2013 ikiz anne adayları buraya

canım umarım kesene göre güzel biryer bulursun doktorunla konuş belki sana özel bir şeyler ayarlar ....

arkadaslar bıldıgım kadarıyla kayısıdan once bıraz su ıcın da sonra kayısı ıncır yıyın hemen pesınden ılık su mutlaka ıcın hatta bunların konpostası sureklı tuketın bu co ıyı gelıyo benm bagırsak problemım var bununla rahatlıyorm tavsıye ederm

Eki Görüntüle 518242 Hayırlı & iyi haberler alıp,vereceğimiz güzel bir gün olması dileğiyle...

Bugün bizim ikili testimiz var,dualarınızı bekliyoruz...

İkizlere ikili test nadir yapılıyor sanırım ama benim doktorum istedi,inşallah iyi haberlerle dönmek nasip olur.

Ben de yaptırdım şükür iyi çıktı. İnşallah senden de güzel haberler alırız.

Ben de yaptırdım şükür iyi çıktı. İnşallah senden de güzel haberler alırız.

meraba kızlar bende ikiz hamilesiyim ikiside kız benim doktorum ikili test istemedi 12 haftalıkken hastaydım rahim agzı iltihabı olmuşum kanamayla acil gittik rahim agzından gelen kanmış bir gece yatırdılar rahim agzından kan ve iltihap boşalttı ve sonrasında rahim agzı açıklıgı oldu çok şükür hepsi geçti atlattım şimdi 21 haftalıgız düşecek gözüyle baktı önce doktor test filan istemedi ense ölçümüde yapmadı 18 haftalıkken 4 lü test istedi yapıldı sonuç yüksekmiş riskli çıkmış en iyi sonuç amniyo sıvısından bakmakmış oda riskliymiş bebeklerin birinide kaybedebilirmişim ikisinide bizde kabul etmedik böyle bişeyi göze alamam yıllardan sonra ilkdefa hamileyim tüp bebek ne gelirse allahtan dedik artık inşallah genede bebeklerim saglıklıdır allah herkeze özürsüz eli ayagı düzgün versin..

arkadaşlar mrb bugün bebek sitelerini gezerken şu beşiği gördüm ikiz bebekler için, sizce nasıl..Eki Görüntüle 519461

Yonca Can Can kiz Beik Mavi

bence çok güzel bunun teklileri vardı geçen gün eşimle baktık çok güzel salıncak gibi sallanıyordu yalnız 6-7 aydan sonra yatamazlar gibi küçük içleri satıcıya bunun ikilisini internetten gördük yokmu dedi isterseniz getiririmde birbirine sürtülüyor sallarken dedi ben uzayan sallanan içinde yatagı uyku seti cibindiri olan onlardan alasım var yanında çekmecesi filan hiç bari kıyafetlerinide koyacak yer bol olur bakalım hayırlısı 21 haftalıgım bi 30 hafta filan olayımda alırız hangisi içimize sinerse..

Herkese Merhabalar. Bebeklerini benim gibi kucağına alacağı günü bekleyenlere de sağlıkla almak nasip olsun diyorum. Ben 14. haftama girdim yeni, ikiz bebek bekliyorum. Size bir sorum olacaktı. Ben ikili test için geçtiğimiz 2 hafta doktora gittim, farklı saatlerde 4 defa ultrasona girdim ama bebeklerin pozisyonu uygun olmadığı için ense kalınlığını ölçemedik. doktor bu çok hassas bir ölçüm, yanlış ölçmektense ölçmeyelim bu testi atlayalım, üçlü test yapalım dedi bana. Aynı durumu yaşayan, 2.li test yaptırmayan var mı aranızda. Bana hemen cevap yazarsanız çok sevineceğim. Yoksa bu hafta son, ona göre başka dr.a gideyim

merhaba herkese
15. haftaya gireceğiz yakında ama bulantılar kusmalar tam gaz devam ediyor. zofer içmediğim zamanlar sabah gözlerimi açmamla kusmalar başlıyor ve yarım saat arayla devamlı kusuyorum. taki zoferi içene kadar. zofer bulantı hapı kullanıyorum. onunla da sadece öğünlerimi yiyorum. canım hiç bir şey çekmiyor, iştahım yok.
etrafımda çok var 8-9. aya kadar kusan bayanlar. ben de öyle olacağım diye korkuyorum. 4 kilo vermiştim. zoferden sonra 3 haftada bir kilo almışım. ama gerisi yok. bir yandan bebeklerde büyüyor, daha fazla besin almam gerek. 3 öğün azıcık yemek ve arada bir tabak meyve ile geçiştiriyorum. bebişler düşük kilou olacaklar diye korkuyorum. gerçi büyümeleri tam günü gününe şimedilik ultrasonda.
büyüdükçe daha fazla besine ihtiyaçları olacak. kusmalar umarım gebeliğn sonuna kadar devam etmez.

merhaba ben de ikiz annesi adayıyım bizim ikili testimiz yapıldı, henüz sonucu gelmedi. ama sağlık ocağında benim takibimi yapan hemşire hanım genelde ikizlere pek ikili test yapılmaz demişti, neden dediğimde de sonucu çok belirleyici olmaz demişti. benim kendi doktorum yaptı ama belki sizin doktorunuz ikilinin aciliyeti olmadığını düşünüp direk üçlü istemiştir.

Aslında bizimki de ikili test yapmak istedi ama ölçüm yapamayınca pes etti. Dört defa uğraştı kadın ama olmadı. İki ayrı günde gittik, birer saat arayla ikişer kez ultrasona girdik ama nafile. Kısmet artık. Üçlü testi yapacakmış kesin, o hassas ölçüm istemiyormuş. Allah hepimize sağlıklı, eli ayağı düzgün ebbekler nasip etsin

Slm arkadaslar gebelıgımın 9.haftasındayım ıkız anne adayıyım ve bu ılk gebelıgım bu 2lı 3lu testler nedır hıc bılgım yok ıyı bıseymı kotu bıseymı nezamn yaptırmak gerekıyo

selam güzel hamişler...bugün doktor kontrolümüz vardı bebişlerim artık kesinlikle erkek bunu açıkça gördük)))) ve sağlıklılar şükürki bana doktor doğum tarihi olarak ocak 5-10 verdi normalde şubat 4 ama ikiz erken olur dedi...ve bir ay sonraki kontrolden sonra yatak istirahatı vericem dedi erken doğum olmasın diye dedi.....

maşallah sizlere hanımlar..
sizlerin adına çook sevindim darısı benim gibi bebek özlemi çekenlere olsun...
Allah hepinize hatta hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Slm arkadaslar gebelıgımın 9.haftasındayım ıkız anne adayıyım ve bu ılk gebelıgım bu 2lı 3lu testler nedır hıc bılgım yok ıyı bıseymı kotu bıseymı nezamn yaptırmak gerekıyo

Canım hayırlı,uğurlu olsun bebişlerin öncelikle,Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inş.

İKİLİ TEST:

İlk trimester tarama testi gebeliğin 11-14 haftalarında uygun bir ultrasonografi cihazıyla bebeğin ense pilisi kalınlığının (NT) ölçülmesi ve anne kanında PAPP-A (Pregnancy associated plasma protein) ve free B-HCG ölçülmesine dayanır.

İkili testte bebeğin baş-popo mesafesi (CRL) ,ense pilisi kalınlığı (NT) ,anne kanında PAPP-A ve fB-HCG değerleri saptandıktan sonra özel bir programla risk analizi yapılır ve bebeğin Down Sendromu ve Trizomi 18 için bir risk oranı verilir.
İkili testte verilen sonuç sadece bir olasılıktır. Sonuçta riskin yüksek bulunması bebeğin Down sendromlu olduğunu göstermez. Sadece ileri tetkik gerekliliğini gösterir.Yine test sonucunda riskin düşük çıkması da bebeğin Down Sendromu ya da trizomi 18 olmadığını göstermez.Yalnızca riskin düşük olduğunu ileri tetkik yapmanın gereği olmadığını gösterir.

ÜÇLÜ TEST:[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Gebeliğin 16-20 haftaları arasında anne kanından alınan örnekte b-HCG, alfa feto protein (AFP), ve estriol (E3) denilen üç biyokimyasal maddenin ölçümü ile yapılır. Bu ölçümler gebelik haftasına göre annenin yaşı, vücut ağırlığı, ırkı, annede diyabet olup olmaması ile birlikte değerlendirilir. Gelişmekte olan bebekte olabilecek nöral tüp defekti ve bazı kromozomal anormalliklerle (Down sendromu ve trizomi 18) karşılaşılma riski hesaplanır.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Üçlü test bir tanı testi değildir. Testin amacı bebek ve anne açısından riskli yöntemleri kullanmadan bebekte olabilecek anomali riskini saptamaktır. Eğer test sonucunda risk belirli bir düzeyin üzerinde çıkarsa (genel olarak 1/270 den fazla olması) daha ileri testler yapılarak kesin tanı konmaktadır.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

Canım umarım en yakın zamanda bulantılar kesilir ve bundan sonra rahat bir gebelik geçirirsin...

Canım maşallah paşalarına Allah sağlıklarını,iyiliklerini daim etsin inşallah.

maşallah sizlere hanımlar..
sizlerin adına çook sevindim darısı benim gibi bebek özlemi çekenlere olsun...
Allah hepinize hatta hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Amin canım inşallah Allah razı olsun,tüm isteyenlere nasip etsin inşallah.

Merhaba canım

Evet tarihlerimiz aynı Allah hepimize sağlıklı,keyifli bir hamilelik süreci nasip etsin inşallah.

Amin inşallah. Nasıl geçiyor sizinki bulantılar, baş ağrısı ve dönmesi var mı? Ben çok iyi beslenemiyorum bulantılar yüzünden. Baş ağrım da fazla oluyor. 2-3 gündür de karnımd sancı oluyor ama rahim büyümesinden diye okudum, umarım her şey yolundadır hepimiz için

Canım umarım en kısa zamanda kesilir bulantıların.Benim bulantım pek olmadı.Mide yanması,sindirim problemi ve baş ağrısı oluyor zaman zaman ama çok şükür öyle dayanılmayacak boyutta değil.Bulantı sorununu doktorunla görüştünmü etkili bir ilaç varmış,işe yarıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…