Aşılama 2013 Mart Ayında Aşılama Yaptıracaklar Kulübü

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

o kadar cok idrar testi yapmıştımki artık yapmak istemiyorum gene üzüntü hayal kırıklığı olmasını istemiyorum bekliyim diyorum ama sizce ne yapsam

o kadar cok idrar testi yapmıştımki artık yapmak istemiyorum gene üzüntü hayal kırıklığı olmasını istemiyorum bekliyim diyorum ama sizce ne yapsam

benim de daha önce adet gecikmelerim oldu, idrarda pozitif çıkmamasına rağmen gidip kan verdim ve negatifi gördüm...hem de 2 defa... o nedenle bu sefer de idrarda çift çizgiyi görmeden teste gitmemeye karar verdim. benim daha 1 haftam var... sonuna kadar da beklemeyi düşünüyorum. test yapmak istemiyorum. zaten hiiiç bir belirtim de yok.

ben sizin yerinizde olsan yarın sabahki ilk idrarımla test yapardım sanki

kaç mg gonal kullandın? ben de ilk aşılamayı sırf menogon ile olmuştum. gonalın onun yanında lafı bile edilmez. hangi marka çatlatma iğnesi kullandım cnm?
75 mg kullandım canım biraz tembeldiler :) tekrar iğne aldırmadı doktorum, kullanıp hamile kalıp doktora yarım ilaçlarını bırakanlarınkinden menogon ile 3 gün takviye yaptık. yarın aşılama olcam inşallah bu kez olur, olmazsa 3.aşılamaya hiç cesaretim ve ümidim yok oluruna bırakır gitmem heralde çatlatma iğnem pregnyl 5000,2 kutu vurundum.

bakalım eger yaparsam haber vericem size

ahhh ahhh aynı şeyi ilk aşılamamda yaşadım , seni çok iyi anlıyorum
belirtilerimiz aynıydı,
4 şubat 2013 aşılamam oldu 13 kan testim 71,34
herkesle haberle uçuruldu
dinlenmeye başladım
ayın 15 de testi yeniledik 14,78
çok zor sahip olduğunuz bu bebeği,birde kaybedince içiniz çok feci yanıyor

şimdi 2.aşılamamı yaptırdım,belirtilerim aynı ama bu sefer tek yumurtam var ve acaba hamilemiyim
ya hamileysemde yine kaybedersem diye korkuyorum

toplam kaç mg iğne kullandın. benim pazartesiye kadar 600mg olacak. günlük 100mg. çatlatma iğnesi hangi marka? en büyük yumurtan kaç mm söyledi mi dr?

cnm gonalf kullanıorum 900 mgkullandım adetin 3 ncü günü başladım ilk gün 225 doz ertesi gün 225 doz sonrasında 150 doza düştü bugunde vuruldum walla o streste kaç mmlduğunu sormadım cok sayıda yumurtan war 2 3 tanesi gelişmiş dedi çatlatma iğneside ovitrelle 250 mg cnm yarın yada pazar vurulucam sen ne kullanıosun iğne?

canım hayırlı olsun diyelim güzel haberler ver inş.ovitrelleyi neden denemedin canım pregnyl dahamı iyi

Aranıza yeni katılanlardanım.2009 yılında evlendik.1,5 yıldır deniyoruz olmadı. 2 sefer klomen kullandım sonuç yok.Daha sonra sıkıntıdan panik atak geçirdim ve çoook kilo aldım şu an beklemedeyiz.Aşılama yaptırmak istiyorum.Sdtive aşılamanı nerede yaptırmıştın??

ben de ilk aşılamyı menogon ile oldum. dr 2 yumurtan var demişti. pregnly vuruldum sonra. ben 4 kez falan aşılama yaparım herhalde. inşallah gerek kalmaz tabi. bu kez de olmazsa çok üzüleceğim.

ya ben de dr gidince heyecandan bütün soracaklarımı unutuyorum. biz seninle aynı gün mü başlamıştık gonala? ben pazartesi başladım. her gün 100 vuruluyorum. çatlatma iğnesi ilk aşılamada pregnly vurulmuştum. acaba bu kez ovitrelle mi istesem diyorum. daha pahalı, daha mı iyidir acaba diyorum.

ben ankarada, lina kadın sağlığı kliniğinde yaptırdım canım

Çok sağol canım,peki memnun musun lina'dan??Bir şey daha sormak istiyorum.Ben çok korkuyorum aşılamadan ,aşılama acı veren bir işlem mi?

aynen cnm bende ayın 1nde başladım adetın 3 ncü gunu bugunde 150 doz vurdu çatlatma iğnesine ovitrelleye 68 tl ödedim ama çatlatma işlemi pazartesi olucak sanırım cnku bugunde bi iğne werdi yumurtalar iyi gelişmiş ama pko olduğu için izin wermıomuş dierlerinin büyümesine buseferde yumurtalar pazartesiye kadar çatlamasın die başka iğne werdı onu vurcam birazdan ..evet cnm sanırımda aynı gün aşılancass :))

Walla canım hamile olmanın şaşkınlığı ve mutluluğu üzerine kaybetmek gerçekten çok acı. Şimdi 2. aşılamaya başladık. Hiç olmazsa sende 2. aşılamada tutmuşa benziyo bana umut oldun açıkcası. Çünkü korkuyodum ya 2.ye tutmazsa diye. Ailelerede kötü haberi veremedik zaten. Umudum bu aşılama. Bu tutmazsa düşük olduğunu söylücem maleseff ( İnşallahhh son stresleri yaşıyosundur canım. Alllahh herkese nasipp etsin. O duyuguyu hissetmek bile güzeldi

Arkadaşlar şimdi öğrendiğim bi bilgiyi sie söylemek istiyorum.

Benim düşük nedenim;
Yumurtalıkta, yumurta hücresinin gelişmesi sırasında, östrojen ve progesteron adlı hormonlar üretilmektedir. Yumurtlamadan önceki periyodun ilk döneminde östrojen, yumurtlamadan sonraki ikinci dönemde progesteron adlı hormon rahim içindeki dokuların, döllenmiş yumurtanın yuvalanmasına uygun hale gelmesini sağlar. Aksi halde döllenmiş yumurta rahme yuvalanmayacak ve düşük olacaktır.

Folik asidin hamilelik boyunca önemi, omirilik ve beyin sistemiyle ilgili özürlü çocuk doğurma riskini düşürmesinden kaynaklanır. Bu nedenle uzmanlar, hamilelik boyunca bir kadının günde 400-800 mcg folik asit almasınını önerirler. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, gebeliğin erken dönemlerinde, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için gerekli bir maddedir. Embriyo, gebeliğin ikinci ve on ikinci haftaları arasında yeterli folik asit alamazsa, özellikle beyin ve omurilik ile ilgili anormallikler olmak üzere, doğumsal gelişim bozuklukları görülme riski artabilir. Ayrıca, kan yapıcı organların etkilenmesine bağlı olarak annede kansızlık gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta da; folik asitin vücutta depolanmadığıdır. O yüzden her gün alınması gerekir.

Bu tip şeyle sizinde karşılaşmamanız için Yurtlama ilaç veya iğnenizi kullanırken Follik asit ilacınıda mutlaka içmeniz, hatta onun yanında B12'de gerekebiliyor. Doktor bana 2.ci aşılama için bu sefer follik asit ilacı verdi. Düşük nedenimi şimdi biliyorum, inş 2. aşılamamda size güzel haberler veririm arkadaşlar. Eğer doktorunuz vermediyse bu ilacı, sorun uygun görürse kullanın mutlaka. Belki o yüzden üzücü sonuçlarla karşılaşıyoruz..

gerçekten hayretlik bi durum,bende anlamadım dr ya iğnede bi sorun var dedi yada sen yanlışmı yaptın acaba dedi ama sonuç olarak yumurta göremedim dedi,enteresannnnnn

hayırlısı olsun canım ne yapalım,ya belli olmaz dur bakalım inşallah bebeğin seninledir canım az kaldı...

inanırmısın ne dr a gitmek istiyorum nede tedavi olmak istiyorum benimki sebebsiz infertilite demekki zamanı var diyorum,o yüzden ne aşılama ne de tüp bebek umrumda,önceki gibi değilim artık olmasada olur diyorum bu duruma geldim artık,boşuna kendimizi yıpratıyoruz..

rabbim fazla bekletmesin hepimizi...

eveeeettttt bugün aşılamamı oldum çok şükür, sorunsuz ve önceki aydan daha rahat ve acısız geçti.aşılama esnasında hiç acı duymadım ve kanamam yok şuanda.gecen ay böyle değildim. eve geldiğimde biraz ağrım vardı ama yattım uyudum gelince, kalktığımda ağrıda yoktu. şuan çok iyiyim maşallah :) bu arada yumurtam 25mm di. birazdan çatlar demişti umarım çatlamıştır inatçı şey :)

ha umutlu musun derseniz, hiç bir şey hissetmiyorum açıkçası, sanki bugün hiçbir şey yaşamamış gibiyim. Rabbim hayırlısı versin, nasibimde varsa zaten olacak, yoksa da illaki çok üzüleceğim ama bekleme süresindeki stres ve üzüntü sonucum dan hiçbir şey değiştirmeyecek, şuan böyle düşünüyorum.

Aşılamaya kadar olan sürede ya varis çektik eşimle, felak,nas,ayetel kürsi, fatiha surelerini okudum. sperm sonucu için gittiğimde de elimi karnıma koyup 100 besmele çektim(bu şekilde okunursa şifa olurmuş). Belkide okuduğum surelerden dolayı içim çok ferahtı. kendi annemlere söylemiştim tedavi olduğumu, evden çıkmak için yardımlarına ihtiyacım vardı, babamda hatim yapmış benim için ve tam aşılama esnasında annem dualamış . Gerisine tevekkül edip sabırla bekleyeceğim, inşallah bu ay üzülmem, (hiçbirimiz üzülmeyiz inşallah). pazartesi tekrar gideceğim kontrole sanırım progestan başlarız. sonrası Allah kerimdir..

çok yazdım ama orada şahit olduğum bir olayda beni çok etkiledi. hemen paylaşmak istiyorum sizlerle.
Aşılamamı oldum ve perde arkasındaki sedyeye geçtim (yattığım yer doktor muayene odasının yanında) geçen hastaların sesleri rahat duyuluyor. bir hasta girdi rahatsızlığı her neyse.. sonra ultrasonun sesini duydum. tıkır tıkır kalp atışı sesiydi :) sonra kadın çıktı odadan doktorun yardımcısına ayy bebek çıktı x hanım bebekk varmış dedi. sesinden çok belliydi şoktaydı. 1 kızı varmış hatta yanıma geldi baktı bana 3-4 yaşlarındaydı cadı :) kadın her ne rahatsızlık geçirdiyse birşeyin yapışık olduğunu bebeğin imkansız olduğunu söylediler dedi. doktorumda "milyonda görülen bir vakada olsa, Allah tek size göstermiyor bak, biz doktorlara da gösteriyor mucizelerini, ultrasonu azcık çevirmesem görünmezdi bile köşede" dedi. kadın tekrar muayene odasına girdi doktorun yardımcısına; " x hanım, 3 tüp bebek yapmıştık olmamıştı, ihtimal dahi yoktu, röntgene girdim birçok ilaç kullandım tüh tüh diye şaşkınlığını anlatıyordu ve sakat olma riskinden korkuyordu. 8 haftalık hamileymiş. bu olayda beni birkez daha kendime getirdi. Allahım sağlıklıca kucağına almalarını nasip eder inşallah.. umutlarımızı yitirmeyelim diye sizlerle de paylaşmak istedim..

(Kün fe ye'kün --> Ol der ve olur )

Çenem çok düştü kusura bakmayın :)

Son düzenleme:
canım hayırlı olsun diyelim güzel haberler ver inş.ovitrelleyi neden denemedin canım pregnyl dahamı iyi
teşekkür ederim canım inşallah hayırlı olur, hayırlısıyla güzel sonuçlandırırım. doktorum pregnyl yazıyo hep kızımdada onu kullanmıştım. iyiliği hakkında hiç bir bilgim yok açıkçası. ovitrelleyide burada duydum ben.

ben de ilk aşılamyı menogon ile oldum. dr 2 yumurtan var demişti. pregnly vuruldum sonra. ben 4 kez falan aşılama yaparım herhalde. inşallah gerek kalmaz tabi. bu kez de olmazsa çok üzüleceğim.
canım moralini bozmak istemem ama aşılama hakkı 3 kez diye biliyorum ben.. sonrsı tüp bebek inşallah o zamana kalmadan bebişlerimizi alırız kucağımıza

ben özelde yaptırdığım için bi sayısı yok. ama 3ten sonra şa s fazla artmıyormuş. ben gene de bi 4. yü denemek istiyorum. inşallah gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…