2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
kızlar benide ekleyin :) oğlum olucak kısmetse isimde ömer :)

Hayırlı olsun, sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbim. Ömer ismini bende çok istedim ama eşime kabul ettiremedim Biz hala bir isim bulamadık, ne zormuş isim konusu...

merhabalar güzel anneler doğumlar gitgide yaklaşıyor. nasıl doğum yapacağınız belli oldu mu? biz dün kontrole gittik büyümüşüz. kilomuz 2500 boyumuzda 48 cm olmuş. normal doğumdan vazgeçti doktorumuz sezeryan dedi...

ne güzel tombul tombul bi bebeğin olcak :)
bende öyle olsun istiyorum
bu gün gittim doktora 30+4 üm bebeğim 1600gr,doktor iyi diyor hafta olarak ta büyük çıkıyo
inşallah bundan sonra daha hızlı büyür,38 de sezeryan olcam minik doğmasın oğlum

Maşallah kocaman olmuş , ben şimdilik normal düşünüyorum eğer hiçbir sorun çıkmazsa tabi, Allah hepimize hayırlı zamanında sağlıklı doğumlar nasip etsin

benim de sola yatarsam çarpıntım oluyo ilk başta daha sonra azalıyor..kabızlık bu ay çok fena bende doktorum ilaç verdi şurup sabah akşam içersem anca çıkıyorum içmezsem tık yok

bende sol tarafa yatınca çarpıntım oluyor sonra azalıyor demek ki tek değilmişim , kabızlık yok şimdilik çok şükür, kayısı ve lifli gıdalar tüketiyorum sanırım onlarında etkisi oluyor

7. aydan sonra ağrılar yalancı kasılmalar hepsi normal, rahim iyce büyüyor tabi bebeğimizde benimde tekmeleri canımı yakıyor, yatış pozisyonunu değiştir, yani sola yat bacağının arasına yastık al bide göbişin altına ufak bir yastık öyle rahatsız ediyorsa sağa yat merak etme 9 aylık yolcuğumuzun bitmesine az kaldı Allahın izniyle

Hazırlıklar arttıkça günler daha hızlı geçmeye başladı sanki
Her gün yeni bir şeyler tamamlanıyor yeni bir hayat başlayacak az kaldı
Sağlıkla huzurla kucağımıza alalım yavrularımızı inşallah

iyi geceler kızlar, bugün biz de bebişle kontrole gittik, nst ye bağlandık, ilk kez kalp atışlarını duydum çok güzel bi duygu:) kilomuz 2200 gr. herşey yolunda Allaha şükür, bi dahaki kontrolümüz 3 hafta sonra. herkese sağlıklı günler:)

özellikle akşam yatarken, fena halde bel ve sırt ağrılarım oluyor, sizlerde de oluyor mu? bunun için neler yapıyosunuz, hemşire kas gevşetici kremi önermiyoruz dedi, ama bazen dayanılmaz oluyor ne yapabilirim, tavsiyesi olan var mı kızlar?

Canım benimde ağrım oluyor, masaj yapıyor eşim sağolsun. O iki dakikalık rahatlama bile uykuya geçmemi sağlıyor. Birde yatmadan önce süt içiyorum ağrıma çare değil ama ağrıya rağmen uykuya daha çabuk dalmamı sağlıyor.

aynen,bizimde bi tek dolabımız kaldı,o da gelsin eşyalar yerleştimi bir tek eksiğimiz oğlumuz kalıyo :)

Kızlar merhaba,
Hepinize sağlıklı ve mutlu haftasonları ve haftaiçleri dilerim
Dün kontroldeydik. En son bir ay önce gitmiştik. Gelir gelmez güya sizlerle paylaşacaktım, sızmışım.
Oğlum ilk kez 2 gün önden göründü. Hep günü gününe tutuyordu. 1870 gr imiş. Kınadığım ve kızdığım anneler gibi bana da az geldi kilosu :)
[Büyük konuşmamak lazımmış. Hayatta yapmam, asla ve asla yapmam dediğim ne varsa yapar oldum :)]
Doktorum normal/ sezeryan, ne düşünüyorsun dedi, "Son ana kadar normal. Ama sezeryan gereken durum varsa elbette sezeryan" dedim. Çok güzel dedi. "Ben de 2 kez doğum yaptım, ikisi de normal doğumdu. İsteğe bağlı sezeryanı kesinlikle önermiyorum. Hiç iyi bir şey değil. Ayrıca da normal doğum taraftarı bir kadın doğumcuyu kolay kolay bulamazsın " dedi.
Bebeğim daha dönmemiş, "37. haftaya kadar dönmesini bekleyeceğiz" dedi ve yine sezeryan gerektiren halleri sıraladı. Bebek dönmezse, doğum esnasında annede yahut bebekte bir sıkıntı çıkarsa (kordon dolanması, kalp atımı yavaşlaması, annede nabız tansiyon değişikliği vs.) sezeryan olacakmış.
Haftaya çalışabilir raporu alacağız. Bir de bundan sonra her hafta ntsye girecekmişim. Rutin, gözlem amaçlı olacakmış. "Allah korusun anne karnında bebek ölüyor anneler farkına varamıyor" dedi.
Son olarak göbeğimde aşırı derecede kaşıntı vardı. Öyle ki kaşı kaşı yara olmuştu. Ben alerji sandım. Doktor, çatlayacaksın, kaşınan bölgeler çatlayacak dedi :)Biri sağ göğsümün az aşağısı diğeri sol tarafta hemen göbek hizamda. Daha iki gn önce farketmiştim,her iki kasığımda da küçük küçük çizikler halinde yırtılma olmaya başlamış. Bir kaç krem ismi sıraladı, bunların hepsinin temelinde vazelin ve badem yağı varmış. İster krem al, ister vazelin yahut badem yağını güreşçiler gibi bolca sür dedi :) Yalan yok, çatlağı problem etmedim hiç.
Son son son olarak ayda en fazla 1 kilo alacaksın diye de sıkı sıkı tembih etti.
Uzun oldu ama paylaşmak istedim. Zira sizlerden de çok şey öğreniyorum.
Hepinize kucak dolusu sevgiler..

canım ben de eşime masaj yaptırıyorum, o anda çok iyi geliyo, rahatlatıyo ama az sonra yine aynı, bi haftadır uyuyamıyorum ağrıdan, sağa dönüyorum, sola dönüyorum, olmadı sırtüstü...neyse artık katlanacaz bebişler için, bi de bu sırt ağrıları olmasaydı...:)

Benim bu aralar kilo alımım hızlandı, normal mi? Son 2-3 haftadır neredeyse haftada 1 kilo alır oldum. Şu ana kadar (30+4) 11,5 kilo civarı aldım. Böyle devam edersem 20 yi bulacağım herhalde. Baskülde 80 i görmemek için çok dua ettim ama galiba göreceğim, şimdiden 75 oldum
En son doktora 25+2 de gitmiştim, denk gelemedi bir türlü o zamandan beri gidemedim doktora.Eşim vardiyalı çalışınca eşimsiz de gitmek istemedim. Çarşamba için randevu aldım,31. hafta bitmiş 32. haftaya yeni başlamış olacağız inşAllah o zaman. İnşAllah geçen bu 6 hafta süre içerisinde bir sorun olmamıştır. Kuzumun hareketlerinde bir sıkıntı yok, beraberce büyüyoruz.Ve epey ağırlaştım sanki, özellikle akşamları bağırsaklar da dolu olunca herhalde acayip bir şişlik te oluyor, eğilip doğrulmada zorluk çekiyorum. Sabahları daha iyi hissediyorum kendimi. Şu okullar bir kapansaydı hayırlısıyla. Sonrasında doğum iznim başlıyor 15 tatille beraber.Sizde durumlar nasıl hanımlar?

Son düzenleme:
canım 29. haftada doktora gittiğimde, önümüzdeki haftalarda bebek hızlı büyür,sen de haftada 1 kilo alırsın demişti, dediği gibi de oldu. deli gibi kilo alıyorum, 1 ayda 3.5 kilo aldım. 29. haftaya kadar 5 kilo almıştım. engelleyemiyorum. doktor dediğne göre normaldir herhalde.

ya arkadaşlar bende de sağ tarafımda kemiklerimden bazen nefes bile almamda zorlanıyorum.bu normal mi.ben yurt dışında yaşıyorum.doktora soruyorouz fazla birşey demiyo.o yüzden sizlerden yardım bekliiyoerum

Arkadaşlar bende de bel ağrısı oldukça arttı,kilo alma konusuna hiç girmeyeyim,maalesef 6 ay olacağı söylenen doğum izni hala çıkmadı,bu hafta karnelerle beraber izin alıp 37 ye kadar raporla çalışma süremi uzatacağım,eğer yasalaşmazsa 2. dönem de 3 hafta okul yolu gözüküyor.Hakkımızda hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…