- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #23.001
9 saat uyumusum esımde bende şifayı kaptıkbogaz agrısından sonra sımdıde grıp eklendı galıba ustune
evde elma ve kıvı var esım artık ıse gıtmeden portakal mandalına alır yerım
gercı ebemız bıze anket verdı 1 hafta yıceklerımızı yazıcakmısız kontrol edıcekler
onlara gore yıceklerımız hersey cızz :)
gune berbat basladım umarım berbat devam etmez
allah kolaylık versınnn benımdee yarınn bı el atmamm lazım :)saat 10a kadar delıksız uyumusumOglum suan ufak ufak temkelıyor acıktık bende bılıyorum da babamız borek ıstedı onu yapacagız buzu cozulsun Bugun o kadar cok ısım var kı yataktan cıkmaya korkuyorum aksama benı cokkkkk guzel bır bel agrısı beklıyor
evet artık gelsinler valla ruh hastası oldum resmen bu bebiş yüzünden doğumdan sonra psikoloğa gidecem .. Bazen oturup kendimi inceliyorum birşeyim var mı morarma sararma olmuş mu ıkı de bır karnımı sallıyorum oynasın diye.. Ya mucizenin ötesinde benim kı kan problemim vardı ee menopoz durumum vardı herşeye rağmen allahım bana bağışladı bebğimi ama olan aklımı gitti.. Bebeğimle beraber herşeyim düzeldi.. Düzenli olarak her sene kan alıyordum ama hamile kaldiğimdan beri kendiliğinden yükseliyor kanım bebeğimin tedavi edici özelliğiAma bırınde bırsey cıkıyor ya hemen kendımı sorguluyorum yok yok ben kesin panik atak oldum :26::26::26:
ne kadar çok tiroit varmışş :=)ben hipoyum birde :)bende aç karna 50 mg eutrox,to karına 50 mg propcil içiyorum :)bende hep tedirginim birşey oldumu olacakmı diye.drler de aslına bakarsınız öle ümit verici konuşmuyorlar pek.kötüsüne hazırlıyorlar.ama biz 20.haftya kadar geldik oğluşla.inşl sonuna kadar da gideriz.kadın doğumcum ilaçlarını düzenli içersen eğer hiç birşey olmaz.guatr olupta tek doğuran sen değilsin demişti.çok hastam var hepsini bebekleri sağlıklı diyince içim rahatlamıştı.haplarımızı düzenli içelim inşl gerisini allaha havale edelim bebeklerimizi doğuralım :):)pinpirikle biryee varamıyorum ben :)
Cnm senin endişelenecek bir durumun yok şu durumda değerlerin gayet güzel ilacın da etkisini göstermiş o düzensizlik bazen tok karnına aldığın için olmuştur muhtemelenbende unv hastanesinde kontrol altındayım... ve her ay kontrolum var.. doktorum bana dediğini diyorum eger senın dediğin gbyse benım doktorumun işi bırakması lazım ve eger bu yüzden çoçuğumda troıd hastası olusa onu dava ederim her halde bana yaptığı açıklama bebeğin artık troıd hormonun üretiyor eger ben bu dozu değiştirirsem bebkte hipertroid çıkar o yüzden dozunu sabit tutmak lazım dedi.. senin ilacının dozunu arttırmak demek bebeğe daha çok troıd vermek demek dedi. evet suankı sonuclarım normal seyrinde gidiyor hamilelğim 5 haftasında 15,75 çıktı tsh ondan sonra ılca başladım ve 0,90 kadar düştü ialcı kullandığım halde tekrar 3,5 çıktı usg çekildim tahlil falan derken doktorum ilacı kullanma şeklimi değiştirdi tekrar 1,15 geriledi.. fakültede gittiğim doktor asistan olsa dicem kı acemi ama prof bunu böyle diyen hemde öğretim görevlisi binlerce doktor yetiştiriyor umarım hata yapmıyordur yoksa çokda iyi olmaz..
üzme jendini birşey yoktur muhtemelen bende aynı ilaçtan kullanyorum ilaç içmi vermek yasak diye bılıyordum o yüzden yazmadım.. bana 50mg yeterli geldi canım ama benım nodülüm falan yok sadece hamileliğine bağlı bir durummuş.. düzenli kullanmaya devam et tehlikeli haftaları geri de bıraktın zaten
Senin kız ne badireler aşıp gelmiş kolay kolay birşey olmaz onaelimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama bazen sabır yayım atıyor vesvese kapıyor içimi biliyorum şeytanın oyunu ama bır an kaybediyorum kendimi...
aynen cnm ya başta ben bnu taşıyaamyacağım bakamayacağım düşüreceğim derken
şimdi o annesine bakıyo 250 mg ile bile düşüremediğim tsh ım ilk defa 1 lere düştü
benimde ilik tembelliiğim var hiç yükseltemediğim kan ve kandaki maddelerin değerleri bebeğimle bu ay yükselmey ebaşladı
kanser tedavisiyle başladığım ve hiç bişekilde bırakamadığım ilaçları bebeğimle bırakıp arındım
onlar bize bakıyo annesi sonrada biz onlara güzel bakalım diye
aynen cnm ya başta ben bnu taşıyaamyacağım bakamayacağım düşüreceğim derken
şimdi o annesine bakıyo 250 mg ile bile düşüremediğim tsh ım ilk defa 1 lere düştü
benimde ilik tembelliiğim var hiç yükseltemediğim kan ve kandaki maddelerin değerleri bebeğimle bu ay yükselmey ebaşladı
kanser tedavisiyle başladığım ve hiç bişekilde bırakamadığım ilaçları bebeğimle bırakıp arındım
onlar bize bakıyo annesi sonrada biz onlara güzel bakalım diye
aynen cnm takibini aksatma ilaçlarını aksatma bide tiroid için endokrine bu dedavi için
ondan sonra allahında izniyle hiiiç bişi olmaz
vajinal kaşıntı olursa sirkeli su ile temizleyin
bebeğinizi ilk 24 saat kesinlikle yıkatmayın
dogum yapıcağınız hastaneye önceden gidip doguma gırıceklerı tanıyıp
sartlarınızı belırtınız
proteın agırlıklı beslenın
ödem kontrolu her sabah kalktıgınızda parmagınızla bacak bılegınızın az ustune basınız
içerı dogru göçme varsa ödeminiz var
ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın:)
28. haftadan sonra bebek hareketleri azalırsa dikkat et enaz 10 defa günde hareket etmeli
sırt üstü sakın yatma bacaklar yukarı doğru kıvır
sag yad asol tarafa yat
oturuken dık otur ozellıkle 30. haftadan sonra cocugun yerlesımı ıcın önemlıymıs
plates topu şiddetle tavsiye ediyor ustunde en az 1 saat dık otur bacaklar asagı sarkıcak bu vajına kaslarını kuvvetlendırıyor
agrımız olursa bol bol su ıcıcez
Allah muhafaza son donemde kordon falan vajıden sarkarsa anında secde pozısyonunu alıp ambulans cagrılmalı
24.28. hafta seker yuklemesı
32. hafta ısteğe göre nts
nts oncesı mesane bos olmalı karın tok olsun hareket etmesı ıcın bebısler azcık tatlı yıyın
oyle nts gırın
alltan desteklı kalın askılı arkadan 3 baglı sutyenler kullanın
göğüslere fazla ellemeyın rahımde kasılmaya sebeb olabılıyormus
son haftalarda ilişki yasayın ve sakın son gun ılıskı yasarsak sperm bebege gelır hurafesıne ınanmayın
oyle bırsey keısnlıkle yok hatta erkek kesınlıkle ıcerı bosalsın normal doguma cok faydası varmıs
doguma son 3 ay kala uyku duzenımız bebegın uyku duzenını dırek etkılıyormus
kuru meyve yerıne taze meyve tavsıye edılıyor ve kegel egsersızı kesınlıkle gunde 5 kere 10 tekrar ıle baslayıp her hafta sayıyı artırmak ve nefes egsersızlerı
bebebklerimize müzikkk biz şu an dnliyoruz :)
Mozart for my Baby - YouTube
MOONLIGHT BEETHOVEN FOR BABY - YouTube
elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama bazen sabır yayım atıyor vesvese kapıyor içimi biliyorum şeytanın oyunu ama bır an kaybediyorum kendimi...
gunaydin kizlar
erkenden gune basladik yine
tekmelerimiz oldu sabah uyaninca da her zamanki 7 gunde bir hortlayan bulantim karsiladi beni sabahartik alistim ne yapayim 7 gunde bir olmadi 10 gunde bir geliyor, bugun biraz zor gececek gibi ama olsun yiyebiliyorum kotu de olsam..
dun cok korktuk, kizlar inanir misin dun kendime kase mont almak istedim denerken ve agirlar zaten surekli askidan al digerini cikar, guc cok verdim giy cikar cok yoruldum. bebegim ben ordayken bir sn durmadi oyleki icimde resmne donuyor gibi o kadar siddeti hareketler yapti ki, ozellikle birinde cok korktum asiri hareketliydi karnim yerinden cikacak gibi geldi birsey oldu sandim sIkIsmis gibi geldi. neyse eve geldim dinlenelim dedim sonra tepki olmadi bebegimden. banyo yapmaya girdim soylemesi ayip jilet kullandim alt tarafta temizledim sonra giyindim kakao yagini surdum vucuduma. bir sure sonra ic camasirimda cok cok yogun miktarda kirmizi kan gordum. soka girdim zaten bebegimle ilgili terslik var gibi dusunmustum. jilet kesigi goremedim tam anlamiyla, o kadar kanamaya sebep olacak bir aci da yoktu, ama onunla alakali oldugunu saniyorum. cunku bir daha gormedim olmadi. tenim cok hassas o bolgede de damarlanma olmus sanki. baska yol denedim aciya normalde dayanikliyimdir asla dayanamiyorum kendimi oyle kassiyorum ki. tum gece bebisten tepki yoktu bu kanamanin ustune, ama sabah vuruyor bebegim cok sukur. dunku tekmeler bir baskaydi icimde takla atiyor donuyor gibi beni urketecek boyuttaydi, pantolonum darlasmaya basladi sanirim altinda da tayt vardi hava soguk diye sIktim herhalde bebisi.
canım merak etme. bebekler de biz yorulunca yoruluyorlar sanırım. ben de 2 gün yorgunluktan öldüm resmen bebekten ses yok. ertesi gün yormadım kendimi ve bebişim hiç durmadı. ve bebekler her gün aynı şekilde oynamazlarmış. sakin olmaya çalış canım.Kızlar herkese günaydın, güzel bir hafta sonu diliyorum eskilere şöyle bir bakayım dedim, sanırım konuşulmuş ama sayfayı tekrar bulamadım. Bir şey sorucam biraz huzursuzum. Bebeğim normalde çok hareketliydi maşallah ama 2 gündür neredeyse hiç hareket etmedi. Bir kaç gündür iş yerinde de yoruldum, ama erkendern yattım dinlendim. Sabahta kahvaltı ettim çikolata yedim ama yok yokkkksadece bir kaç kere pıt pıt yaptı o kadar. Yardım edin nolur aklım karma karışık
bende her sabah 50 mg grmlık tiroit ilacı kullanıyorum ama kan testme hiç bakmıyor doktor benim ya 2 ayı geçti en son bktığında normal sınırlar içine girmişti
ahhhh her derde deva gbi bunlar ... benımde aplastik anemiydi birgün burun kanamasıyla iliklerim iflas ettğini öğrendim.. trombositlerim 30 düşmüş kanım 4,5 gözümü açtığımda adımı soruyorlardı şimdi ise ilaç kullanmıyorum 11 den 12,7 çıkmış demir ilacı falan da almıyor aldıgım vitamın ve troid ilacı ... benim kızım doktor olacak ben anladım
Kızlar herkese günaydın, güzel bir hafta sonu diliyorum eskilere şöyle bir bakayım dedim, sanırım konuşulmuş ama sayfayı tekrar bulamadım. Bir şey sorucam biraz huzursuzum. Bebeğim normalde çok hareketliydi maşallah ama 2 gündür neredeyse hiç hareket etmedi. Bir kaç gündür iş yerinde de yoruldum, ama erkendern yattım dinlendim. Sabahta kahvaltı ettim çikolata yedim ama yok yokkkksadece bir kaç kere pıt pıt yaptı o kadar. Yardım edin nolur aklım karma karışık
sen iste cnm ayda bir
ama dediğim gibi kadın doğum anlamaz çok endokrine git bulamazsan içhastalıkları
aynen cnm ya maşalah sanada bnm kan değerim 10 un civarı gider ama trombosit lökosit sınırların hep altında olurdu
şimdi hepsi daha iyi maşallah bizlere ve bebişlerimize :)
Kızlar herkese günaydın, güzel bir hafta sonu diliyorum eskilere şöyle bir bakayım dedim, sanırım konuşulmuş ama sayfayı tekrar bulamadım. Bir şey sorucam biraz huzursuzum. Bebeğim normalde çok hareketliydi maşallah ama 2 gündür neredeyse hiç hareket etmedi. Bir kaç gündür iş yerinde de yoruldum, ama erkendern yattım dinlendim. Sabahta kahvaltı ettim çikolata yedim ama yok yokkkksadece bir kaç kere pıt pıt yaptı o kadar. Yardım edin nolur aklım karma karışık
mucize bebekler bizimkiler kıymetlilerimiz herkesin bebeği çok değerli ve kıymetli ama böyle sorunlara rağmen hayata tutunmaya çalışan bebekler bana daha bi kıymetli geliyor
Geçmiş olsun canım yediklerine dikkat et ben daha önce şeker yüklemesi yaptırmıştım bildiğin ağdanın sıvı hali gibi ama içilecek gibi değildi ki benim midem bulanmaz kolay kolay zor içtim aç karnına ne limonluydu nede spirite gibi acaba gebelikte başka şeyle mi yapılıyor yoksa markadan markaya mı değişiyor anlamadım
diger seker yuklemesinde fazla cikmaz insallah diyet yolu gorundu desene sana( olsun hersey oglun icin.o saglikli olsun da.yemen nasildi ki canim kac kilo aldin? bide su yurume isine musait yer vardir insallah gerci calisirken de ayaktasin hep.bebisin saglikli ya oyun yapmis sana ceee demek icin:))
kızlar bu detaylı usg fıyatları nasıl sızın oralarda
bnm gıttıgım hastanede 175 tl mıs
Arkadaşlar bu yağları her günmü sürüyorsunuz heryere bulaşmıyormu ya bende alıp denicemde yağlı yağlı nasıl dolşcam evde bilmiyorum çekiyormu kendini şu ana kadar 7 tane lierac bitrdin ben hamileliğin başından beri indirimde alıyorum ama çok tutuyo ve çok çabuk bitiyor
hadı gecmıs olsun cnm ama daha erken degılm?24.hafta ıstedı doktorum hafta ıcı bende yaptırıcam kesın bendede cıkacak bırseyler bu kadar tatlı yemege:)
Teşekkürler hayatım yaaa sorma, bunun tatlıyla alakası yok bence. Yukarıda da dedim. Ben 3-4 günde bir bi çikolata ancak yiyorum. Onun dışında yediğim tek tatlı meyve. Hee ama ben meyveyi biraz abartmıştım son zamanlarda bilmiyorum ben ona bağladım ama. Erken olabilir ben çok iyi bilmiyorum. Dr ne derse onu yapıyoruz valla. Eşim bunu duymasın. Dünden beri bütün bu yükleme hikayesi düzmece yok böyle bişey deyip durdu. Annemi aradı, kendi annesini aradı siz böyle şeyler yaptırdınız mı hiç diye. Benim annem 2 hamileliğinde de hiç doktora gitmemiş, abimi de beni de evde ebeyle doğurmuş. Aman neyse, strese girmemek lazım zaten yüksek olan şekeri daha da yükseltmeyelim
canım ınsallah bıdahakı test yuksek cıkmaz ama cok erken yapıldı testın sankı ya 24. haftamı beklıyorum ben
İnşallah tatlım. Valla çıkarsa da meyveyi ve çikolatayı kısmak dışında fazla yapacak bişeyim yok, çünkü gerçekten çok dikkat ediyorum, yediklerime ve yürüyüşüme. Erken olması konusunda inan bi fikrim yok. Drum yapalım dedi, yaptırdık. Bişey bilmiyoruz ki anacım. Ne derlerse peki demek düşüyo bize. Allah'tan ümit kesilmez. Sabırla ve azami dikkatle diğer testi bekliyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?