2013 ikiz anne adayları buraya

Canım Allah ım yar ve yardımcın olsun.Bende test yaptırmadım.4 LÜ testide yeni duydum.Allah a emanetler.İnşallah sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza almakta nasip olur...

hayır canım 2 tanesi sonlandırıldı. 2izlerimle devam ediyoruz yola.. evet karnından iğneyle sonlandırılacak olan bebeklerin kesesine girip ilacı veriyorlar ve sonlandırıyorlar. sonra zamanla rahimde ki diğer bebekler büyüdükçe, rahim o sonlandırılan bebekleri eritiyor. benim 4. bebeğim küçüktü diğerlerine göre. o şuan kaybolmuş gözükmüyor hiç bir şekilde. rahim onu tamamen eritmiş. diğer sonlandırılan bebeğim de iyice ufak kalmış. haftalar ilerledikçe o da yok olup gidicekmiş. yani ne düşük oluyor ne kürtaj ne de diğer bebeklerinle doğuyor. rahim yok ediyor sonlandırılan bebekleri..

kızlar yarın yola çıkıyorum...hepinize şimdiden iyi bayramalar...bundan sonra inşallah bebiklerimizle bayram yaparız sağlıklı sıhhatli bi şekilde inşallah
hadi hoşçakalın

Arkadaslar ben bu bayram,bisey olur korkusuyla disari cikamiyorum,hele şehir disina hic :-( ins.bi dahaki bayrama bidıklarimla gezerim hepinize iyi bayramlar...

2li ve 4lü test ikiz gebeliklerde yapılmıyor.sadece 3lü benim burdaki doktorum 2li yaptı ama sonucu kötü çıksada aminiyosentez yaptırmayacağım en kötü doktorumu değiştiririm bence tek doktorla kalma bu testler ikiz gebelikte yanlış çıkabiliyor

aslında 2. bir doktora gideceğim. detaylı usg için bir profesörden randevu almıştım. 4 lü test sonucunu da göstereğim. ondan fikir alıp amniyosentez yaptıracağım zaten. anlamıyorum da doktorlar arasındaki bu görüş ayrılıklarını. kimisine 2 li, kimisinev3 lü, kimisene de 4 lü test yapıyorlar. bana 2 li ve 3 lü test yaptırmadı. sonuçları güvenilir değil dedi doktor. dörtlü test yeni geliştirilmiş 3 lü teste göre güvenilir dedi. sonuçta bu çıktı işte.
bu görüş ayrılığı nedir? aynı eğitimi almışlar, tecrübe tabi ki farkeder ama hangi testin bizlere uygun olduğu konusunda hemfikir olmaları gerekir. her doktor kafasına göre yorum yapıyor. çok sinir bozucu.

ben 2 doktora gidiyorum birine sonsuz güveniyorum birinede mecburen burdada takip edilmem lazım onun için gidiyorum anlatamam verdikleri ilaçların farklılıklarını.dün kanamam oldu sabah burdaki doktor önemsemedi diğer doktorumu aradım progestan verdi progynex iğneyide 3güne düşürdü yerinden kalkma dedi burdakini dinleyip normal hayatıma devam etsem belki bebeklerimi kaybedeceğim allah korusun..inşallah profesör iyi çıkar ve bu sonuçların yanlış olduğunu söylerde bebeğini kaybetmezsin..

Hamiş güzeller

hepinize şeker tadında bir bayram diliyorum ...

Seneye inşallah bebişlerimizle oluruz ....hepinize iyi bayramlar

Kızlar merhaba... Yeni buldum sizi:)
Ben ikizlerimin hareketlerini henüz hissetmediğim için çok panik yapıyorum doktora gidene kadar acaba iyilermi diye merak ediyorum. Ne zaman hissetmeye başladınız hareketlerini?

Ben ikizlerimin hareketlerini henüz hissetmediğim için çok panik yapıyorum doktora gidene kadar acaba iyilermi diye merak ediyorum. Ne zaman hissetmeye başladınız hareketlerini?

Canım emin ol herkes aynı durumda

Özellikte bizim gibi tedaviyle hamile kalanlarda bu hassasiyet daha fazla sanırım.

Allah bebeklerimizi korusun,sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah.

kızlar hepimiz aşağı yukarı aynı haftalardayız, ben burayı takip ediyorum ama buradakiler bizden biraz hafta olarak öndeler,
ben 19. haftamı bitirmek üzereyim, takme şeklinde değil de kıpırtılar hissediyorum ama çok sık deği:44::44::44:

Kızlar hangi sıklıkta doktora gidiyorsunuz?

ben 15 günde bir gidiyorum canım, ama bayram haftasından dolayı bu ara 3 haftaya çıktı

kızlar cinsiyetleriniz belli oldu mu?:26::26::26:
allah kısmet ederse benim bir kızım bir oğlum olacak

kaç kilo ile başlayıp kaç kilo aldınız?
ben 50 kilo ile başladım ve şu an 54 kiloyum, benimki problemli olduğu için sürekli yatıyorum sanırım o yüzden kilo almaktan çok korkuyorum.

arkadaslar iki gündür karnımın sağ tarafında acayip bi ağrı hissediyorum,hatta böbreğime vuruyo,nefes alırken bile zorlanıyotum,düşünün artık hareketlerimi.bugün artık acile gittim,güya bayram bayram doktorumu aramayım dedim.ultrasonda bakıldı,tahlil yapıldı,temiz çıktı,bol su iç dedi.açıkçası bu aralar biraz su içmeyi ihmal eder olmuştum,bilmiyorum artık ondan mı oldu......ama asıl moralimi bozan bebeğin kilosu oldu,10 gün öncede kendi doktoruma gittiğimde bebeklerden birisi 990gr,diğeri 740tı.o zaman da moralim bozulmuştu,şimdiki ölçümde biri 1226gr,diğeri 757gr olmuş.diğeri niye kilo almıyo ya,ve aradaki fark gitgide açılıyo,yaa aklıma bir sürü kötü şeyler geliyo,elimden geldiğincede yiyorum,ama hep biri alıyo diğeri almıyo

Allah bağışlasın canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah.. Kaçıncı haftandasın? Benim 2 tane oğluşum olacak inşallah epey oldu biz öğreneli :)
Benim de ilk 4 ayım sadece tuvalete kalkarak geçti, çok riskli bir hamilelik başlangıcı yaşadım sürekli yattım ve bütün kiloyu o dönemde aldım yatmaktan. 7 kilo aldım ben hamileliğimin başından bu yana. Şimdi kadın doğum doktorumun da tavsiyesi ile diyetisyen kontrolünde besleniyorum. Sadece bebişlerime yarayacak şeyler yiyorum. Doktorum bu 7 kiloyuda çok görmedi gayet iyi, sadece bebekleri besliyoruz dedi ve maşallah bebişlerimin kilolarıda oldukça iyi gidiyor. Hamile kalmadan önce aşırı kilo takıntılarım vardı azcık göbeğim çıksa hemen rejime başlardım. Ama şimdi hiç dert etmiyorum bebişlerim sağlıklı olsunlar da ben alayım hiç önemli değil. Onları bu kadar özlemle beklemişken, her gün kaybetme korkusuyla yaşarken, kilo falan aklıma gelmiyor ki zaten bizler diğer anneler gibi olamayacağız. 2 tane bebekle kolay bir şekilde kilolarımızı atarız :) Diyetisyene doğumdan sonrada devam edicem. Emzirme döneminde zaten vücut epey bi enerji sarf ettiği için kilo vermek çok kolay oluyormuş. Ama malesef halk arasında süt yapsın diye tatlı, şerbetli şeyleri yedirip duruyorlar anneye. Bunların hepsi çok yanlış şeylermiş. Bilinçli bir şekilde doktor kontrolünde beslenince, hem bebeklerimiz sağlıklı beslenirler hem biz gereksiz şeyler yemeyiz..

Merhaba canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bebişlerini.. Bu panik durumları hepimizin başında canım hiç merak etme. Ben 16. hafta civarında hissetmeye başlamıştım. Ama tabi o dönemde hissettiklerim hiç bir şeymiş. Şimdikilerle kıyaslayınca.. Sık dişini 2 hafta sonra artık gayet iyi bir şekilde hissedersin ama yine de tutarsızlıklar çok oluyor ilk haftalarda. Bir gün boyunca sürekli hareket edip, ertesi gün hiç hareket etmediğini görünce soluğu doktorda alıyorsun benim bebeğim bugün hareket etmedi diye :) Çok pipirikliyiz çok :)

Ben de artık hissetmek istiyorum ama ne yazıkki hissedemiyorum bebişlerimin hareketini. O yüzden de sürekli ultrasona girmek istiyorum. Sık ultrasona girmenin bir zararı var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…