2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
iyi denk geldi o zamn. ya hamileyim diye bişi yapmazlarda çalışmıcam için işsizlik sigortası devreye girer mi. ne bilim bu durumlarda yapılacak bişi yokmudur. 4 ay sonra toplu ödücem sonuçta. kredi çekmek, yada yapılandırma yapmak istemiorum. faize tonla para vermek zoruma gidiyor. yüzümü kızartıp çevreden istemek kalıyor geriye de oda az bi para da değil. alışkında değilim borç almaya. neyse bakcam artık. işyerinde de doğrudan muhatap olabileceğim biri yok. doğrudan bi patron yok. öle olsa onlara derdim maaş versinler sonra ben onlara öderdim. neyse bakcam artık. merak ettim diğer arkadaşlar napcak diye. belki bilmediğim bi uygulama vardır bankaların diye bi sorim dedim

İşsizlik sigortası, işten çıkarılman durumunda devreye girer, bunu da banka organize etmez, sen ilgili yerlere başvurursun,
devletten paranı aldıkça kredi tahsilat hesabına yatırıp borcunu ödersin. Banka bu kısmıyle ilgilenmez, o tahsilat hesabına yatan para ıle ılgılıdır,
bu para ıster maastan gelır, ıster elden yatırılır..

Sen işten cıkarılmadıgına gore ıssızlık maası ıle ılgılı bır durumun yok bu durumda.
Onun dısındakı durumlar da bankayı ılgılendırmez ne yazık ki. :((

Benım yukarıda yazdıgım ıkıncı secenegı secersen, yanı ornegın 4 aylık kredı taksıdın ıcın zordaysan,
bu da mesela 4000 TL tutuyorsa, 4000 tl masrafsız kredı alırsan, sen zaten cok fazla faız odememıs olursun.
Cunku bastan zaten masraf olmayan secenegı sececeksın ve 4 ay sonra dogum paranı alınca toplu olarak odeme yapacaksın bu kredıyı kapatacaksın,
yanı odeme planındakı toplam faızı degıl, sadece 4 aylık faızı odemıs olacaksın.
Bu senı çook rahatlatır, kımseden de borc almamıs olursun ama karar senin tabii ki..

İşsizlik sigortası, işten çıkarılman durumunda devreye girer, bunu da banka organize etmez, sen ilgili yerlere başvurursun,
devletten paranı aldıkça kredi tahsilat hesabına yatırıp borcunu ödersin. Banka bu kısmıyle ilgilenmez, o tahsilat hesabına yatan para ıle ılgılıdır,
bu para ıster maastan gelır, ıster elden yatırılır..

Sen işten cıkarılmadıgına gore ıssızlık maası ıle ılgılı bır durumun yok bu durumda.
Onun dısındakı durumlar da bankayı ılgılendırmez ne yazık ki. :((

Benım yukarıda yazdıgım ıkıncı secenegı secersen, yanı ornegın 4 aylık kredı taksıdın ıcın zordaysan,
bu da mesela 4000 TL tutuyorsa, 4000 tl masrafsız kredı alırsan, sen zaten cok fazla faız odememıs olursun.
Cunku bastan zaten masraf olmayan secenegı sececeksın ve 4 ay sonra dogum paranı alınca toplu olarak odeme yapacaksın bu kredıyı kapatacaksın,
yanı odeme planındakı toplam faızı degıl, sadece 4 aylık faızı odemıs olacaksın.
Bu senı çook rahatlatır, kımseden de borc almamıs olursun ama karar senin tabii ki..

buda alternatif oldu bana. tşk ederim

pek sevimli prensesin :nazar::nazar:yaa valla kızlarında ayrı bi tatlılığı oluyor yaa:16::16:
ay tşk ederiz teyzesi bir narin uyoyr benim kız gerçi o sıra uyumuyordu bir ara yüzünü eliyle felan kapattıı :) nerden nereye kocaman oluyorlar birde doğsalar sağ sağlim öyle resimlerini paylaşsak dimi :)

kızlar merhaba,annemlerde olduğumdan ara ara cepten girip takip edebildim,alıntı yapamadım neyazıkki.saat 4' ü geçti ve ben ayaktayım:53:akşam azıcık uyumuştum.sanırım oyüzden uyku tutmadı:50:
kızlar göbüşleriniz çok tatlı.hepinize maşallah diyorum:nazar:ben resim koymak istemiyorum çünkü hepiniz çok zayıfsınız:20:beni görünce gözünüz korkabilir:52::52::52:
hully sen yokmusun sen:20:kız nerene aldın 14 kiloyu:52:bizi kandırıp durdun hep:1:maşallah sanada...

arzu_mu,ugurum77; kızlar çok geçmiş olsun.arzucum canım,benimde bebiş hep geride.geç döllenme benimki.inşallah sende ilaçlarına ve hareketine dikkat ederek çare bulursun derdine.ama çok takmamaya çalış,herşeyin başı stress.ugurum canım,sende dikkat et kendine,iyiki de erken farkedilip önlem alınmış.üzmesin annesini uslu uslu dursun içerde:49:

tetenoz aşım:doktorumdan mail gelmeyince telaşlanıp burda paylaşmıştım.neyseki perşembe mail atmış ve ilk dozu 28. haftaya kadar olabilirsin demiş.bende cuma günü ilk dozunu vuruldum.neyazıkki ogünden beri sol kolum ağrıyor.ama ilaç alıcak kadarda değil.kolumu kaldırırken zorlanıyorum daha çok.

kontrolüm ve gebelik şekerim:cuma kontrolüm vardı.bebişim iyiymiş çok şükür:nazar:ama gebelik şekerim nedeniyle doktorum diyetisyene yönlendirdi:50:1 hafta boyunca dikkat edip kendi kendime açlık tokluk kan şekerimi ölçüp kaydedicem,sonuçlara göre diyet işe yaramazsa insülin iğnesi vericekmiş:14:nasıl becericem şu parmaktan kan alma işini bilmiyorum,çok tırsıyorum:18:gebelik şekerininde kiloyla pek ilgisi yokmuş.zayıf annelerde bile çıkabiliyormuş.daha diyetisyene de gidemedim.nereye kime gidilir onuda bilmiyorum.birde şu kan alma aletinden biran önce temin etmem gerekli:36:

Hizaya soktun bizi valla cevaplar döküldü birden :)) Kırılma tatlım dün farketmedim ben yoksa bende seninle aynı haftadayken yaptırdım yazardım.. 24. haftamdan 25.haftama geçtiğim gün yaptırdım.. Eğer aşıyı yaptırmak istiyorsan henüz geç değil.. Ben doktoruma sormadım bile henüz başıma ne gelecek bilmediğimden en kötüsü için tedbir alıp ilk dozu yaptırdım, Martta diğer doz var..

öyle oldu sanırım:1::1:özelliklede cevap beklediğim arkadaşlarım yazmayınca bozuldum:14:topiğin her satırını en baştan beri tek tek okuyan aktif bir üye olarak ne yalan söylim kırıldım da biraz:19:neyse işte geçti gitti:52:cevap veren tüm arkadaşlara ve sana teşekkür ederim:16:

slm kizlar nasilsiniz biz diabetisyenden geldik cok yorulduk birazda morelimiz bozuldu sekerimiz 92 cikti gecen seferde 143 cikmisti 92 sinirmis risk teskil ediyormus yani. neyse yinede okadar üzülecek kadar degilmis diyeceksiniz sorun surda doguma kadar hergun günde 4 kez sekerimi ölcecekmisim nasil yapcam bilmiyorum
igne agrisina hic gelemiyorum bugun kolumu delik desik ettiler zaten 3 defa kan aldilar bir defada bosa cikti. simdi ben kendi kendime nasil yapcam bilmiyorum:((

canım geçmiş olsun sanada,seninki yine iyiymiş,benim 60'.dk da şekerim 199 çıkmış:53:bende günde üç kez ölçücem ama kandan ve iğneden çok korkuyorum:18:tam adamını buldu:37:

uconn canım benim başıma gelenler aynı anda sanada gelmiş:50:ikili test yaptırdığım doktor sus pustu,ağzından cımbızla laf aldık bizde.hatta alamadık:1:detaylımı yapan doktor iyiydi,ama oda görüntüyü iyi alacam diye alttan üstten bastırdı:53:benimde canım çok yandı ve bebişime bişey olucak diye çok korktum:18:daha sonrada ağrım oldu benimde.eve gelince ağlamıştım:14:detaylıyı atlatmışsınya gözün aydın,bebişinde iyidir merak etme annesi:34:biz evham yapıyoruz birazda...

rezene canım geçmiş olsun,ucuz atlatmışsın.düşmek benide çok korkutuyor:18:bebişin ben iyiyim annecim diyorsa bir sorun yoktur canım,içini ferah tut:16:

kızlar merhaba herkese ..
bende sızler gıbı Allah kısmet ederse hazıran sonunda doğumumu yapıp bir kız bebek sahibi olacagım. Bu zamana kdr gebelık sekerı dışında bir sorunum olmamıştı. Onuda cok hızlı bır sekılde dıyetle kontrol altına aldık. suan 80 lerde falan cıkıyor. benım sorunum amnıyotık sıvımın doktorların deyımıyle "hafif" az olması. ınternette az olmasıyla ılgılı bebekde olusabılecek sorunları okuyunca elım ayagıma dolaştı :(:( suana kdr kılosu , boyu ve dıger organları ıcın bır sorun görulmedı. herseyı normal seyredıyor. gelısım gerılıgı yok. ancak rahat etmek ve detaylı ultrasona gırmek ıcın ankarada prof.dr. özgur deren gıtmeyı dusunuyorum. muayenesı cok pahalı. ankaradada yaşamıyorum ama bebek ıcın deger dıyoruz. Aramızda böyle bır sorunu olan var mı ? doktorunuz birşeyler önerdi mi size ? benım suyum 700 gıbı suan.

kendımı caresız hıssedıyorum..
ya suyu dahada azalır hersey kötuye gıderse....

kızlar merhaba herkese ..
bende sızler gıbı Allah kısmet ederse hazıran sonunda doğumumu yapıp bir kız bebek sahibi olacagım. Bu zamana kdr gebelık sekerı dışında bir sorunum olmamıştı. Onuda cok hızlı bır sekılde dıyetle kontrol altına aldık. suan 80 lerde falan cıkıyor. benım sorunum amnıyotık sıvımın doktorların deyımıyle "hafif" az olması. ınternette az olmasıyla ılgılı bebekde olusabılecek sorunları okuyunca elım ayagıma dolaştı :(:( suana kdr kılosu , boyu ve dıger organları ıcın bır sorun görulmedı. herseyı normal seyredıyor. gelısım gerılıgı yok. ancak rahat etmek ve detaylı ultrasona gırmek ıcın ankarada prof.dr. özgur deren gıtmeyı dusunuyorum. muayenesı cok pahalı. ankaradada yaşamıyorum ama bebek ıcın deger dıyoruz. Aramızda böyle bır sorunu olan var mı ? doktorunuz birşeyler önerdi mi size ? benım suyum 700 gıbı suan.

kendımı caresız hıssedıyorum..
ya suyu dahada azalır hersey kötuye gıderse....

Tatlım çok geçmiş olsun..
Bildiğim kadarı ile bu durum cidden önemli ve en önemli çözümü de bol bol bol bol su içmek..
Sabah ilk kalktıgında 2 bardak, akşam yatarken 2 bardak iç mutlaka..
Onun dısında ögünlerden 2 saat sonra ve 2 ser bardak ıc.
Günde 3 litreye tamamlamaya çalış.
Amniyon sıvısı her 3 saatte bir yenileniyor; ona göre düşün..
Benim okuduklarımdan aklımda kalan, yeteris su içilirse bu sıvı azlıgı ılerlıyor.
Hatta kk da okumustum, bir üye yazmıstı, doktoru kızmıs,
yeterınce su ıcmıyorsun, dıye, bebegı erken almıslardı,
Allah korusun, su an ıcın senın sınırdaymıs zaten.
Düşünüp üzülme, aklına her geldıgınde uzulmek yerıne kalkıp 1 bardak su ıcmenı tavsıye ederim..
Çok geçmiş olsun...

Herkese Günaydın Kızlar,

Mutlu sağlıklı haftalar...

Repla : Çok geçmiş olsun tatlım. Arzu_mu bahsettiğin yazıyı yazan benim bir arkadaşımın başına geldi durum. Sanırım 20 gün kadar erken almak durumunda kaldılar bebeği amniyo sıvısı eksikliğinden. Aynen dediğin gibi doktor kızmış sana hamileliğin boyunca çok su iç dedim dinlemedin diye. yani benim de bildiğim bizim yapabileceğimiz birşey varsa o da bol bol su içmek. sürekli takiple bebeğe zarar verebilecek düzeye gelip gelmediğini araştırıyorlar. repla, hafif azalma diyorlarsa belki bu su içme olayıyla toparlarsın. ben bu topikte şu anda bu durumu yaşayan bir arkadaş duymadım diye hatırlıyorum. tekrar çok geçmiş olsun. sık sık takip ettir, bizi de haberdar et. sevgiler...

$Elanın odası.webp dün ani bir kararla kızımın odasını aldık:31:

Eki Görüntüle 641046 minik kzıım benimkinde de yanak felan yok :) :nazar:

Bakmayin bana iste diye yuzunu saklayan minik pasam :nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 640993

Bayıldım bittim içim eridi annnaaaammm kuzulara bak sen annnaaaammmm :nazar::nazar::nazar:
Sevsin onları teyzeleri, maşallah berakallah :3:

Derya yanak yok diye söylüyorsun ama haftada 200 grama yakın kilo alıcaklar şimdi, sen sanırım benimle yakındın, iki üç hafta sonra bak sen nasıl yanaklarıda olacak..
Çok güzeller yaaaa..:52:

Cnm banka açısından hamile olman bir mazeret olmaz.
Sen aylık ödemelerde sorun yaşıyorsan, vade acısından yenıden yapılandırma talep edebılırsın.
Kalan anaparanı daha uzun bır vadede yenıden kredılendırırler.
Bu durumda avantajın, aylık ödemelerim düşer,
dezavantajın vade uzadıgı için toplam ödemen, yani maliyetin, yani faiz yükün artar.
Vadeyi ne kadar uzatırsan aylık ödemen o kadar cok duser ama toplam faızın de o kadar cok yukselır.
Ayrıca banka bu konuda ınsıyatıf sahıbıdır.
Bu talebını yerıne getırmeyebılır ya da yerıne getırır ama senden komısyon ıster.
Burada hangı bankadan kredı aldıgın onemlı, bazı bankalar ısteseler de vade yapılandırması yapamazlar cunku teknolojılerı musaıt degıldır,
dıgerlerı komısyon vs ısteyerek malıyetle yapabılırler..

Özetle sana önerim, eğer gerçekten çok sıkışmayacaksan, ıdare edebıleceksen bu ıse hıc gırmemen.
Cunku yazık gunah, faız yukun cok artar.
Sen bence ne kadar zor olsa da ya dogum parasını alana dek borc al,
ya da sıkısıklıgın gıdene dek kullanmak uzere bankandan dusuk tutarlı destek kredısı ıste;
dogum paranı alınca bu krediyi toplu olarak kapatırsın, faızın tamamını odemezsın.
Bu arada boyle bır kredı alacagın zaman da malıyetın dusuk olsun ıstıyorsan,
masrafsız kredıye basvur. Masrafsız kredılerde faız daha yuksektır ama sen zaten hazıran gıbı kredıyı erken kapatacagından,
faızın kalan kısmını duseceklerdır.

Baska sorun olursa sorabılırsın, ben yıllarca kredı verdıgım ıcın bu konularda uzmanımdır.
:)

Arzu merhabalar; galiba ben senin hangi bankada bireysel kredilerde olduğunu biliyorum :)

kızlar bişi daha sorcam. burda ev kredisi ödeyenler vardı. özellikle sorum onlara.

biz eşimle çalışıyoruz ama ev kredimiz baya yüksek, ikimizin maaşı anca yetiyor. hatta çoğu zaman açık kalıyor. neyse esas sorum şu. doğum izninde ben maaş alınıyor sanıyordum. maaş olarak almıyormuşuz sonradan toplu ssk dan alıyormuşuz.

bu süre içinde krediyi nasıl ödücem onu düşünüorum :) kredi benim üstüme. acaba hamilelik vs durumunda bankanın böle bi kolaylığı var mıdır. işsiz kaldığında işsizlik sigortası devreye giriyor mesela bildiğim kadarıyla. bu durumda da böle bişi varmıdır ki.

sizle ne yapmayı düşünüorsunuz.

Bir arkadaşım doğum izninde her ay aldı maaşını..Kayınvalidesi SSK da memur..Arkadaşıma demişki her ay iş yerini ara sigortaya giriş yapmaları için sıkıştır..O zaman maaşın her ay yatar..Sanırım birileri işini tam yapmadığından toplu alınıyor maaşlar..Ben muhasebeyi sıkıştırmayı düşünüyorum

Dün gece sabaha kadar bebek arabalarıyla boğuştum. Etrafım bebek arabası dolu seçemiyorum begenemiyorum delirecektm nerdeyse ve uyku ile uyanıklık arasında döndüm durdum çok feciydi suan zombi gibiyim :'(

kızlar bişi daha sorcam. burda ev kredisi ödeyenler vardı. özellikle sorum onlara.

biz eşimle çalışıyoruz ama ev kredimiz baya yüksek, ikimizin maaşı anca yetiyor. hatta çoğu zaman açık kalıyor. neyse esas sorum şu. doğum izninde ben maaş alınıyor sanıyordum. maaş olarak almıyormuşuz sonradan toplu ssk dan alıyormuşuz.

bu süre içinde krediyi nasıl ödücem onu düşünüorum :) kredi benim üstüme. acaba hamilelik vs durumunda bankanın böle bi kolaylığı var mıdır. işsiz kaldığında işsizlik sigortası devreye giriyor mesela bildiğim kadarıyla. bu durumda da böle bişi varmıdır ki.

sizle ne yapmayı düşünüorsunuz.

canım bu konuda muhasebeyle konuşabilirsin.her ay maaşını alırsın ve ssk dan aldığın toplu parayı da izin bitiminde getirip iş yerine verirsin. bu şekilde anlaşma yapan bir çok iş yeri var. mesela bende o şekilde yapıcam şirketimle konuştum.

günaydın kızlar :49: bugun bikeyifsizlik aldı başını gidiyooo ne iş yapmak istiyorum ne biseyyy , işyeri artık cekilmez oluyooo ,biran envel yaz gelsin yaaaa bebişlerimizi kucağımıza alalım , offfffffffffffff :35:

Back
X