2013 ikiz anne adayları buraya

6 gün geri olması şimdilerde normal. ama ilerleyen haftalarda bu fark açılırsa doktorun sana kan sulandırıcı ilaç yazacaktır. damarlarındaki kan akışına bakacaktır. dopler cihazıyla bakılıyor sanırım. benim arkadaşımın vardı böyle problemi. ona ne yazık ki erken müdahale etmemişti doktoru. doktorunu değiştirince öğrendi ne yapılması gerektiğini. bebeği çok küçüktü. 1-2 hafta sonra büyüme farkı artıyorsa yani 6 günden 8 e, 9 a yükseliyorsa dokturun gerekli müdahaleyi yapar zaten. böyle durumlarda farklı doktorların görüşlerini al muhakkak.
bu arada kafanı bozma. moral çok önemli. rahat ol. iyi düşünen iyilik getirir. daha başlarındasın. bir problem varsa eğer önlem alınabilecek dönemdesin zate. rahat ol. iyidir bebeklerin.

kızlar teşekkür ederim desteğiniz için. öğleden sonra tahlillerde düşük çıktı tsh. dahiliye ye yönlendirdi dahiliyeci iş işten geçmiş değil dedi. ilaç kullanırsın dedi. şu anda genetik olup olmadığı araştırılacak. ayda bir ona kontrole gidicem. panik yapma dedi. ben hamile kalmadan da kan tahlillerimi yaptırmıştım o zaman normaldi değer. hamilelikte başlamış senin dedi eğer böyleyse hamilelik bitince geçer dedi.
ama kadın doğumcu çok panik yaptırdı. sonra arkadaşlardan guatr ı olan birçok kişiyi duydum ve sizlerden aldığım moralle keyfim yerine geldi.
gerilik konusu da normal sanırım. ikisine zor yetiyoruz öyle değil mi?

kızlar merhaba
bugün doktora gittik. bir oğlum bir kızım olacak. allah hepimize sağlıkla kucağımıza alıp büyütmek nasip etsin.

merhaba kızlar bende ikiz anne adayıyım ama henüz çok yeni bir hamilelik, tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. geçtiğimiz mart ayında bebeğimin kalbi durmuştu bu ikinci hamilelğim. o yüzden biraz daha endişeli geçiyor, üstelik ikiz olması daha da tedirgin edici. inş sağlıkla bebişlerimi kucağıma alabilirim, tabi aynı şekilde sizler de... dün kontrolümüz vardı bebişlerim 1.5 cm olmuşlar, kalp atışları da çok güzeldi:)) ilaç olarak progestan iğne kullanıordum artık jele başlıcam, clexane iğne bir de folikasit kullanıyorum. benim sizin gibi mide bulantım ve kusmam yok ama buna karşın iştahım da yok 3 kilo verdim şimdiden ama alacağımı bildiğim için çok endişelenmiyorum bebekler için gerekli olan herşeyden yiyebiliorum ama az az.. şimdilik böyle, tecrübelerinizden yararlanmak isterim:)

hadi hayırlı olsun. şimdi herkes sizi çok şanslı görüyordur. etrafımızdaki herkesin beklentisi hep biri erkek biri kız olsun yönündedir ya. benim iki kızım olacak. ben istememiştim cinsiyetleri farklı olsun. öyle de oldu.
allah hepimize sağlıklı bir şekilde doğurmayı nasip etsin.[/QUOTE]

teşekkür ederim. herkesten önce ben kendimi şanslı görüyorum. çünkü iki cinsiyet sevgisinide tatmak istiyordum.rabbim gönlüme göre verdi.
seninde hayırlı olsun. seninde gönlüne göre vermiş allah.

canım hayırlı uğurlu olsun. ben de tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. endişelerini anlıyorum, hepimiz aynı yollardan geçtik. hep olumlu düşün pozitif ol. bide bol bol dua oku, kendini daha iyi hissedeceksin. şimdiden konuş bebişlerinle.
ilaçlarını düzenlı kullan aksatma. bende senin gibiyken ay hiç bulantım yok diyordum. sonra bi başladı daha yeni geçti. merak etme herkeste farklı oluyo. ben hamile kalınca 2 kilo vermiştim. şimdi 2 kiloyu geri aldım. 55 kiloyum. doktor bebeklerin durumu çok iyi dedi. ama bundan sonra yediklerimi biraz daha artırmamı kilo almamı söyledi.

rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

canım benimkiler de tüp bebek, miniklerin hayırlı olsun inşallah

puroloton depot iğneyi ben hala kullanıyorum, ben de 21. haftamdayım, onun haricinde başka iğnem, ilacım yok,

benim kusam değil de bulantım çok oldu, ve neredeyse 3 ay sürdü, çok kötüydü,

ben de 50 ile başladım, 3 kilo verdim, sonra tekrar aldım, şimdi 53.5 kiloyum

zaten kilo almaya 20. haftadan itibaren başlıyorsun,

hoşgeldin aramızaaaa

bu güzel dileklere ne denir?

AMİN

hoşgeldin aramıza. kilo vermen çok normal. ben 8 haftalıkken yataktan kalkamıyordum. şiddetli kusmam ve tansiyon düşüklüğüm vardı. 4 kilo verdim. daha sonra bulantı haplarıyla yemek yiyebildim. verdiğim 4 kiloyu yeni 19. haftama kadar alabildim ancak. serumla besleniyordum. çok kötü günlerdi. devam ediyor bulantılarım kusmalarım hala. bulantı haplarıyla yiyip içiyorum. ilk başta verdiğin kiloların hiç önemi yok. bebeklerin çok küçükler. endişelenmeye gerek yok gerçekten.
ben 8 haftalık hamileyken burada 20. haftalarını geçiren anne adaylarını görünce hiç geçmeyecek günler diyordum. 37. haftaya geleceğim de doğuracağım diyordum. şimdi bakıyorumda 20. haftaya giriyorum. benim için zaman kötü ama çabuk geçti. senin için iyi ve çooook çabuk geçer umarım.
tekrar hoşgeldin.

çok tşk ederim canım, size gıptayla bakıyorum valla inş bende o günleri görücem diyorum ama sanki zaman geçmek bilmiyo( en azından şu 12 haftayı atlatsam birazcık rahatlıcak içim.. canım üzüldüm durumuna inş bu hafta son olsun artık geçsin mide bulantıların kusmaların da hamileliğinin tadını çıkar..

kızlar selam doktorum largopen 1gr verdi kullanınız var mı? antibiyotik olunca korkuyor insan ama doktorum agüvendiğim için kullanıcam günde 3 adet sadece 1 kutu kullanıcam

Ayyyyyy kızlar slzlerl gorunce bı tuhaf oldum hamılelıglm geldl aklıma ılk zaman en ı zamandı son ayda lnanılmaz kotuydum bem ayak slsmeslndsen evde oklavayla yuruyrsdum kasıntıdan aglıyordum hepp caresı yok amaaaaa 27 temmuzda ne bilirdim bu kadar ballı kaymak sekeer doguracagımı ikl anda g,zlerlnlze bakıyorlar lclnn yagları erıyor anlıycanız hamılelek zor gecıyor ama dogduklarında DADINDAN yenmlyor

ben sizleri takip ediyorum, okuyorum sizleri ve her seferinde allahım bana da göster bu günleri diyorummmm

allah bağışlasın maşallah
demek dadından yenmiyor
ben şuan 27 haftalıkhamileyim çok sıkıntılı geçiyor bacak aramda yani leğen kemiklerimde çok ağrım oluyor yatamıyorum yatakta dönemiyorum ağrıdan. doktorum doğuma kadar çekeceksin bazılarında oluyorböyle dedi ama her geçen gün artıyor yataktan kalkınca ayaklarımınüzerine basamıyorum biraz yürüyünce ağrı hafifliyor ama bu seferde karnım kasılıyor
inşallah vakti saatinde sağlıkla kavuşurumyavrularımada çektiklerime değer AMİNNN

Sorma canım etrafın beklentisi bazen yoruyor ve de üzüyor insanı. Benim de kızlarım olacak inşallah. İlk bebeklerim olmasına rağmen tepkiler canımı sıkıyor ve birilerinin kalbini kırmamak için zor tutuyorum kendimi. Cinsiyetleri belli mi diyorlar, evet kızlarımız olacak kısmetse diyorum. Suratı dönüyor milletin, "hıııı olsunn neyse sağlık olsun" diyolar ya, sinir oluyorum. Bizde annem bile erkek istiyordu. Çünkü biz 4 kız kardeşiz. Evin en küçüğü benim. Ablalarımın çocukları da hep kız. Yani annemin 4 kızı, 7 tane kız torunu var. Anneme de cahil zihniyet, kompleksini laf sokarak gidermeye çalışıyor sanırım, ne zaman bir araya gelinse, kızların sana çekmiş hiç oğulları yok oğulları olmuyor diye laf sokuyorlarmış. O da bu duruma üzüldüğünden, milletin çenesi dursun diye erkek istiyordu. Normalde çok düşkündür bize, ayırmaz kız erkek ama. Napsın kadın, bezdirmişler artık. Benim hamile olduğumu öğrenince onda bile onun da kızı olur kesin, senin gibi demişler. Sinir olmamak içten değil. İnsan böyle bir ayrımı nasıl yapar anlamıyorum. Sağlıklı olmaları bizler için en büyük ödül. Biz neler çekiyoruz şimdi, aman kiloları iyi mi, aman test sonuçları nasıl, aman erken doğmasınlar diye. Bir bilseler belki konuşmayacaklar öyle. Yakın bir arkadaşım aradı geçenlerde, o zaman cinsiyetleri belli olmamıştı. Sen de geleneği bozmazsın artık diye o bile laf soktu ya, ona çok üzüldüm. Hadi dışardakiler cahil, o nasıl söyler bunu ya. Cinsiyeti belirleyenin erkeğin kromozomu olduğunu bilmeyen biri de değil. Ama dediğim gibi insanlar kendilerini böyle rahatlatıyorlar artık. Ne diyeyim, ben üzülmüyorum. Aksine kız çocuklarını aşağılayan bu zihniyete karşı inatla kızlarım olacağı için seviniyorum. İyiki eşim de tıpkı babamm gibi öyle cahil biri değil. O da çok seviniyor. Allah herkesin evladına öncelikle sağlık versin.
Amma dolmuşum bu arada, idare edin artık beni. Çok içerledim bir süredir bu duruma

Son düzenleme:
ve sonunda kardiyolojiye gittim... şükür korktuğum gibi olmadı... muhtemelen ikiz olduğu için nabzım yüksekmiş... eğer bi sorun olursa bile ufaklıklara zarar vermemek için ilaç kullandırmam dedi içim rahatladı... haftaya bi kaç tetkikim var inşallah olumsuz bişey çıkmaz sanırım böle devam edecek... çarşambada dr. kontrolüm var... bu arada cumartesi bebişlerimi detaylıda gördüm oğlum aynı babası...çok şükür bu defa herşeyi görebildi doktor... bizden bu kadar teyzeleri...

kız erkek mantığını ben anlayamıyorum inan... ilkinde çok kız olsun diye istemiştik sonra kaybedince bunlarda cinsiyetleri için hiç dua etmedim
bende usg de önce kızımı öğrendim oğlumu 3 hafta sonra öğrenebildim
kız deyince olsun sağlık olsun diyenlere bi tane patlatmak gelmedi değil içimden :)))
tek bi kılını hiç bişeye değişmem ... ben onları nasıl zor buldum
Rabbime binlerce kez şükürler olsun sağlıklıca kucağımıza almak nasip olsun inşallah

ne demek cinsiyet kız olduğunda sağlık olsun demek. ne garip insanlar var ya. kızlar daha vefalıdır aileye karşı. daha hayırlıdır. bunu herkes bilir. erkek olunca herkesin yüzünde güller açıyor nedense. ilginç ya çok ilginç.
allah herkese sağlıklı çocuklar versin öncelikle. inşallah sağlıklı bir şekilde doğurur ve büyütürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…