2013 ikiz anne adayları buraya

amin canım, inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.ben 20. haftama girdim, allah nasip ederse bir kızım bir oğlum olacak.
benim de senin gibi kanamalarım olduğu için sürekli yatıyorum, sen ayağa kalkmışsın ama ben hala yatıyor yatıyorum. şu an 20 hafta itibariyle 4 kilo aldım, ama bu 4 kiloyu son iki haftada aldım.ama ben çok minyonum.bakalım hayırlısı olsun

Ben de artık hissetmek istiyorum ama ne yazıkki hissedemiyorum bebişlerimin hareketini. O yüzden de sürekli ultrasona girmek istiyorum. Sık ultrasona girmenin bir zararı var mı acaba?

hissedersin annesi inşallah. bi hissetmeye başladın mı zaten maşallah tepiniyorlar içinde :) yok canım hiç bir zararı yokmuş. Ben ilk 3,5 ay nerdeyse gün aşırı ultrasona giriyordum çok kanamam olduğu için. kaç doktora sorduysamda hiç bir zararının olmadığını söyledi. benim bebişlerimin öyle çok ultrason görüntüleri var ki :)

amin canım inşallah. Maşallah haftan oldukça ilerlemiş ama halen yattığına üzüldüm canım ilk zamanlar bende sürekli yattığım için anlayabiliyorum seni. İnşallah tez vakitte normale dönersin sende çünkü gerçekten zor. Yatmaktan ziyade bebişlerime bir şey olur mu korkusu yiyip bitiriyor insanı. İnşallah bebişlerin sağlıkla dünyaya gelsinlerde sana bütün bunları unuttursunlar annesi..
zaten artık gebelik ilerledikçe kilo alımı daha çok olmaya başlıyormuş. E sen bir de sürekli yatmak zorunda olduğun için buna daha çok elverişli oluyorsun ama hiç kafana takma canım kiloyu. Verilir o kilolar bir şekilde sonra bebeklerin ve sen sağlıklı olun yeter. Benim boyum uzun olduğu için biraz daha şanslıyım bu konuda. Halen gören kendine hiç kilo almamışsın diyor, sadece karnın çok büyümüş bütün kilo orada sanki diyor gerçekten de öyle karnım olmasa hamilelik öncesi gibi duruyorum. Hayırlısı olsun inşallah..

İnşallah canım. Ben de şimdi hissetmediğim için bir de daha önce kanamam olduğu için korkudan sık ultrasona giriyorum. Zararı olmamasına sevindim. Biz de erken öğrendik hamileliği, sık da gidiyorum. Bizimkilerin de epey birikti ultrason görüntüleri

merhaba kızlar iyi bayramlar..ben kanamalardan çok korkuyorumki ikiz gebeliklerde çok oluyormuş çarşamba doktora gidicem ama her gidişimde doktor birinin kalbi durmuş dicekmiş gibi geliyor çok korkuyorum

kızlarrr yardım lütfennn... ben devlete özel muayneye özele üçünü de denedim doktorları özelden memnunum ama doğum çok tutar onu düşünmek zorundayım. ayrıca doğum nasıl olcak kim bakçak nasıl olcak derken çok üzüldüm bayram boyunca. ve daha bitmek bilmeyen biiiiiirrrr sürü düşünceler.
sizdeki sıkıntılar aynı mı yoksa ben mi abartıyorum? aslında baştan hep olumlu düşünüyordum şimdi de öyle sanki sorunları yeni görmeye başlıyorum.çalışıyorum izin ve bakımı hep sıkıntı offfff....

Canım o süreci ben de yaşadım ne yazık ki. Seni çok iyi anlıyorum. Çok fazla doktora gittim, karar veremedim. Özel mi özel muayenehane mi, devlet mi derken yeni karar verdim ve rahatladım şükür. Şimdi olması gerekenleri göz önünde bulundurursak: 1-Çoğul gebelik yaşadığımız için alanında uzman, tecrübeli bir doktora
2- Tecrübenin yanı sıra Yoğunluğu çok fazla olmayan ya da olsa da her an her saniye ulaşabileceğimiz bir doktora ve
3- Yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye ihtiyacımız var.
Bu şartları taşıyan ve içine sinen, güven duyacağın bir doktora tez zamanda karar vermelisin.
Onun dışında elbette ki maddi durumları göz önünde bulundurmak zorundayız ama bu çok özel bir durum, belki odaları sonra olur belki bir süre borç ödenir ama hepsinin çözümü var sonuçta. En önemlisi erken doğum ya da sağlık sorunu olmaması. Pahalı diye hastanesini değiştirip erken doğum yapan ikiz anneleri var, bebekleri aylarca küvözde kalan ya da rahatsızlanan. Uygun olan hastaneler var elbet ama küvözün yanı sıra tecrübe ve doktora rahat ulaşma çok önemli. Bakım işine gelince bırak onları şimdi hiç düşünme. Sağlıkla doğsunlar da hayırlısıyla, onlara çare bulunur. Doktora karar verdin mi, gerisi kolay. Çok fazla düşünüp, bebekleri de üzme bence. Ben de çalışıyorum, doğum izni sonrası şekilleneceğiz duruma göre. Çok fazla bunlara takılmamak lazım, kulak tıkayıp vakti gelince çözüm aramak en güzeli

canım ben özel hastaneye gidiyorum, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığım için aynı yerden devam ediyorum, doktoruma çok güveniyorum.
şua an bakma işini hiç düşünmüyorum, onun nasıl olsa zamanı gelecek, onu o zaman düşünürüm diyorum ve beynimden kovuyorum.
canım ben de çalışıyorum, öğretmenim, uygun bir ders programı ve az ders alarak hallederim gibime geliyor durumu.
sen şimdi sadece sağ salim dünyaya zamanında gelmeleri için dua et, bizleri de dualarından eksik etme.

Sana katılıyorum canım, doktora güven çok önemli. Bakma işini aynı şekilde ben de düşünmüyorum, hayırlısıyla vaktinde sağlıkla doğsunlar da bakımı o zaman düşünürüz diyorum. Etrafımdakiler ısrarla bunu sık sık dile getirseler de ben önemsemiyorum. Bazen çevremizde böyle başkalarını kaygılandırmaktan hoşlanan insanlar oluyor. Sen uykusuzluğa, zorluğa alış; biz biriyle baş edemiyoruz gerisini sen düşün deyip duruyorlar. Ben takılmıyorum. İnşallah biz bebişlerimizi zamanında sağlıklı olarak kucağımıza alırız. Hepimize dua ediyorum. Ben de öğretmenim, az ders ve zorunlu durumlarda olmadı rapor diyorum.

kızlar ben de öğretmenim. ama çevremden gelen tedirginlikler nedeniyle ben de tedirgin oluyorum. alıngan olduğumuz zaman bunu biliyorlar ama yine de herşeye karışıyorlar. çok moralim bozuluyor.
bu arada yemek olayında nelere dikkat ediyorsunuz? ne yersek bebişler beslenir? mesela ne yersek onlara değil de bize kilo olarak döner?

O tarz insanlar hepimizin çevresinde var. Sen onlara tepki verme, üzüldüğünü ya da tedirgin olduğunu gördükçe üstüne gelir sürekli aynı konuyu açarlar. İkiz olması çok özel bir durum, öyle düşün. Yani bu bizim için şans.
Beslenme konusuna gelince hamur işi, kızartma, şerbetli tatlılar sana yarar. Bebeğe sebze, balık, beyaz ve kırmızı et, süt-peynir-yoğurt, meyve iyi olur. Özellikle ıspanak ve balık öneririm. Gerçi şu aşamada hiç bir şey yapmana gerek yok. Senden çok etkilenmiyor. Ben senin haftalarında bulantıdan pek bir şey yemedim, yeni yeni yemeye başlıyorum. Ama bebeklerin kilosu iyi şükür.

benimde ilk zamanlar çok tereddütlerim vardı,devlet mi özel mi derken özele karar verdim,bunca zamandır emek veriyoruz.bu noktaya kadarda yine para döküyoruz.doğumda pahalı olursa napcaz diyodum.sonra 6 aylık bi ikiz annesinin dediği şeyden sonra kafamda karışıklık kalmadı,aynen sunu anlatıyodu.özelde nsl doğum yapcaz,nsl para yetiştircez,diye eşinin başının etini yiyomuş,bi sonraki kontrolde hemde 6 aylıkken bebeklerini kaybettiğini öğrenmiş,dünyası yıkılmış,keşke para kısmını düşünmeseydim,keşke şu an onlar olsaydıda,ben borç ödeseydim diyo....sonra düşününce bıraktım herşeyi,tek bebeklerime sağ salim kavuşuyumda,6 ay fazladan calışıyım onlardan kıymetli mi dedim.keşke demektense ....onlardan başka neyimiz var,ömür boyunca onlar için çalışcaz zaten napalım biraz daha fazla çalışırız,banka kredileri sağolsun :)

Ben Cumhuriyet kadınıyım ! Anayım! görünen de biri, görünmeyende binleri doğuran! O binlerle Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak olan !

Ben de 2013 ikiz annesi adayıyım :) Zorlu bir tedavi sürecinden sonra çok şükür Allah bize bu mutluluğu kısmet etti. Dilerim isteyen herkes en hayırlı şekilde anne-baba olmayı başarırız. İki kızımız olacak:)) Hamileliğimin 17. haftası bitiyor, bazen inanamıyorum ve önümüzde daha uzun ve heyecanlı bir yol var. Bu süreçten geçerek birbirini en iyi anlayabilecek kişilerle paylaşımda bulunmak istedim, dilerim keyifli olur:)
Hepinizin geçmiş bayramını ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum:)
Sevgiler...

yorumlarınız için teşekkürler... yeme düzenim çalıştığım için pek yok ama yine de dikkat etmeye çalışıyorum. doğum konusunda da başak a katılıyorum sağlık olsun çalışır para kazanırız hem daha çok erken onu düşünmek için. bugün sizin de desteğinizle daha sağlam duracağım tedirginliklerin karşısında. çok teşekkürler....

arkadaşlar iyi akşamlar benim bir sorunum var daha doğrusu sorun mu bilmiyorum ama aynı durumu yaşayan varsa diye size de danışmak istedim. ilk hamile kaldığımda kalp atışlarım çok hızlanmıştı ama hamilelik belirtisi dediler dakikada 89 falan atıyordu, sonra geçti normale döndü (65-70) fakat iki haftadır inanılmaz hızlı atıyor bazen öksürme gereği duyuyorum bazen farkediyorum çarpıntıyı bi bakıyorum 103- 104 olmuş. şimdi, bu normal mi bu arada 19 haftalık ikizlere hamileyim. aynı durumu yaşayan doktora soran var mı çok merak ediyorum yarın ilk işim doktora gitmek olacak.

canım bende de var, ilk başlarda kalp atışımı kontrol bile etmemiştim. şu an ben 20. haftamdayım, biraz fazla yemek yediğimde veya karnımı sıvı ile doldurduğum zaman kalp atışımı dışarıdan duyuyorum ve derin bir nefes alma isteği duyuyorum. benim dr. kontrolüm ayın 6 sında, gidince ben de sormayı düşünüyorum, sen de öğrendiklerini paylaşırsan sevinirim, geçmiş olsun

hoşgeldin canım, haftalarımız yakın olduğu için paylaşımlarımız olur, yardımlarımız dokunur birbirimize
haftaları yakın birilerini yanımda görünce inan çok mutlu oluyorum

ooooooo ne güzel öğretmenler odası gibi oldu burası.
alınganlıkta ben de had safhadayım, sürekli kafama saçma sapan düşünceler getirip ağlamayı başarıyorum, allah korusun yakınlarımı kaybetme fobisi yaşıyorum sürekli ve ağlıyorum.
süt, yumurta, peynir,yoğurt,bol su,sebze yanında canım ne isterse onu yiyorum.

papatya paylaşımın için teşekkür ederim evet çok yiyip içtiğimde daha da artıyor sanki yarın sorup yazarım iyi geceler

Selam, hamilelikle vücuttaki kan miktarı ve dolaşım hızı arttığı için kalp buna yetişmeye çalışıyor ve daha hızlı atıyor, buna bağlı olarak nefes sıkışması da oluyor. Ben yatarken daha çok hissediyorum nabız artışını, esas nefes problemim var:) biraz hızlı veya heyecanlı konuşsam nefesim yetmiyor... Ki benim işimin temeli konuşmak, benim için ilginç bir deneyim:)
Yine de doktorunuza danışın birde tansiyonun yükselmemesini kontrol edin isterseniz, önemli olan tansiyon.
Sevgiler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…