- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Canım umarım en kısa zamanda kesilir bulantıların.Benim bulantım pek olmadı.Mide yanması,sindirim problemi ve baş ağrısı oluyor zaman zaman ama çok şükür öyle dayanılmayacak boyutta değil.Bulantı sorununu doktorunla görüştünmü etkili bir ilaç varmış,işe yarıyormuş.
Amin inşallah. Nasıl geçiyor sizinki bulantılar, baş ağrısı ve dönmesi var mı? Ben çok iyi beslenemiyorum bulantılar yüzünden. Baş ağrım da fazla oluyor. 2-3 gündür de karnımd sancı oluyor ama rahim büyümesinden diye okudum, umarım her şey yolundadır hepimiz için
evet canım 2li 3lü istemiyorlar genelde...slm dosba.
bende senin gibi ikiz bebek bekliyorum ve 17.haftadayım.2 li ve 3 lü tarama sonuçları yanıltıcı olabildiği için doktorlar pek tavsiye etmiyor.bende senin gibi sali günü kontrole gidicem ve detaylı ultrasona giricem.bu arada gaz sancısı çekiyorum senin gibi ama bazı gebeliklerde olabiliyormuş,inşallah normaldir bizimkide...
benim bulantılarım çok fena. 15. haftaya girdik. her sabah kusuyorum. acaba sadece sabah bulantısı diyorum, bekliyorum ardından yarım saat geçmeden 2. kez kusuyorum. o zaman mecburen ilaç alıyorum. normal bulantı hapları hiç işe yaramıyor. hatta emdemur falan gibi normal bulantı haplarını da hemen kusuyorum, mide kabul etmiyor. ben zofer 4 mg kullanıyorum. çok etkili. genellikle kemoterapi gören hastalara verilen bir ilaç. mecbur kalınmayınca hamilelere verilmiyor, fakat benim gibi kilo vveren, ağzına lokma koyamayan, koymasa dahi sürekli kusan hastalara doktorlar veriyor.
ben hala kusuyorum malesef. bu ilacı içince et haricinde herşeyi yiyorum. etin kokusundan çok tiksindim hamilelikte.:) canım yine de hiç bir şey çekmiyor ama zorla yiyorum. günde 4 öğün falan yiyorum. iştah ta yok yani. zorluyorum. beslenme alışkanlığım çok değişti.
umarım şu bulantılar geçer hepimizin ve doğru düzgün beslenmeye başlarız. şu da var, etrafımda bu kusmaları 8-9 ay çeken çok kişi var. umarım onlara benzemeyiz. :)
başımda ağr yok allahtan da, rahim ağrısı oluyor. büyüyor da ondan tabi. özellikle geceleri sırtüstü bacaklarımı uzun süre uztıp yatarsam çok ağrıyor. geriliyor mu ne. muhakkak dizlerimi kırmam gerekir. o zaman rahatlıyorum. ılık duş iyi geliyormuş rahim ağrısına. ya da havalar da serinledi. sıcak su torbası da koyabilirsin.
allah kolaylıklar versin.
Canım hayırlı,uğurlu olsun bebişlerin öncelikle,Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inş.
İKİLİ TEST:
İlk trimester tarama testi gebeliğin 11-14 haftalarında uygun bir ultrasonografi cihazıyla bebeğin ense pilisi kalınlığının (NT) ölçülmesi ve anne kanında PAPP-A (Pregnancy associated plasma protein) ve free B-HCG ölçülmesine dayanır.
İkili testte bebeğin baş-popo mesafesi (CRL) ,ense pilisi kalınlığı (NT) ,anne kanında PAPP-A ve fB-HCG değerleri saptandıktan sonra özel bir programla risk analizi yapılır ve bebeğin Down Sendromu ve Trizomi 18 için bir risk oranı verilir.
İkili testte verilen sonuç sadece bir olasılıktır. Sonuçta riskin yüksek bulunması bebeğin Down sendromlu olduğunu göstermez. Sadece ileri tetkik gerekliliğini gösterir.Yine test sonucunda riskin düşük çıkması da bebeğin Down Sendromu ya da trizomi 18 olmadığını göstermez.Yalnızca riskin düşük olduğunu ileri tetkik yapmanın gereği olmadığını gösterir.
ÜÇLÜ TEST:[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Gebeliğin 16-20 haftaları arasında anne kanından alınan örnekte b-HCG, alfa feto protein (AFP), ve estriol (E3) denilen üç biyokimyasal maddenin ölçümü ile yapılır. Bu ölçümler gebelik haftasına göre annenin yaşı, vücut ağırlığı, ırkı, annede diyabet olup olmaması ile birlikte değerlendirilir. Gelişmekte olan bebekte olabilecek nöral tüp defekti ve bazı kromozomal anormalliklerle (Down sendromu ve trizomi 18) karşılaşılma riski hesaplanır.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Üçlü test bir tanı testi değildir. Testin amacı bebek ve anne açısından riskli yöntemleri kullanmadan bebekte olabilecek anomali riskini saptamaktır. Eğer test sonucunda risk belirli bir düzeyin üzerinde çıkarsa (genel olarak 1/270 den fazla olması) daha ileri testler yapılarak kesin tanı konmaktadır.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
CNM COK TESEKKR EDERM BILGILENDRDIGIN ICIN
evet canım 2li 3lü istemiyorlar genelde...
detaylı çok güzel görüyosun bebişlerini ama yine de biraz stres oluyor inşallah güzel haberlerle gelirsin
bana dr. erken gelmişsin dedi... inşallah senin herşeyi görebilir ...oğluşumun son bi değerini göremedi
gaz sancım bu gece yoktu çok şükür rahat uyudum
süt ve soğan beni çok etkiliyo bunu keşfettim :))
canım geçmiş olsun öncelikle ..inşallah 9 ay sürmez bende sürecek sanıyordum ama 15.hafta bebişlerimin hareketlerini hissettim ve bulantılarım azalmaya başladı
inşallah seninki de öyle olur
benimde beslenmem iyi değil ama zorla yemeye çalışıyorum
sevmediğim bi kaç bişey var onlar için zorlamıyorum mesela tatlı :)) zaten tatlı yemediğim için zayıfladım
benim 11 ve 14.hafta arası baş ağrılarım oluyordu afedersin kusana kadarda hiç geçmiyordu şükür baş ağrın yokmuş
rahim ağrısı ve gaz sancısı felaket bişey ama her şeye rağmen çok şükür ... bugünleri de gördüm
benim bulantılarım çok fena. 15. haftaya girdik. her sabah kusuyorum. acaba sadece sabah bulantısı diyorum, bekliyorum ardından yarım saat geçmeden 2. kez kusuyorum. o zaman mecburen ilaç alıyorum. normal bulantı hapları hiç işe yaramıyor. hatta emdemur falan gibi normal bulantı haplarını da hemen kusuyorum, mide kabul etmiyor. ben zofer 4 mg kullanıyorum. çok etkili. genellikle kemoterapi gören hastalara verilen bir ilaç. mecbur kalınmayınca hamilelere verilmiyor, fakat benim gibi kilo vveren, ağzına lokma koyamayan, koymasa dahi sürekli kusan hastalara doktorlar veriyor.
ben hala kusuyorum malesef. bu ilacı içince et haricinde herşeyi yiyorum. etin kokusundan çok tiksindim hamilelikte.:) canım yine de hiç bir şey çekmiyor ama zorla yiyorum. günde 4 öğün falan yiyorum. iştah ta yok yani. zorluyorum. beslenme alışkanlığım çok değişti.
umarım şu bulantılar geçer hepimizin ve doğru düzgün beslenmeye başlarız. şu da var, etrafımda bu kusmaları 8-9 ay çeken çok kişi var. umarım onlara benzemeyiz. :)
başımda ağr yok allahtan da, rahim ağrısı oluyor. büyüyor da ondan tabi. özellikle geceleri sırtüstü bacaklarımı uzun süre uztıp yatarsam çok ağrıyor. geriliyor mu ne. muhakkak dizlerimi kırmam gerekir. o zaman rahatlıyorum. ılık duş iyi geliyormuş rahim ağrısına. ya da havalar da serinledi. sıcak su torbası da koyabilirsin.
evet canım 2li 3lü istemiyorlar genelde...
detaylı çok güzel görüyosun bebişlerini ama yine de biraz stres oluyor inşallah güzel haberlerle gelirsin
bana dr. erken gelmişsin dedi... inşallah senin herşeyi görebilir ...oğluşumun son bi değerini göremedi
gaz sancım bu gece yoktu çok şükür rahat uyudum
süt ve soğan beni çok etkiliyo bunu keşfettim :))
canım geçmiş olsun öncelikle ..inşallah 9 ay sürmez bende sürecek sanıyordum ama 15.hafta bebişlerimin hareketlerini hissettim ve bulantılarım azalmaya başladı
inşallah seninki de öyle olur
benimde beslenmem iyi değil ama zorla yemeye çalışıyorum
sevmediğim bi kaç bişey var onlar için zorlamıyorum mesela tatlı :)) zaten tatlı yemediğim için zayıfladım
benim 11 ve 14.hafta arası baş ağrılarım oluyordu afedersin kusana kadarda hiç geçmiyordu şükür baş ağrın yokmuş
rahim ağrısı ve gaz sancısı felaket bişey ama her şeye rağmen çok şükür ... bugünleri de gördüm
Ben her her gün kusmuyorum belki ama aynı senin gibiyim canım. Yediğim hiç bir şeyden öyle keyif almıyor, mecburluktan yiyorum. Doktor bana da verdi o bulantı hapından ama içmedim. Ya senin gibi olsam içerdim, şükret haline dedim kendi kendime. Ama kendimi hasta gibi hissediyorum işte. Ben de etten tiksindim :) Sebzeye sarmıştım şimdi o da sıktı, şimdi çorba yetiyo. 8-9 ay sürmez inşallah, en geç 16 bitince biter diye umut ediyorum. Ben de daha şimdiden geceleri sık sık uyanıyorum sancım oluyor. Hayırlısı ile geçsin diyorum, sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bebişleri
bebeklerin hareketlerini nasıl hissettin, yani neye benziyordu. ben de bugün keselerin olduğu yerde garip garip şeyler hissettim. ince bir sızı gibi ama sürekli değil, kesikli bir şekilde idi. sanki bir şey dokuyor gibiydi. bana bebeklerin hareketi düşüncesi uçuk bir fikir olarak geldi ama, neydi peki çok ilginçti. sağ tarafımdaki keseden geldi özellikle. bu, kesikli, şiddeti bir artıp bir azalan ince bir sızıydı. sence hissettim mi ben de. senin ki deböyle mi oldu?
Ya sorma ben de mahvoluyorum o baş ağrısından. Tatlıyı unuttum 3 aydır yiyemiyorum bulantıdan. Herkes kızların olacak herhalde diyor, bence bulantıdan ama hayırlısı olsun.İnşallah bizim bulantılar da sizinki gibi 15. haftada biter
benim ilk hamilelğim tekti ama kabus gibiydi 18 hafta günde 7-8 kere kustum bunda ikiz doktor daha fazla olucak dedi ama ben 5 seans akupunktura gittim 1 kutu zofran kullandım ve hergün sabah zofer kullanıyorum doktora dedim bulantım çok zofer kesiyor ama ben zararlı diye içmiyorum dedim saçmalama çok güvenli b katagoride metpamitten daha güvenli dedi kendini üzme kullan dedi sabah kalkar kalkmaz içiyorum akşama kadar idare ediyor akşam bulanıyor ama erken yatıyorum başka içmiyorum..
inşallah kısa zamanda sona erer. insan kendini çok mutsuz hissediyor. allah yardımcımız olsun.
merhaba hanımlar bende 7+5 günlükken ikiz bebeklerim olucağını öğrendim fakat doktor bana çift yumurta mı yoksa tek yumurta ikizimi olduğunu 10 gün sonra geldiginde Alttan muayene esnasında öğrenebiliriz dedi çift mi yoksa tekmi karından bakılan ultrasonda bilmesi gerekmiyomuydu kafam çok karıştı bilgisi olan yazabilirmi acaba şuan 8+5 günlük hamileyim :44: boylarını söyledi bide biri 1.75 digeri 1.82 dedi doktor
Hayırlı olsun hamileliğin ve bebeklerin arkadaşım da;benim dikkatimi çekti,
Alttan bakmayı gerektirecek kadar önemli birşey mi ki tek yada çift yumurta durumu,
Bir de boylarını küsüratıyla vermesi de ilginç olmuş,
bence ilk hafta muayenelerinde daha önemli şeylerden konuşmanız gerekmezmiydi?
Merhaba,ben 2010 ikiz annelerindenim...
Elimde ikizlerime ait 1-2 yaş kışlık-yazlık kız-erkek kıyafetleri var..Yazlık kıyafetler ağırlıkta olmak üzere kargo karşılığı talep edene göndermeyi istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?