2013 ikiz anne adayları buraya

merhaba arkadaşlar, ben de ikiz bekleyenler arasındayım. bir kızım var 4 yaşında birden bire kalabalık bir aile olacağız inşallah.

Kızlar beslenmeyle ilgili cevap veren herkese teşekkür ederim.İş yerinde olduğum için ayrı ayrı yazamadım kusura bakmayın.
Yeni ikiz annelerine de hoşgeldiniz diyorum.

arkadaşlar bir haftadır kabızlık şikayetim var. doktora görünmemede 10 gün var. sizin doktorunuzun önerdiği ve kullandığınız bir ilaç var mı? beslenmeme de çok dikkat edemiyorum. çünkü çok yoğun bulantım ve kusmam var 4 kilo da verdim. malum suyu bile zor içiyorum. ilaç zorunlu oldu yani.
sizin kullandığınız bir ilaç tavsiyeniz var mı?

Merhaba arkadaşlar... Ben de 13 haftalık ikizlerime gebeyim
sevgili ntugbagoksin ben de kabızlık çektim ve hala çekiyorum, ama kuru kayısı işe yarıyor, kabızlığının nedeni sürekli kusmalarındır muhtemelen, benim de senin gibi çok bulantım oluyordu, şimdi bulantı için ilaç kullanıyorum, günde bir defa çıkarıyorum artık, ama bulantılarım nedeniyle çok iyi beslenemediğim için kabızlığım devam ediyor, muhtemelen senin kabızlığının nedeni de budur, ama dediğim gibi kayısı iyi geliyor, en azından doğal... tavsiye ederim.

kızlar karnım acayip gergin yatamıyorum zeytinyağ sürdüm duş aldım aynı ...sizinde oluyormu...geceler kabusum oldu resmen artık...ama bebişlere ulaşmak için bunları yaşamam gerekiyorsa yaşamaya razıyımm)))))

bende aksam yemeinden sonra cok rahatsiz oluyorum yemegi sindirene kadar catliyorum resmen azda yesem degismiyor surekli sol yanima yatmaktan sikinti geldi cok uyaniyorum gece ve bel agrim artmaya basladi doktorum dahada articagini soyledi

bende aksam yemeinden sonra cok rahatsiz oluyorum yemegi sindirene kadar catliyorum resmen azda yesem degismiyor surekli sol yanima yatmaktan sikinti geldi cok uyaniyorum gece ve bel agrim artmaya basladi doktorum dahada articagini soyledi

aynı canım azda yesem karnım geriliyor geceler kabusum oldu şimdiden...bu gece bel ağrısıda eklendii...daha ilerleyen günlerde hiç uyuyamıcaz heralde............

ben de ikiz anne adayıyım. sizin haftalarınız maşallah baya olmuş ben yolun başında sayılırım. şikayetlerinizi duyunca biraz korktum açıkçası. ama olsun ne yapalım Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.
benim ikizler tüp tedavisi sonucu oldu.
Allah hepimize kolaylık versin

merhaba arkadaşlar.dün kontrolümüz vardı. doktur rahim uzunluğu ölçtü 2,5 cm dedi. istirat etceksin, sadeve yemek yemek ve tuvalete gitmek için kalkcaksın dedi. rahimde hunileşmiş.biraZ karnımdan bastırdı hemen huninin ağzı açıldı. çok korktum. sürekli yatıyorm. Allahım bebeklerimi korusun.ufaklığımçıkmak için çok uğraşıo ama napcaz bilmiyorum...

Bende 19. Haftada ortaya çıkmıştı hunilesme, rahim agzi da 1.8 cm olculmustu, dün 27. Haftayı bitirdik cok şükür, 8 haftadır sadece wc ve yemek için kalkıyorum, dikişim ya da kullandığım her hangi bir ilacım yok, istirahat cok önemli, moralde en az o kadar önemli, moralini bozma, uslu uslu yat:) enfeksiyona, kanamaya ve düzenli kasilmalara dikkat et (hiç birinin olmaması lazım). Mantık yer çekimine karsı koymak ve rahim ağzındaki baskıyı azaltmak, benimki son kontrolde 2,5 cm çıktı...ufakligin bosuna uğraşmasın daha cok vakti var, öyle hemen bırakmıyoruz biraz daha sikis sikis yatmak zorunda orada:)

canım benim ya içimi rahatlattın :) Allahım yardımcımız olsun. bide ben hep soluma yatıp istirahat ediyorum. herhangi bir yatma şeklim olmalı mı? birde duş nasıl alıyosun?

canım benim ya içimi rahatlattın :) Allahım yardımcımız olsun. bide ben hep soluma yatıp istirahat ediyorum. herhangi bir yatma şeklim olmalı mı? birde duş nasıl alıyosun?

Soluna yatışın bebekler için en dogrusu zaten, mümkün oldukça o pozisyonda kal, haftan itibariyle sırt üstü yatman seni baya zorlar ama kolun, bacağın uyustukca istediğin sekli alabilirsin, yastıklardan da destek yap kendine. Düşününce zor ama alışıyor insan hele zaman gectikce moralin düzeliyor, zaman daha hızlı geçiyor...

Ben oturarak dus alıyorum ama enfeksiyonu tetikleyebilir diye pek onerilmiyor, yine de o sekilde icim daha rahat oluyor benim...sende 2-3 kontrol atlat durumunda kötüleşme olmazsa evin icinde ufak ufak hareket etmene izin verir belki dr'un, hareketsizlik pihtilasmaya sebep olabildiği için aslında cokta tercih edilen bisey degil zaman icinde Dr onun için ya ilaç veriyor ya da biraz hareket özgürlüğü tanıyor. Bir de yemek düzenini değiştir, beyaz ekmek, pilav, makarna ve şekerden uzak durmaya çalış hem fazla fazla kilo almamış olursun hem de yatmanın bir numaralı sonucu kabizligi biraz onleyebilrsin...rahim agzi kısalmasi olupta dikisli ya da dikissiz bir sürü ikiz annesi var bebislerini kucağına alan, bu günlerin yaşadığın korku ve panikten dolayı en kötü günlerin emin olabilirsin, 1-2 hafta geçsin bak kendini daha iyi hissedeceksin. Bu isin en zor yani morali ayakta tutmak, bir gün umutlu bir gün karamsar bı bakmissin 37. Hafta bitmiş:)

canim selam.dun kont vardi.ustten goremeyince alttan olcucem dedi.sonra ayni kisalma yok.istirahat edeceksin dedi.sence bikini bolgesine agda yaptirmalimiyim.bu durumda tehlikelimidir.bide senin 2..5 cikmis ya rahim agzi tekrar uzar mi oyle.

canim selam.dun kont vardi.ustten goremeyince alttan olcucem dedi.sonra ayni kisalma yok.istirahat edeceksin dedi.sence bikini bolgesine agda yaptirmalimiyim.bu durumda tehlikelimidir.bide senin 2..5 cikmis ya rahim agzi tekrar uzar mi oyle.

Çok güzel bı haber maşallah, suan için olabilecek en güzel haberi aldık yani, istirahata devam et insallah kisalma olmadan böyle devam eder o...uzama olmuyor canım sadece üstündeki baskı kalktığı İçin toparlıyor kendini, üstüne baskı gelmeye devam ettikçe kısalmada devam ediyor, baskıda ya Bebislerin ağırlığından oluyor ya da kasilmalardan. Ara sıra düzensiz kasilmalarinin olması sorun değil, düzenli olmasin yeter...

bende hayatımda ilk kez jilet kullanıyorum bikini bölgesi için cesaret edemedim yani belki bişey olmaz ama yinede kasları uyarmazsak daha iyi olur gibi geldi bana, bi de enfeksiyon riskini artirmamak icin cok kurcalamak istemedim ama diğer bölgelerde eskisi gibi agdaya devam ediyorum, eğer kısmet olurda 34. Haftayı görürsem ozaman yaptırıyim diyorum bikini bölgesinde agdayi, hem dogumda hem dogum sonrasi rahat ediyom bari biraz...

canim saol kac cm oldugunu sormadim ama.yaa dun geceden beri karnimda bir sanci var.bide sol kasigimda biak saplar gibi agri oluyor.bunlar normaldir umarim.cook korkuyorum bisey olcak diye.bu korku pskolojiyi iyice bozuyo valla.kabizlikta yasiyorum.rahim agzi icin bir baska dr a daha gidicem.esimi ikna edebilirsem tabi...

benim anne tarafımda da çok ikiz gebelik var en yakın dayım ve teyzem kuzenlerinin fln ikiz bebişleri var inşallah banada nasip eder Allah.. hepiniz Allah'a emanet olun bebişlerinizle birlikte inşallah..

kızlar şu an limangoda hayzek terlikler uygun fiyatla kampanyada. hamile terliği olarakta satılıyor.shumanın hamile terliği gibi..

almayı düşünen olursa kaçırmasın derim..

ben bunu aldım havalar soğumaya başladığı için..Eki Görüntüle 508859

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…