- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
selam arkadaşlar uzun süredir yazamadim bulantilarim yaklaşık 20.haftada geçti ilaca rağmen günde 2 kere kusuyordum en az tiksindigim bazı yiyecekler oldu en kötüsü de et yiyemiyorum b12 eksikligim basladi iğne vurulacagim herhalde bi de ödem ve varislerim basladi bu ayın sonunda izine çıkacağım artık kızlarım da dinlensin biraz.herkese kolayliklar versin Rabbim..
ikiz anneleri size bir sorum olucak ilk hamile olduğunzu anladığınzda kan testine hcg değerlerinz kaç civarındaydı bnm 5 haftalıkken 2230 ve 4211di.. Değerler yüksek olduğu için çoğul gebelik olabilir deniyor bilgi verirsenz sevinirm
tam emin değilim ama sarılığa yakalanacak çocuk sürekli uyur zaten zar zor uyandırarak emzirirsin bence yani emin değilim ama çok emzirmek gerekir aç bırakmamak gerekir asla özellikle ilk hafta
nasıl bi telaştır anlamadım... hala rahatlamadım ben sanırım 32.hafta rahatlayacağım :))
gaz sancılarım azaldı ama arada bi kramp giriyor karnıma sanırısınız ki doğuruyorum( yediklerime dikkat ediyorum zaten ama artık çorapta giyiyorum ...sanırım faydası oldu
sizler nasılsınız??
alışveriş yapmaya başlayanlarınız var mı neler alıyosunuz fikir verin hadi :))
aman kızlar kilo almamaya dikkat edin protein ağırlıklı beslenin kilo alırsanız erken doğum riski artıyormuş....ben 4 kilo aldım ama göbüş kocaman....krampım yok ben kabızlık problemi çekiyordum doktor magnezyum toz verdi suya karıştrıp içiyorum acayip rahatlattı.....
bende alışverişi kıbrısta olduğum için fazla yapamıyorum burası çok pahalı netten alıyorum annemlere gönderiyoruz ablamda istanbula ve bursaya gidecek oralaradan alışverş yapacak....yanigezip alışveriş yapma zevkinden biraz mahrumum burada....biz araba konusunda çok tereddütlüyüz çiftlimi teklimi alalım diye birde baharda alalım diyoruz ozamana kadar acaba pusetmi alsak diye çok tereddütlerimiz var zaten ağustosta türkiyeye dönicez....
yarın ayrıntılı ulturasona gircez bakalım oğulcuklar nasılmış???
buarada kızlar benimkilerin biri çok hareketli diğeri daha azhareket ediyor sizinde öylemi
mannezyum bende kullandım ama devam etmedim bu kontrolde sorayım tekrar ozamankramp ve ağrıların için doktor magnezyum hapı verdi mi canım? benim de bacaklarımda, kasıklarımda çok oluyordu. Baştan beri magnezyum hapı içiyorum ama günde 2-3 şişe maden suyu içmezsem, hap tek başına yeterli gelmiyor bana. Maden suyunu günde 4 şişeye kadar içebiliyormuşuz. İçinde bir çok mineral olduğu içinde hamilelikte çok faydalı..
ben Kütahya'da oturuyorum. Orada ufak tefek bir şeyler aldık eşimle. 6 ay yanımızda yatacakları için büyükçe bir park yatak aldık. 6 aylık olana kadar ikiside sığar içine diye düşünüyoruz. Oyun halılarını falan aldık.Bebek odasınıda beğendik, fiyatında anlaştık, bayram sonrası veya aralık başı gibi isteticez.. Bir kaç kıyafet falan aldım. Şimdi bayram için İstanbul'a annemlerin yanına geldik. Bu cuma annemlerle çıkıp alıcaz bütün gerekli şeyleri. Kıyafetleri, hastane çıkışları, hastane odası süsleri, bebek şekerleri falan filan :) çok heycanlıyım :) herkes erken diyor alışveriş için ama ben daha şimdiden çok ağırlaştım. oturma odasından mutfağa giderken bile tıslaya tıslaya gidiyorum :) bir de benim baştan 12. haftaya kadar 4üzdü bebeklerim. o yüzden karnım çok büyüdü. sonralara bıraksam kesinlikle çıkamam bi yere ve o zaman hiç bir şey kendi zevkime göre olmaz. o yüzden şimdiden halledicem herşeyi. Allaha emanet oğluşlarım :)
aman kızlar kilo almamaya dikkat edin protein ağırlıklı beslenin kilo alırsanız erken doğum riski artıyormuş....ben 4 kilo aldım ama göbüş kocaman....krampım yok ben kabızlık problemi çekiyordum doktor magnezyum toz verdi suya karıştrıp içiyorum acayip rahatlattı.....
bende alışverişi kıbrısta olduğum için fazla yapamıyorum burası çok pahalı netten alıyorum annemlere gönderiyoruz ablamda istanbula ve bursaya gidecek oralaradan alışverş yapacak....yanigezip alışveriş yapma zevkinden biraz mahrumum burada....biz araba konusunda çok tereddütlüyüz çiftlimi teklimi alalım diye birde baharda alalım diyoruz ozamana kadar acaba pusetmi alsak diye çok tereddütlerimiz var zaten ağustosta türkiyeye dönicez....
yarın ayrıntılı ulturasona gircez bakalım oğulcuklar nasılmış???
buarada kızlar benimkilerin biri çok hareketli diğeri daha azhareket ediyor sizinde öylemi
iyi kilo almamışsın 4 kilo azmış ama
bebeklerin de kilosu var çünkü kapladığı alan var
demekki hepsi bebeklerin
benim de 1-2 hafta önceye kadar 4 kiloydu ama erken doğum riski atlattım evdeyim
hareketsizlikten sanırım 3 haftada 3 kilo aldım
bi de benim bebeklerin kilosu iyi biri bir hafta önden gidiyordu
3 haftadır da kilolarını bilmiyorum
birden büyüdüler sanırım
ben alışverişi bir ay sonra başlamayı düşünüyorum şuan için erken bence ne olur ne olmaz biz riskli gebeleriz
benimkilerden de baştan beri kız daha hareketli oğlan ona göre daha az
ama bu gayet normal birşey
yerleştikleri yer önemli
biri daha yakındır ondan daha çok hissediyoruz biri daha uzaktır ondan daha az hissediyoruzdur
buna takılmamak lazım bence
mannezyum bende kullandım ama devam etmedim bu kontrolde sorayım tekrar ozaman
maden suyu içiyorum ama o da midem de gaz yapıyo sanırım ... bakalım tekrar başlayayım ozaman bende...
benim beşikleri annemler alacak bu nedenle bayrama gidince beğeneceğim inşallah... kıyafet alışverişini anneme bırakacağım çnk yolculuk yapmak istemiyorum zaten annem tecrübeli ama biberon gibi detaylı şeyleri benim almam lazım
bi de süsleri, şekerleri falan kısmet olursa ben almak istiyorum
ben de bebişlerimin hareketlerini ayırt edebiliyordum ama sanki 2 gündür oğlumun hareketlerini algılayamıyorum
tıbbı bi bilgi değil ama kız bebekler daha hareketli olurmuş anne karnında...böyle düşünerek rahatlıyorum :))
ben çiftli araba düşünüyorum... eşimiz yanımız da olmayınca nasıl tekli kullanacağız... diğer taraftan çiftli çok zor kullanılıyor diyorlar kafam karışıyor...
kilo olayına gelince ilk başta 6 kilo verdim şimdi 3 kilo aldım zaten kilolu hamile kaldığım için iyi gidiyorum sanırım
zaten kilo almama sebebim hiç tatlı yemiyorum bütün şeker ihtiyacımı meyvelerden karşılıyorum
canım bende birinin hareketini daha az hissediyorum sanırım yerleşme şeklindendir...
benim bebişimin biri biraz geriden geliyor( usg ye göre aslında uyumlu ama dr.um 3-5 gün geride kıza göre dedi... inşallah bu ay yetişecek diğerine
bende alışverişe başlamayı düşünmüyorum sadece beşiklerini beğeneceğim onlarda 7.aydan sonra gelsin istiyorum
son bi kaç gündür çok gergin ve sinirliyim sizlerde de duygusal değişimler oluyor mu kızlar ??
20.haftadan sonra bebekler büyüdükçe hızla kilo alıyorsun
ben de 20.haftaya kadar iidim bi de göbeğim hiç yoktu ikiz olduğuna inanmıyordu kimse
birden bebekler büyüyünce karnım da şişti kilom da arttı
zaten bebekler büyüdükçe kilo almamak tuhaf olur çünkü onların da bir kilosu var
ufak tefek geriden gelmeler önemli değilmiş ona takılma
hamilelikte gerginlik çok normal bir durum
magnezyumu mutlaka kullan
sodayla olmaz
ben erken doğum riski yaşadım 3 hafta önce
kasılma olmasın diye magnezyum şart
2013 ikiz anne adayları buraya ..
Bakalım kaç tane ikiz anne adayımız var
Hep beraber ikiz gebelik sürecini takip edelim ..
ALLAH Herkese hayırlı sağlıklı evlatlar ve sağlıklı gebelik güzel doğumlar nasip etsin inş.[/QUO
bende 2013 ikiz anne adayıyım..İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi...13 haftalık hamileliğim..yeni öğrendik ikiz olduğunu ...doğal yollarla hamile kaldım...2 yıllık evliyim...şimdiden çok alıştım çok süpriz oldu bizim için..Annemın ananesinin varmış ikizleri ...bi sürü bayan doğum yaptı en son benım diyebilirim ailede doğum yapacak kısmet benimmiş ...Kendimi çok şanslı hissediyorum ...
ALLAH Herkese hayırlı sağlıklı evlatlar ve sağlıklı gebelik güzel doğumlar nasip etsin inş.[/QUO
bende 2013 ikiz anne adayıyım..İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi...13 haftalık hamileliğim..yeni öğrendik ikiz olduğunu ...doğal yollarla hamile kaldım...2 yıllık evliyim...şimdiden çok alıştım çok süpriz oldu bizim için..Annemın ananesinin varmış ikizleri ...bi sürü bayan doğum yaptı en son benım diyebilirim ailede doğum yapacak kısmet benimmiş ...Kendimi çok şanslı hissediyorum ...
hayırlın olsun gözünaydın...
allah hepimizinki sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin:)
çok şükür iiyim raporluyum evdeyim doğuma kadardün gece magnezyum aldım çok şükür rahat bi gece geçirdim bundan sonra dikkat ederim uyarılarınız için teşekkür ederim
benimde bu hafta karnım çıkmaya başladı hiç ikiz gibi değilim zaten... kilom vardı sanırım göbüşüm ondan belli olmuyor :))
kiloyu sorun etmiyorum yeter ki bebişlerimi sağ sağlim kucağıma vaktinde almak nasip olsun
canım sen şimdi iyisin dimi?? kasılmaların azaldı mı ??
çok şanslıısn maş. RABBİM isteyen herkese nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?