Merhaba kizlar,
Ben de kontrole gittim. Magnezyum olayini kestirdi doktor ve haftayadan itibaren uzun yuruyuslere cikacaksin en az 1 saat yuruyeceksin dedi. Ayrica ilk cati muayenemi oldum, cok rahat bi durum degil ama oyle aman aman bi durum yoktu ayrica doktorum cok rahatlaticiydi insallah dogumda da tavri ayni olur.
Ve en guzeli bebegimi belki 37 veya 38 de sezeryanla alma durumlari olacakti bobreklerdeki bi durumdan dolayi ama cok sukur durum cok ilerlelemis ve gebelik sivim iyi oldugu icin normal dogumu bekleme karari aldilar. Bebegimin saglikla dogmasi icin tefriciyeye basladim. Allah kabul eder insallah.
DOktoruma daha onceden sormustum epidural normal olayini bakariz uygulayabiliriz dedi ama bir yere kadar herhalukarda aci cekceksin acilma belli bir noktaya gelene kadar ama buna da soyle yaklas bu durum senin sutunun gelmesini saglayacak dedi.Ben zaten elimden gelenin en iyisini deniyecegim normal akisa mudahele etmemek icin ama bu secenek de elimin altinda olsun istiyorum neme lazim :)
Merhaba kizlar,
Ben de kontrole gittim. Magnezyum olayini kestirdi doktor ve haftayadan itibaren uzun yuruyuslere cikacaksin en az 1 saat yuruyeceksin dedi. Ayrica ilk cati muayenemi oldum, cok rahat bi durum degil ama oyle aman aman bi durum yoktu ayrica doktorum cok rahatlaticiydi insallah dogumda da tavri ayni olur.
Ve en guzeli bebegimi belki 37 veya 38 de sezeryanla alma durumlari olacakti bobreklerdeki bi durumdan dolayi ama cok sukur durum cok ilerlelemis ve gebelik sivim iyi oldugu icin normal dogumu bekleme karari aldilar. Bebegimin saglikla dogmasi icin tefriciyeye basladim. Allah kabul eder insallah.
DOktoruma daha onceden sormustum epidural normal olayini bakariz uygulayabiliriz dedi ama bir yere kadar herhalukarda aci cekceksin acilma belli bir noktaya gelene kadar ama buna da soyle yaklas bu durum senin sutunun gelmesini saglayacak dedi.Ben zaten elimden gelenin en iyisini deniyecegim normal akisa mudahele etmemek icin ama bu secenek de elimin altinda olsun istiyorum neme lazim :)
selam kızlar dün bir sancım vardı anlatamam 3 saat sürdü ve çok düzensizdi.gece 2 de paşam birden durdu ve uykuya daldı mışıl mışıl. bugünde biraz sıkıntım vardı duşa girdim.sonra çıktım 1 saat yürüdüm acayip iyi geldi. hergün yapacam bunun çok iyi geldi,her ne kadar bir sağa bir sola tıslayarak yürüsemde gayet iyiydi
kızlar merhaba hepinize bugün nst çekildim yine hiç kasılma yoktu kalp atışlarımızda çok yavaştı serum taktılar hemen bebeğim uyuyormuş sonradan düzeldi çok şükür.sanırım pztsiye sezeryana giriyorum aç gel dedi drum hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimiz için
Herkes sezaryen tarihini yazmış. En azından bebeklerinizi ne zaman kucağınıza alacağınızı biliyorsunuz, benimki belirsiz. Ne zaman keyfi yeterse artık :)
07.03.2013 perşembe, saat sabah 09: 08
minik kızım dünyaya gözlerini açtı.
kolay bi doğum olduğunu söyleyemem,(sizi korkutmak gibi olmasın :) ) ama geldi geçti, şükürler olsun Rabbime, şimdi kızımın yüzüne bakınca, onun kokusunu duyunca hepsini unutuyorum. sancı çekerken hepinize dua ettim, Allah herkese bu duyguyu tattırsın inşallah, daha sonra detaylı yazarım herkese kolay doğumlar dilerim.
kolay bi doğum olduğunu söyleyemem,(sizi korkutmak gibi olmasın :) ) ama geldi geçti, şükürler olsun Rabbime, şimdi kızımın yüzüne bakınca, onun kokusunu duyunca hepsini unutuyorum. sancı çekerken hepinize dua ettim, Allah herkese bu duyguyu tattırsın inşallah, daha sonra detaylı yazarım herkese kolay doğumlar dilerim.
selam kızlar... ben de oğluma kavuştum 07.03.2013 saat 14.00 da spinal sezeryanla..çok güzel bir duygu Allah'ım herkese nasip eder inşallah..ilk geceyi atlattıktan sonra her şey kolay hiç kafanıza takmayın 1 sn yanından ayrılmak istemiyorsunuz..Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum inş arada bakmaya çalışıcam ..
selam kızlar... ben de oğluma kavuştum 07.03.2013 saat 14.00 da spinal sezeryanla..çok güzel bir duygu Allah'ım herkese nasip eder inşallah..ilk geceyi atlattıktan sonra her şey kolay hiç kafanıza takmayın 1 sn yanından ayrılmak istemiyorsunuz..Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum inş arada bakmaya çalışıcam ..
Maşallah maşallah Allah analı babalı büyütsün.
Suzi ve ahex hadi bakalım hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Bebişlerinizi sağlıkla ve mutlulukla kucağınıza almak nasip olsun. Biz bekleyenlere de dua etmeyi unutmayın :)
Merhaba, sıkmayın canınızı. Bebeğin emmesine rağmen süt gelmeme meselesi pek çok annenin başına geliyor. Bebek emerken süt gelip gelmediğini anlamanın kolay bir yolu yok mu acaba. Ben de acemiyim bilmiyorum ama herhalde ısrarla meme vermeye devam ederdim. Bir yerde okumuştum. Kadın tam 20 gün uğraşmış memeden emmesi için ve bebişi emmeye başlamış. İnşallah sizinki de - ve hepimizin ki- tutar memeyi.
bize de mama verin dediler. oysa biliyor musunuz ayse oner sarılığı olan bebeğe kaşıkla su verebilirsiniz, mama sart değil diyor. benim bildiğim kadarı ile bebekler yeni doğduğunda onlara yetecek kadar besinle doğuyorlar. yani diyelim ilk gün emmedi cok da sorun değil aslında, doktorunuza bunu bir danısın dilerseniz.
ama memeye tutunması, biberona alışmaması çok önemli. eger kaşıkla almıyorsa memeye de tutunamıyorsa en iyi sey ucu ona uygun bir biberon secmek. avent'in yenidoğan biberonu var orneğin. burada sarı olan: Philips Biberonla besleme, Anne ve çocuk bakımı sadece 1 deliği var, o da çok küçük. bebeğin oradan besin alması için memeyi emdiği gibi emmesi gerek. bir de avent'in emzikleri, meme formunda. yani biberon meme karışıklığını en az yaratacak türden. ama yine de ideali 1,5 aydan once biberon vermemek tabii.
biberona alışan bebeğin memeye dönüşü zor oluyor ama imkansız değil, başaran çok anne duydum. bebek memeye tutunmuşken baba şırınga ile ağzına bir kaç damla akıtabilir, bunu deneyip başaran anneler oldu.
olmuyorsa da çok üzülmemek lazım. üzüntü, stres sütü çok azaltıyor. o zaman avent gibi gogsu cok acıtmadan sutu tamamen sagabilen bir pompayla çekip vermek de bir çözüm. bir düşünsenize ya pompa da olmasaydı.