- 24 Kasım 2009
- 9.682
- 80
- 683
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #22.961
Ayrıntılı ultrason ücretli mi benim doktorum ayrı bi ücret almadı sormadıkta tanıdığımız ayıp oldu o zaman
Mıdemmmm buram burammm yanıyor sut ıctım bana mısın demedı
Ayrıntılı ultrasonu eğer kendi doktorun (jinekolog) yapıyorsa tabii ki ücret almaz. Ancak aslında ayrıntılı ultrason fetusta anomali olup olmadığının incelenmesi için yapılır ve ayrı bir uzmanlık gerektirir. Eğer bunun için bir perinatoloji uzmanına gidersen elbette ki ayrı ücret alacaktır. Mesela benim ilk ayrıntılı ultrasonum 17. haftamda Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde yapıldı (bir şüpheden dolayı), ücreti 660 TL idi (Benim kendi doktorum o hastanenin doktorlarından olduğu için ben %50'sini ödedim).
burda da radyolojı uzmanı yapıyormus
onun hazırladıgı raporu ıste kendı drumuzda goruyomus
genelde boyle oluyo sanırım.
tabı perınatolog olsa daha ıyıydıde..
Ayrıntılı ultrasonu eğer kendi doktorun (jinekolog) yapıyorsa tabii ki ücret almaz. Ancak aslında ayrıntılı ultrason fetusta anomali olup olmadığının incelenmesi için yapılır ve ayrı bir uzmanlık gerektirir. Eğer bunun için bir perinatoloji uzmanına gidersen elbette ki ayrı ücret alacaktır. Mesela benim ilk ayrıntılı ultrasonum 17. haftamda Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde yapıldı (bir şüpheden dolayı), ücreti 660 TL idi (Benim kendi doktorum o hastanenin doktorlarından olduğu için ben %50'sini ödedim).
burda da radyolojı uzmanı yapıyormus
onun hazırladıgı raporu ıste kendı drumuzda goruyomus
genelde boyle oluyo sanırım.
tabı perınatolog olsa daha ıyıydıde..
bızımkı 16.haftadan berı 1 gun olsun durmadıbende anlamıyorum yorgunluktanmı acaba yoksa yediğimiz şeylere göremi değişiyo benimkide önceki gün nası hareketliydi dün biraz bugünde çok az sanki henüz belki bende dün yoruldum kalabalıkta çok hissedemedim bilmiyorum çözemedim ben bu işi kafayı tak tak da olmuyo:44:
gectı cnm cok sukur suanda hala tepıklıyo canım oglum benımmmcanım sıkma canını dicem de insan duramıyor biliyorum. ben de bi kaç gün inanılmaz yoruldum. oğluşum pıt bile yapmadı ama bu ara iyi şükür. Allah hepimize sağlık versin. amin
dogru cnm o paranoyayı ben maalesef fazlasıyla yasıyorumsnow'cum kesin bişey olmadan canını böyle sıkma, ağlaman bebeğini de üzmüştür seni de yormuştur..rabbim hayırlısını nasip etsin o herşeyin en iyisini bilir..çok kötü şeyler düşünmeyelim..benim de bazen aklıma kötü kötü şeyler gelir boğazım düğümlenir sonra kızarım kendime böyle yaptığım için..hamilelik paranoyası da yaşıyoruz sanırım..ben de farkettim biz çok yorulunca bebişler hareket etmiyor..onlar da yoruluyor sanırım..minik kurbağalar şimdiden nasıl hayatımızı ele geçirdiler..
hamur..avatarındaki bebek çok tatlı ya bende aynısından istiyorum..eşime espri yapıyorum doğumda bebeği kucağıma uzattıklarında çirkin bişey çıkarsa ''- ille bu olması şart değil siz bunu bebek odasına koyun ben gelir ordan seçerim falan derim diyorum, ya da faturayı saklarsak kaç gün içinde değişim oluyo'' falan derim diyorum..çok kızıyo bana
gecmısolsun cnm kokutmım sneı ama gunduz benımde hıc agrım olmadı sabaha karsı bırazcıkık agrımıstı 2 gun surmustu:)Bu sabah tetanoz aşımızı olduk 1 ay sonraya 2.ci için gün verdiler çok fazla ağrım yok akşam mı başlar yoksa ben mi çok dayanıklıyım
Bide bugün sağlık ocağında bi kız bebek gördüm maşallah o kadar tatlı ki ağlyacaktım az daha benimde böyle kızım olacak diye çok mutlu oldum
ben snden once cektırıcem muhtemelen cnmSelaaaaammm...Sabah biz de aşımız yaptırdık..acımıyoki acımıyokiişe de gitmedim sonra hasta olucam galiba dinleneyim dedim :) tahlil yapılır diye aç gitmiştim bebeğin kalp atışlarına baktıklarında aç olduğum için ve bebek uyuduğu için yavaştı kalp atımı ama karnında bir kalbin daha atması ne mucize
Canım oğluşun hayırlı olsun..ismi de hazırmış ne güzel :)
Bende randevu aldım canım ocak 11 bizde 22+1 oluyoruz o zaman ama bakalım..
Daha hareketini hissetmediğimizde panik olacağımız zamanlar değil canım rahat olmamız lazım.. açken ve yorgunken uyuyorlarmış genelde minnoşlar
ay güldürdün beni faturayı saklayalım bari
Allah ailesine sabırlar versin yaa çok acı hayat sınav yeri Allah kimseyi evladıyla sınamasın
hadı gecmıs olsun cnm ama daha erken degılm?24.hafta ıstedı doktorum hafta ıcı bende yaptırıcam kesın bendede cıkacak bırseyler bu kadar tatlı yemege:)Selam kızlar. Bugün şeker yüklemesi yaptırdım. Normalde 140 mg/dl üst sınırmış benim 152 çıktı, yani yüksek2 hafta sonra yine yükleme yapılacak. Bu arada 50 gr sıvı glukoz alın dediler eczaneden. Gittik aldık limonlusunu. Şeker yüklemesi dedikleri şey oymuş. Tadı bildiğiniz limonlu Sprite. Sabahki açlığımla hiç de kötü gelmedi tadı. Bide kusarsanız falan diyolar. Hiç midem bulanmadı. Korkulcak bişey yokmuş yani bunda. Neyse moralim bozuldu biraz 2. yüklemede 100gr veriyolarmış. Drum yanında bol bol limon getir, kusabilirsin dedi. Haftada 5 gün 45 dk yürüyüş yapacaksın dedi. Bide o zaman 4 kez kan alacaklarmış. Zaten bugün acemi bir hemşire kolumu resmen deşti, mosmor kolum şu an. Bide ayrıntılı usgmiz vardı. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Ama eşek sıpam yüzünü elleriyle kapadı çok zor bi görüntü alabildi dr yüzünden. Ayrıntılı usgyi yapan doktor ayda 1,5 kilodan fazla alma dedi. Azcık yüzünü görebilseydim biraz moralim düzelirdi belki
3 yudum sut ıc cnm bende ne zmn tatlı yesem aynen oyle yanıyo gavıscon tablet cıgnıyorum doktouna soyle cnmMıdemmmm buram burammm yanıyor sut ıctım bana mısın demedı
kızlar bu detaylı usg fıyatları nasıl sızın oralarda
bnm gıttıgım hastanede 175 tl mıs
geceyi gündüz gündüzü gece yaptınız siz iyice
neyse ohh mis mis iyi uykular
bir sen hatta senin çılgın prenses erkek dedi zatenanam yoksa benim oğlana göz mü koydu yoksa kısmet belki bebekken karşılaşırlarsa severler birbirlerini ama benim oğlan hareketli ultrasonda ama kuvvetli vurmuyor narin yavrum onu ezmesin sonra
amin canım.
inşallah isminin anlamı da çok güzel onu taşır inşallah
bunu öğrendiğimiz iyi oldu ilk kez duydum son aylarda dikkat etmek gerektiğini biliyordum ama şimdiden dikkat edeyim artık deniz tuzu da kullanıyorum ama
çok şükür canım önceki gittiğim doktor 10.da erkeğe benzetmişti ama birşey diyememişti 12.haftada bacaklarını kapadı daha yeni açtı yavrum annemin duası olur inşallah sarısın mavi gözlü torunherşeyi babasına çeksin yavrumun.
evet ya dışarıda zor oluyor sonra ama onlar için dikkat edeceğiz 3lt de çok ama ya bide istanbulda kısa mesafe de değil gittiğin yerler.bu arada bende sabah namazlarına uyanamıyorum ya 11 de yatsam bile zor oluyo:18:
sağol canım
alemsin ya zaten yeni doğan bebekler o kadar güzel olmuyor ki sonra güzelleşiyorlar benim kardeşim evde doğdu 4,5 kilo biraz da geç doğdu görünce şok oldum kocaman gözler şiş mor kırmızı arası bir renk pek çirkindiama şimdi pek sevimli bebek yüzlü bir erkek olacak büyüyünce
yengenin geceliği nasıl birşeymiş ya nerden almış
gunaydin kizlar ,seker yuklemesi konusulmus ben simdiye kadar 2 defa yaptirdim biri 100 biri 90 cikti ,yaptirmamin sebebi de benim ve esimin ailesinde seker hastaligi var o yuzden, bakalim 2 hafta sonra yine yaptiracagim insallah yukselmemistir,benim bir tek seker testi kaldi sanirim herseyi yaptirdim,baska hangi testler var 24 haftadan sonra bilen var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?