2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
benimde tahmini doğum 18 mart felanmış. son 3 gündür miğde bulantısından ölücem ben. sabah yataktan çıkar çıkmaz öğürmeye kusmaya başlıyorum. dün hasta gibiydim bütün gün miğdem bulandı. bugünde sabahtan beri 2defa kustum. bişeyde yiyemiyorum, erken mi başladı bende bunlar anlamadımki. kontrolümde cumaya, belki daha erken çıkarım doktora. bişey yiyemedikçe bebek de beslenemeyecek diye korkuyorum.

Kızlar dün akşam kanamam oldu, düşük riskim varmış sadece tuvalet için kalkacakmışım moralim çok bozuldu

merhaba, ben 6+1 gunluk oldum :) sizinde karnınızda şişkinlik var karın kaslarınız agrı varmı ?

merhaba canım bende dün öğrendim gebe olduğumu 4+2 gunlukmüşüm karnım şiş ve hafif agrı gb bişiler var ben doktora sordum bebek yerleştiği için vücut tamamen alışana kadar olacakmış korkulcak hiç bişi yok gözün aydın Allah hepimize kucağımıza almayı nasip ader inşallah güzelde bi gebelik arkadaşlığımız olur inşallah

insallah :) umarım oyledir ara sıra mide buluntım olmaya başladı cok korkuyorum devam etmesinden çünkü çalısırken cok zor olur

insallah :) umarım oyledir ara sıra mide buluntım olmaya başladı cok korkuyorum devam etmesinden çünkü çalısırken cok zor olur

canım ben daha önce 2 kayıp yaşadım tecrübeliyim araştırmalarım yapıldı sorun ve çözüm biliniyo artık kan pıhtılaşmam var bence mide bulantısının bile tadını çıkarmaya bak okadar güzel bir duyguki bu tarifi yok bebeğime bişi olmaması için herşeyi yaparım sende öyle ol insan kaybedince mahvoluyor Allah kimseye yaşatmasın böyle acılar şuanda çok önemli bir dönemdeyiz çok dikkat etmeliyiz beslenmede çok önemli unutma

yeme içme konusunda int. çok detaylı bilgi bulamadım hangi ay ne yemeli bilgin varmı yada bilgisi olan varmı ?

beni de 15 gün sonrasına çağırdı ve asıl o ultrasonda bilgi verebileceğini söyledi bu ilk haftalarda bir şey anlamak zor oluyor sanım temkinli olmak istiyorlar

yeme içme konusunda int. çok detaylı bilgi bulamadım hangi ay ne yemeli bilgin varmı yada bilgisi olan varmı ?

canım benim beslenme konusunda doktorun bilgi vermedimi sana kalsiyum çok önemli şu ara çünkü kemikleri gelişecek günlük taze süt peynir yoğurt yemelisin badem fındık ceviz yemelisin taze sebze ve meyveler boltüketmelisin en önemlisi bol su içmek çünkü içtiğin suyla bebeğinin su kesesindeki su yenileniyo nekadar çok su içersen kesenin suyu o kadar temiz olur öğün kesinlikle atlamamalısın miden bulanıp yiyemediğinde sakın bebeğinin beslenemiceni düşünme bu durumda bebeğin senin vücudundaki besin depolarından faydalanıyor canım aklına takılan bişiler olursa yaz ben yardımcı olmaya çalışırım

ben doktora gittigimde once kese gorunmedı 3 gun sonra gıttı gorundu 30 temmuzda doktor tekrar cagırdı gel kalp atıslarını duyalım bebegı gorelım sonra senn testlerını yaptırırz dedı o gun cok detaylı konusamadık. p.tesi soylemezse ben sorucam. 1 2 kere daha gıdıcem bakalım cok detaylı bılgı paylasmazsa deıgısırm zaten doktoru ama ılk gıdısımde cok ılgılıydı sormayı dusundüğüm tüm sorulara yanıt verdı. muayene falan alttandı muayenede tedirgindim biraz nasıl oldugunu falan anlattı bakalım. -

banada doktorum hemen hemen arkadaşın söylediği şeyleri söyledi. en önemlisi günde 3 litreye yakın su ve taze sıkılmış meyve suyu iç dedi. ekstradan dışardan pek yemek yeme, mümkün olduğunca ev yapımı şeyleri tercih et dedi. bide uyanık olduğumuz 3saatte bir az da olsa birşeyler yemeliymişiz. tuz ve tuzlu şeylerden uzak dur, turşu salamura yeme dedi. ve son olarak sütlü tatlılara dikkat etmeliymişiz çabuk bozulduğu için, yapılmasının üzerinden birgün bile geçse yiyip kendini riske atma dedi. çay kahveyi sordum ben, abartmadan canın istiyorsa günde bir fincanın zararı olmaz dedi ama ben yinede içmemeye çalışıyorum. sadece misafirlikte felan açık bir bardak içiyorum o kadar.

muayeneyi niye alttan yaptıki karından bakılıyor normalde neyse doktorun işine karışılmaz evet daha çok yeni olduğu için bilgilendirmemiştir o sana yapman yada yapmaman gereken herşeyi detaylı olarak anltıcaktır aklına takılan merak ettiğin ne varsa sor çekinme aklında gönlünde rahat olmalıki bebeğin etkilenmesin biliyomusun gebe olduğunu öğrendiğinde bebeğinle konuşmaya başlamalıymışsın çok yararı oluyormuş doktora gidince yaz buraya test sonuçlarını falan merak ederim

benm kesem görünmedi ilk muayene olduğu için akıntı gibi şeylerede baktı onun ıcın heralde zaten üstende görünmezdi :) ilk muayenede 4,4mm di.

benm değerlerime bakıcak birde demir ilacı falan kullanıyomusun acaba benmde kullanmam gerekıcekmı arkdaslarım zayıfsın verebılır dedı bende sıyah uzum yemeye caslıyorum ama canm tatlı bısey yemek ve gormek bıle ıstemıyo :)

canım benim adet günüm yarın olduğu için benim kesede pazartesi falan anca görünür o yüzden ben şuanda biilaç kullanmıyorum ama bundan önceki gebeliğimde decavit multivitamin ve mineral kombinasyonu kullanmıştım

sende keseyi görünce haber ver mutlaka benm en son adetım 12 hazırandı kese 13 temmuzda gorundu.

şimdiden her güne bir çentik atıyorum ve hayaller kuruyorum :) mucize bu işte.. teşekkürler tanrım!! :) hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza meleklerimizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…