- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Allah bağışlasın canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah.. Kaçıncı haftandasın? Benim 2 tane oğluşum olacak inşallah epey oldu biz öğreneli :)
Benim de ilk 4 ayım sadece tuvalete kalkarak geçti, çok riskli bir hamilelik başlangıcı yaşadım sürekli yattım ve bütün kiloyu o dönemde aldım yatmaktan. 7 kilo aldım ben hamileliğimin başından bu yana. Şimdi kadın doğum doktorumun da tavsiyesi ile diyetisyen kontrolünde besleniyorum. Sadece bebişlerime yarayacak şeyler yiyorum. Doktorum bu 7 kiloyuda çok görmedi gayet iyi, sadece bebekleri besliyoruz dedi ve maşallah bebişlerimin kilolarıda oldukça iyi gidiyor. Hamile kalmadan önce aşırı kilo takıntılarım vardı azcık göbeğim çıksa hemen rejime başlardım. Ama şimdi hiç dert etmiyorum bebişlerim sağlıklı olsunlar da ben alayım hiç önemli değil. Onları bu kadar özlemle beklemişken, her gün kaybetme korkusuyla yaşarken, kilo falan aklıma gelmiyor ki zaten bizler diğer anneler gibi olamayacağız. 2 tane bebekle kolay bir şekilde kilolarımızı atarız :) Diyetisyene doğumdan sonrada devam edicem. Emzirme döneminde zaten vücut epey bi enerji sarf ettiği için kilo vermek çok kolay oluyormuş. Ama malesef halk arasında süt yapsın diye tatlı, şerbetli şeyleri yedirip duruyorlar anneye. Bunların hepsi çok yanlış şeylermiş. Bilinçli bir şekilde doktor kontrolünde beslenince, hem bebeklerimiz sağlıklı beslenirler hem biz gereksiz şeyler yemeyiz..
Ben de artık hissetmek istiyorum ama ne yazıkki hissedemiyorum bebişlerimin hareketini. O yüzden de sürekli ultrasona girmek istiyorum. Sık ultrasona girmenin bir zararı var mı acaba?
amin canım, inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.ben 20. haftama girdim, allah nasip ederse bir kızım bir oğlum olacak.
benim de senin gibi kanamalarım olduğu için sürekli yatıyorum, sen ayağa kalkmışsın ama ben hala yatıyor yatıyorum. şu an 20 hafta itibariyle 4 kilo aldım, ama bu 4 kiloyu son iki haftada aldım.ama ben çok minyonum.bakalım hayırlısı olsun
Merhaba canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bebişlerini.. Bu panik durumları hepimizin başında canım hiç merak etme. Ben 16. hafta civarında hissetmeye başlamıştım. Ama tabi o dönemde hissettiklerim hiç bir şeymiş. Şimdikilerle kıyaslayınca.. Sık dişini 2 hafta sonra artık gayet iyi bir şekilde hissedersin ama yine de tutarsızlıklar çok oluyor ilk haftalarda. Bir gün boyunca sürekli hareket edip, ertesi gün hiç hareket etmediğini görünce soluğu doktorda alıyorsun benim bebeğim bugün hareket etmedi diye :) Çok pipirikliyiz çok :)
kızlar hepimiz aşağı yukarı aynı haftalardayız, ben burayı takip ediyorum ama buradakiler bizden biraz hafta olarak öndeler,
ben 19. haftamı bitirmek üzereyim, takme şeklinde değil de kıpırtılar hissediyorum ama çok sık deği:44::44::44:
Doktorum 3haftada bir çağırıyor Bayram yüzünden 4oldu ama ben öne aldım dayanamıcam çünkü sürekli kendimi dinliyorum
hissedersin annesi inşallah. bi hissetmeye başladın mı zaten maşallah tepiniyorlar içinde :) yok canım hiç bir zararı yokmuş. Ben ilk 3,5 ay nerdeyse gün aşırı ultrasona giriyordum çok kanamam olduğu için. kaç doktora sorduysamda hiç bir zararının olmadığını söyledi. benim bebişlerimin öyle çok ultrason görüntüleri var ki :)
amin canım inşallah. Maşallah haftan oldukça ilerlemiş ama halen yattığına üzüldüm canımilk zamanlar bende sürekli yattığım için anlayabiliyorum seni. İnşallah tez vakitte normale dönersin sende çünkü gerçekten zor. Yatmaktan ziyade bebişlerime bir şey olur mu korkusu yiyip bitiriyor insanı. İnşallah bebişlerin sağlıkla dünyaya gelsinlerde sana bütün bunları unuttursunlar annesi..
zaten artık gebelik ilerledikçe kilo alımı daha çok olmaya başlıyormuş. E sen bir de sürekli yatmak zorunda olduğun için buna daha çok elverişli oluyorsun ama hiç kafana takma canım kiloyu. Verilir o kilolar bir şekilde sonra bebeklerin ve sen sağlıklı olun yeter. Benim boyum uzun olduğu için biraz daha şanslıyım bu konuda. Halen gören kendine hiç kilo almamışsın diyor, sadece karnın çok büyümüş bütün kilo orada sanki diyor gerçekten de öyle karnım olmasa hamilelik öncesi gibi duruyorum. Hayırlısı olsun inşallah..
kızlarrr yardım lütfennn... ben devlete özel muayneye özele üçünü de denedim doktorları özelden memnunum ama doğum çok tutar onu düşünmek zorundayım. ayrıca doğum nasıl olcak kim bakçak nasıl olcak derken çok üzüldüm bayram boyunca. ve daha bitmek bilmeyen biiiiiirrrr sürü düşünceler.
sizdeki sıkıntılar aynı mı yoksa ben mi abartıyorum? aslında baştan hep olumlu düşünüyordum şimdi de öyle sanki sorunları yeni görmeye başlıyorum.çalışıyorum izin ve bakımı hep sıkıntı offfff....
kızlarrr yardım lütfennn... ben devlete özel muayneye özele üçünü de denedim doktorları özelden memnunum ama doğum çok tutar onu düşünmek zorundayım. ayrıca doğum nasıl olcak kim bakçak nasıl olcak derken çok üzüldüm bayram boyunca. ve daha bitmek bilmeyen biiiiiirrrr sürü düşünceler.
sizdeki sıkıntılar aynı mı yoksa ben mi abartıyorum? aslında baştan hep olumlu düşünüyordum şimdi de öyle sanki sorunları yeni görmeye başlıyorum.çalışıyorum izin ve bakımı hep sıkıntı offfff....
canım ben özel hastaneye gidiyorum, tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığım için aynı yerden devam ediyorum, doktoruma çok güveniyorum.
şua an bakma işini hiç düşünmüyorum, onun nasıl olsa zamanı gelecek, onu o zaman düşünürüm diyorum ve beynimden kovuyorum.
canım ben de çalışıyorum, öğretmenim, uygun bir ders programı ve az ders alarak hallederim gibime geliyor durumu.
sen şimdi sadece sağ salim dünyaya zamanında gelmeleri için dua et, bizleri de dualarından eksik etme.
kızlar ben de öğretmenim. ama çevremden gelen tedirginlikler nedeniyle ben de tedirgin oluyorum. alıngan olduğumuz zaman bunu biliyorlar ama yine de herşeye karışıyorlar. çok moralim bozuluyor.
bu arada yemek olayında nelere dikkat ediyorsunuz? ne yersek bebişler beslenir? mesela ne yersek onlara değil de bize kilo olarak döner?
merhaba kızlar iyi bayramlar..ben kanamalardan çok korkuyorumki ikiz gebeliklerde çok oluyormuş çarşamba doktora gidicem ama her gidişimde doktor birinin kalbi durmuş dicekmiş gibi geliyor çok korkuyorum
arkadaşlar iyi akşamlar benim bir sorunum var daha doğrusu sorun mu bilmiyorum ama aynı durumu yaşayan varsa diye size de danışmak istedim. ilk hamile kaldığımda kalp atışlarım çok hızlanmıştı ama hamilelik belirtisi dediler dakikada 89 falan atıyordu, sonra geçti normale döndü (65-70) fakat iki haftadır inanılmaz hızlı atıyor bazen öksürme gereği duyuyorum bazen farkediyorum çarpıntıyı bi bakıyorum 103- 104 olmuş. şimdi, bu normal mi bu arada 19 haftalık ikizlere hamileyim. aynı durumu yaşayan doktora soran var mı çok merak ediyorum yarın ilk işim doktora gitmek olacak.
Ben de 2013 ikiz annesi adayıyım :) Zorlu bir tedavi sürecinden sonra çok şükür Allah bize bu mutluluğu kısmet etti. Dilerim isteyen herkes en hayırlı şekilde anne-baba olmayı başarırız. İki kızımız olacak:)) Hamileliğimin 17. haftası bitiyor, bazen inanamıyorum ve önümüzde daha uzun ve heyecanlı bir yol var. Bu süreçten geçerek birbirini en iyi anlayabilecek kişilerle paylaşımda bulunmak istedim, dilerim keyifli olur:)
Hepinizin geçmiş bayramını ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum:)
Sevgiler...
kızlar ben de öğretmenim. ama çevremden gelen tedirginlikler nedeniyle ben de tedirgin oluyorum. alıngan olduğumuz zaman bunu biliyorlar ama yine de herşeye karışıyorlar. çok moralim bozuluyor.
bu arada yemek olayında nelere dikkat ediyorsunuz? ne yersek bebişler beslenir? mesela ne yersek onlara değil de bize kilo olarak döner?
arkadaşlar iyi akşamlar benim bir sorunum var daha doğrusu sorun mu bilmiyorum ama aynı durumu yaşayan varsa diye size de danışmak istedim. ilk hamile kaldığımda kalp atışlarım çok hızlanmıştı ama hamilelik belirtisi dediler dakikada 89 falan atıyordu, sonra geçti normale döndü (65-70) fakat iki haftadır inanılmaz hızlı atıyor bazen öksürme gereği duyuyorum bazen farkediyorum çarpıntıyı bi bakıyorum 103- 104 olmuş. şimdi, bu normal mi bu arada 19 haftalık ikizlere hamileyim. aynı durumu yaşayan doktora soran var mı çok merak ediyorum yarın ilk işim doktora gitmek olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?