- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
benimkiler srasindada kilo farki var.ama dr bisey demedi.bizim sorunlar baska rahim boyu kisalmis.dikis atilacak belki.insallah bisey olmaz.18.haftamdacyim daha.genelde yatiyorum hep.isede gitmicem artik.bide kizimin bexninde kist varmis.dr takip edicek.duaniza ihtiyacim var.insallah saglikla kucagimiza aliriz.
Cok gecmis olsun canım, bende aynı sorunu yasıyorum seninle, 19. Haftada 1.8cm olculdu, hiç bir sıkıntım yoktu, rutin kontrolde farkedildi, sok geçirdim resmen, aşağıdaki bebeğin kafası rahim yoluna girmek uzereydi ultrasonda, kabus görüyorum sanmıştım...dikişin ikizlerdeki etkisi kesinlesmedigi için, erken dogumu ve enfeksiyon riskini tetikleyebilir diye dr'um önermedi, 2 farkli prof'a gittim onlarda aynı şeyi söyleyince yaptırmadım dikis, 7 haftadır sürekli yatıyorum, sadece yemek ve wc için kalkıyorum, cok şükür bugün 26. Hafta bitiyor, inşallah böyle sikintisiz devam eder...senin belirli bir sıkıntın var miydi, ya da yaşadığın gecmis bir tecrübe? Dikis olayını cok iyi araştırıp karar ver, ikiz hamile olup dikissiz devam ettirebilen de var, ancak dikis sayesinde kavusabilende...
canim bnde rutin kont e gimistim.her sey iyiydi.dr kizin beyninde kist var deyince soka girdim.onun sokundan cikamadan rahim boyunda kisalma var dedi.kac cm dedi hatirlamiyorum bile donup kalmisim.ise gidemezsin dedi.artik 2 haftada bir kont e gidicem.mumkun oldugunca yatmaya calisiyorum.sen epey ilerlemissin.darisi basima.tup bebekle hamile kalabildim ins kucagima almak nasip olur.daha once histeroskopi olmustum.ama dikis konusunda dedigin gibi asarili sonuclarda var.hakkimizda hayirlisi olsun canim.
Canım, "rahim agzi yetmezligi yüzünden erken dogum yapanlar" topiginde bir sürü arkadas var bizim gibi, dikislisi dikissizi, ben orayı da takip ediyorum, arada yazıyorum da, sende cogu sorunun cevabını orada canlı örneklerinden alabilirsin...orada hatta bebeğinin beyninde kist olan bı arkadas vardı, normal her bebekte olabilir sonra kaybolur demislerdi ve kayboldu hatta. Bu isin en büyük çözümü yatmak, yer çekimine karsı koyacaksın yani...sende inşallah basaracaksin merak etme, zaman gectikce rahatlıyor insan, suan psikolojik olarak en kötü donemindesin, kim ne dese boş, ben panik ve korkudan oluyodum, seni cok iyi anlıyorum ama yapacak başka bisey yok maalesef, yat canım sen...enfeksiyona, kanama olup olmamasına ve kasilmalarina dikkat et yeter, kasilma olması normal yeter ki bı düzende olmasın, bu haftalarda duzensiz olması lazım...sanırım ilk hamileliğin o yüzden belki bebek hareketlerini henüz hissedemiyor olabilirsin, onlarida hissetmeye başlayınca moralin daha da yükselecek...18-25 hafta arası aşağıya baskının en fazla oldugu donem, ondan sonra rahim yukari çıkıyor ve aşağı baskı azalıyor, 1-1,5 ay sonra belki ufak ufak evde hareket etmeye bile başlayabilirsin...herseyin bası moral ve inanç, sıkı tut bebislerini, bırakma sakin:) Allah hepimizin yardımcısı olsun canım...
kızlar bakın bide üstte yazarken aklıma geldi iyi hoş hiç kalkmadan yattınız diyelim nolucak hareketsiz kaldığınız için kan akışınız duracak bu seferde kan pıhtılaşması riski fazlalaşıyor en iyisi doktoru dinlemek
dr ne derse onu yapcam elbet ama oda dikis konusunda kararsiz kaldi.bir prof a gonderdi.ondan hic memnun kalmadim.takip edelim dikis cozum deil riskleri cok dedi.simdilik kaldik.haftaya kont var bakalim ne olcak.kan pihtilasmasi genetik bisey yatmakla olmaz diye biliyorum.
ARKADAŞLAR bir sorum olcak.benim bir ikizim var yani ikiz kardeşiz.şimdide ben hamileyim tandıklar seninde ikizin olur diyorlar.doktorada henüz gitmedimm 6 haaftalıık.sizce nekadar doğrudur bilgisi olan varmıııı.şimdiden hepinizi tebrik edyorum mevlam hamilik sürecinizde kolylıklar ihsan etsin inşş
kan pıhtılaşması konusuna nerden vardığımı şöyle açıklıyım tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ben doktorlar ve hemşireler hepsi yatma ki kan akışın durmasın ve yavaşlamasın bebeklere düzenli kan gitsin ki iyi gelişebilsinler büyüsünler demişlerdi çok riskli bir durum yoksa yatmayı düşünmüyorum ki zaten doğamız gereği sürekli hareket halindeyiz bende bekliyorum doktorum ne diycek diye belki banada dikiş atılmaz yat der
kızlar merak ettiğim bişey varrr:44: hepinizin ailesinde ikiz varmı?? ben ikiz bebeğim olmasını çook istiyorum inşalh Allah banada nasip eder.. Rabbim hepinizin bebişlerini kucaklarınıza almayı sağlıklı sıhatli büyütmeyi nasip etsin inşallh
egerki cift yumurta ikizi iseniz annenden gelen bi durum oyuzden sendede olma ihtimali var. ancak tek yumurta ikizi iseniz bu erkege bagli ozaman esinin spermlerinin iki basli olmasi gerekir,
cift yumurta ikizi kadinin o ay icin rahime iki yumurta atmasiyla olusuyor tek yumurta ikizi ise erkekteki cift basli spermlerin bir yumurtayi dollenmesiyle olusuyor. karisik oldu ama anlatabilmisimdir umarim
Benim ninem yani anneannemin annesi 2 kere ikiz doğurmuş, koca sülalede bildigimiz sadece o var, simdi bı de ben:) onun doğurduğu ikizlerin yani büyük dayilarimin ve teyzelerimin cocuklarında ve torunlarında yok mesela...dr'um anne tarafından bu geni taşıyor olman gerekiyor, gerisi de sansa kısmete kalmış demişti...ama ihtimali artıran faktörler varmış yas gibi mesela...
kızlar merak ettiğim bişey varrr:44: hepinizin ailesinde ikiz varmı?? ben ikiz bebeğim olmasını çook istiyorum inşalh Allah banada nasip eder.. Rabbim hepinizin bebişlerini kucaklarınıza almayı sağlıklı sıhatli büyütmeyi nasip etsin inşallh
selam kızlar dün kasık ağrılarım çoğalınca doktorum gel bakalım dedi gittik şükür bişey yok bebişler iyi buarada cinsiyetlerini öğrendik....biri kesin erkek ikincisi az gözüktü ama oda erkek büyük ihtimal ..bu sene erkek senesi...allahım herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin
Kızlarrrr bebeklerimin cinsiyetlerini öğrendik.. 2tane oğluşum olacakmış benim deeee :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?