2013 ikiz anne adayları buraya

progestenın bi baska türünü vajınal jel olarak hemen hemen 4 ay kullanmıştım düşüğü önlemesi için,sonrada haftada bir proluton depot diye bi iğne yaptırmıştım,valla ben doktoruma giderken nceden araştırıp gidiyorum,kesinlikle kaliteli bi dr ama bilmiyorum ilaç konusunda hep benim tetiklememle oluyo,yani şunu kullanıyım mı diyorum,ondan sora kullan diyo,mesela ben hemen folik asit ve elevite baslamıştım,dr.3.ayda vitamin kullanıo musun falan diye sordu,yani ona kalsa ilk 3 ay hiçbişey kullanmıycaktım,hiçde öncesinde tahlil yaptırmadım,ama kendi önlemimi kendim aldım

arkadaşlar yeni konu açayım. kafamızı çok kurcalıyor şu bebek arabası ve bebek karyolası olayı. sanırım hepimiz araştırıyoruzdur. öncelikle bebek arabası çok sıkıntılı.
kimse yanyana olan bebek arabalarını tavsiye etmiyor. önlü arkalı olanlarda ise denge problemi olduğu söyleniyor. artık yoldan ikiz bebek arabasıyla geçen insanları durdurup sormaya başladım. geçen chicco nun önlü arkalı arabasından gördüm. bayanı durdurdum hemen. güzel kullanışlı dedi. arka koltuğu tamamen yatmasına rağmen ön koltuğu tamamen yatmıyormuş. şimdilik araba koltuğu monte edilmiş halde kullanıyordu.araba koltuğuna her şekilde yatılıyor çünkü. ön koltuk yatmadığı için bebekler bir yaşını doldurduktan sonra değiştireceğim dedi.
bu konu önemli gerçekten. sz çevrenizden ne gibi duyumlar alıyorsunuz. hiç kulladınız mı, kullanma fırsatınız oldu mu? yan yanalarda çocuklar çevreyi daha iyi görebiliyor ama her yerden geçmiyor ki. kaldırımlar dar ya da yürüyen merdivenler de öyle. daha denemedim. izmit te yok önlü arkalı ikiz bebek arabası. eğer sürüşü iyiyse ve denge problemi olmazsa önlü arkalı almak istiyoruz. şimdiden karar verip zamanı geldiğinde internetten indirime girince alacağım. malum ikiz bebek arabaları çok pahalı.
bir de çevrenizde bebek karyolası kullanan var mı? ben bebeklerrimi sallamaya alıştırmak istemiyorum. çevremdeki kişilerde park yataklardan var. gerçekten kullanışlı . fakt karyola daha şık duruyor. bir de sallamaya alıştırmak istemediğimden karyola almayı düşünüyorum. çevrenizde tecrübe eden var mı?
siz ne düşünüyorsunuz bu bebek arabası ve karyolo konusunda. önemli detaylar bunlar.

ben tetanoz aşısını 20 ve 24.haftalarda yaptırdım,bence yaptırın,bi zararı yok,ağrı olur dmişlerdi,ama hafif bi sızı dışında pek bi ağrım olmadı...bu arada arkadaslar tekrar tekra söylüyorum,bende içmek istemiyodum ama sıvı alımına gercekten dikkat edin,banada söylüyolarda ama insan başına gelmeyince anlamıyomuş,bulantıda olsa zorla sıvı tüketin derim

araba konusunu şimdilik askıya aldım ben.zaten kışın olcak doğum,hemen alıp arabayla gezdirck değilim,zaten ilk ihtiyacları aldıkça göreceksiniz,araba biraz daha arka plana atılıyo maddi olarak.şimdilik ana kucağı aldım o da yaza kadar idare eder...araba konusunda benimde kafam çok karışık,yanyana olanlar hoşuma gidiyo,ikiside aynı anda çevreyi görsün istiyorum,ama eşim taraftar değil,kapılardan,yürüyen merdivenlerden falan nsl çıkcak diyo haklıda...arka arkaya olanlar için şunu duymuştum,arkadakinin yükseltme payı oluyomuş,o zaman o da etrafı rahat görebiliyomuş,ama bi yandanda öndeki çocuk arkaya yaslanınca arkadaki sıkışıyomuş diye duymuştum,tabi bide yarın bi gün arkaya ben oturmam diye kavgada baslıycak:) yani hala kararsızım,alacagım zaman aklıma o an hangisi yatarsa ,maddi olarak hangisi uygun olursa onu alcam heralde,daha çooook fikir değiştiririz :)

benimde ellerim çok uyuşuyor hissetmiyorum uzun süre benimkiler hareket ediyor ama benim 2.gebelik o yüzden erken hissettim galiba

keşke doktor kullan derken kullansaydın banada iğne vermişti kullanmamıştım kanamam oldu doktor çok kızdı hata yapmışsın diye şimdi hem progestan hem iğne kullanıyorum ama mafetti beni bizimde 2 kızımız olucak 1 tane daha vardı 3 kız :)

bebek arabası ve beşik benim en büyük derdim şu an bebek arabası bugaboonun beğendim ama 5000lira çok kibar bişey ama değermi bilmem.mac larenin yan yana olan modelini alıcam büyük olasılkla..beşikte 2tane park yatak alıcam 3sene idare eder o bizi.ben kızıma ikeadan beşik almıştım beyaz hem çok güzel duruyor hemde şıktı..sallamaya alıştırma gerçekten hiç biryere gidemezsin beşiksiz uyumazlar çok zorlanırsın..doktora gittinmi bidaha 4lu taramanın sonucu kötü çıktı demiştin

Son düzenleme:

bir profesöre göründük. zaten detaylı ultrason için randevu almıştık. 4 lü tarama testi sonucunu da değerlendirdi. bu sonuç yanlış. test yanlış çalışılmış dedi. tek gebeliğe göre çalışılmış. ultrasonda down sendromuna dair hiç bir şey görmedi. testi yeniledik. kan verdik. bu sefer bir hastane laboratuvarına değil de ankara da çok iyi araştırmalar yapan bir laboratuvara gönderdik kanı. ayrıca özel olarak da konuştu profesör. bebeklerle ilgili bütün değerleri (ultrasondaki günü, boyu, ensesi vs.) ayrıntılı bir şekilde verdi. bu laboratuvarın sonucuna güvenebiliriz dedi. haftaya cuma günü testin sonucuyla birlikte detaylı ultrasona da gireceğiz. şimdilik down sendromuna dair hiç bir belirti yok elimizde dedi.
ben kendi doktoruma çok kızdım bu konuda. testi aldığımz gün bir karışıklık oldu, laboratuvarlar görüştü. sanırım o da anladı yanlış çalışıldığını ama bize çaktırmadı sanırım. hastanenin itibarı açısından. bunu bize açıklayabilirdi. o da testi yenileyelim diyebilirdi. her şey olabilir, test sonuçları yanlış çıkabilir. insanların aklına bebekleri ile ilgili bir şüphe düşürmek bu kadar kolay mı yani. profesöre danışın zaten detaylı ultrasona da o bakacak dedi. pası ona attı.
haftaya belli olacak. prof. ben bu sonuca göre sana amniyosentez yapalım diyemem dedi. ankaraya yolladığımız tahlilin sonucunu bekleyeceğiz.
bu arada unutmamışsın. çok incesin çok sağol.

hep baktım yazmışmısın diye çok etkilendim kendim gibi gördüm senide sonuçta aynı sayılır bebeklerimiz ve ben böyle bişey gelse başıma çok üzülürüm..çok sevindim iyi şeyler demesine doktorun..inşallah ankaradan iyi sonuçlar gelir

canım ben bir çok ikiz annesiyle görüştüm. banada kimse arka arka olanı tavsiye etmedi. arka arka olandan alacaksan illa ki kraft tandem al dediler. eşim de arka arkaya olanlardan istiyor, katlandığı zaman daha az yer kaplayıp arabanın bagajında çok yer tutmaz diyordu ilk başlarda. taaaaa ki Cosatto You 2 Twin Stroller-The Owl & The Pussycat marka arabayı görene kadar :) arabaya hem görünüş olarak bayıldım, hemde kullanış açısından.. ilk doğdukları andan itibaren kullanılma imkanı var. baston puset olduğu için de hem katlaması çok pratik hemde az yer kaplıyor artı her yerden geçiyormuş. işte tek sorun türkiyede biraz zor bulunuyor bu araba. şimdi bu arabanın derdine düştük biz. Joker ve Mothercare mağzaları satıyormuş sadece. Hazır İstanbul'da iken gezicem bütün mağzalarını bulucam bu arabayı :) olmadı kendi sitelerinden getittiricez artık :) başka bir araba almayı kesinlikle düşünmüyorum.
bebek karyolası içinde park yatakların en büyük boyundan 1 tane aldık biz. kasım sonu gibi de odaları gelecek nasip olursa. oda takımlarında ki yatakları da büyüyen karyola. ilk 6 ay park yatak içinde yatak odasında yanımda yatırıcam onları. 6 aylık olduktan sonra odalarına geçiricem büyüyen karyolalarına..

Sunlari duyduguma o kadar sevindimki anlatamam,hep sormak istiyodum,sana hatirlatip,uzmemek icin soramiyoduw,valla cok sevindim,ins.sonuna kadar saglikla devam eder;-)

inşallah iyi gelir. farklı doktorlardan görüş almak çok önemli bu konularda. detaylı ultrason bile tek başına yeterli oluyormuş down sendromu teşhisi koymak için. keşke hiç yapmasaydı doktorum. neyse iyi sonuçları bekliyoruz. teşekkür ederim. ben hep iyi düşünüyorum.

Detaylı cevabın için çok teşekkürler :) Çarşamba kontrolümüz var ben 15 günde bir gidiyorum, magnezyum ve calsiyum için sorayım. Bebeklerin hareketleri ile heveslenip sabırsızlanıyor insan :) tabi daha minikler ama ilk günleri düşününce bu haftalar bile mucize gibi... Sevgiler

Çok geçmiş olsun, bu kadar hassas bir konuda şüphe yaratılması çok fena, neyseki konu tatlıya bağlanmış:) o kadar çok duyuyorum ki benzer olaylar.

İkizlerde sadece detay ultrason sonuç veriyor aslında, ikili, üçlü, dörtlü testler hatalı sonuç veriyor. Dilerim bundan sonra bebeklerin hep güzel haberlerini alırsınız.

günaydınnnn arkadaşlarımmmmmmmmmmm

hepimiz için sağlıklı ve güzel bir gün olur inşallah ( amin )

Cosatto You 2 Twin Stroller-The Owl & The Pussycat bebek arabası gerçekten çok güzel bulabilirsen söylede bende oraya bakayım..

arkadaşlar doktordan yeni geldim. uzun yazacağım ama.... özele gidiyordum ben ama kararsızdım maddi açıdan sorun olur mu diye. bugün doktorum devlete yada araştırmaya yönlendiricem seni dedi. devlette birini tavsiye etti. araştırmaya gitmem zaten.
neyse tahlil yapacaktı bugün önceki tahlillerimi gösterdim tsh ( hormon) sanırım düşük dedi sorun olabilir dedi guatr felen dedi bebekte zeka geriliğine neden bile olabilir dedi eğer hala düşükse ilaç takviyesine başlayalım dedi. çok moralim bozuldu neyse tahlillerin sonuçlarını öğleden sonra alıcam.
ulstrason fotolarına baktım çıkışta bir tanesi 2 bir tanesi 6 gün geri. iyice moralim bozuldu. başta geri olan var mı ?
gelişimleri neye göre ilerliyor? benim yeme içmem etkili mi? lütfen yardımcı olun... çok kötüyüm...

guatr için önlemi alıyorlar canım, ilaçlarını kullanırsın , bir problem olacağını sanmıyorum
benim doktorum boy ve kiloları ile ilgili henüz bir şey söylemediği için bir şey bilmiyorum
ama buradan takip ettiğim kadarıya neredeyse tüm ikiz bekleyenlerde belli bir gerilik oluyor
yememiz illaki etkiliyordur canım
ama seninkiler henüz çok küçük oldukları için
şu an yediklerinden değil de senden besleniyorlardır.
ama süt, yumurta, yoğurt,ceviz,ıspanak,balıkve muzu mümkün olduğunca tüketmeye çalış
diyetisyenim öyle demişti bana
inşallah her şey yoluna girer
sıkma canını
çok başındayız daha yolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…