- 1 Aralık 2008
- 2.418
- 1.205
- 698
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #10.081
merhaba kızlar nasılsınız?
ben 2014 mayıs annesiyim inşallah, hamile kaldığım ay 2 yumurtam çatlamıştı hep rüyamda ikiz gördüm ve ikiz kardeşlerim var
10. haftamdayım bu zamana kadar hep tek gördük ama yinede merak ediyorum öyle hikayeler duyuyoruz ki sonradan öğrenen çok oluyormuş... acaba sizler kaçıncı haftalarda öğrendiniz çoğul gebelik olduğunu???
Arkadaşlar benim bi sorum olacak. 34. haftamın içindeyim. bu zamana kadar da bebekler popolarını başlarını dayayıp karnımda çok sertlikler yapıyorlardı. Ama bikaç gündür daha sık oluyor bu sertlikler, zaten artık çok ayakta da kalamıyorum. Bir de sanki adetken anlık yoğun bi akıntı gelecek gibi hissettiğim bi şey hissediyorum vajinadazaman zaman. Belki de kuruntu yapıyorum bilmiyorum ama bu haftalarda olanlarda durum nasıl? kontrolüme bir hafta var . Sanırım ben de erken olurlarsa korkusu başladı. geçen haftaki kontrolümde her şey yolunda demişti doktorum ama ben bi telaşlandım, siz de durum nasıl merak ettim ??
Merhaba Bomoserevde,
Ben 32. haftadayım. Benim ikizler de, karnımda şekilden şekile girip sertlikler oluşturuyor ve dediğin gibi haftadan haftaya artıyor. Ben bunu doktoruma anlatmıştım, artık içeride mekan onlara dar geldiği için dışa vurdukları gerginlikler ve sertlikler de normal demişti.
Diğer bahsettiğin akıntı bende var ama kokusuz, renksizse sorun yok diyor doktorum..
Hiç panik de yapma bence.. Herşeyin hayırlısı inşallah. Benim hastane çantası hazır.. Doktorum herşey yolunda diyor, ama yine de 40 haftada doğum yapıcaz diye bir garanti yok.
Doktorumla pazarlık yapıyorum, benim taşıma kapasitem doldu çok zorlanıyorum diye şikayet ediyorum ama sabırlı ol herşey yolunda diyor..
Yeter ki sağlıklı doğsunlar da, ister 35 olsun, ister 40 olsun... :)
merhaba,
21 ekim bat tarihimdi 22 ekimde kan testi yaptırdım ve değerim 946 çıktı acaba ikiz olabilir mi diye merak içerisindeyim
sizce ikiz olabilir mi? :26:
Benim transferin 11. gününde 850 çıkmıştı değerim doktorum ikiz olabilir demişti ve oldu
merhaba,
21 ekim bat tarihimdi 22 ekimde kan testi yaptırdım ve değerim 946 çıktı acaba ikiz olabilir mi diye merak içerisindeyim
sizce ikiz olabilir mi? :26:
arkadaşlar benim bi sorum olacak. 34. Haftamın içindeyim. Bu zamana kadar da bebekler popolarını başlarını dayayıp karnımda çok sertlikler yapıyorlardı. Ama bikaç gündür daha sık oluyor bu sertlikler, zaten artık çok ayakta da kalamıyorum. Bir de sanki adetken anlık yoğun bi akıntı gelecek gibi hissettiğim bi şey hissediyorum vajinadazaman zaman. Belki de kuruntu yapıyorum bilmiyorum ama bu haftalarda olanlarda durum nasıl? Kontrolüme bir hafta var . Sanırım ben de erken olurlarsa korkusu başladı. Geçen haftaki kontrolümde her şey yolunda demişti doktorum ama ben bi telaşlandım, siz de durum nasıl merak ettim ??
30 ekim de ikizlerim Allahın yardımıyla dünyaya geldi.. Darısı tüm hamilelere.. Allah yar ve yardımcınız olsun..
Bence olabilir... :)))
Benim de bat 20 nisan'dı.. 2 gün öncesinde kan testi değerim 1010'du.. ve sonradan ikiz olduğu ortaya çıktı :))
Sağlıklı olsun ya da olsunlar da, herşeyin hayırlısı..
Kızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmışhem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...
Bende ondan çok korkuyorum zaten yarın sonuçlarım çıkacak sebebini araştırıyor doktor hayırlısı Allah inşallah yardımcı oluröncelikle çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin sizlere
hamile kalmadan önce safranızda herhangi bi ağrı ,sızı ne bileyim çok yağlı yediğinizde hazımsızlık vs şikayetleriniz var mıydı?
ben size olumlu şeyler söylemek isterdim ama benimde ilk hamileliğim saframın çamurlaşması sebebiyle sonlandırıldı.sonra saframı aldılar..eğer almasalarmış..safra kanserine dönüşebilirmiş.. inşallah sizin safranız doğuma kadar patlamaz.
kendinize şu duayı okuyun ve okutun;
rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr
Rabbim yar ve yardımcınız olsun,tekrar geçmiş olsun.
33. haftadayım ve NST'lerde de bol bol erken doğum kasılmaları çıkmaya başladı.. Serum yedim, bebeklerimin ciğerleri için de kortizonlu geliştirici iğne de oldum.. DR, daha fazla istirahat et dedi..
Böyle bir durum yaşayan var mı ?
canım beni doktorum henüz hiç nstye sokmadı ama çarşamba günkü kontrolümde nstdeki sancılarla aynı şeyden mi bahsediyor bilmiyorum ama artık karnımda kasılmaların ağrıların olabileceğini söyledi, pelvik kemiği açılacağı için bel kasık ağrıları olabilir kendiini yorma bol bol istirahat et dedi. Sanırım bizim durumumuzda dinlenmek çok önemli, umarım bebeklerini zamanınında sağ salim alırsın kucağına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?