- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
sıkıntın yok ise bence bunları kafana takma...sonuçta ikiz gebeliklerin hepsi riskli...
mesela benim ağrılarım var ve hiç geçmiyor artık takmıyorum...dr.uma göre sık sık ağrı girmiyorsa sorun yok diyor
kan idrar tahlillerinde bişey çıkmıyor
Allah a emanet bebişlerimiz
inşallah hepimiz kucağımıza alırız... ben 11.haftaya kadar kanama yaşadım şimdi çok şükür daha iyiyim
kolay hamilelik diliyorum hepimize...
bende sizler gbi heyecanla merakla ikizlerimi kucağıma almayı bekliyordmm hatta nasıl bakıcam nasıl büütücem diye korkuyordm.. ta ki geçen haftaya kadar şimdiyse doktorlar bebeklerimdeen birini karnımda öldürmeyi teklif ediyorlar( korkuyormm hemde çokkk.... Rabbim bana ikiz annesi olmayı nasip etmdi ama umarm hepinz sağlıkla kucağınıza alırsnz....
merhaba arkadaşlar. nihayet 16. haftayı da bitirdik. bugün doktora gittik. cinsiyetlerini öğrendik. birinin cinsiyetinden eminim, kız dedi. diğerini de tam göremedi ama kız sanırım dedi. ondan emin olamadı. bir dahaki gidişimizde söyleyecek. gerçi bir dahakine detaylı ultrasona gireceğim. doktorum izmitte bir profesöre yönlendirdi. bana fiyatlar baya bir düşük geldi. ikiz olduğu için 2 katı fiyat istediler tabi. toplamda 310 tl ödeyeceğiz. daha önce bu forumda çok uçuk fiyatlar duymuştum. toplamda 40 dakika sürermiş detaylı ultrason. 19. haftamızda giriyoruz detaylı ultrasona. inşallah bir şey çıkmaz.
bir de 4'lü test için kan verdim bugün. 2 li testi yaptırmamıştı zaten doktor.
bugün bebeklerimi oldukça büyümüş gördüm. omurga kemiklerine kadar gördük. çok ilginç değil mi? sağlıklı olmalarına çok sevindim. ama beni sorarsanız, hala kusuyor ve yeterince beslenemiyorum. inşallah bebeklerime yansımaz bundan sonra da.
bende çok hevesliyim o yüzden tek tek en ince ayrıntısına kadar her şeyini ben görüp almak istiyorum. Kütahyadayken eşimle oturduk belli başlı şeylerin listesini yaptık bi deftere. İstanbula annemlere gelince de annemle yaptık bi liste. Ne ne kadar lazım diye. Yeni doğum yapmış arkadaşlarımla görüştüm herkes neyi ne kadar kullanmış falan. Tabi biz bunları 2 ile çarptık ikiz olunca :) Ona göre bi liste çıkardık sayılarıyla. Aldığımızı listeden siliyoruz. Şimdilik yeter gibi listedekiler ama doğumdan sonra kullanmama göre belli olur. Listeyle hareket edince çok rahat oluyor. Bir de oturup kadınlar kulübündeki ihtiyaç listelerini çok inceledim. Yorumları okudum tek tek. Gerekli olabilecek her şeyi alıyorum o yüzden. Kullanırım ya da kullanmam artık onu zaman gösterir.. Ağrılarım ve nefes darlığım benim de çok oluyor. Nefes almakta çok zorlanıyorum ben. Baştan benim 12. haftamıza kadar 4üzdü o yüzden karnım çok aşırı büyüdü. Dediğim gibi millet doğuma geldim sanıyor hastaneye gidince. Geçen doktorun kapısında beklerken yanımda 8 aylık tek bebek bekleyen bi bayan vardı benim karnım ondan büyüktü. Muhabbet ederken 8 aylık olduğunu öğrendim artık bende son ayımdayım dedim nazar olucam diye korkuyorum. Hamile kaldığımdan bu yana ben hiç normal kıyafetlerimi giyemedim. Hamileliğimden bu yana 6 kilo aldım. bu haftayla beraber 5. ayım bitti benim. yani her ay 1 kilo almışım gibi bir şey olmuş. Diyetisyen kontrolündeyim sürekli. O da, kadın doğum doktorumda gayet iyi gidiyorsun diyor. Maşallah bebeklerimde öyle, haftalarına göre daha fazla kiloları. Doktorumda öyle dedi sen bebekleri besliyorsun hep diye. İlk 3 ayım çok sıkıntılı olmasına rağmen hem sonlandırma hem mide bulantılarım, kusmalarım falan ona rağmen zorladım kendimi hep yiyebilmek için. Şimdide zaten kendim acıkıyorum sürekli. Ama yine diyetisyenin verdiği listeden çıkmamaya özen gösteriyorum. Arada tatlı kaçamaklarım oluyor tabi :)
Az kilo alman önemli değil canım önemli olan bebeklerin almış olması. Ultrasyonda belli olur zaten. Bebekler iyi gidiyorsa hiç dert etme az mı aldım çok mu aldım diye. İnşallah inşallah doktorumun benimle hedefi 36 bakalım ama ben yine de 28. haftadan sonra hastane çantalarımı falan hazırlayacağım..
aminnnn canım beni bi nebzede olsa rahatlattığın için teşekkürler Allaha şükür benim kanamam olmadı ilk gebeliğim geçen hafta detaylı ultrasona girdm çünkü kendi doktorum çift ymurtamı tek yumurtamı bilemedi tek kordon ve ayrı zarlar içindeler bebeklerin sağlıklı olduğunu söyledi sıkıntıların ilerleyen haftalarda başlayabiliceğini söyledi dua etmekten başka yapıcak bişeyimiz yok senin ne gibi ağrıların var Allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah
bende sizler gbi heyecanla merakla ikizlerimi kucağıma almayı bekliyordmm hatta nasıl bakıcam nasıl büütücem diye korkuyordm.. ta ki geçen haftaya kadar şimdiyse doktorlar bebeklerimdeen birini karnımda öldürmeyi teklif ediyorlar( korkuyormm hemde çokkk.... Rabbim bana ikiz annesi olmayı nasip etmdi ama umarm hepinz sağlıkla kucağınıza alırsnz....
bebeklerimin birinin yani oğlumun böbreklerinin oluşmadğını öğrendm buna bağlı olarak mesane ve mideside gözükmedi.. suyuda bitmek üzereymş kalp damarının biride darmış doğsada 2-3 saat yaşarmş benim durumum çok farklı.. çok ender olabiliyormş o da bna denk gelmş içinizi kararatmak istememm. Rabbim kimseye yaşatöasn bu zor kararla karşı karşıya bırakmasn( Allah yardmnz olsn
bebeklerimin birinin yani oğlumun böbreklerinin oluşmadğını öğrendm buna bağlı olarak mesane ve mideside gözükmedi.. suyuda bitmek üzereymş kalp damarının biride darmış doğsada 2-3 saat yaşarmş benim durumum çok farklı.. çok ender olabiliyormş o da bna denk gelmş içinizi kararatmak istememm. Rabbim kimseye yaşatöasn bu zor kararla karşı karşıya bırakmasn( Allah yardmnz olsn
bende geçen gittiğimde dr.uma bunu sordum bana her geldiğinde ben bakıyorum ama bunu hastalara söylemiyoruz sen iyi durumdasın dedi...
yani vajinal yolla değil üstten muayene ile ölçüyor ama bizim gibi ikiz gebeliklerde 18. veya 20. haftalarda alttan muayene gerekliymiş
benim çarşamba günü kontrolüm var bakalım alttan bakmak isteyecek mi bi fikrim yok
sende dr.una sor canım muhakkak bakıyordur ama en önemli dönem 18-20.haftada bakılan dönemmiş...
bildiğim kadarıyla vajinal ölçülmesine gerek yok,benim doktorumda son 2-3 kontroldür karından bakıp söylüyo,bence artık vajinal baktırmaya gerek yok
hayır asıl bakılanı vajinal olan
en sağlıklı ve net ölçüt veren vajinal
bizim için rahim ağzı çok önemli
çünkü erken doğum riskimiz var
üstten ultrasonla vajinal arasında çok fark çıkıyor
ben de önemsemiyordum ama son gittiğim doktor kendisi baktı vajinal olarak
nette de rahim ağzı uzunluğundan bebeğini kaybeden çok ve onlara da böyle hep üstten bakılmış
bence bunu ihmal etmeyin ve bir an önce alttan baktırın çünkü biz 2 kere riskliyiz
Benim cift yumurta,ikiside erkek.bu arada bebeklerinize isim dusundunuz mu.biz ins.ERHAN SERDAR VE ERKAN SERHAT dusunuyoruz;-)
benimki de çift yumurta ikisi de erkek bebişlerimin...
biz alışverişlerimizi kolayladık sayılır artık. bayram sonrası oda takımımızın siparişini vericez. 1-2 defa daha çıkıp alışveriş yaptık mı bütün eksiğimiz bitiyor. Kütahyada hastane odası süsleyen bir firma bulamadım o yüzden şuan istanbula annemlere gelmişken annemle buradan aldık.
hastane süslerimiz,
kapı süslerimiz,
bebek şekerlerimizin süsleri,
hastane çıkışlarımız,
biberonlarımız,
yazlık kışlık battaniyelerimiz,
tulumlarımız,
pijama takımlarımız,
çoraplarımız,
hava nemlendirici, ateş ölçer, bebek telsizi,
ilk 6 ay yatak odasında yatırmak için park yatağımız ve içine nevresim takımımız,
odalarında ki karyolaları için uyku setlerimiz,
bunları tamamladık ama tabi daha bir çok eksik var ve ben şimdiden çok ağırlaştımhastanede falan gören herkes doğuma gittiğimi sanıyor. oturma odasından mutfağa geçerken bile tıslaya tıslaya geçiyorum. Allaha emanet çocuklarım yarın, daha sonra ki günler nasıl ağırlaşacağım belli değil şimdiden böyleysem. Alınacak herşeyi kendim beğenip almak istiyorum o yüzden ben kasım sonuna her şeyi bitirmiş olmaya çalışıyorum. Aralık başında zaten 28 haftalık olucaz ondan sonrada her an doğumu beklememiz lazım bizim. Zaten başından bu yana çok riskliydi hamileliğim. Önce 4üzler. Hiç dinmek bilmeyen kanamalarım. Sonra redüksiyon. Arkasından haftalarca devam eden kanamalarım derken şimdide iyice ağırlaştım. İnşallah sağ sağlim alırız bebişlerimizi kucağımıza..
ben detaylı usg ye 150 verdim....ikiz dediğim de ekstra istemediler... benimki 20-25 dk sürdü ama 22.hafta tekrar gideceğim
kusmlarında umarım yakın zamanda geçer... geçmeyenler de varmış ozaman da iyi beslenmek gerekiyor
canım maşallah bebişlerine... benim oğlum biraz geriden geliyor kıza göre... 3-5 gün fark var diyor geç döllenmedendir diyor dr.
zor dönemlerden geçince insanın gözü korkuyor... ben ilk bebeğimi kaybettim şimdi çok korkuyorum alışverişi hep erteliyorum
Allah hayırlısını versin ...inşallah hayırlıca kucağımıza alalım
kilob gayet iyiymiş karnının büyüklüğü önemli değil ozaman
amin inş.
ağrılarım transferden sonra hep vardı son zamanlarda bi ara çok fazlaydı neyse ki şu ara magnezyum kullanıyorum azaldı gibi...
genelde gaz sanıyordum ama hep aynı yer ağrıyor dr.um hiç bişey bulamadı
şükür son günlerde ağrım azaldı inşallah doğuma kadarda hiç olmaz
canım neden böyle bi karar alındı sorunun ne?? eminim tek bi dr.a bağlı kalmıyosundur ama yine de daha çok dr.un görüşünü al...
Rabbim yardımcın olsun
canım ben ankaradayım... dr.dan memnun kaldımdosba, sen nereden yazıyorsun. 150 lira gayet iyi bir ücret. memnun kaldın mı? ben izmitteyim. istanbulda ise bu doktor ve eğer memnun kaldıysan ben de o doktora gitmek isterim. malum masraf çok. kısabileceğimiz kadar kısmalıyız masraflardan.
canım ben ankaradayım... dr.dan memnun kaldım
kendi dr.um tavsiye etti gitmeden nettende araştırdım gayet olumlu şeyler okudum hakkında...
dr. ali ipek istersen detaylı adres veririm ama ankarayı düşünmezsin sanırım(
ben de ali ipeke gittim memnun kaldım
ben de ikiz gebeyim
benim de bi kız bi erkek
kızlar bugün dr.a gittim ... yarın gidecektim ama bugüne almak durumunda kaldım
bebişlerim çok şükür iyilermiş...
çok şükür oğlum haftasını yakalamış kızım 1 hafta önden gidiyor
oğlum 289 gr. kızım 320 gr dedi...ama usg kağıdını orda unutmuşum( boylarını göremedim (
3 hafta sonra detaylı usg var yine orda görürüm artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?