2013 ikiz anne adayları buraya

bende enfeksiyon kapmıştım antibiyotik kullanmam gerkiyordu,650 mg lık antibiyotiği doktor gözetiminde kullandım,umarım bişi olmamıştır...ama hamilelikte kullanılan antibiyotikleri yazıyorlar zaten,b grubu..

Herkese iyi pazarlar....

Dün canım ablam istanbul eminönünden bebişlerimize alışveriş yapmış neler almamışki...herşey çok uygunmuş ....bebşlerim çok şanslı böyle teyzeleri oldukları için ...yakında herşeyi tamamlayıp gönderecekler....tüm bebişler cicilerini sağlıklı günlerde giysinler......

Canım çok teşekkür ederim.Sana da geçmiş olsun

Ciddi bir salgın var buara:2ikkat etmek lazım..

bende enfeksiyon kapmıştım antibiyotik kullanmam gerkiyordu,650 mg lık antibiyotiği doktor gözetiminde kullandım,umarım bişi olmamıştır...ama hamilelikte kullanılan antibiyotikleri yazıyorlar zaten,b grubu..

Evet canım b grubu ama sözkonusu antibiyotik olunca işte insan ister istemez acaba demekten kendini alamıyor.:112:

Rabbim kuzucuklarımızı korusun,sağlık,iyilik versin inşallah.:109:

Allah razı olsun ablacığından,pıtırcıkların güle güle,sağlıkla,iyi günlerde kullansınlar inşallah.

Gerçekten çok şanslılar ve şanslısın bende çok isterdim bir kız kardeşimin olmasını :97:

Benimde,Allah bin kere razı olsun,başımdan eksik etmesin inş. anneciğim,babacığım yetişmeye çalışıyor herşeyime kilometrelerce uzaktan.

ay maşallah güle güle, sağlıkla giysinler inşallah bebişlerin. biz de annemle geçen hafta çıktık eminönüne. Hazır İstanbul'dayken her şeylerini alalım dedik. Bitirdik gibi bir şey bizim de. Eşim gelince bir kez daha çıkıcaz bayramdan sonra ondan sonra her şeyimiz hazır oluyor inşallah. Allahım sağlıkla giydirimemizi de nasip eder inşallah hepimize..

evet canım cidden her yerde var salgın. ben tam istanbula gelmeden hasta olmuştum. buraya geldiğimde de annem bal ve karabiberi karıştırıp yedirdi akşamları yatmadan. onun da çok faydasını gördüm boğazım için. böyle şeylerle takviyede yapabilirsin. bitki çaylarının bazıları hamilelerde zararlı olduğu için onlara tevessül etmedim ama balın bir sakıncası yok nasıl olsa diye yedim durdum :) Ah anneciğimiz babacığımız olmasa zaten afallar kalırdık sanırım. Seninde ilk bebeklerin mi bilmiyorum ama benim ilk bebeklerim. Daha önce hiç bu konuda tecrübem olmayınca bir de maşallah bizler özel anneler olunca, birilerinin desteğine gerçekten ihtiyacımız oluyor

Canım Allah razı olsun,çok teşekkür ederim bende denemek isterdim ama karabibere alerjim var :2:Ihlamur+bal+limon içiyorum bende.Bol bol taze meyva suyu içiyorum.Bayram üstü anneme gelme dedim ama aklı burda,inşallah biran önce atlatırım.Benimde ilk bebeklerim Allah'ın izniyle canım.Aynen iyi ki burası var,sizler varsınız.Özellikle gurbetteyseniz,yalnızsanız buradan bir arkadaşın yazdığı bir cümle bile insana ilaç gibi geliyor,içini rahatlatıyor.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,sağlık,iyilik versin inşallah.Sizinde cicileriniz hayırlı olsun buarada,güle güle,iyi günlerde kullanın inşallah.

teşekkürler kızlar ,gerçekten insanın kızkardeşi olması ayrıcalıklı...neyseki çocuklarımız tek değil bir kardeşleri olacak..))))....allah hepsine sağlık versin..kızlar süt pompası almayı düşünüyormusunuz....eşim elektrikli alalım diyor..siz ne yapcaksınız

annenin aklıda sende kalmıştır tabi.. maşallah aslında hem deneyimsizliğimiz diz boyu ama bir o kadar da şanslıyız bence :) ilk bebeklerimiz ikiz olacakları için.. Evde başka bir çocuğumuz olsaydı ikizlerin bakımından ona ilgi biraz azalmış olacaktı. Ben öyle şeylere çok üzülürüm :) Hele annelik duygusu içime düştüğünden bu yana her şey içimi acıtıyor :) Gerçekten burası çok iyi oluyor. Doktorlar kadınlar kulübüne girilmesini pek istemiyorlar ama yine de ben mutluyum burada :) Amin canım inşallah sağol

evet benimde kardeşim var ama erkek. O da dayı olacağı için pek hevesli. Annemlerinde ilk torunları benim ikizler olacak o yüzden hepimiz çok heycanlıyız :) Amin inşallah canım sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi.. Ben almayı düşünüyorum ama doğumdan sonra almayı düşünüyorum. Benim ilk başta 3üzdü bebeklerim sonra bir tıfılım daha çıktı 4üz oldular. o zaman kesin alırım diyordum sütümü sağıp bırakma açısından. Ama şimdi ikizler olunca önce bi doğumumu yapayım ihtiyaca göre alayım diye düşündüm. Zaten 40 gün annem yanımda olacak. Eğer ihtiyaç hissedersem o zaman alacak eşim. Alırsam bende elektiriklisini alıcam..

Bende cok kararsizdm ama dogumdan sonra almaya karar verdm,ihtiyaca góre davrancam,hatta 6aydan sonra calismayi dusunuyorum,asil o zaman ihtiyac olur,o zaman alayim diyorum,ama sartlar ne getirir bilmiyorum

Merhabalar, ben 52 günlük hamile bir bayanim. Gebeliğimin ilk haftasindan beri düzenli olarak doktora gittim. Geçen hafta cumartesi günü doktorum iki kesem bulunduğunu ve ikiz annesi olucağimi müjdeledi. Dünkü kontrolümde ise maalesefki keselerden birinin boş olduğunu ve bir süre sonra kendisinden kaybolacağini iletti. Şukurler olsun ko diger bebegim saglikli kalp atisini dinledik ancak diger bebegime kavusamadan ayrildik . Benim gibi bir surec yasayan anne adayi var ise deneyimlerini paylamasini rica ederim cunku gercekten cok uzgunum. Bi tarafimda hala umut dolu belki kesem dolarrr ....

kızlar elimde 6 ay kadar kullanılmış PUSET ikiz arabası var turuncu renkte ilgilenen olursa özelden yazsın ayrıntıları vereyim beimkiler büyüdükleri için satmak istiyorum

merhaba arkadaşlar. bugün 18. haftaya girdik. doktorum 4'lü test vermişti. bugün sonucu aldık. 1/90 risk çıktı. yani yüksek risk çıktı. doktorum amniyosentezin gerekli olacağını söyledi. detaylı usg ye randevu almıştık bir profesörden. o profesör aynı zamanda amniyosentezde yapıyormuş. detaylı usg den sonra amniyosentez yapıp yaptırmayacağımız hakkında bir şeyşer söyleyecekmiş.kasımın ilk haftası detaylı usg ye gireceğim. bakalım orada ne sonuçlar çıkacak.
amniyosentez yaptırma taraftarı değilim açıkcası. tek gebe olsaydım düşünürdüm. hadi yaptırdım diyelim bebeklerden bir down sendromlu çıktı. doktor down sendromlu bebeği sonlandırabiliriz dedi. tabi bu işlem diğer bebek içinde çok riskli. tek gebe olsan problem yok gerçekten.
dokrorum güvenilir değil diye 2 li ve 3 lü test yaptırmdı bana. 4 lü test ne kadar güvenilir ki. sonuçta bu testler hep tek gebeler üzerine gelişitirilmiş ve ve sonuçlarda tek gebelere göre yorumlanıyor. ben şahsen bu teste güvenmiyorum. detaylı usg ye zaten gireceğim ama aminyosentezi de yaptırmayı düşünmüyorum.sizce hata mı ediyorum.
aranızda 4 lü test riski yüksek çıkan var mı? doktorunuz neler söyledi?

bizim zamanımızdaki ikiz annelerinden bir çoğu ikili testi bile yaptırmadı yanlış çıkıyor diye 4 lü testide yeni duydum malum tıp ilerliyo
amniyosentezdende korkma bence dr tavsiyelerine uyarak denileni yapmanı tavsiye ederim

ayrıca testlerde hiç bişey çıkmasada bazen çocuk sorunlu olabiliyor hatta 2 sene sonra bile teşhis konulan çocukları biliyorum
bazende risk var diyolar ama çocuk sapasağlam doluyor ...

bebeğin tekini sonlandırabiliyor yine bizim zamanımızda çoğul gebeliklerden dördüz ve üçüzlere hamile kalınan ve yine sonlandırılan bi çok arkadaşımız var bunlardan korkma

Allah yardımcın olsun umarım hiç bişey yoktur

benim bebeklerim 4üzdü ve 2 tanesi sonlandırılması gerekiyordu. Sonlandırmaya karar verildikten sonra bebeklerimin ense ölçümleri yapıldı ayrıntılı ultrasyonla bakıldı 12. haftamızda. gayet sağlıklılar dendi. sonra da ne çapadaki doktorlar, ne de kendi doktorum 2li, 3lü ve 4lü tarama testlerine gerek duymadı. 17. haftamızda bir kez daha ayrıntılı ultrasyona girdik. Allaha şükür yine bir sıkıntı gözükmedi bebeklerimde. Bayram sonrası tekrardan ayrıntılı ultrasyona yollayacak doktorum inşallah onda da gözükmez. Zaten doktorların geneli, çoğul gebelikte bu gibi testleri önermiyor doğru sonuç vermediği için. Bende hiç yaptırmak istiyorum diye diretip kafamı bulandırmak istemedim Allaha emanet bebeklerim..

merhaba. şuan hala dördüzlere mi hamilesin, yoksa 2 sini sonlandırdın mı? fikrin vardır sanırım. diyelim benim bebeklerden biri down sendromlu. ve sonlandırmaya karar verdik. bebeğin kalbine ilaç verilip öldürülüyor. ya sonrası nasıl gelişiyor. bebek kendi kendine mi düşüyor yoksa kürtaj benzeri bir cerrahi müdahale mi oluyor? yoksa sağlıklı bebekle birlikte mi doğuyor? hiç bir fikrim yok. doktorun yanındayken sonlandırma işlemi hiç aklımdan geçmediği ve o ana kadar istemdiğim için sorma gereği duymadım. senin bir fikrin varmı bu konuda?

mrb,bende beşizlere hamileydim.3 tanesi sonlandırıldı,çok şükür iki tanesi kaldı.sonlandırma işlemide,bebeklerin kalbine potasyum verilerek kalbi durduruldu,sonrasında suyu azalaıyomuş,kendi kendine kayboluyomuş küçülerek.tabiki bu işlemi yaparken beşinede bişey olabilir diye uyarmıştı.benim doktorumda çoğul gebeliklerde yanlış sonuç verir diye o testlerin hiçbirini yaptırmadı,ama her kontrolde kafa çevresi,kemik boyu ölçümlerini dikkatli yaptı,ancak bu şekilde anlayabiliriz diye...keşke hiç yaptırıp kafanı bulandırmasalarmış,ama bence doktoruna güveniyosan amniyosentezi yaptır derim.çünkü testlerde böyle yanlışlıklar çok çıkıyo ve amniyosentez rahatlatıyo.onun sonucuda yine aynı çıkarsa,sonlandırma,ve bu durumda diğerine zarar gelme ihtimallerini doktorunla tam olarak görüşüp ondan sonra karar ver derim,ama inş.gerek kalmaz ve yanlış sonuç çıkmıştır,duanın herşeyi değiştirebileceğini unutma,heleki hamilelerin daha çok kabul olur,sonucun sağlıklı ve hayırlı olması için çok dua et...

mrb,bende beşizlere hamileydim.3 tanesi sonlandırıldı,çok şükür iki tanesi kaldı.sonlandırma işlemide,bebeklerin kalbine potasyum verilerek kalbi durduruldu,sonrasında suyu azalaıyomuş,kendi kendine kayboluyomuş küçülerek.tabiki bu işlemi yaparken beşinede bişey olabilir diye uyarmıştı.benim doktorumda çoğul gebeliklerde yanlış sonuç verir diye o testlerin hiçbirini yaptırmadı,ama her kontrolde kafa çevresi,kemik boyu ölçümlerini dikkatli yaptı,ancak bu şekilde anlayabiliriz diye...keşke hiç yaptırıp kafanı bulandırmasalarmış,ama bence doktoruna güveniyosan amniyosentezi yaptır derim.çünkü testlerde böyle yanlışlıklar çok çıkıyo ve amniyosentez rahatlatıyo.onun sonucuda yine aynı çıkarsa,sonlandırma,ve bu durumda diğerine zarar gelme ihtimallerini doktorunla tam olarak görüşüp ondan sonra karar ver derim,ama inş.gerek kalmaz ve yanlış sonuç çıkmıştır,duanın herşeyi değiştirebileceğini unutma,heleki hamilelerin daha çok kabul olur,sonucun sağlıklı ve hayırlı olması için çok dua et...

amniyosentezi yaptırmaya karar verdik. kafamı kurcalayan şu. daha bu konuyu da doktorla görüşmedik. diyelim bebeklerden birinde sorun çıktı. ve ben sonlandırmak istedim kaşbi bir şekilde durduruldu. ben şu an 18 haftalık hamileyim.bebek öldükten sonra doğuma kadar ölü bir şekilde rahimde mi bekleyecek? yoksa kendi kendine düşecek mi? yoksa yine bir cerrahi müdahale mi olacak? bunlar olurken sağlıklı bebeğin durumu ne olacak? offf bir sürü soru aklımda. bayramdan sonra herşey belli olacak. detaylu usg bize bir bilgi verecek evet ama sanırım yine de aminiyosentezi yaptıracağım.
2 gündür başım ağrıdı düşünmekten. allahım inşallah sonuçlar temiz çıkar. teşekkürler ilginiz için.

ölen bebek günden güne küçülüp rahim içinde kalacak doğumda kesesi ile beraber onuda alacaklar kürtaj cerrahi müdahele felan yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…