- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Clexane veya Fraxiparine gibi iğneler kullanan pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlar,iğneniz 0.4 mü,0.6 ve aynı zamanda coraspin kullanıyormusunuz?:26:
benim doktorum mutlaka yan yatmamı söyledi, sol veya sağ fark etmez ancak sol daha sağlıklı dedi, kısa süreli de olsa sırt üstü yatma dedi, ben buna uymaya çalışıyorum. Sırt üstü yatınca rahim damarlara baskı yapıp bebeklerin beslenmesini engelliyormuş. Yatarken karın destek yastığı kullanıyorum, çok rahat ettiriyor tavsiye ederim.
Sevgiler,
Arkadaşlar ben sokaklarda dolaşıp, alışveriş, gezme hiçbirşey yapamıyorum, çok çabuk yoruluyorum, şekerim düşüyor, her yerim ağrıyor, sizde durum nasıl? Onun için 5. Ay içinde büyük parçalarda ne alacağımızı netleştirmeyi planlıyorum, almasakta belirleyelim. Alışveriş listesi hazırladım, diğer ihtiyaçları internetten değişik sitelerdeki kampanyaları takip edip sevdiğim, uygun şeyler olunca ufak ufak almaya başladım. O kadar uzun bir liste varki bir anda toparlamak hem koşturmak hem de bütçe açısından zor :) bunlarla uğraşmak insanı hem oyalıyor hem de mutlu ediyor :))
Sevgiler,
ben ilk 3 ay 0.4 clexane ve ecopirin kullandım. doktor clexane bıraktırdı ama ecopirine doğuma kadar devam dedi.
bende sizlerden duyup yan yatmaya çalışıyorum. ama gece bi uyanıyorum sırt üstü olmuşum. karın destek yastığı nasıl bişey canım. nerden aldın.
canım bende bayramda biraz dolaşayım dedim. 3 gün yattım. bende çok yoruluyorum. heryerim kasılıyo ağrıyo. bide ben 2 ay sonra ev taşıyacam valla nasıl olacak bilmiyom. yeni eve alışveriş bebişlere alış veriş. oralarda doğurmam inşallah.
merhaba arkadaşlar
bende allahın izniyle 2013 ikiz annesiyim. kuzularımın cinsiyetlerini daha öğrenmedim.bu topikte yazışma olmuyor sanıyordum. sizleri görünce çok sevindim.tüm sayfayı okudum. inşallah hepimiz hayırlısıyla, sağlıklıca bebişlerimizi kucağımıza alırız.
ben 4 aydır B12, gynoferron, ecopirin kullanıyorum. son 1 haftadırda kasıklarımda kasılmalar olduğu için doktorum kalsiyum-magnezyum verdi. ikisi tek ilaç.
benim hamilelik boyunca hep sol tarafım ağrıyo. yürürken elim hep solda. otururken bile çok hassas. cumartesi doktor randevum var doktora soracam.
ben diyetisyene de gidiyorum. doktor bana tam buğday ekmeği ye dedi.diğer ekmeğin sanada bebeklerinede hiç faydası yok dedi. ama buğday ekmeği bebeklerin zeka gelişimi için çok faydalı dedi. eşim önemsemedi. o gün kavga ettim eşimle ekmeği aldırmak için. doktora hergün dua ediyorum beni bu ekmekle tanıştırdığı için. benim doğuştan kabızlık problemime şifa oldu. haftada 1 wc ye giderdim. hatta 10 gün wc çıkamaz ve doktorluk olurdum.ama şimdi hergün 1 defa wc ye çıkıyorum. çok mutluyum.
kusmalarım azaldı gibi ama yinede belli olmuyor bazen artıyo.
kızlar sizleri okuyunca ben çok şaşırıyorum, çünkü ben hiç ilaç kullanmıyorum, doktoruma söylediğim halde gerek yok ilaca diyor, tam kan sayımı yapıyor, sonuç normal diyip bir şey vermiyor.
yorulma olayına gelince ben sürekli yattığım için bana lavaboya gitmek bile bana bazen çok yorucu geliyor, yatağıma geldiğimde müthiş bir kalp çarpıntısı yaşıyorum.
bende sizlerden duyup yan yatmaya çalışıyorum. ama gece bi uyanıyorum sırt üstü olmuşum. karın destek yastığı nasıl bişey canım. nerden aldın.
canım bende bayramda biraz dolaşayım dedim. 3 gün yattım. bende çok yoruluyorum. heryerim kasılıyo ağrıyo. bide ben 2 ay sonra ev taşıyacam valla nasıl olacak bilmiyom. yeni eve alışveriş bebişlere alış veriş. oralarda doğurmam inşallah.
Kaç haftalık hamilesin peki canım? Ben 12.haftaya kadar folik asit, 16.haftadan sonra da saydığım ilaçları kullanmaya başladım. Şikayetin yoksa hiç gerek görmemiştir belki ama ikiz olduğu için kullanılıyor diye biliyorum.
canım ben 20. haftadayım, bir de ben ısrarla söylüyorum bana ilaç vermeyecek misiniz diye ama hiç oralı olmuyor:44::44::44::44::44:
canım ben 20. haftadayım, bir de ben ısrarla söylüyorum bana ilaç vermeyecek misiniz diye ama hiç oralı olmuyor:44::44::44::44::44:
günaydınlar özel anneler ve onların özel evlatları
ankara bugün çok kasvetli, yağmur havası var
kalp çarpıntısı hepimizde var sanırım, doktorunun ne diyeceğini merakla bekliyorum, benim randevum 6 kasımda , ben de o zaman sorup söylenenleri sizlerle paylaşırım
evet ankara çok kapalı... benim içimde...hayırlıca bi bebişlerimi görseydim...
kızım hala az hareketli...genelde hep o kıpırdardı .... canım sıkılıyooo
bazı günler hareketleri yavaşlayabilir çünkü içerde dönebilir pozisyon değiştirebilirlerevet ankara çok kapalı... benim içimde...hayırlıca bi bebişlerimi görseydim...
kızım hala az hareketli...genelde hep o kıpırdardı .... canım sıkılıyooo
ben de böyle hastalara bayılıyorum vallagünaydınlar özel anneler ve onların özel evlatları
ankara bugün çok kasvetli, yağmur havası var
kalp çarpıntısı hepimizde var sanırım, doktorunun ne diyeceğini merakla bekliyorum, benim randevum 6 kasımda , ben de o zaman sorup söylenenleri sizlerle paylaşırım
doktorun amma da felaket tellalı imişArkadaşlar bugün doktora gittim. Resmen içim karardı anlattıklarından. İlk gebelikte ikiz bebeğin daha riskli olduğunu, erken doğum vakalarının büyük çoğunlukla ilk gebelik yaşayanlarda olduğunu söyledi. O yüzden protein ağırlıklı besleneceksin, günde yarım lt.günlük süt ve bi kase dolusu yoğurt, haftada 2 kez balık yiyeceksin dedi. Beyaz ekmek, makarna, pilav, hamur işi yasak dedi. Tam buğday ekmeği ve çok canın isterse haftada bir kez iki kaşık esmer bulgur pilavı ye dedi. Yoksa sen şişersin ama bebeklerin geri kalır, kilo alamaz dedi. Zaten üç tane ilaç kullanıyordum bir de progestan ekledi. En çok turşunun yasak olmasına üzüldümÖdem yapıp erken doğuma sebep oluyormuş. Bu arada hemen belirteyim doktorum ikiz gebelikte oldukça iyi, hiç erken doğum yapan hastası yokmuş. O yüzden söylediklerini ciddiye aldım ama ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum. Kızlar bu arada bilginiz olsun Coraspin erken doğumu ve bebeğin anne karnında ölmesini engelliyomuş. Bana günde bir kez iç dedi doktorum. Bir haftadır içiyorum. Gynoferon diye demir ve folik asit ilacı var sabah da ondan içiyorum. Progestanı da bugün ekledi. Gece de magnezyum. O da kasılma ve krampları engelliyormuş. İşte böyle, canım sıkıldı biraz ama eğri oturup doğru konuşmak da fayda var. Erken doğum ve bebeklerde gelişim geriliği riski bizim için gerçek. Bunların olmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Allah yardımcımız olsun...
kızlar sizleri okuyunca ben çok şaşırıyorum, çünkü ben hiç ilaç kullanmıyorum, doktoruma söylediğim halde gerek yok ilaca diyor, tam kan sayımı yapıyor, sonuç normal diyip bir şey vermiyor.
yorulma olayına gelince ben sürekli yattığım için bana lavaboya gitmek bile bana bazen çok yorucu geliyor, yatağıma geldiğimde müthiş bir kalp çarpıntısı yaşıyorum.
bazı günler hareketleri yavaşlayabilir çünkü içerde dönebilir pozisyon değiştirebilirler
o kadar takma
bazı günler uykuda fazla vakit geçirebilirler
ben de böyle hastalara bayılıyorum valla
sonbahar insanıyım ben
doktorun amma da felaket tellalı imiş
çok abartmaya gerek yok ama dikkatli olacaksın tabiki orası bir gerçek
yorulmak yok
tek gebeler gibi öyle günde yarım saat bi saat yürü olayı bizde olamaz mesela
hele de 20.haftadan sonra egzersizler azalmalı çok yorulmayacak çok eğilip uzanmayacaksın
beslenme konusunda doktor haklı
ona dikkat etmek şart artık
ben de baştan beri demir hapı ,magnezyum ,elevit ve coraspin kullanıyorum
önlem almak şart ama çok da psikopata bağlamamak lazım yoksa hiç geçmez bitmez valla bu hamilelik
amin inş
ikiz gebelik olup ilaç vermemesi çok ilginç doğrusu ilk defa duyuyorum
doktorlar ikiz olunca iki katı ilaç veriyor
çünkü 2 bebek besleniyor içeride ,yaşıyor
aldığımız besinler yeterli gelmiyor
ne kadar çok dikkat edip yesek de ilaç takviyesi şart
2 bebek için demir ,mineral ,vitamin ,magnezyum ,folik asit takviyesi ilaçlarla şart
yoksa sürekli yemek yememiz bunları doğal yoldan karşılamak için sumo güreşçisi gibi olmamız lazım
ben vitamin ilacı kullanmıyorum. elevit vermişti doktor. zaten kusuyordum, hele elevit kendimden tiksinmeme sebep oldu. 19. haftamdayım. ve hala kusuyorum. şiddeti hiç azalmadı kusmalarımın. zofer sayesinde yemek yiyorum. vitamin ihtiyacımı da her çeşit meyve sebze yiyerek karşılamaya çalışıyorum. hayatımda et ve et ürünleri yok artık. acayip tiksindim. belk arada balık yiyorum. dokturum beslenmem konusunda hassas değildi en başından beri. bebeklerinin sağlığının senin öyle çok yemek yemenle alakası yok dedi. çok ceviz yemek, çok balık yemek gibi. et ürünleri yiyemiyorum fakat her çeşit sebze yiyerek karşılamaya çalışıyorum. porsiyonlarım kuş gibi zaten. yine de çok yemiyorum yani. iştah da yok. öğünleri yiyeyorum, bir de zoraki ara öğünlerde meyve. sabah ve gece yatarken süt içiyorum. onun çok faydası var sanırım.
bir arakadaşımla görüştüm. bebeği 8,5 ayındayken 1000 g civarındaymış. son bir ay bulantıları durmuş. ve doktor her öğün yumurta ve süt tüketmesini söylemiş. süt ve yumurta ile bebeği 2800 gr doğmuş. zaten yumurta anne sütüne eş değer bir besin. süt de öyle sayılır. bence bol bol süt ve yumurta tüketmeliyiz. vücut için herşey bu iki besinde bol miktarda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?