- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
ölen bebek günden güne küçülüp rahim içinde kalacak doğumda kesesi ile beraber onuda alacaklar kürtaj cerrahi müdahele felan yok
amniyosentezi yaptırmaya karar verdik. kafamı kurcalayan şu. daha bu konuyu da doktorla görüşmedik. diyelim bebeklerden birinde sorun çıktı. ve ben sonlandırmak istedim kaşbi bir şekilde durduruldu. ben şu an 18 haftalık hamileyim.bebek öldükten sonra doğuma kadar ölü bir şekilde rahimde mi bekleyecek? yoksa kendi kendine düşecek mi? yoksa yine bir cerrahi müdahale mi olacak? bunlar olurken sağlıklı bebeğin durumu ne olacak? offf bir sürü soru aklımda. bayramdan sonra herşey belli olacak. detaylu usg bize bir bilgi verecek evet ama sanırım yine de aminiyosentezi yaptıracağım.
2 gündür başım ağrıdı düşünmekten. allahım inşallah sonuçlar temiz çıkar. teşekkürler ilginiz için.
merhaba. şuan hala dördüzlere mi hamilesin, yoksa 2 sini sonlandırdın mı? fikrin vardır sanırım. diyelim benim bebeklerden biri down sendromlu. ve sonlandırmaya karar verdik. bebeğin kalbine ilaç verilip öldürülüyor. ya sonrası nasıl gelişiyor. bebek kendi kendine mi düşüyor yoksa kürtaj benzeri bir cerrahi müdahale mi oluyor? yoksa sağlıklı bebekle birlikte mi doğuyor? hiç bir fikrim yok. doktorun yanındayken sonlandırma işlemi hiç aklımdan geçmediği ve o ana kadar istemdiğim için sorma gereği duymadım. senin bir fikrin varmı bu konuda?
merhaba arkadaşlar. bugün 18. haftaya girdik. doktorum 4'lü test vermişti. bugün sonucu aldık. 1/90 risk çıktı. yani yüksek risk çıktı. doktorum amniyosentezin gerekli olacağını söyledi. detaylı usg ye randevu almıştık bir profesörden. o profesör aynı zamanda amniyosentezde yapıyormuş. detaylı usg den sonra amniyosentez yapıp yaptırmayacağımız hakkında bir şeyşer söyleyecekmiş.kasımın ilk haftası detaylı usg ye gireceğim. bakalım orada ne sonuçlar çıkacak.
amniyosentez yaptırma taraftarı değilim açıkcası. tek gebe olsaydım düşünürdüm. hadi yaptırdım diyelim bebeklerden bir down sendromlu çıktı. doktor down sendromlu bebeği sonlandırabiliriz dedi. tabi bu işlem diğer bebek içinde çok riskli. tek gebe olsan problem yok gerçekten.
dokrorum güvenilir değil diye 2 li ve 3 lü test yaptırmdı bana. 4 lü test ne kadar güvenilir ki. sonuçta bu testler hep tek gebeler üzerine gelişitirilmiş ve ve sonuçlarda tek gebelere göre yorumlanıyor. ben şahsen bu teste güvenmiyorum. detaylı usg ye zaten gireceğim ama aminyosentezi de yaptırmayı düşünmüyorum.sizce hata mı ediyorum.
aranızda 4 lü test riski yüksek çıkan var mı? doktorunuz neler söyledi?
2li ve 4lü test ikiz gebeliklerde yapılmıyor.sadece 3lü benim burdaki doktorum 2li yaptı ama sonucu kötü çıksada aminiyosentez yaptırmayacağım en kötü doktorumu değiştiririm bence tek doktorla kalma bu testler ikiz gebelikte yanlış çıkabiliyor
aslında 2. bir doktora gideceğim. detaylı usg için bir profesörden randevu almıştım. 4 lü test sonucunu da göstereğim. ondan fikir alıp amniyosentez yaptıracağım zaten. anlamıyorum da doktorlar arasındaki bu görüş ayrılıklarını. kimisine 2 li, kimisinev3 lü, kimisene de 4 lü test yapıyorlar. bana 2 li ve 3 lü test yaptırmadı. sonuçları güvenilir değil dedi doktor. dörtlü test yeni geliştirilmiş 3 lü teste göre güvenilir dedi. sonuçta bu çıktı işte.
bu görüş ayrılığı nedir? aynı eğitimi almışlar, tecrübe tabi ki farkeder ama hangi testin bizlere uygun olduğu konusunda hemfikir olmaları gerekir. her doktor kafasına göre yorum yapıyor. çok sinir bozucu.
Kızlar merhaba... Yeni buldum sizi:)
Ben ikizlerimin hareketlerini henüz hissetmediğim için çok panik yapıyorumdoktora gidene kadar acaba iyilermi diye merak ediyorum. Ne zaman hissetmeye başladınız hareketlerini?
Kızlar hangi sıklıkta doktora gidiyorsunuz?
Ben ikizlerimin hareketlerini henüz hissetmediğim için çok panik yapıyorumdoktora gidene kadar acaba iyilermi diye merak ediyorum. Ne zaman hissetmeye başladınız hareketlerini?
Kızlar hangi sıklıkta doktora gidiyorsunuz?
kızlar cinsiyetleriniz belli oldu mu?:26::26::26:
allah kısmet ederse benim bir kızım bir oğlum olacak
kaç kilo ile başlayıp kaç kilo aldınız?
ben 50 kilo ile başladım ve şu an 54 kiloyum, benimki problemli olduğu için sürekli yatıyorum sanırım o yüzden kilo almaktan çok korkuyorum.
Merhaba canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bebişlerini.. Bu panik durumları hepimizin başında canım hiç merak etme. Ben 16. hafta civarında hissetmeye başlamıştım. Ama tabi o dönemde hissettiklerim hiç bir şeymiş. Şimdikilerle kıyaslayınca.. Sık dişini 2 hafta sonra artık gayet iyi bir şekilde hissedersin ama yine de tutarsızlıklar çok oluyor ilk haftalarda. Bir gün boyunca sürekli hareket edip, ertesi gün hiç hareket etmediğini görünce soluğu doktorda alıyorsun benim bebeğim bugün hareket etmedi diye :) Çok pipirikliyiz çok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?