2013 ikiz anne adayları buraya

Arkadaşlar bugün doktora gittim. Resmen içim karardı anlattıklarından. İlk gebelikte ikiz bebeğin daha riskli olduğunu, erken doğum vakalarının büyük çoğunlukla ilk gebelik yaşayanlarda olduğunu söyledi. O yüzden protein ağırlıklı besleneceksin, günde yarım lt.günlük süt ve bi kase dolusu yoğurt, haftada 2 kez balık yiyeceksin dedi. Beyaz ekmek, makarna, pilav, hamur işi yasak dedi. Tam buğday ekmeği ve çok canın isterse haftada bir kez iki kaşık esmer bulgur pilavı ye dedi. Yoksa sen şişersin ama bebeklerin geri kalır, kilo alamaz dedi. Zaten üç tane ilaç kullanıyordum bir de progestan ekledi. En çok turşunun yasak olmasına üzüldüm Ödem yapıp erken doğuma sebep oluyormuş. Bu arada hemen belirteyim doktorum ikiz gebelikte oldukça iyi, hiç erken doğum yapan hastası yokmuş. O yüzden söylediklerini ciddiye aldım ama ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum. Kızlar bu arada bilginiz olsun Coraspin erken doğumu ve bebeğin anne karnında ölmesini engelliyomuş. Bana günde bir kez iç dedi doktorum. Bir haftadır içiyorum. Gynoferon diye demir ve folik asit ilacı var sabah da ondan içiyorum. Progestanı da bugün ekledi. Gece de magnezyum. O da kasılma ve krampları engelliyormuş. İşte böyle, canım sıkıldı biraz ama eğri oturup doğru konuşmak da fayda var. Erken doğum ve bebeklerde gelişim geriliği riski bizim için gerçek. Bunların olmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Allah yardımcımız olsun...

merhaba arkadaşlar
bende allahın izniyle 2013 ikiz annesiyim. kuzularımın cinsiyetlerini daha öğrenmedim.bu topikte yazışma olmuyor sanıyordum. sizleri görünce çok sevindim.tüm sayfayı okudum. inşallah hepimiz hayırlısıyla, sağlıklıca bebişlerimizi kucağımıza alırız.

ben 4 aydır B12, gynoferron, ecopirin kullanıyorum. son 1 haftadırda kasıklarımda kasılmalar olduğu için doktorum kalsiyum-magnezyum verdi. ikisi tek ilaç.

benim hamilelik boyunca hep sol tarafım ağrıyo. yürürken elim hep solda. otururken bile çok hassas. cumartesi doktor randevum var doktora soracam.

ben diyetisyene de gidiyorum. doktor bana tam buğday ekmeği ye dedi.diğer ekmeğin sanada bebeklerinede hiç faydası yok dedi. ama buğday ekmeği bebeklerin zeka gelişimi için çok faydalı dedi. eşim önemsemedi. o gün kavga ettim eşimle ekmeği aldırmak için. doktora hergün dua ediyorum beni bu ekmekle tanıştırdığı için. benim doğuştan kabızlık problemime şifa oldu. haftada 1 wc ye giderdim. hatta 10 gün wc çıkamaz ve doktorluk olurdum.ama şimdi hergün 1 defa wc ye çıkıyorum. çok mutluyum.

kusmalarım azaldı gibi ama yinede belli olmuyor bazen artıyo.

Clexane veya Fraxiparine gibi iğneler kullanan pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlar,iğneniz 0.4 mü,0.6 ve aynı zamanda coraspin kullanıyormusunuz?:26:

ben ilk 3 ay 0.4 clexane ve ecopirin kullandım. doktor clexane bıraktırdı ama ecopirine doğuma kadar devam dedi.

bende sizlerden duyup yan yatmaya çalışıyorum. ama gece bi uyanıyorum sırt üstü olmuşum. karın destek yastığı nasıl bişey canım. nerden aldın.

canım bende bayramda biraz dolaşayım dedim. 3 gün yattım. bende çok yoruluyorum. heryerim kasılıyo ağrıyo. bide ben 2 ay sonra ev taşıyacam valla nasıl olacak bilmiyom. yeni eve alışveriş bebişlere alış veriş. oralarda doğurmam inşallah.

Hayırlı olsun canım, hoşgeldin aramıza. Allah bebeklerini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Gynoferon, magnezyum ve ecopirin kullanmana sevindim. Demekki doktorlarımız aynı tedavi sürecini izliyor. Sol tarafındaki ağrıyı ihmal etme bi sor istersen. Ben de kasık ağrısı oluyordu sık. Bir de 2-3 gündür vajinada ağrı oluyor, bıçak saplanır gibi. Doktoruma sormaya çekiniyorum aslında :18: Aynı durumda olan var mı bilmiyorum.
Diyetisyen işini ben de bugün düşündüm. Gideyim istiyorum. Buğday ekmeği ben de aldım bugün, faydalıymış çok. En kısa zamanda kusmaların geçer umarım...

kızlar sizleri okuyunca ben çok şaşırıyorum, çünkü ben hiç ilaç kullanmıyorum, doktoruma söylediğim halde gerek yok ilaca diyor, tam kan sayımı yapıyor, sonuç normal diyip bir şey vermiyor.

yorulma olayına gelince ben sürekli yattığım için bana lavaboya gitmek bile bana bazen çok yorucu geliyor, yatağıma geldiğimde müthiş bir kalp çarpıntısı yaşıyorum.

Kaç haftalık hamilesin peki canım? Ben 12.haftaya kadar folik asit, 16.haftadan sonra da saydığım ilaçları kullanmaya başladım. Şikayetin yoksa hiç gerek görmemiştir belki ama ikiz olduğu için kullanılıyor diye biliyorum.

Karın destek yastığını internetten aldım, www.unnado.com diye bir site var oradan ama başka birçok sitede de var. Portakal dilimi şeklinde küçük bir yastık, karnın altına koyuyorsun çok rahat oluyor hem de çok ucuz bişey.

Bizde 1 ay önce ev taşıdık, çok dikkat et ve sakın ayakta kalma, ağır kaldırma. Ben oturduğum yerden seyrettim diyebilirim, insana çok zor geliyor öyle hareketsiz kalmak ama mecbur, riske girmemek lazım:) şimdiden kolay gelsin...

canım ben 20. haftadayım, bir de ben ısrarla söylüyorum bana ilaç vermeyecek misiniz diye ama hiç oralı olmuyor:44::44::44::44::44:

canım ben 20. haftadayım, bir de ben ısrarla söylüyorum bana ilaç vermeyecek misiniz diye ama hiç oralı olmuyor:44::44::44::44::44:

Ben başından beri folikasit de içeren bir hamile multivitamini kullanıyorum, yanına aspirin son 3 haftadır demir takviyesi ve omega3 eklendi. Henüz magnezyum ve kalsiyum kullanmıyorum süt, peynir ve yoğurt iyi yediğim için vermedi doktor. Normalde sadece hamile vitamini içiliyormuş ancak onun içeriği tek bebek için yeterliymiş, ikincisi için ek ilaçlar gerekiyor diye bilgi vermişti.
Senin de bilgin olsun, sevgiler.

Doktorunun tecrübesine ve bilgisine güveniyorsan sorun yok o zaman canım, vardır elbet bi bildiği. Benim eski doktorum olsa mesela kararsız kalırdım, çünkü o ikiz gebelikte çok iyi değildi. Ama şimdiki doktoruma güveniyorum, oldukça tecrübeli. İçine sinmeyen bir durum varsa iki doktora birden gidebilirsin, özel ve devlet gibi mesela

günaydın....
kızlar benimde nabız problemim var ...yemek yesem kalbim çıkacak sanıyorum
dün nabzımı 130 görünce eşim dr.u aramış... dr.umda beni aradı kalp problemin varmıydı diye soruyo... yok dedim bugün gel bi bakalım dedi...
zaten 2 gündür bebişlerimde çok az hareket ediyo (
öğleden sonra dr.a gideceğim artık dr.um ne söler yazarım belki kardiyologa gönderir

bu arada ilaç olarak en başından beri 0.4 ml fraxiparine kullanıyorum, folik asit ve tiroid ilacımı kullanıyorum
hamile kaldıktan sonra tirodim düştü ilacı yarıya indirdi dr.um
kasılmalarım ve sol tarafımdaki ağrılarımdan dolayı yaklaşık 2 aydır magnezyum kullanıyorum
son 1 aydır da kan hapı kullanmaya başladım
bu gittiğimde de balık hapı verecek sanırım...balığı düzenli tükettiğim için vermemişti
hmmm bi de en başından beri progestan kullanıyorum
yani ilaç konusunda zenginim (
coraspini kullanmıyorum vermedi...

alışverişe gelince bebek odası düşünmüyordum sadece beşik alırım diyordum ama bayramda gidince babam alışverişimi yaptı saolsun
annem ve yengemin tecrübesine güvenerek 3 kapılı gardrobunu ve 5 çekmeceli komidinini aldım tam bi bebek odası oldu kısacası
çok beğenerek aldım inşallah kuzucuklarım sağlıkla içinde yatarlar
beyaz beğendim hep aklımdaki de beyazdı... kısmetse ocak ayında gelecek mobilyalarımız
başka alışveriş yapmadım daha ... hayırlıca kucağımıza almak nasip olsun

günaydınlar özel anneler ve onların özel evlatları

ankara bugün çok kasvetli, yağmur havası var

kalp çarpıntısı hepimizde var sanırım, doktorunun ne diyeceğini merakla bekliyorum, benim randevum 6 kasımda , ben de o zaman sorup söylenenleri sizlerle paylaşırım

evet ankara çok kapalı... benim içimde...hayırlıca bi bebişlerimi görseydim...
kızım hala az hareketli...genelde hep o kıpırdardı .... canım sıkılıyooo

benim geçen hafta sol tarafım hareketliydi, bu hafta sağ tarafım daha hareketli
canım bence ruh halimizle alakalı, kafaya takacak ve kendimizi üzecek bir şeyler mutlaka buluyoruz
inşallah her şey çok güzel olur hepimiz için... AMİN

bazı günler hareketleri yavaşlayabilir çünkü içerde dönebilir pozisyon değiştirebilirler
o kadar takma
bazı günler uykuda fazla vakit geçirebilirler

ben de böyle hastalara bayılıyorum valla
sonbahar insanıyım ben
doktorun amma da felaket tellalı imiş
çok abartmaya gerek yok ama dikkatli olacaksın tabiki orası bir gerçek
yorulmak yok
tek gebeler gibi öyle günde yarım saat bi saat yürü olayı bizde olamaz mesela
hele de 20.haftadan sonra egzersizler azalmalı çok yorulmayacak çok eğilip uzanmayacaksın
beslenme konusunda doktor haklı
ona dikkat etmek şart artık
ben de baştan beri demir hapı ,magnezyum ,elevit ve coraspin kullanıyorum
önlem almak şart ama çok da psikopata bağlamamak lazım yoksa hiç geçmez bitmez valla bu hamilelik
amin inş

ikiz gebelik olup ilaç vermemesi çok ilginç doğrusu ilk defa duyuyorum
doktorlar ikiz olunca iki katı ilaç veriyor
çünkü 2 bebek besleniyor içeride ,yaşıyor
aldığımız besinler yeterli gelmiyor
ne kadar çok dikkat edip yesek de ilaç takviyesi şart

2 bebek için demir ,mineral ,vitamin ,magnezyum ,folik asit takviyesi ilaçlarla şart
yoksa sürekli yemek yememiz bunları doğal yoldan karşılamak için sumo güreşçisi gibi olmamız lazım

ben vitamin ilacı kullanmıyorum. elevit vermişti doktor. zaten kusuyordum, hele elevit kendimden tiksinmeme sebep oldu. 19. haftamdayım. ve hala kusuyorum. şiddeti hiç azalmadı kusmalarımın. zofer sayesinde yemek yiyorum. vitamin ihtiyacımı da her çeşit meyve sebze yiyerek karşılamaya çalışıyorum. hayatımda et ve et ürünleri yok artık. acayip tiksindim. belk arada balık yiyorum. dokturum beslenmem konusunda hassas değildi en başından beri. bebeklerinin sağlığının senin öyle çok yemek yemenle alakası yok dedi. çok ceviz yemek, çok balık yemek gibi. et ürünleri yiyemiyorum fakat her çeşit sebze yiyerek karşılamaya çalışıyorum. porsiyonlarım kuş gibi zaten. yine de çok yemiyorum yani. iştah da yok. öğünleri yiyeyorum, bir de zoraki ara öğünlerde meyve. sabah ve gece yatarken süt içiyorum. onun çok faydası var sanırım.
bir arakadaşımla görüştüm. bebeği 8,5 ayındayken 1000 g civarındaymış. son bir ay bulantıları durmuş. ve doktor her öğün yumurta ve süt tüketmesini söylemiş. süt ve yumurta ile bebeği 2800 gr doğmuş. zaten yumurta anne sütüne eş değer bir besin. süt de öyle sayılır. bence bol bol süt ve yumurta tüketmeliyiz. vücut için herşey bu iki besinde bol miktarda var.

bence çokı yanlış düşünüyorsun
bişey yemesekde bebebk büyür diye birşey ben hiç okumadım bir yerde
doktorlar bebeğin sağlığı için tüketilmesi gereken ürünleri bangır bangır bağırırken böyle düşünmek çok yanlış
sütte kalsiyum var
bebeğin ihtiyacı olan şey sadece kalsiyum değilki
bebeğin herşeye ihtiyacı var
bebeğin kilosu da önemli değil
kilosu iidir ama içi koftur sağlıksızdır kiloya takılma sen
önemli olan bebeğin ileriki hayatını etkileyecek vitamin ,mineral ,protein ,kalsiyum ,demir ihtiyaçlarını karşılaman
çok yemek demedim zaten kaliteli yemek
yani bebeği bunlardan mahrum etmemek gerek
ileriki yaşantısında ben yemeyeyim bebek nasılsa büyüyor mantığıyla hareket edersen bebek belki 3 kg doğar ama gerekli besinleri almamış olabilir
nasıl bazı insanlar sapasağlamken birden hasta olup düşüyor
dışardan bakınca gayet dinç gözüküyor ama içi koflamış bu olay da aynı ona benziyor
ben herşeyi yemek demiyorum ama yerli yerince bu besinleri almak şart
hem herkeste aynı şey olacak diye bişey yok
birisi 2800 doğurdu diye seninki de öyle olacak değil
doktorlar beslenmenin önemini bu kadar vurgularken bi tanesinin süt ve yumurta önerisi doğrusu çok şaşırtıcı ve yanlış geldi bana
ben onca doktora gittim hiçbirinden böyle bi öneri duymadım
mesela bende hayatımın her döneminde hep demir eksikliği oldu
belkide anne karnında demiri yeterince almadım ondan dolayı bi türlü bundan kurtulamıyorum
her zaman böyle düşünmek ve bebeklerimiz ona göre beslemek lazım
yoksa oturup da bi ekmek yiyin demiyor kimse
ayrıca yediğimiz besinler bizim sağlığımız için de önemli
çünkü bebekler bizim depolarımızı kullandığı için yarın bebek nasılsa büyüyor deyip bizim depoları tüketmelerine izin verirsek kendimiz yatağa düşer hasta oluruz
hakeza %90 doktorun dediği de bu zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…