2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
merhaba kızlar, dün gece bebeğimiz bizi korkuttu. gece 11gibi durup durup karnımın sağ tarafına bir ağzı girdi ama öyle böyle değil, kolumu bacağımı oynatamadım acıdan. yarım saat yattım geçer gibi oldu ama sonra 1 saat bekledik bebek hiç hareket etmedi. hastaneye gittik hemen, doktor kontrol etti, kalp atışları felan normaldi, nst ye aldılar ama çok şükür nst'de beklerken hareket etmeye başladı, bikaç kez sancı gelmiş nst'de ama hissetmedim ben. tansiyonum 13-8 çıktı, geçen gün sağlık ocağında da böyle çıkmıştı, yüksek deyip idrar tahlili istedi ama bişey çıkmadı. sonrada eve gitme, 24saat müşade altında tutup nst takibi yapalım dedi ama kalmak istemedim gece orda, yarın kendi doktoruma giderim deyip çıktım. bu sabah da doktoruma çıktım, tekrar nst istedi, çok şükür bir sıkıntı yokmuş, bebişimiz 1800gr ve 42cm olmuş. tansiyonumda 11-6 çıktı bugün, normalmiş. 14-9'u geçerse hemen gel dedi. idrarda biraz iltihap çıkmış, o yapmıştır ağrı ama bolbol yat istirahat ve hareket hissetemediğinde bekleyip riske atma, hemen gel dedi. bende öyle yaptım, öğlen eve gelince bir yattım anca kalktım:) bebişlerimizi sağ salim bir kucağımıza alsaydık, Allah herkesin bebeğine sağlık versin, hepsi sağlıkla dünyaya gelsin inşallah...

Geçmiş olsun canım, Allah bi daha korku yaşatmasın inşallah...

benim tansiyonum yükseldiğinde göğüs kafesim daralıyor gibi hissediyorum sanki kalbim ağzımdan çıkacak gibi çok güçlü atıyor
benim annem de hipertansiyon hastası olduğundan zaten risk grubundayım belki o yüzden 2 hap uygun görmüştür doktorum
şekeri hiç anlamadım öyle fiziksel olarak bi huzursuzluğum yoktu ama doymak bilmeden yiyordum sadece
100 g lık şeker yüklemesinde anlaşıldı gizli şeker 4 bardak glizkozlu su içtim ve 3 saatte 3 kez 1 er saat arayla kolumdan kan alındı ölçüm yapıldı ve ilk 2 saatte değerlerim 249-234 gibi yüksek olunca teşhis kondu
ama burada bazı arkadaşlar gibi bana hemen insülin verilmedi çok şükür diyetisyene yönlendirildim ve diyetle düşürdük
diyet başta zor geldi ama şimdi çok rahatım kilo veriyorum bebeğim sağlıklı kilo alıyor ve gelişimi normal
hamileliğim başından beri zor geçiyor umarım sonu iyi olur ve hepimiz yavrularımızı sağ sağlim kucağımıza alırız

bugün sağlık ocagında benimde tansiyonum yüksek çıktı 14-8 idrarda proteyine bakalım dedi dedi doktor çubukları bulamadılar kaldı öyle burası küçük bi kasaba gidip ilçede yaptırsam mı bi kaç gün tansiyon takibi mi yapsam bilemedim

bugün sağlık ocagında benimde tansiyonum yüksek çıktı 14-8 idrarda proteyine bakalım dedi dedi doktor çubukları bulamadılar kaldı öyle burası küçük bi kasaba gidip ilçede yaptırsam mı bi kaç gün tansiyon takibi mi yapsam bilemedim

arkadaşım allah şifanı versinn

geçmiş olsun dilekleriniz teşekkürler arkadaşlar. artık son zamanlar oldukça artık iyice panikliyormuyuz ne, korkular artıyor sanki.

canım banada idrarda proteine baktılar, çok şükür bişey çıkmadı. belki heyacan felan yaptımda öyle çıktı, bilmiyorum. akşam evde 11-5, biraz öncede 12-7 çıktı benim. sende yarın birkaç kez ölç evde, eğer yine 14lerde çıkarsa gidip bir tahlil yaptır bence, ihmal etme. inşallah seninki de normal çıkar ölçümlerde.

geçmiş olsun canım benim de geçen hafta başıma geldi senin yaşadığın olay 1 saat doğum sancısı çektim düşün ona çok benziyordu beni de nst ye bağladılar orda da sancı çıktı ama azdı idrar tahlili yaptılar protein benim de yoktu ama iltihaplanma varmış o yüzden olmuş sancın dedi doktor suyu günde 3 litre içmemi söyledi bir haftadır dikkat ediyorum kendime tekrarlamadı o sancı arada hafif oluyo ama o kadar enfeksiyon suyla temizleniyormuş tansiyonum benim de düşük çıkıyo 10 larda 9 larda çıkıyo ne zaman sağlık ocağına gitsem inşallah hayırlısıyla sağlıklı olarak alırız bebeğimizi kucağımıza vakitlice

Bugün kızımla randevumuz var...
3haftadan beri görmüyorum kuzucuğumu..
Çok özledim..
Bakalım neler yapıyor prensesim..
Annesinin kuzusuu, babasının balıııı

sanada geçmiş olsun canım, bana bol su içmenin yanında antibiyotik de verdi enfeksiyon için, bugün başladım 5gün kullanıcam. inşallah birdaha böyle şeyler olmaz, kalan günlerimizi hepbirlikte sağlıkla geçiririz.

Bugün kızımla randevumuz var...
3haftadan beri görmüyorum kuzucuğumu..
Çok özledim..
Bakalım neler yapıyor prensesim..
Annesinin kuzusuu, babasının balıııı

inşallah hayırlı haberlerle dönersin, kocaman olmuştur kızın, keyfi yerindedir. dün bizimkine 1800gr deyince şaşırdım valla, daha ufak bekliyodum, ne çabuk büyüyorlar maşallah...

clue gecmiş olsun canım...bizde bugun kontrolden geldik artık 2 haftada bir gidiorum 2 kılo 210 g olmusuz boyumuz 45 cm dr sezeryan olacak dedi bende zaten sezeryan istiordum cok şükür hersey normalmiş cok mutluyum allahım sag salım kavustursun kuzucuklarımıza...

teşekkürler canım, maşallah kocaman olmuş bebişin, sağlıkla kucağına al inşallah. bizde artık 15günde bir gideceğiz, 1ay çok uzundu zaten, zaman geçmek bilmiyordu, önce 20güne sonra 15güne düştük:) istediğin doğum şekli olmasına çok sevindim, bende normal istiyorum, birşey çıkıcak da sezeryan diyecek diye korkuyorum, tabi önemli olan bebişin sağlığı, biz her ikisinede razıyız, hakkımızda hayırlısı inşallah...

ben ilk kez bu topigi okuyorum bende mart annesiyim ve senin sorun dikkatimi cekti cunku aynisini yasadim benimde gebelik sekerim cikti 1. saatte 213 du dahiliyeci bana 10 gun sure verdi bu sirada 26. haftadaydim ve bebegim 1 kg du ve ben heray cok fazla kilo aliyordum ayda 6 kilo gibi 26. haftada 95 kilydum seker sonucumu gorunce cok moralim bozuldu ve gercekten cok zorlandim hergun diyet ve her yemegin uzerine yuruyus yaptim diyetisyenede gitmedim bu arada layt urunler kepek ekmegi ve sebze meyvede elma yiyordum kdogumcuya soruyordum bebek beslenir dimi diye beslenir sen korkma ama diyetide abartma cunku hamileliginin sonuna kadar artik bu sekilde besleniceksin diyordu tatli,pirinc,patates,makarna ve cok tatli meyveler hic yemedim 10 gunun sonunda sekerim 1. saatte 130 du mutluluktan havalara uctum resmen sekerden kurtuldum ve insulin almicaktim cunku normak dogum istiyordum tabi herseyin hayirlisi diyelim kdoguma ugradim sonucu gorunce kadin inanamadi seni bir tartalim dediginde ben sonuca sok oldum 4 kilo vermistim neyse mutlu bir sekilde ciktim doktordan tabi diyete devam ama cokta sikmadim yilbasinda falan yedim ilk kez pilav tatli falan aklimi surekli bebek besleniyormu acaba diye sorular kucaliyordu 30+0 da kdogumdaki kontrolumde bebegim 1800 cikti doktor 10 gun onde kilosu dedi cok mutlu oldum tabi yine sekerden suphelendi bu arada ben yine 1 kilo vermisim doktor yine seker testi istedi ve sonuclarim dahada dusmus 1. saat 121 cikti yine kurtuldum elinden suan bebegimde iyi bende eskisi gibi hantal degilim surekli geziyorum her yedigimi dusunerek yiyorum bol salata yiyorum tarhana corbasi surekli iciyorum bide iki gunde bir muz geri kalan sebze yemegi ve balik bazen hastama tavuk ve et benim boyle gidiyor sende korkma ben zayiflarken benim bebegm buyudu halada boyle gidiyor cok sukur herkese allah saglikli hayirli evlat kolay dogumlar nasip etsin insallah :)

maşallah canım diyetsiz kilo vermeyi nasıl başardın? bende şeker çıkmadı ama son zamanlarda her hafta 1 kilo alıyorum nerdeyse. şuan 14kilo aldım toplam ve doktorum hala normal diyor, bu gidişle 25kilo felan alıcam sonuna kadar diyetisyene gitmeyi düşündüm ama onunda verdiği listeyi uygulayamam deyip vazgeçtim. yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum, bide hergün 1km yürüyüş yapıyordum, şimdi 2km ye çıkardım ama yok, yine alıyorum. sen özellikle neyi yiyip neyi yemiyorsun da kilo vermeyi başardın. birde light süt mü içiyorsunuz?

bende diyetisyene bu yuzden gitmedim onlarin siyledigi seyler beni sikiyor ben genelde yedigim seyleri yemege devam ettim ama yemekler daha az yagli daha az salcali yaptim sebze yemekleri pazi,karnibahar,pirasa,lahana yemegi tavugun gogus kismi haslama et kusbasi haslama bulgur pilavi arada bir ara oglen corba salata yogurt genelde ev yapimi tarhana corbasi kahvaltida 1 haslanmis yumurta layt sert peynir yada layt kasar,layt sut,salatalik.domates,3 tane zeytin ve 3 tanecik ceviz zaten kuruyemisleri abartirsan kilo aliyorsun kdogumcuya sordum layt yesem yogurtu,sutu,peyniri olur mu dedim tabi oyle ye hic bir sorun olmaz dedi ve kesinlikle tam bugday ekmegi sabah 3 dilim aksam 3 dilim gibi yedm ara ogun genelde eksi elma aktiva yogurt oldu sade olaninda canim biseyler istedikce kucuk domateslerden agzima attim yada salatalik eskiden cok tuzlu yerdim onu kestim cay kahve icmedim sekersiz icemedigim icin hic icmedim zaten zararli sabah aksam sut oglen yogurt yedim genel anlamda boyle ama en en en onemlisi her yemekten 1 saat sonra kosu bandinin en dusuk ayainda 30 dakika yurudum sanirim bu etkili oldu bebegim ya gelismezse diye cok korktum tam kilo alma donemi diye ama cok sukur fazla bile diyor dokturum gelisimi onde gidiyor masallah insallah ise yarar valla ben normalde bile diyet yapamazken sekerden korkuma bebegimin sagligi icin yaptim seker cok tehlikeli olabiliyor cunku cok arastirdim

teşekkürler... bende süt, peynir, yoğurt da light ürünlere geçeyim bari. ilk başlarda sütü light alıyordum ama herkes onu içme deyip durdu, bende normale döndüm. hatta şimdi taze süt alıp kaynatıp onu içiyorum. birde yürüyüşü sadece akşam yemeğinden sonra yapıyordum, her akşam 1km yürüyorum ama bugün gündüzde yürümeye başladım. artık 1km gündüz, 1km akşam yürüyeceğim. yemekleride özel olarak diyet yemeği gibi yapmıyorum, eskiden nasılsa öyle yapıyorum, sanırım ona da dikkat etmeliyim artık. inşallah kilo vermesemde bundan sonra almamayı başarabilirim.

benim esimde normalde doymak bilmez ama isin ciddiyetini anlayinca zavallim oda diyet yapti resmen ayni yemeklerden yedi sadece ona normal peynir ve yogurt aliyordum ayriyetten evet hayat sikici tatsiz olabiliyor ama sonunda basarmak ve doktorlarin yuzundeki saskinlik ifadesini gormek gercekten cok buyuk keyif veriyor banada etrafimdakiler aa normal sut ic ondan kisma ekmek ye olurmu sen hamilesin sadece tatli yeme yeter gibi yorumlar yapti ama yetmiyor sadece tatlidan kismis olsaydim ne sekerim duserdi nede kilom karbonhidratlara dikkat etmek gerekiyor ve yaglara bunlar sekere donusuyor zaten yuruyuste daha bunlar sekere donusmesini engelliyor ben 18 kila aldim 26. haftama kadar doktor 100 kiloyu gecersen dogurtmam diyordu simdi 5 haftadir 90 kilaya dustum 95 ten hemde herkes esas son aylarda alicaksin diyordu insallah bu sekilde doguma kadar idare edicem

amin cnm inşallah tüm hamileler için,
benimki acaba yorgunluktan mı diyede düşünüyorum
cuma kontrolum var,inşallah proteinde şekerde çıkmaz

maaşallah canım bebeğine :) doktor neye göre sezeryan olcak dedi biz daha konuşmadık gerçi erken olabilir benim için ama merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…