çıkışını kapatmış pozisyonda doktorumun deyimiyle doğal kapı kapalı pozisyondayım, hamile kaldığımı öğrendiğimden bugüne kadar hiç kanamam olmadı bu rahatlatıcı bir şey, belki ilerleyen haftalarda plesanta yer değiştirebilirmiş ama değiştirmemesi durumu da var dr. şimdilik sadece kontrol altında tutacağız seni dedi kesinlikle fiziksel aktivite yok ... 30. hafta da izne ayrılmam gerektiğini buna göre tüm planlarımı yapmamı söyledi ve kesinlikle iternette okuduğun herşeye takılma dedi hatta mümkünse okuma ama mümkün mü ... Nedendir bilmiyorum oğlum sağlıklı onun için herşey yolunda ya ben bu yüzden rahatım... Sıkıntı yapmıyorum eşim ve kız kardeşim biraz telaş yaptı ama içimden bir ses boşuna diyor oğlum yanımda ve biz iyi olacağız diyor , altı üstü normal değilde sezeryan olacağım. Bir çok kadın bilinçli ve istekli sezeryan oluyor zaten ....Polyanna Keeper

Canım çözümü var bu tarafından bak olaya Allah dermansız dert vermesin, bebeğin sağlıklı en önemlisi bu..Tıp zaten çok gelişti en kötü kan vererek seni doğuma hazırlayacak, benim yiğenim 40. haftada pramatüre gibi doğdu korkulacak birşey değil bebek çok çabuk kendini toparlıyor zaten normaldede yaklaşık 38. haftada oluyor doğumlar sen yorma kendini iyi bak kendine aç kalma yeter, en azından hassasiyetini biliyorsun.Birde doktorlar genelde en kötü seneryodan düşünür ki senin doktorun rahat konuşmuş, sen moralini yüksek tut herşeyin üstünden gelirsiniz.

Geçmiş olsun kızlar. İnşallah zamanla düzelir bu sorun

Back
X