2013 ikiz anne adayları buraya

Merhaba kızlar,
İlaç olarak ben de tiroit ilacımı, elevit, demir hapı ve de 3-4 gündür magnezyum kullanıyorum.
Yemek konusunda da kahvaltıda mutlaka 1 yumurta yiyorum.Gün için de de yemek dışında mutlaka meyve tüketmeye çalışıyorum.Benim sorunum da süt içemiyorum, fakat onu da peynir ve yoğurla telafi etmeye çalışıyorum.Arkadaşlara katılıyorum, artık kendimize daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.
Ben işyerinde rahatım ama işe minübüsle gidip gelmek biraz yoruyor. Aranızda çalışan var mı arkadaşlar?İşyerinde dinlenme fırsatınız oluyor mu?

kızlar ben geldim
yaramaz kızım uyuyordu çok korkuttu 2 gündür beni...maşallah oğluşum kıpır kıpır
kızım 610 oğlum 520 gr olmuş
bana gelince zaten hipotiroid vardı 100mg ilaç kullanıyordum geçen ay tiroidim düştüğü için 50mg düşürmüştü ilacımı... bugün tekrar kan verdim nabzın bundan dolayı yüksek olabilir dedi...eğer tiroidim yine düşmüşse bi endokrin uzmanına yok düşmemişse bi kardiyolojiye gitmemi istedi...
yarın sonucu alınca konuşacağız bakalım hayırlısı...
nabzımı ölçtü ve yüksek dedi... kısacası bebeişlerim iyi bende nabzımın tiroid ile alakalı olduğunu düşünüyorum

Maşallah canım bebişlerin kilosu gayet güzel. İçinin rahatlamasına da sevindim.
Tiroit konusuna gelince; bende de gebe kalınca tsh yüksek çıkmıştı doktorum hemen bir endokrin uzmanına yönlendirdi. O da ilaca başlattı tabi.Ben her ay tsh,t3 ve t4 tahlillerimi yaptırıp endokirine gösteriyorum.Geçen ay tahlillerde tsh düşük, diğerleri yüksek çıkmıştı. O bana inanılmaz bir çarpıntı yaptı.Hemen endokrine gittim ilaçta doz ayarlaması yaptı ve 2 hafta sonra tekrar tahlil istedi.Son tahlilimde dengelenmişti ve benim çarpıntılar da azaldı.Ben senin çarpıntılarının da tiroitle ilgili olduğunu düşünüyorum ve bence bir endokrin uzmanına görünmelisin.Geçmiş olsun.

hoşbulduk canım. aslında soldaki ağrıyı doktorun birine söylemiştim ve hiç önemsemedi. dediki tedavi sürecinde yumurtalıkların çok büyüdü onlar ağrı yapıyo. zamanla geçecek dedi. inşallah bi problem yoktur.

bende tiroidle ilgili olduğunu düşünüyorum...maşallah senin çarpıntın düzelmiş darısı bana olsun
benim önceden beri vardı tiroidim 100mg gayet normal geliyordu şimdi 50 bile fazla... yarın inşallah sonuca göre değerlendirecek doktorum
moral oldun saol canım

kızlar ya, bebeklerinizden birinin daha az hareketli olduğunu düşünüyor musunuz hiç?
biz 23 haftalığız ve soldaki bebeğim hep daha hareketli. sağdaki sabahları, bir de gün içinde az biraz tekmeliyor ondan sonra duruyor hep. Ama soldaki maşallah, hem daha sert tekmeler atıyor hemde oldukça fazla.. ayrıntılı ultrasona girmiştim 17. haftamızda doktor gayet sağlıklı demişti 2 bebeğim içinde.. Kadın doğum doktorumda 20li haftalarında bir kez daha göndericem ayrıntılıya ama gayet iyi gidiyor bebekler diyor hep.. şuan istanbulda annemin yanındayım dün burada kadın doğum doktoruna gözüktüm o da gayet sağlıklılar dedi. kalp seslerini dinledi, ölçümlerini yaptı her şey normal.. ama benim içim hep rahatsız birinin hareketsiz olması çok canımı sıkıyor kütahyaya 2 hafta sonra dönücem ve o zaman girebilicem ayrıntılıya bir kez daha sanırım o zamana kadar içim rahatlamayacak böyle bir durum yaşayan var mı kızlar aramızda?

Canım progestanı kaç ml.likten ve hangi vakitler aldığını yazar mısın? 100 ml.lik mi 200 ml.lik mi, bir de günde üç kez mi?

Evet biraz gözümü korkuttu ama erken doğum falan diyerek. Beslenme konusunda haklı sanırım. Dikkat etmek şart.

Aynen canım ben de süt içemiyorum. Ayran, peynir tüketiyorum ama süt içebilsem süper olacak. Ben de çalışıyorum, üstelik meslek lisesindeyim. Çocuklar çok yoruyor beni. Tahammül edemiyorum bazen. Zaten hassas bir dönemdeyiz bir de onlar sinirlendirince tam oluyor Yol da gözümde büyüyor şimdiden, 40 dk falan sürüyor, metroyla gidiyorum

Hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla doğup kullanmalarını nasip etsin. Beyaz güzeldir. Bu arada nasıldı fiyatlar?

canım benim bebişimin biri kız biri oğlan ...oğlan az hareketli bu olağan bi durummuş...
zaten altta kaldığı için yeri de biraz darmış...hep geriden hissediyorum hareketlerini...daha az tekmeliyo... dr.uma söledim gayet normal yerleşme şeklinden birini az duyman dedi...
yani için rahat etsin....

Canım progestanı kaç ml.likten ve hangi vakitler aldığını yazar mısın? 100 ml.lik mi 200 ml.lik mi, bir de günde üç kez mi?

canım ilk başta vajinal jel kullanıyordum yaklaşık 3 ay sabah akşam... tabii zamanla siyah tortular oluşmaya ve ağrı yapmaya başladı bu nedenle dr.um progestan verdi 200mg
yan etkilerini bildiğim için akşam yatarken alsam olur mu dedim tamam zaman farketmez ama hep aynı saatte al dedi...
şimdi yatarken alıyorum
geçenlerde vajina içine koyabilirsin dedi ama ben sabah wc de çıktığını görünce ağız yoluyla almaya devam ettim
sen nasıl kullanıyosun ??

Hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla doğup kullanmalarını nasip etsin. Beyaz güzeldir. Bu arada nasıldı fiyatlar?

sağol canım darısı size olsun...
valla babam aldığı için ekonomi yapmadım 2800 tuttu ama 3 kapaklı gardrop ve 5 kapaklı komidini var
eşimle biz daha uygun ve daha az parçalı düşünüyorduk ama bebişlerim kısmetiyle geliyor inşallah :))

aranız abenide alırmısınız .. 28 hazıran dogumum ama erken olabılır 5 hafta 3 günlüğüz daha.. bugün keselerimi gördüm biri 1cm diğeri095
kes eboyutları normalmı sizce
sizdede biri büyükmü gııdyor ..
elevit aspirin progestan folıkasit estrofem kullanıyorum
tedaviyle oldu

canım ilk başta vajinal jel kullanıyordum yaklaşık 3 ay sabah akşam... tabii zamanla siyah tortular oluşmaya ve ağrı yapmaya başladı bu nedenle dr.um progestan verdi 200mg
yan etkilerini bildiğim için akşam yatarken alsam olur mu dedim tamam zaman farketmez ama hep aynı saatte al dedi...
şimdi yatarken alıyorum
geçenlerde vajina içine koyabilirsin dedi ama ben sabah wc de çıktığını görünce ağız yoluyla almaya devam ettim
sen nasıl kullanıyosun ??

Ben progestanı 9.haftamda kanama olunca iğne ve ilaç olarak kullanmıştım, sonra kanama durunca bırakmıştım. Şimdi iki ayrı doktora gidiyorum da ikinci doktor dün söyledi sabah, öğle 100 mg, akşam 200 mg. iç dedi. Vajinal kullanmadım hiç, ilaç olarak içeceğim ama kafam karıştı. Diğer doktorum sabah akşam vitamin, öğlen coraspin akşam, gece yatmadan magnezyum vermişti. Şimdi üç kez progestan da fazla geldi ne bileyim. Kafam karıştı:18:[/I]

sağol canım darısı size olsun...
valla babam aldığı için ekonomi yapmadım 2800 tuttu ama 3 kapaklı gardrop ve 5 kapaklı komidini var
eşimle biz daha uygun ve daha az parçalı düşünüyorduk ama bebişlerim kısmetiyle geliyor inşallah :))[/QUOTE]

Amin canım güle güle kullansınlar. Kısmetliler evet, belki de şanslılar dede açısından. Benim bebeişlerimin dedesi nur içinde yatsın, olsa yapardı kesin ( Baba tarafında dedesi olacak ama adı var, arada gördüklerinde severler işte bu O nedenle biz kendimiz alacağımız için acele etmiyoruz şimdilik. Ben de üç kapaklı gardrop, ikisine ayrı şifonyer ve beşikler olsun diyorum bakalım. Daha uygun olsun diye bi ara İnegöl'e mi baksak diyoruz, mobilyacılar çarşısına. Marka öneli mi acaba mobilyada :44:

Son düzenleme:

hoşgeldin hayırlı olsun canım bebişlerin
canım genelde hepimizin biri diğeriden büyük...mesela benimkiler öyle... önemli olan son aylarda aralarının çok açılmaması
ilaçların gayet iyi zamanla ek yapacaktır eminim

Amin canım güle güle kullansınlar. Kısmetliler evet, belki de şanslılar dede açısından. Benim bebeişlerimin dedesi nur içinde yatsın, olsa yapardı kesin ( Baba tarafın da dedesi olacak ama adı var, arada gördüklerinde severler işte bu O nedenle biz kendimiz alacağımız için acele etmiyoruz şimdilik. Ben de üç kapaklı gardrop, ikisine ayrı şifonyer ve beşikler olsun diyorum bakalım. Daha uygun olsun diye bi ara İnegöl'e mi baksak diyoruz, mobilyacılar çarşısına. Marka öneli mi acaba mobilyada :44:[/QUOTE]

canım dr öyle uygun gördüyse kullan belki 2 dr.a gitmek kafanı karıştırdı...hangisine daha çok güveniyorsan ona git istersen

mobilya işi zevk işi tabii biraz da kullanışlı olması lazım
park yatak tavsiyesini çok aldım ama evim o kadar küçük ki bunlar bile çok gelecek eminim
ben istikbalden aldım ama inegölde çok seçenek olduğunu biliyorum...
bu arada dedisi nur içinde yatsın Rabbim evlatlarına uzun ömür versin

Canım bende Fraxiparine 0.4,Progestan 200 mg kapsül,Maltofer,Magnorm,Osteofix kullanıyorum.Elevit ve estrofemi yeni bıraktım.

Canım ben Progestan 200 mg kullanıyorum sabah,öğlen,akşam.Vajinal kullanıyorum...

Canım hoşgeldin,hayırlı,uğurlu olsun.Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inş.

süt sadece kalsiyum kaynağı değildir. öyle olsaydı bebeklerimizi 6 ay boyunca sadece kendi sütümüzle beslemezdik. kalsiyum en çok sütte bulunur. yani kalsiyumdan ibaret değildir. aynı zamanda yumurta da öyle. bir civciv yavrusu tek hücreyken yumurtanın akıyla ve sarısıyla beslenerek büyüyor gelişiyor ve yumurtadan çıkıyor. yani süt ve süt ürünleri ve yumurta bebeklerin beslenmesinde en önemli öğeler. bu arada bebeklein içinin kof olması lafını da ilk defa duydum. :)
bu arada arkadaşıma doktor sadece süt ve yumurta ye dememiş. her öğünde bunları da tüket demiş.
etrafımda çok insan var. 8 ay boyunca kusan ve sadece serum ile hamileliğini geçiren. bebekleri de gayet sağlıklı, içleri dolu :) ve çok çok zekiler.
hala kusuyorum, et ve et ürünlerinden tiksindim ama her çeşit sebze yiyerek bu açığı gidermeye çalışıyorum.
aslında bu yazdıklarım benim gibi gebeliği kusmalarla devam eden, bulantı ilaçları olmadan ağzına lokma koyamayan arkadaşlara bir moral olsun diye. yoksa midesi iyi olan kusmaya yesin istediğini. etten, şundan bundan tiksinmeseydim neden durup dururken yemeyi içmeyi keseyim ki.
bebeklerimin büyümesi ultrasonda tam günü gününe. çok şükür bu haldeyken bebeklerim çok iyi durumda. bulantınız varsa ve 5. ayda olmanıza rağmen hala kusuyorsanız ve et ve et ürünlerinden tiksindiyseniz bu açığı süt ve süt ürünlerinden ve yumurtadan karşılayabilirsiniz. tabiki bunları bulantı hapı kullanıyorsanız yiyebilirsiniz.
bu arada ben de biyoloğum, azıcık okumuşluğumuz var yani. :)

biyolog olabilirsin ama doktor değilsin
o zaman doktorlar bütün gebelere süt ve yumurta ile beslenin nasılsa bebeklere bunlar yeterli
hem ayrıca kilo da almamış olursunuz diye öneride bulunsun
biz de hiç uğraşmayalım onu yiyelim bunu yiyelim diye olsun bitsin
bebeklerin 6 ay anne sütü ile yetinebilmesi sütte herşey bulunur ve de süt herşeyin yerine geçer mantığını doğurmuyor
zaten bebkler ilk 6 ay katı gıda yiyebilecek düzeyde olmadıkları için mecbur sütle besleniyorlar
yoksa sütün içerisindekilerden değil
ayrıca sütün içeriğini biizm yediklerimiz oluşturuyor
biz ne yersek bebeklere süt olarak geçiyor
bu da bizim yediklerimizin önemini vurguluyor
yani benim tezimi doğruluyor
anne sütü sadece bizim yediklerimizin bebeğe geçişinde kullanılan bir sistem
yoksa bizim yediklerimiz neden anne sütünü etkiliyor ,azaltıyor ,çoğaltıyor ,gaz yapıyor ..
bizim şuan içtiğimiz inek sütü
yani anne sütü değil dikkatini çekerim
anne sütü bizim yediklerimizle her türlü besinden zenginleştiği ve şuanda içtiğimiz inek sütünden çok çok farklı olduğu için bebeğe yetiyor
yoksa inek sütünü içir bakalım 6 ay bebek doyarmı yetermi sen yemezsen nasıl bebek besin alacak
biyolog hanım bence biraz daha okuyun hakeza biyolog olmakla iş bitmiyor
asıl iş okumakta ve mantıksal olarak yorumlamaktan geçiyor
bi de sürekli kusan insanların bebekleri annelerinin deposundan beslendiği için gayet güzel besleniyor
ama bebekler beslenirken annenin depoları boşaldığı için yarın sıkıntıyı anne yaşıyor bebek değil
yani a ile byi karıştırmamak lazım
yiyemeyen sonradan doğumdan sonra telafi etmeli mutlaka bu eksikliği yoksa kendisinde güç ve derman kalmaz bu depoların boşalmasından
ama bu sütte herşey var anlamına gelmez
öyle olsaydı insanoğlu süt içer yumurta yer öyle ömür geçirirdi

canım dr öyle uygun gördüyse kullan belki 2 dr.a gitmek kafanı karıştırdı...hangisine daha çok güveniyorsan ona git istersen

mobilya işi zevk işi tabii biraz da kullanışlı olması lazım
park yatak tavsiyesini çok aldım ama evim o kadar küçük ki bunlar bile çok gelecek eminim
ben istikbalden aldım ama inegölde çok seçenek olduğunu biliyorum...
bu arada dedisi nur içinde yatsın Rabbim evlatlarına uzun ömür versin[/QUOTE]

Amin canım. Allah hepimizin evlatlarına sağlıklı uzun ömür versin.

Son düzenleme:

sen anlamadın beni. anlamadın. anlamadınnnnnnn. kimse süt ve yumurta dışında bir şey yemesin demiyorum ki. ayrıca biyoloğum da doktordan üstünüm de demiyorum. yani doktorların dediklerini daha iyi anlayabiliyorum her açıdan. sana da sen bu işi bilmiyorsun demiyorum sen biyolog değilsin demedim.alınganlık yapmışsın. sen bu yazdıklarımı kimler için yazdığımı anlamadın. üzgünüm gereksiz yere polemiğe girdik. :)

Peki ne zamandan beri kullanıyorsun Progestanı canım? Günlük 600 mg. alıyorsun yani öyle mi? Bu arada ben vajinal kullanıldığını bilmiyordum, onun için olan fitil gibi ayrı mı yoksa bu bildiğimiz yumuşak kapsül mü? :44:

normal kullandığımız yumuşak kapsül canım ... alttan kullanınca tabii ki yan etkisi çok daha azalıyor ...dr.una sor istersen belki sana da tavsiye eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…