2013 ikiz anne adayları buraya

Benim henüz 12 haftalık olduğu için şimdilik yok öyle bir ağrım. Ama ilerleyen haftalarda normaldir diye düşünüyorum. İdare edeceğiz artık. Daha ileri haftadaki arkadaşlar cevaplarlarsa senin de için rahat eder canım.

Rahmin iyice büyüdüğü için kemiklerinde hissettiğin bu ağrıların hepsi normal bence, ben ilk oğlumda da bunlarda da benzer ağrıları hissettim, sadece ikizlerde daha erken başlıyor... kan akısının daha rahat olabilmesi için hamilelikte soluna yatman daha sağlıklı zaten, bende sagıma yatinca nefes almakta zorlanıyorum mesela...bir de ilerleyen donemde karın büyüdukce o gobekle oturmak zor oluyor, aşağıya çekiyor...vs dolayisiyla kürek kemiğinin, kamurganin orada da yamuk yumuk durmaktanda ağrılar oluyor...

Canım rahim agzi ölçümü 18-20 haftaları arasında alttan muayene ile yapılıyor, dr'un önümüzdeki kontrolde büyük ihtimal yapar ama yapmazsa sen mutlaka hatirlat ve alttan iste, bunun bebeğe hiç bı zararı yok, üsten ölçüm cok sağlıklı degil, benim her kontrole gittiğimde ölçüm tekrarlanıyor ve her seferi de alttan yapılıyor. Benim 1.8lik ölçümden sonra dr'um tekil gebelikte 2,5 cm ikizlerde 3 cm alt sinirdir, bunların altına düşerse sıkı takibe alınır, düşme devam ederse de ek önlemler alınır demişti. Zaten epi topu 4-5 cm olan bisey, idrar kesenin dolu veya boş olması, bebeğin o anki pozisyonu bu ölçümü değiştirebiliyor. Benim ölçümum yapılırken dr'um karnımın altından ve üstünden bastirip değişme olup olmadığına bakıyor, bı de dogum yaparmış gibi ikinmami isteyip bakıyor...tabi ben Dr değilim ama 3 cm suan hemen gözünü korkutmasın bence kötü degil ama sen yinede her kontrolde rahim agzi nasil bı değişme var mı diye sor, icimize bı kurt düşüyor nihayetinde kafanın rahat olması cok önemli... bugün benim kontrolum vardı cok şükür değişme olmamış, 34. Haftaya kadar her kontrolde olcecegini soyledi bı dört defa falan daha ölçülcek yani...

Bence bu kontrolüne kadar yat, isin sekli az cok bu seferde belli olur, yine istirahatte olursun ama sürekli yatmazsin hem belki sonundada...benim dr'umda asla kalkmiycaksin demiyor, moral cok önemlidir aman psikolojin bozulmasın, yolumuz uzun, ufak ufak evde dolaş, dinenebilecegin misafirliklere git falan diyor...durumu cok ağır arkadaslar var ben okadar değilim ama yine de 24e kadar hiç kalkmadım, hem hafta cok küçüktü hem de 1.8 cok gözümü korkutmuştu, wc'de bile tedirgin oluyodum dusuvercekler diye tabii böyle bisey mümkün değilmiş, insan beyni ve hormonlar cok kötü oyunlar oynayabiliyor, 2 haftadır ümidim var, moralim var daha iyiyim.

Sanada önümüzdeki 2-3 hafta zor geçebilir aman moralini bozma, demesi kolay ama geçiyor gercekten yasadım:) 24den sonrası daha kolay, bı arkadas burda bana 28den sonrasının nasil geçtiğini anlamayacaksınız demişti, hayal gibi gelmişti:) senin durumunda benimkine benziyor görünürde hiç bir şikayet yok, kanama, enfeksiyon, akıntı, kasilma...vs bu da belki en şanslı olduğumuz şey...

Ha bu arada haftana göre bebeğin hareketlerini aşağıda hissetmen ve rahimdeki genişlemelerden dolayı ağrılar hissetmen normal, rahminin kasilmasi da normal, bunların duzenli kramplar seklinde olması sorun, öyle degilse hiç korkma, bazen tas gibi olabilir karnın hepsi normal...cok rahatsız ya da tedirgin hissedersen kendini pozisyon değiş, tehlikeli ağrılar ne yaparsan yap geçmez, digerleri bı süre sonra gecer. moral en önemli şey, olumlu duşun (en zoru bunlar), bol dua et (en kolayı da bu)

canim saol emek verip okadar yazmissin.bu gittigimde dr dan alttan olcmesini isticem.bakalim ne dicek.isine karisinca biras kiziyo bu dr.aslinda titiz biri bunu gozden kacirmaz umarim.cumartesi kont var.zaten yatiyorum hep.akinti var ama dr normal dedi.sanci filan da bazen oluyor ve geciyor.madem yanlis cikiyor neden alttan olcuyorlar.bir prof a gittim oda ustten bakti.riskli gebelik uzmani ustelik.rapora normal sinirda yazmis ama bana riskli bir adaysin cok dikkat et dedi.su ikiayi atlatmaya bak dedi.umarim guzel haberlerleddlonerim canim.

Allah yardımcın olsun canım, senin icinde dua edicem...son durumdan haberdar et mutlaka...

Çift yumurta ikizi tamam ama tek yumurta ikizi bildigim kadarıyla o sekilde gerçekleşmiyor, çift basli sperm bir sperm anomalisidir, sağlıklı bir sperm değildir, kısırlık tedavisi gören erkeklerin spermleri arasında uygun olmayanlar arasından seçilip atılır mesela. Tek yumurtada çift yumurtada anneyle alakalı bir durum, babanın zaten çift yumurtada belirleyici bı fonksiyonu yokta tek yumurtadaki de henüz kanıtlanmış degil diye biliyorum...

çok geçmiş olsun. İyi düşün ki iyi sonuçlansın.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

benim drum tek yumurta ikizi dedi.Başka bi dra gittim o da biri kız biri erkek dedi cinsiyetleri için ama tek yumurta ikizlerinde cinsiyet genellikle aynı oluyor.Benim ananemin annesinin ikizleri olmuş ama yaşamamışlar.Eşimin de babannesinin annesinin ikiz kızları olmuş ama onlarda yaşamamışlar.Yani genlerle alakalıymış.Genelde 3. kuşakta tekrarlanıyormuş.bildiğim kadarıyla böyle.Allah gönlüne göre versin.

Merhaba Bayanlar,
Bende ikiz bebek bekliyorum. 15. haftadayız, dilerim Rabbim hepimize bebeklerimizi hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip eder..

Merhaba kızlar. Nerelerdesiniz?
Kızlar ben 3.ayımdayım ama hiç iştahım açılmadı.İyi beslenemiyorum gibi geliyor. Süt içemiyorum mesela.Ama ayran ve peynir yemeye çalışıyorum. Siz nasıl besleniyorsunuz biraz anlatır mısınız lütfen.

Bebeklerini besleyemedigini hic düşünme onlar sendeki depodan gayet güzel besleniyorlar, vücudun yaklaşık 16. Haftaya kadar bu sekilde idare edebiliyor...16-17 gibi de iştahın artıyor zaten, kilo alamamış da olabilirsin oda hiç sorun değil...sadece aşiri kilo kaybın varsa serum takviyesi gerekebilir. Su donemde bol sıvı özellikle su tabiki, meyve, kalsiyum (yoğurt yiyorum demişsiniz bu çok iyi), ceviz ve protein (yumurta veya et). Bunlar arasında belki seni en zorlayacak olan et ve yumurta olabilir, kendini çok zorlamadan su donemde haftada 2-3 defa Yemen bile yeterli...

benimde iştahım yeni yeni açılmaya başladı sıkıntı yapma sendeki depolar bebişlere yeter

dün gece nefes darlığı çektim uykudan nefes nefese uyandım geceleri artık kabus oluyor benim için ya bacak ağrısı ya karında gerginlik ..benim gibi şikayetleri olan varmı şeker anneler...

benim daha şimdiden karnımda gerginlik başladı, henüz 15. haftadayım ama devamlı yattığım için olabillir, kanamam var, devamlı yatıyorum maalesef..

Merhaba, ben 15.haftadayım, kısaca özetlersem, doktor haftada en az 3 gün kırmızı et, 1 gün balık yememi istedi. ancak ben balık yiyemediğim için balık yağı verdi. ayrıca haftada 4-5 yumurta yemeye çalışıyorum, canım meyve yemek istemediğinde ise katı meyve sıkacağında bir kaç meyveyi sıkıp veriyor eşim. onun dışında her gün en az 1 bardak süt var.. aklıma gelen bu kadar canım.. umarım biraz fikir oluşturmuştur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…