- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
hoşgeldin canım, haftalarımız yakın olduğu için paylaşımlarımız olur, yardımlarımız dokunur birbirimize
haftaları yakın birilerini yanımda görünce inan çok mutlu oluyorum.
Hoşbulduk:)) valla bu yolda 1 hafta fark bile büyük kıdem:) bu paylaşımlar bence çok büyük motivasyon ve destek. Etrafımızda bizi seven pek çok insan var ancak şu an içinde bulunduğumuz duygu ve ruh durumunu yaşayan bilir :) çocuk sahibi olanlar başka telaşlara düşüp unutmuş oluyor. Sevgiler:)
Kızlar herkese günaydın.
İnşallah hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız hepimiz.
Benim son 15 gündür özellikle akşam üzeri başlayan karnımda çok sertleşme vardı. Bayramda kasık ağrısı da olunca doktora gittim. Hemen magnezyuma başlattı. Magnezyum rahim kaslarını gevşetip sertleşmeyi önler dedi. Şimdi biraz daha iyiyim. Böyle bir şey yaşayan olursa tecrübe olsun diye yazıyorum. Çünkü burada birbirimize destek olmak iyi oluyor, yanlız olmadığımızı anlıyoruz.
Sizde de var mı böyle durumlar?
benimde ilk zamanlar çok tereddütlerim vardı,devlet mi özel mi derken özele karar verdim,bunca zamandır emek veriyoruz.bu noktaya kadarda yine para döküyoruz.doğumda pahalı olursa napcaz diyodum.sonra 6 aylık bi ikiz annesinin dediği şeyden sonra kafamda karışıklık kalmadı,aynen sunu anlatıyodu.özelde nsl doğum yapcaz,nsl para yetiştircez,diye eşinin başının etini yiyomuş,bi sonraki kontrolde hemde 6 aylıkken bebeklerini kaybettiğini öğrenmiş,dünyası yıkılmış,keşke para kısmını düşünmeseydim,keşke şu an onlar olsaydıda,ben borç ödeseydim diyo....sonra düşününce bıraktım herşeyi,tek bebeklerime sağ salim kavuşuyumda,6 ay fazladan calışıyım onlardan kıymetli mi dedim.keşke demektense ....onlardan başka neyimiz var,ömür boyunca onlar için çalışcaz zaten napalım biraz daha fazla çalışırız,banka kredileri sağolsun :)
arkadaşlar iyi akşamlar benim bir sorunum var daha doğrusu sorun mu bilmiyorum ama aynı durumu yaşayan varsa diye size de danışmak istedim. ilk hamile kaldığımda kalp atışlarım çok hızlanmıştı ama hamilelik belirtisi dediler dakikada 89 falan atıyordu, sonra geçti normale döndü (65-70) fakat iki haftadır inanılmaz hızlı atıyor bazen öksürme gereği duyuyorum bazen farkediyorum çarpıntıyı bi bakıyorum 103- 104 olmuş. şimdi, bu normal mi bu arada 19 haftalık ikizlere hamileyim. aynı durumu yaşayan doktora soran var mı çok merak ediyorum yarın ilk işim doktora gitmek olacak.
Evet aslında ikiz ve daha çok bebek bekleyenlerin kesinlikle burdan konuşması gerekli tek gebeliğe göre baya farkları var en başta bebişlerin kilosu doğum tarihleri ve daha birçok şey benim sizden haftam biraz ileride haftadan haftaya inanılmaz değişiyorum alışverişe yakında başlıcam nolur nolmaz
Evet aslında ikiz ve daha çok bebek bekleyenlerin kesinlikle burdan konuşması gerekli tek gebeliğe göre baya farkları var en başta bebişlerin kilosu doğum tarihleri ve daha birçok şey benim sizden haftam biraz ileride haftadan haftaya inanılmaz değişiyorum alışverişe yakında başlıcam nolur nolmaz
evet, sanırım sen en kıdemlimizsiin, ben 6 kasımda kısmetse ayrıntılı ultrosana gireceğim:18::18::18: bebeklerimin boy ve kilosuyla ilgili bir şey bilmiyorum
ben bu hafta 20. haftamın içindeyim ve karnım birden büyüdü
şu an 4 kilo aldım, 50 ile başlamıştım, şimdi 54 kilodayım,siz de durumlar nasıl kızlar?
ben de alış veriş için kasım maaşımı bekliyorum, yataklarını ve dolaplarını ve 4, 5 çekmeceli şifonyerlerini alacağım inşallah, kıyafet için indirimi bekleyeceğim
bugün doktora sordum kalp atışlarımın neden yükselmiş olabileceğini her şey normal magnezyum da kullanıyorum neredeyse 3 aydır tiroid değerlerine bakalım dedi kan aldılar bakalım akşama doğru çıkacak sonuçlar
evet, sanırım sen en kıdemlimizsiin, ben 6 kasımda kısmetse ayrıntılı ultrosana gireceğim:18::18::18: bebeklerimin boy ve kilosuyla ilgili bir şey bilmiyorum
ben bu hafta 20. haftamın içindeyim ve karnım birden büyüdü
şu an 4 kilo aldım, 50 ile başlamıştım, şimdi 54 kilodayım,siz de durumlar nasıl kızlar?
ben de alış veriş için kasım maaşımı bekliyorum, yataklarını ve dolaplarını ve 4, 5 çekmeceli şifonyerlerini alacağım inşallah, kıyafet için indirimi bekleyeceğim
Kızlar birşey soracağım. Nasıl yatıyorsunuz? Yani ne tarafa.
Ben düz yastıkla yatamıyorum. Reflü yastığı aldım, yüksek biraz onda yatıyorum ve sırt üstü yatıyorum. Yan döndüğüm zaman sanki ikisi birden o tarafta toplanıyor gibi geliyor ve bazen karnım acıyor, rahat edemiyorum. Doktora geçen ay sormuştum fark etmez falan demişti. Ama topiklerde okuyorum, sürekli sol tarafa yatmaktan bahsediliyor.Sırt üstü yatmanın bir sakıncası olur mu sizce? Hiç bu konuyu doktorunuza sordunuz mu?
canım benim doktorum bana klopatra gibi yat demişti, yani ben de sürekli sol tarafıma yatmaya çalışıyorum ama gece bir uyanıyorum ya sağ tarafıma dönmüşüm ya da sırt üstü yatıyorum, yani uyurken kendimi kontrol edemiyorum
Ayrıntılıya girmiştim ben kızım oğlumdan kilo olarak düşük boy olarak büyüktü bir yandan çok iyi ayrıntılı ultrason için rahatlıyor herşeyini görüyorsun 4 boyutlu olunca ben ilk defa benim bebeleri bişeye benzettimsen 20. Haftadan sonra gör göbeğinin nasıl büyüdüğüne inanamayacaksın 4 haftada inanılmaz değişiyor ve dahada değişecek bebişlerin durmayacak içerde sürekli tekmeleyecekler biri dursa öbürü durmuyo tekmelerinden uykuya dalamayacaksın ben gebeliğe başlarken 6 kilo vermiştim en son 3 kilosunu almıştım 2 hafta önceydi öbür haftaya tekrar gidicem yine 3 kilo muhakkak almışımdır bence 20. Hafta milat ondan sonra hızla büyüyorlar ve göbeğin büyüyor yatakta dönmekte zorlanmaya başlıyorsun vs vs :)
Clexane veya Fraxiparine gibi iğneler kullanan pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlar,iğneniz 0.4 mü,0.6 ve aynı zamanda coraspin kullanıyormusunuz?:26:
Valla ben coraspini hiç bırakmadım en başlarda ise clexane 0.4 ile coraspini aynı anda kullandım hatta bi damarım tıkanmış benim soldaki rahimi besleyen damar onuda ayrıntılıda öğrendik başka pıhtılaşma için birşey vermedi ama coraspini asla atlama dedi
Clexane veya Fraxiparine gibi iğneler kullanan pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlar,iğneniz 0.4 mü,0.6 ve aynı zamanda coraspin kullanıyormusunuz?:26:
Kızlar birşey soracağım. Nasıl yatıyorsunuz? Yani ne tarafa.
Ben düz yastıkla yatamıyorum. Reflü yastığı aldım, yüksek biraz onda yatıyorum ve sırt üstü yatıyorum. Yan döndüğüm zaman sanki ikisi birden o tarafta toplanıyor gibi geliyor ve bazen karnım acıyor, rahat edemiyorum. Doktora geçen ay sormuştum fark etmez falan demişti. Ama topiklerde okuyorum, sürekli sol tarafa yatmaktan bahsediliyor.Sırt üstü yatmanın bir sakıncası olur mu sizce? Hiç bu konuyu doktorunuza sordunuz mu?
benim doktorum mutlaka yan yatmamı söyledi, sol veya sağ fark etmez ancak sol daha sağlıklı dedi, kısa süreli de olsa sırt üstü yatma dedi, ben buna uymaya çalışıyorum. Sırt üstü yatınca rahim damarlara baskı yapıp bebeklerin beslenmesini engelliyormuş. Yatarken karın destek yastığı kullanıyorum, çok rahat ettiriyor tavsiye ederim.
Sevgiler,
Ben de 4-5 kilo aldım ve benim de karnım inanılmaz büyüdü. Bazen yataktan tek başıma kalkamıyorum bile.Artık hareketlerini de çok net hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?