2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
herkese kocaman bir günaydın
Hayırlı cumalar diliyorum.. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah....
Yarın kontrolümüz var çok özledim kuzucuğumu

amin canım.benımde yarın kontrolum var 1 aydır gitmioduk işallah hayırlı haberler alırız

hayırlı cumalar kızlar
ne mutlu size benim daha 3 haftam var yavrumu görmeye bu seferki aramızı 6 hafta yaptı dr. Off geçmiyo zaman

detaylı usg de sonuçlarınız nasıldı? bilgi verebilir misiniz? bizim kızda , hafif belirti olarak kalpte ve barsakta ekojonik odak saptandı.Fakat diger organları,kemikleri ve gelişimi normal. dr.muz amıyosentez onerdı.ama kafam çok karıştı. Bu konuda fikri olanların dönüş yapmalarını rica ediyorum.

iyi günler.

Benimki güzel geçti dr. sorun görmedi.
başka bir dr.a daha sormanı tavsiye ederim amniyosentez riskli birşey...

cnm eline sağlık güle güle kullansın ece bebek!

biz geldik bebeşimi gördüm çok iyimiş maşallah kız olduğu kesinleşti zilli kızım geliyomuş
ayrıntılı ultrason için araştır yaptır dedi
gelecek ay şeker yüklemem var
benim özellikle kahvaltıdan sonra hiç halim kalmıyo yarım saat yatmazsam çok kötü oluyorum sizde de oluyomu

Cnm gözünaydın maşallah kızçene
İstanbuldaysan benim gittiğim yeri öneririm 250 tl ödedim önce amniyosentezi filan anlatıyor detaylı detaylı,sonra ultrasona geçtik 20 dk filan baktı inceledi iyice yavrumu..
benim de 24.haftada yüklemem olcak o gün görücem bebeğimi de..
bende o dediğin olmuyor cnm dr.unla paylaştn mı bunu?

EKOJENİK İNTRAKARDİYAK FOKUS (KALP İÇİNDE PARLAK BÖLGE)
KALP İÇERİSİNDE PARLAK ODAK İZLENMESİ
Ekojentik intrakardiyak fokus (EIF, Echogenic Intracardiac Foci) fetusun ultrasonografik değerlendirlemesi sırasında kalp içerisinde parlak beyaz nokta (white spot) izlenmesidir. Gebeliğin ilk 3 ayında görülmesi çok nadirdir, ikinci 3 ayda % 4-7 oranında görülebilir. Gebeliğin orta aylarında görülenler sıklıkla son 2 ayda kaybolurlar. Asya ırkına ait insanlarda daha sık rastlanır.

Kalp içerisinde mikrokalsifikasyon ve fibrozise bağlı olduğu düşünülmektedir. Kalp içerisinde yapısal bir anomali ve myokardiyal disfonksiyona bağlı olmadığı için doğumdan sonra sıklıkla kendiliğinden kaybolur, görülemez.

Ekojentik intrakardiyak fokus (kalp içerisinde parlaklık izlenmesi) tespit edildiğinde başka anomali var mı diye ileri düzey ultrasonografi ile araştırılması gerekir. Fetal ekokardiyografi yapılması gerekir. Eşlik eden başka anomali saptanmamışsa tek başına intrakardiyak ekojenik odak olması kötü bir gösterge değildir, bu bebeklerde sıklıkla bir probleme rastlanmaz.
Prenatal down sendromu tarama testleri (ikili, üçlü, dörtlü test) ekojenik fokus saptanan gebeliklerde de yapılmalıdır, zaten günümüzde normal olan her gebelikte de önerildiği için bu ek bir uygulama sayılmaz.

Benimki güzel geçti dr. sorun görmedi.
başka bir dr.a daha sormanı tavsiye ederim amniyosentez riskli birşey...

cnm eline sağlık güle güle kullansın ece bebek!

süper olmuş,güle güle kullansın bebeişin
ben daha bitiremedim elime bile almadım 1 aydır

canım süper olmuş sen mi ördün sağlıkla yumuş yumuş kullansın ececik:)
tesekkür ederim kızlar... rabbim yavrumu battaniyesine sarmayı da nasip eder inşallah
evet eylülcüm ben ördüm..

Daha çok erken diye şimdiye kadar bebeğime hiç bir şey almamıştım. Dün okula bir yaşlı teyze geldi, çorap-lif- atkı falan satıp torun okutuyormuş. Ondan bebişim için çorap aldım ilk defa. İlk çorabı :)

slm güzel anneler ve onların melekleri :) geçmişi sole bi okudum. coğu kişi ayrıntılıya gitmiş. benim daha 2 hafta var inşallah hayırlı haberler alırım.ben daha kızımı hissedemiyorum 19+4 üm. normal mi benim gibi olan var mı. çoğu arkadaş kıpırdadığından bahsetmiş.kafama takılıp duruyo.

slm cnm ecem de hissedemedi henüz takılma hayırlsıyla bu zamanlardan sonra başlarsın

slm cnm ecem de hissedemedi henüz takılma hayırlsıyla bu zamanlardan sonra başlarsın

ayy valla 4 gözle bekliyorum tepiklerini. 2 hafta önce gördüm.şimdi merak ediyorum iyimi diye. kıpırtılarını duyarsam en azından içim rahat eder. hoş o zamanda hareket etmeyince telaşa düşülüyo ama olsun.

22. haftada da hissedenler varmış. Ben 2 haftadır hissediyorum. Kilolu hamile kalanlardan son aya kadar bile hissetmeyeni duydum.

Hatta bizzat doktor arkadaşım anlattı. Ona bir kadın karın ağrısı şikayetiyle gelmiş, probu bi attım kocaman bir kafa dedi. ''Nasıl yani'' dedim. Meğerse kadın 8 aylık hamileymiş ama haberi yokmuş. Bu duyum değil, bizzat hala görüştüğüm liseden sınıf arkadaşımın başına gelen olay. Üstelik kadının 7 tane de çocuğu varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…