- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #22.301
merhaba güzel anneler ve melekleri ,
hafta sonu oğluşumuza birazcık alışveriş yaptık abarttıkmı bilmiyorum ama resimlerini çekince ekleyeceğim.
10 tane zıbın aldım 3 ü kısa kollu diğerleri uzun 4 tane ayaklı alt aldım , çok almadımki ayaksız olanları daha kullanışlı oluyomuş onlardan alıcam, ananeside zıbınlar aldı , hastane çıkışını ve takımı olan banyo havlusunu babannesi aldı , alt açma setini ve battaniyeseinide halası aldı , hastane çıkışının 5 parçalı az olanın aldm,nevresim takımı aldım 2 adet, çorap aldım , ağız bezi , banyo yaptırmak için küvet kova ve maşrapa içine yatırmak için aparat varmış onu aldım , kızlar bişi dicem dayanamadım bebek şekerlerinide aldım mıknatıslı biblo magnetlerden onları koymak için bebek arabası şeklinde sepette aldım , ayy bişiler daha aldık ama şimdilik hatırlayamıyorum.zaten bebek arabamızıda almıştık. şimdilik baktığımda dolabına yerleştirdik ve doldu :) ilk zamanlar için acil kıyafet ihtiyaçlarını aldık sanırım açıkçası biraz erken oldu ama elime para geçti başka bir yere harcamadan bebeğimiz için harcadık bizde.
bakım seti (krem şampuan vs) , bebek bezi ,benim için pijama takımı , iç çamaşır ,terlik vs. para biriktirip sonraya bırakıcam çok bişi kalmadı gibime geliyo ama mutlaka çıkar bişeyler daha. bu arada anneannesi oğluşumuza saydığım kadarıyla 6 -7 tane yelek hırka vs. ördü ve örüyoda , durduramıyo kendini :) benim babannem ve halalarımda örüyorlar ufaktefek şeyler bakalım , hamarat hanımların hali başka canım , bu arada şimdiden gelinimiz olmak isteyen minik kuşlara duyrulur , çeyiz konusunda çok meraklı ve istekliyizdir , herşeyi eksizsiz tam yapılacaktır:124:
İnşallah araya sıkıştırırlar ve bebişin de yüzünü gösterir, 10 ocak demek istedin sanırım. Ben de yarın kontrole gideceğim dr ayrıntılı için randevu alırız sana demişti hiç sormadım da nereden alacak, ne kadar tutacak diye. Benim kayınpeder bize geldi çok tutarsa sponsor olmasını teklif ederiz eee büyükbaba olmak kolay değil
Geceleri hep kötü rüyalar görüyorum yaaa, dün gece de eşim başkasıyla evleniyordu
bende rad görüntüleme merkezinden cumartesiye randevu aldım canım cd veriyorlar ve iyi görüntü alana kadar çağırıyoruz dedi.. bi de 25 yıllık tecrübeli radyoloji uzmanı bakıyormuş..perinatolog bulamadım malesef yakında..kendi hastanemi aradım tel.de fiyat veremiyoruz prensip gereği dedi..dedim fiyatı bilmeden nasıl geleceğim, sadece fiyat için git gel mi yapacağım hamile halimle..o zaman hiç gelmeye gerek yok ben fiyat aldığım bir yerde çektiririm usg mi dedim kızdım kapattım..
bende dün ilk kez ebru şallı cd sinden hamile pilatesi yaptım..50 dakika sonra çok yorulup bıraktım..birbuçuk saat sürüyor cd..zaten topumda yoktu toplu kısma gelince bırakmış oldum..ama bilmiyorum sıkı disiplin gerek insan üşeniyor..bir kez bile zor geldi yahu..
canım epidural normal doğumu biraz araştırmam lazım..epidural güzel ağrı azaltıyor ama yan etkileri de var o yüzden azcık dişimizi sıkıp direkt normal mi yapsak ki??
bence muayneye gitmeden çikolata ye bikaç tane. o zaman bebek kıpır kıpır oluyo.illaki gösterir yani yüzünü..
kalca agrısı degılde bu kas agrısı bacaklarda gerılme genellıkle magnezyum eksıklıgınden oluyormuscanim.bende.de var diyordum gecti cok sukur ama bir saat ayakta durup.temizlik.yapinca cikiyor tekrardan.beslenmene de.dikkat.ediyorsun.aslinda.ama.fazla yoruluyorsun ondan.bence
yok isimler güzel de çok şükür ben sölemesem iyi olurcanim.bende.de var diyordum gecti cok sukur ama bir saat ayakta durup.temizlik.yapinca cikiyor tekrardan.beslenmene de.dikkat.ediyorsun.aslinda.ama.fazla yoruluyorsun ondan.bence
dedelerin ismi ne:)).anlamlari guzel sana da baski yapmiyorlarsa sevdigin.isimse olabilir ama yoksa dusunme.benimde oglum.olursa kayin pederimin adi olacak ama esimle tanismadan once.cok istiyordum o ismi kayinpederim kayinvalidemin de oyle bir istekleri soylemeleri bile olmadi sagolsunlar ki ailelerinde var.bu gelenek simdi olmasa bile oglum oldugunda mustafa olacak adi:)) bide esim kizimiz olursa annelerimizin ismini birlestirelim diyo hatice sultan:))
guzel bence anlami da hos
Merhaba anneleerr
Bende güne maalesef kiikusarak başladımm
Dün yediğim menü bildiğiniz lavaboya çıktıı
Onları gördükce midem daha bulandı içim dışıma çıktı tabirinii yaşadım resmen
Boğazm fena tahriş olduu
Neden böyle oldu durup dururken anlamadım :44:
Annem üşütmüşün diyor çünkü dün yediğim hiç bir şeyi hazmedememişim, üşütünce öyle olurmuş
Bebeemde nasıl bilmiyorum hiç kıpraşmıyorr gerçi benim sıpa akşam saatleri çoşturuyorr
Sizlerede çok geçmiş olsunn kendinize iyi bakınn
Oyyy midem halaa fenaa :26:
Maaşllah maaile çeyiz düzmüşsünüz oğluuşunuza kızımız yok ki verelim Bu arada kızlar erkeklerin önüne geçmiş artık oğullarımız kıymetli oldu
Bir an önce resimlerini koy da görelim. Benim de yarın dr randevum var ondan sonra gördükçe alayım birşeyler diyorum bakalım
oh oh maaşallah..neler neler alınmış öyle..canım güle güle giysin aslında iyi yapmışsın kafan rahat olur eksiğin azalmış..ben hala cesaret edemiyorum ya ayrıntılıda cinsiyeti değişirse diye..bi de hep en baştan beri 7.aydan sonra alıcam dedim hala bi tek şey bile almadım..ama sürekli nette falan gezip bakıp iç çekip duruyorum..canım annem de hafta sonu kızım bebeğin herşeyini ben alıcam dedi kıyamam..ben herşeyin ucuzuna bakıyordum çok masraf etmeyim diye annem de tam marka düşkünüdür ille iyisini almak ister sonra da onun parasını biriktirip ödeyecem diye uğraşır durur..çok az şey aldırcam anneme kendim alıcam inşallah çoğunu..biz de böyle yavrularımıza kıyamıcaz ilerde dimi..
aynı ben cok zor uyuyorum sonra agrılarla uyanıyorum bilmiyorum nasıl geçecek son zmanlar
güle güle giysin canım hepsinimaşallah
10 ocak dıcektım pardon :) benım kayınpeder yardım etmekmı gölge etme başka ihsan istemem misalı
mılyarlarca borc taktı bıze odeyelım dıye arıcak bugun yarın parayı yollayın dıye ...
kac zamandır arastırmadaym canım burda 80 tl bıle bakan yerler var ama hepsı radyolojı uzmanı
kotu ruyalar oo ben rekor kırarım canım hergun yenı bı aksıyon goruyorum :)
normal canım bu ruyalar hormon degısıklıgı ve bızlerın ıc huzuru ıle alakalı
ay ne guzel umarım ılkınde ıyı görüntü verir cd alırsın bende bana yakın yerde bulamadım bayagı uzak hastane anadolu yakasından avrupa yakasına gecıcem
bazı hastaneler oyle fıyat vermıyor malesef
ya ben platestekı bazı hareketlere karsıyım hamıle ıken bebege zarar verır dıye
bıde spor yaparken ondan daha etkılı callenetıcs egsersızı yapıyordum bu yuzden plates ve yoga bana daha az sonuc veren spor gelıyor
ama dogum oncesıde yuruyusle hep o tavsıye edılıyor
zamanla o zorluk kolay gelır canım yarım saat olsun yeterkı duzenlı olsun ama ıste bısey cıkıyor olmuyor:)
epıdural ıcın yanlıs bılınıyor katıldıgım egıtım semınerınde doktor demıstı
ılk turkıyeye geldıgınde bılınmıyordu uzmanı 2 kısı vardı sımdı egıtımle bır cok yerde cok ıyı sekılde yapılıyor
ve cok dusuk ıhtımal zararlı olması ..doktorumla gorusup onun yonlendırmesıyle secıcem nasıl tavsıye ederse
bence sende doktoruna bı danıs
daha oncekınde bısey yememıstım asırı hareketlı olcu alamıyorum dıyodu doktor:)
ama busefer şansa bırakmıyım tatlı bıseyler yerım :)
kalca agrısı degılde bu kas agrısı bacaklarda gerılme genellıkle magnezyum eksıklıgınden oluyormus
1 haftadır cıdden zorluyor demır hapını bırakmıstım tekrardan basladım herkes ıc dıyor dogum sonrası ıcınde lazımmıs
bıde magnezyum ılacı of ılac ıcmeyı hıc sevmıyorum
Merhaba anneleerr
Boğazm fena tahriş olduu
Annem üşütmüşün diyor çünkü dün yediğim hiç bir şeyi hazmedememişim, üşütünce öyle olurmuş
Bebeemde nasıl bilmiyorum hiç kıpraşmıyorr gerçi benim sıpa akşam saatleri çoşturuyorr
hafta sonu oğluşumuza birazcık alışveriş yaptık abarttıkmı bilmiyorum ama resimlerini çekince ekleyeceğim.
10 tane zıbın aldım 3 ü kısa kollu diğerleri uzun 4 tane ayaklı alt aldım , çok almadımki ayaksız olanları daha kullanışlı oluyomuş onlardan alıcam, ananeside zıbınlar aldı , hastane çıkışını ve takımı olan banyo havlusunu babannesi aldı , alt açma setini ve battaniyeseinide halası aldı , hastane çıkışının 5 parçalı az olanın aldm,nevresim takımı aldım 2 adet, çorap aldım , ağız bezi , banyo yaptırmak için küvet kova ve maşrapa içine yatırmak için aparat varmış onu aldım , kızlar bişi dicem dayanamadım bebek şekerlerinide aldım mıknatıslı biblo magnetlerden onları koymak için bebek arabası şeklinde sepette aldım , ayy bişiler daha aldık ama şimdilik hatırlayamıyorum.zaten bebek arabamızıda almıştık. şimdilik baktığımda dolabına yerleştirdik ve doldu :) ilk zamanlar için acil kıyafet ihtiyaçlarını aldık sanırım açıkçası biraz erken oldu ama elime para geçti başka bir yere harcamadan bebeğimiz için harcadık bizde.
bakım seti (krem şampuan vs) , bebek bezi ,benim için pijama takımı , iç çamaşır ,terlik vs. para biriktirip sonraya bırakıcam çok bişi kalmadı gibime geliyo ama mutlaka çıkar bişeyler daha. bu arada anneannesi oğluşumuza saydığım kadarıyla 6 -7 tane yelek hırka vs. ördü ve örüyoda , durduramıyo kendini :) benim babannem ve halalarımda örüyorlar ufaktefek şeyler bakalım , hamarat hanımların hali başka canım , bu arada şimdiden gelinimiz olmak isteyen minik kuşlara duyrulur , çeyiz konusunda çok meraklı ve istekliyizdir , herşeyi eksizsiz tam yapılacaktır:124:
ay inşallah yogun olmaz gercı enaz 2 saat beklemeyı göze al dedı araya sıkıstırıcagı ıcın olur dedıminsallah canim biraz kalabalik orasi ama ayarkar insallah zaten orayi kadin dogumcular donduruyormus kuzenim calisiyor da ama konusmuyoruz malesef( ist da dusunursem dogumu ilk secenegim:))tabi beni alirlarsa
hilal ebrar sevde reyyan nursena sevdigim kiz isimleri
Merhaba anneleerr
Boğazm fena tahriş olduu
canım bende anadolu yakasındayım..rad görüntüleme merkezi ümraniyede fiyat da 150 tl istersen orda da yaptırabilirsin..ok canım epidurale ve şu bahsettiğin egzersize bakıcam
ümraniye bana yakın ama dediğim gibi peritanaloji uzmanı bulmusken esımde ıstıyor oraya gıtmemızı bu yuzden tercıhım nısa hastanesı
callenetıcs sakın sımdı bakma balım o hamılelık oncesı yaptıgım spordu kasları uzatıyor kılo verırken sarkmaları onluyor onu artık dogumdan sonra
kosu yapınca arkasına yaparız ınanılmaz etkılı cm cm ıncelıyorsun :)
bıraz once kızlar aıle hekımımden aradılar yarın 20. haftam doluyor asımı yaptırmak ıstıyorlar
ıskence baslıyor umarım sonrası agrım olmaz
tahlılde ıstedı ama yakın donem yaptırmadım doktoruma bu ay gıtmıcem zatı ayrıntılı ultrason var
sonrası 2 hafta araya koyup devletten randevu alcam seker yuklemesı ıcın ordada ultrasona mecbur gırıcem gıtmıskende tahlıllerı ozaman olurum
umarım doktorum ona danısmadan yaptıgım seylere kızmaz napım muayenesı 100 tl zatı
sızden aıle hekımınız tahlıller ıstemısmıydı kızlar ?
kızıma isim arıyorrum bişey bulamadım daha yardım edin
merhaba güzel annişler ve ciciş bebekleri...
Kızlar bugün kendimi acayip yorgun hissediyorummmmmmmmmm. Çalışırken uyuklıycam resmen. sanki yataktan yeni kalkmışım gözlerim o modda. vücudum kırılıyo sanki çok yorgunum. Gerçi haftasonu evde olsakta çok dinlenemedim p.tesi iş te yoğundu herhalde etkileri çıkıyo. Gece de ne tarafa döndümse kızçem de benle döndü bölük börçük uyudum. Allah başka keder vermesin ama hamişlik zor bir süreçmiş bazen hiç geçmicekmiş gibi geliyo ama düşünüyorum az kaldı diye avutuyorum kendimi:)
Alışveriş yapan arkadaşlar ne güzel ya erkenden hallediyorsunuz. Bende bu c.tesi değil sonraki hafta kısmetse havuzluhana gideceğim hem kendime hem kızımıza alışveriş yapacağım. Araba ve araç koltuğunu daha sonra alıcam ben odası ile puset alıcaz şimdilik o kadar.
Bir de şişme sorunu bende de akşamları çok oluyor. Ayrıca yarın akşam bizde ağda gecesi:) annemlere tanıdık bir kuaförümüz var o geliyor. geçen sefer ertesi gün bile acımıştı, şimdi göbiş daha büyük.ayyyyyyy nası yapces şimdiden kastım kendimi ....
Allahım hepimizin yardımcısı olsun bizi de bebişlerimizi de hastalıklardan korusun. Hepinizi kıllı göbeciklerden öpüyorum(göbişleri yağlamayı unutmayınnnn:))
ümraniye bana yakın ama dediğim gibi peritanaloji uzmanı bulmusken esımde ıstıyor oraya gıtmemızı bu yuzden tercıhım nısa hastanesı
callenetıcs sakın sımdı bakma balım o hamılelık oncesı yaptıgım spordu kasları uzatıyor kılo verırken sarkmaları onluyor onu artık dogumdan sonra
kosu yapınca arkasına yaparız ınanılmaz etkılı cm cm ıncelıyorsun :)
bıraz once kızlar aıle hekımımden aradılar yarın 20. haftam doluyor asımı yaptırmak ıstıyorlar
ıskence baslıyor umarım sonrası agrım olmaz
tahlılde ıstedı ama yakın donem yaptırmadım doktoruma bu ay gıtmıcem zatı ayrıntılı ultrason var
sonrası 2 hafta araya koyup devletten randevu alcam seker yuklemesı ıcın ordada ultrasona mecbur gırıcem gıtmıskende tahlıllerı ozaman olurum
umarım doktorum ona danısmadan yaptıgım seylere kızmaz napım muayenesı 100 tl zatı
sızden aıle hekımınız tahlıller ıstemısmıydı kızlar ?
cnm ağdayı yıne cok iyi yaptırıosunuz
kasılmaya neden olabıleceği ıcın yasak bana..
jilete döndum ama kıslar karım buyudugu ıcın egılemıorum onada
eşime sen al dedimm oda keserım dıe korktu
yanii tresmen teke traşıı oldu
yarım yamalak
bende kuaförüme jiletle gidip ona aldırcam her ay sir ağdaya gıdıodum
yine aynı ucretı verırım
yoksa amerıkan trası oldu ayol ustler kısa arkalar uzun
10 ocak dıcektım pardon :) benım kayınpeder yardım etmekmı gölge etme başka ihsan istemem misalı
mılyarlarca borc taktı bıze odeyelım dıye arıcak bugun yarın parayı yollayın dıye ...
kac zamandır arastırmadaym canım burda 80 tl bıle bakan yerler var ama hepsı radyolojı uzmanı
kotu ruyalar oo ben rekor kırarım canım hergun yenı bı aksıyon goruyorum :)
normal canım bu ruyalar hormon degısıklıgı ve bızlerın ıc huzuru ıle alakalı
ay ne guzel umarım ılkınde ıyı görüntü verir cd alırsın bende bana yakın yerde bulamadım bayagı uzak hastane anadolu yakasından avrupa yakasına gecıcem
bazı hastaneler oyle fıyat vermıyor malesef
ya ben platestekı bazı hareketlere karsıyım hamıle ıken bebege zarar verır dıye
bıde spor yaparken ondan daha etkılı callenetıcs egsersızı yapıyordum bu yuzden plates ve yoga bana daha az sonuc veren spor gelıyor
ama dogum oncesıde yuruyusle hep o tavsıye edılıyor
zamanla o zorluk kolay gelır canım yarım saat olsun yeterkı duzenlı olsun ama ıste bısey cıkıyor olmuyor:)
epıdural ıcın yanlıs bılınıyor katıldıgım egıtım semınerınde doktor demıstı
ılk turkıyeye geldıgınde bılınmıyordu uzmanı 2 kısı vardı sımdı egıtımle bır cok yerde cok ıyı sekılde yapılıyor
ve cok dusuk ıhtımal zararlı olması ..doktorumla gorusup onun yonlendırmesıyle secıcem nasıl tavsıye ederse
bence sende doktoruna bı danıs
daha oncekınde bısey yememıstım asırı hareketlı olcu alamıyorum dıyodu doktor:)
ama busefer şansa bırakmıyım tatlı bıseyler yerım :)
kalca agrısı degılde bu kas agrısı bacaklarda gerılme genellıkle magnezyum eksıklıgınden oluyormus
1 haftadır cıdden zorluyor demır hapını bırakmıstım tekrardan basladım herkes ıc dıyor dogum sonrası ıcınde lazımmıs
bıde magnezyum ılacı of ılac ıcmeyı hıc sevmıyorum
eşine sen almı dedin
cnmmm butun eksıkleri almıssın nerdeyse
bende liste yapıcam ne alınmazsı gerekıyor dıye
onun ıcın bizden once doğum yapan annelerin topiklerine göz gezdircem
bakalım onlar neler önerıo nelerden memnun kaldılar,kalmadılar
gule gule gıysın bebişinnn eskıtsın ınsallhh
vallahii dedimmmmm
boynum kırıldı alaamdım napim cnm
hem hep oyle yapmıs yaa bızden once doğuranaşlr doğuma fılan giderken eşleri almıs hepp
benımkı keserım ben dedi bulaşmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?