2013 ikiz anne adayları buraya

Merhaba, hayırlı uğurlu olsun bebeklerin:) En çok dikkat edeceğin dönemler, gerçi hep dikkatli olmak gerekiyor o da ayrı:) ikizlerde büyüklük farkı oluyor, basta bende de çok belirgindi, şimdi birbirlerine yaklaştılar. İnşallah hersey yolunda devam eder.
Sevgiler,

Günaydın kızlar
Yazılanları okuyunca hemen hemen hepinizin progestan kullandığını gördüm. Ben hiç kullanmadım ve doktorum da bahsetmedi.Benimkiler doğal yoldan oldular acaba ondan mı? Bir de bu ilacı ne için kullanıyorsunuz?Cahilliğimi mazur görün lütfen ama bununla ilgili bana biraz bilgi verebilirmisiniz?

mrb kızlar,ben bi kaç gündür girmiyodum,baya muhabbetler dönmüş burada.o zaman bende bu arada basımdan geçenleri anlatayım ama çok iyi şeyler değil maalesef arife günü karnımın sağ tarafında bi ağrı basladı ve böbreğime vurdu,nefes alırken dahi zorlanmaya basladım,1.gün dahada arttı,bayram günü doktoruda aramak istemedim,sıcak su torbası koydum,çok hafif azalttı,artık 2.gün dayanamadım,acile gittim,idrar tahlili falan temiz çıktı bol su iç dedi,benim ağrılar devam ediyo,artık yatamaz hale geldim,doktoruma ancak salı günü gidebildim.böbreğime baktı küçük bişey gözüküyo,bol su dedi,dün yaklaşık 3.5 lt sıvı aldım,çok şükür ağrım olmadı,sıvı tüketimini hiç bu kadar ciddiye almammıştım açıkçası,simdi damacanayla gezcem nerdeyse....buarada salı günü tahlil yaptırdım,tsh yüksek çıktı,hemen ilaca baslandı,sanki kullandığım ilaç azmış gibi bu arada beni asıl üzen şey şu oldu,bebeklerden bi tanesinin kilo alması yavasladı,üstelik 26.haftaya kadar cok iyiydi,sonra yavasladı,doktor zaten plasentaları çok yakın ,o yüzden demişti,salı günüde,kordonda kan akımnda yavaslama var,eger böyle yavas giderse veya durursa müdahale ederiz dedibilmiyorum tabi 34.haftaya kadar getirebilirse ne mutlu,öyle hissettim konuşmalarından.bol su ve protein dedi,süt içmeyi falanda arttırdım,inş kilo alabilir küçük kuzum ve bana kötü bi süpriz yapmaz takibide sıkılaştırdı,şimdi korkuyla bekliyorum artık....bu arada kendi depolarınız ne kadar iyi olursa olsun,çocuklar bi anda çekiyo,bende öyle oldu.şu an, gyno ferron,euthyrox,coraspin,clexane 0.4,elevit,calsiyum,benexol,magnezyum kullanıyorum,ilk 3 aydada extra crinone jel ve folik asit,birde bitkisel bi vitamin kullanmıştım,bunlara ragmende depolarım mükemmel değil,ben ağrı kesici dahi kullanmazdım,çocuklar hepsini içirdi valla... bu arada doktora sordum nolur nolmaz diye şu cigergeliştirici ilacı yaptıryıym mı diye,o da yaptır dedi,dün bi doz yaptırdım,simdi 2.dozu yaptırmaya gitcem...şimdilik deneyimlerim bunlar,annelik zormuş,ikizler daha zormuş,daha şimdiden böyleyse doğunca neler görcez bakalım,neyse onların yüzünü görünce unuturuz inş. bu günleri:) benim için dua edin arkadaslar....

selam kızlar

salı günü kontrole gittik bebişler baya büyümüş doktor şekerden şüphelendi bugün tahlil verdik bakalım sonucunu bekliyoruz pek çıkacağını sanmıyorum...artık yatak istirahati verdi bir dahaki kontrole kadar yatacaksın dedi ...bebekler aşağıya baskı yapmaya başladı artık...ilaçlarımı çoğalttı progestrona yine başladık ama daha az dozda rahim ağzında kızarıklık gördü antibiyotik verdi haftaya başlıcam 3 hafta sonrada coasprini bırakacağım....yatmak çok zor geliyor ama zorlanıyorum artık tam yatma zamanım yani...birde doktorum yatmadığı için 22 haftalık bebeklerin ölü doğduğunu söyleyince iyice pirpirik oldum...tek duam ocak 5 den sonra hatta ocak ortasına kadar bebişlerimin doğmaması....allahım hepimizi sağlıkla kavuştursun..yattığım için fazla giremeyebilrim ...öptüm şekerler

annelik evet zormuş canım ama şimdiden güzel...
geçmiş olsun üzüldüm ağrılarına...benimde sol tarafımda dayanılmaz ağrılarım oldu ama hiç bişi bulamadı dr.um... magnezyum içince rahatladım bende
hemen telaş etme inşallah vakti zamanında gelirler
benimde içmediğim ilaç yok nerdeyse ama olsun onlar iyi olsunlarda.... bende tiroid için gideceğim sanırım bugün sonuç bekliyorum
dualarım tüm hamile arkadaşlarımla...Allah yardımcın olsun

ayyy bu doktorlarda bizi korkutuyo.... benimki de 7.ayında bebeğini kaybeden birini anlattı ne gerek var dimi biz hamileyiz hassasız...zaten yeterince önlem alıyoruz...
tabii bildikleri bişey vardır... ben zaten kendimi çok yormuyorum ama 7.aydan sonra öyle sürekli yatamam ki...yanımda kimsem yok (
bende inşallah en azından şubat ortasını geçerim

canım çok geçmiş olsun, senin haftaların bile bana o kadar ileri geliyor ki, o haftaları görmeyi allahım bizlere de nasip etsin inşallah.

sizin ilaçlarınızı görünce şoklara girdim, ben hiç ilaç kullanmıyorum.

hiç korkma inşallah hedeflediğin hahtaları göreceksin canım

dualarım seninle

Son düzenleme:

canım çıkmaz inşallah şeker, yatmak zor geliyor demişsin ama ben hamileliğimi öğrendiğim andan itibaren yatıyorum, zor geliyor, geçmez zannediyorsun ama geçiyor, ban yatarak 20. haftayı gördüm
kendine dikkat ettttttt

kızlar tiroidim iyi çıkmış bu nedenle kardiyolojiye gideceğim pazartesi günü
b12 düşük çıkmış şok içindeyim...kırmızı et çok tüketmeme rağmen neden böle oldu anlamadım
netteki bilgilerde kafamı karıştırdı
haftalık b12 iğnesi vurunacağım sonra 15 güne düşürürüz dedi... telaşlandım açıkcası....
b12 eksikliği yaşayan var mı ???

canım geçmiş olsun, ben b12 eksikliğini hamile kalmadan önce yaşamıştım, şikayetim uyku hali ve yorgunluktu,
dodex diye bir iğne vermişti, içinde 5 tane vardı ve gün aşırı yaptırdım
sonraki 5 iğneyi haftada bir yaptırdım,
sonraki 5 iğneyi ayda bir yaptırmıştım,
şimdi öyle bir problemim yok çok şükür üstelik kırmızı eti sevmediğim için zorla tüketiyorum
rabbim şifanı versin

bebkler için nörolojik sorun olacağını okudum canım çok sıkıldı
düzelmene çok sevindim benim doktorum haftaada 1 dedi şimdilik
inşallah en kısa zamanda toparlarım
bende de çok yorgunluk uyku ve el ve ayaklarda uyuşma var
demekki kızmızı etin bağırsaklarımda emilimi az...çnk ben tükettiyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, birkaç şey soracağim; gece uyku sırasında yan yatıyorum hep ve bir süre sonra ellerim uyuşuyor, benzer durum yaşayan var mı?

Birde kızlarım 2 gün önce ilk defa hareket etti:))) yani ultrason kontrollerinde hep oynuyorlar ancak ben ilk defa tekmelerı bu kadar net hissettim:)) uçtum tabi mutluluktan, Allah bu anı bekleyen herkese nasip etsin. İlk başlarda bu hareketler sık mı seyrek mi hissediliyor? Oynamasını takip et, bir süre oynamazsa kontrol ettir dediler hep etraftan, bu haftalarda ne sıklıkla hissetmem normal? Yardımcı olursanız sevinirim...

Doktor kontrolü geçirenlere çok geçmiş olsun, sevgiler...

Canım benim de araştırdığım kadarıyla progesteron bir hormonmuş. Ve hamileliğin sağlıklı bir şekilde devam etmesi yumurtalıklardan salgılanan progesteron hormonuna bağlıymış. İlk haftalarda bu hormonun eksikliği düşüğe, sonraki haftalarda yani 2. trimesterden sonra eksikliği erken doğuma yol açabiliyormuş. Şu an bizim süreçte erken doğumu önleme gibi bir özelliği var. Ne kadar etkilidir onu bilemem tabi ama şu aşamada o amaçla içiyoruz. Umarım açıklayabilmişimdir

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun canım. Allah bebeklerini zamanında ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bol bol dinlenmeye çalış, beslenmene dikkat et. Ciğer geliştirici iğneyi yaptırmakla çok iyi yapmışsın. Ben ikiz anneleriyle görüşmüştüm, onlar kesinlikle öneriyordu. Her tedbiri almak lazım. Mis kokularını alıp, gülücüklerini görünce unutursun inşallah. Allah yardımcın olsun
Ben su içemiyorum ama inşallah sorun olmaz, en fazla 1 litre içebiliyorum günde. Bulantı yapıyor hala.

Geçmiş olsun canım. Artık daha dikkat etmek gerekiyor sanırım bu haftalarda. Dinlenmeye çalış zor da olsa yatmak. İnşallah vaktinde sağlıkla alırsın kucağına. Olumsuz olayları sadece dikkat etmek açısından aklında tut, evham yapma aman

Canım netteki bilgilerle çok kafanı karıştırma bence. Çok geçmiş olsun. Doktorun önlemi almış. Demekki bizim bazı özelliklerimiz kalıtımsal. Ne kadar tüketsek de fayda etmiyor. Canını sıkma

Son düzenleme:
merhaba. dün bebeklerimizin cinsiyetleri kesin olarak belli oldu. iki kızımız olacak inşallah. ultrasonda biri 2 gün önde, diğeri 2 gün geriden geliyor. önceden başbaşaydı. 4 günlük fark oluşmuş. ama normal tabi bu fark.
pogestanı ilk doktora gitmeye başladığım andan, yani 7. haftadan 13. haftaya kadar kullandım. kanamam olmamasına rağmen doktor kanama olmasın diye muhakkak kullanmamam gerektiğini söylemişti. ben de araştırmıştım, kanaması olmadığı halde bu ialcı kullanan yoktu. demek aramızda varmış. ben 19. haftadayım. 13. haftada bıraktım. yoksa siz hala progestan kullanıyor musunuz?
bu arada ilk baştan ağızdan kullandım. çok berabattı. yataktan kalkamadım. her an bayındım. doktor o halimi görünce vajinal yoldan kullan dedi. o zaman daha da rahatladım. progestan gerçekten bi anda çarpıyor insanı. çok fena.

arkadaşlar içtikleri ilaçları yazmışlar. çok şaşırdım. benim doktorum mu çok rahat anlamadım. sadece calsiyum ve folik asit alıyorum ben. gebeliğimin ilk başında genel rutin kontrollerim, testlerim yapılmıştı. bu zamana kadar da iç byokimya testim yani şeker b12 ölçümü vs yapılmadı bana hiç. haftaya randevum var doktorlar. sorayım bari. doktor mu unutuyor ne?
bu arada 20. haftada tetanoz aşısı yapılması gerekiyor sanırım. sağlık ocağında öyle demişlerdi. doktoruma da hatırlatacağım. aranızda yaptıran var mı tetanoz aşısı?

hayırlı olsun canım, allah analı babalı büyütsün cümlemizinkini inşallah,
ben 4 haftadır görmediğim için şu an ne durumdalar, kiloları, boyları nedir bilemiyorum,
6 kasım da randevum var, o zaman öğreneceğim inşallah
benim kanamam olduğu için 13. haftaya kadat progestanı vajinal yoldan aldım günde 3 defa
hamileliğimin 7. haftasında kanamam oldu ve ben hala haftada bir purolotun depot diye bir iğne yaptırıyorum, bu iğne progestanın daha sıkıştırılmış hali

canım ben o ilaçları bile kullanmıyorum, benim doktorum da bana hiçbir ilaç vermedi:44::44::44::44::44::44::44:

bende baya bir ilaç alıyorum kan hapı,magnezyum,multivitamin,calsiyum,coraspin tetanoz aşısı 5 kere yapılıyormuş belli aralıklarla benim bayrama denk geldi bide biçok kişi korkuttu beni aman çok ateş yapıyo ağrı yapıyo diye ben 24. haftamda yaptırdım hiçbişeyde olmadı doktorlar serbest bırakıyolar ister yaptır ister yaptırma ama işte şu tehlikesi var paslı bişey batmaması lazım vücuduna bide doğumdada tehlikesi var onun için yaptır derim ben zararı olmaz

canım bebişlerini hissetmeye başlamışsın hayırlısı olsun ilk zamanlar arasıra farkedersin yani kemikleri daha çok sertleşmedi zaten anca hızlı ve ağır tekmeler atması lazım senin hissetmen için... daha sonraları zaten yani 23. haftadan sonra hiç durmayacaklar günün her saatinde tıptıplar olacak benim bebişler bile şu an sana bunu yazarken 1.dk. 10 tekme falan atıyordur yanii zamanla oluşuyor bu tekmeler daha da büyüdüklerinde hangi saatte uyuyup uyandıklarını bile anlayacaksın bu uyuşmalarında kan basıncın arttı artık hem ondan hemde calsiyum ve magnezyum ihtiyacının arttığının belirtileridir doktorun 2-3 hafta içinde yazacaktır bunları sana

bende gyno ferron-magnorm-elevit-calsium sandos-coraspin içiyorum ama senin geri kalanı ne anlamadım iğnen kan sulandırıcı gerisi ne ? ilk üç ayda günde yaklaşık 12 tane hap içtiğimi hatırlıyorum bu arada bebişlerine sağlıcakla kavuşursun inşallah canım benim azıcık daha dayanın az kalmış

off benimde belirtiler aynı gibi aşağıya iyice baskı yapmaya başladılar banada yat derse naparım yaa hiç alışık değilim yatmaya benimde ocak sonu gibi alırız dendi sık dişini doğurmıycaz ocaktan önce

ben daha doktorumla konuşmdım, ne zaman doğururum diye. internetten araştırdığım kadarıyla erken doğuracağız hepimiz. doktorun bir ay öncesinden demiş neredeyse. ben de doktoruma sorayım. sizin doktorlarınız neler diyor bu konuda. 40 hafta zaten beklemiyorlar da 37. haftayı da beklemiyorlar sanırım. çevremde ne kadar ikiz annesi varsa hepsi nereseyse 35. haftada doğurmuş. ve çok var prematüre doğuran. ikizanneleriyiz.biz de istat,stikler var doğum haftaları ile ilgili. umarım bebeklerimiz en sağlıklı zamanlarında doğarlar. sürekli yatmadım ben bu zamana kadar. hep hareketlidim. zor olsa gerek yatağa bağlı kalmak. allah kolaylıklar versin. umarım gerek kalmaz.

kızlar hepinize teşekkür ederim...tüm gün yatıyorum arada yemek te yapıyorum gerçi eşim çok yardımcı ama oda akşamları geliyor....şuan yanımda kimse yok bakalım 15 güne belki kayınvalidem gelebilir....tüm gün bebeklerimin hareketlerini izliyorum onlarla konuşuyorum böylelikle zaman çabuk geçiyor....şeker tahlili yaptık alet bozulmuş bakalım öğleden sonra veririz dediler bekliyoruz...iyi hamiş günleri güzellerrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…