2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kraker turunde birseyler yesen duzelmez mi acaba

Mıde yanmama ne yaptımsa gecmedı gavıscon tablet aldım olmadı koca bardak buz gıbı sut ıctım olmadı yesıl elma yedım olmadı artık agrısıyla sızmıs kalmısım dun keyıfsızdım kesın ondan agrıdı canım sıkkın olunca dırek mıdeme vuruyor agrısı ee sımdı de hamılelıgın verdıgı bır durum var ıkısı bırlesınce olan bana oldu

Canım dozu arttırdıklar ıcın bu sefer hormon fazla gelmıs doktor ılacını yenıden duenleyecek merak etme

Saat 10a kadar delıksız uyumusum oglum suan ufak ufak temkelıyor acıktık bende bılıyorum da babamız borek ıstedı onu yapacagız buzu cozulsun bugun o kadar cok ısım var kı yataktan cıkmaya korkuyorum aksama benı cokkkkk guzel bır bel agrısı beklıyor

Gunaydin hatunlar guzel bi hafta sonu dilerim...
Esimle bebek odasi bakmaya gidecegiz birazdan internetten bi magaza gordum cok guzel seyler var oraya gidelim dedim anlasilan bugun tum gun disardayiz...
Kendinize dikkat edinnn

cnm normal hem hormonlar sabit çalışmıyo hemde vardikleri doz yüksek gelmiş sana
yapacağın tek sey kafana takmamak ve asla testlerini aksatmamak
her değişiklikte ilaçın dozajıyla oynayacakalr
bu oranlar dahilinde her ay da kontrol edilirse hiç bişi olmaz bebeğine
ancak uzun süreli tsh eksikliği veya fazlalığı dır sorun olan
sen ilaçlarını tastlerini aksatma doğumdan sonra normale döneceksiniz zaten cnm
geçmişler olsun inş :)

kendimi net üzerinden yorum yapan dr lara benzettim birden

canım 15 dk gecmeden vucud yagı emıyor ben kaırısmı 35 tl falan almıstım 2 ay olcak nerdeysehergun kullanıyorum bıtmedı

canım dunku egıtmde bundan sonra doktordan doktora degıssede farklı bır test olmadıgını soylemıstı ebemız
seker yuksek cıkarsa ılerde bıdaha yaptılıyormus

canım kabızlıga yuzde yuz garantı yer elmasıymıs denemedım ama dunku egıtımden aldıgım notlardan :)

canım ınsallah bıdahakı test yuksek cıkmaz ama cok erken yapıldı testın sankı ya 24. haftamı beklıyorum ben

9 saat uyumusum esımde bende şifayı kaptık bogaz agrısından sonra sımdıde grıp eklendı galıba ustune
evde elma ve kıvı var esım artık ıse gıtmeden portakal mandalına alır yerım
gercı ebemız bıze anket verdı 1 hafta yıceklerımızı yazıcakmısız kontrol edıcekler
onlara gore yıceklerımız hersey cızz :)
gune berbat basladım umarım berbat devam etmez

canım bende hipotroid var ilaç kullanıyorum geçen ay benımde 3,5 çıkmıstı 0,90 dan doktor dedi düzenli içiyormuş evet dedim ama bazen tok karnına içiyorum açlığa dayanamayıp.. bır ay dediğim gibi dene ondan sonra dozu yükseltelim dedi sabahları aç karnına içiyorum 1,5 saat hiç birşey yemiyorum su dahi içmiyorum ondan sonra yemek yiyorum tuzu azalttım neredeyse sıfır tuz tüketiyorum bu ay kı sonucum da 1,15 düşmüştü ..hamilelikde başlana dozun dışına çıkmak çok da iyi değilmiş. sürekli azlığı tyada çokluğu kalıcı hasarlara yol açabiliyormuş... ben eur.. 50 mg kullanıyorum başından beri bı gecen ay sapıttı Allah a şükür şuanda bır sorun yok.. sen nasıl kullanıyorsun bılmıyorum ama böyle dene istersen ılk ılaca başaldığımda tsh 15 kusurdu

yoo ilaç dozu kişi durum vettedavi kapsamında değişiklik gösterebilir
en önemlisi ve yapılması gereken ilacı düzenli ve düzgün alabilmektir
mesela sabah 45 dak ortalama yeterlidir ilaç alımından sonra kahvaltı edebilmek için
ancak demir hapının sabah alınamsı ilacın işlevini yok eder o yüzden öğleden sonra ve akşam alınmalı kan ilaçları ve vitaminler
bunların dışında çocuğun başta çalışmayan tiroid hormonu sonradan çalışmaya başaldığında mevcut ileç dozu hareket ettirmek gerekebilir
eğerki devamlı sabit gidese çocuğunda tiroid hastası olarak doğma ihtimali vardır
ama dediğim gibi senin değerlerin çok aşırı değil ki zaten kullandığın ilaç oranıda öyle
ama başlanna dozda kalınması diye bişi olamaz bu tedavi, süreci içirisinde takip edilmesi gereken bi durum
ben ünide yani 12 yıl kadar önce başladım bu hastalığa asla bi yılımla diğer yılımı karşılaştıramam
aynı şekilde arkadaşım hamilelik öncesi 100 mg civarında kullandığı ilacı doğuma kadar 200 e çıkardı ama düzeni kullandı ve takip edildi
şimdi ufaklığımız 3,5 yşında hiç bi sorunu yok arkadaşta 75 mg civarında devam ediyor yine

bende unv hastanesinde kontrol altındayım... ve her ay kontrolum var.. doktorum bana dediğini diyorum eger senın dediğin gbyse benım doktorumun işi bırakması lazım ve eger bu yüzden çoçuğumda troıd hastası olusa onu dava ederim her halde bana yaptığı açıklama bebeğin artık troıd hormonun üretiyor eger ben bu dozu değiştirirsem bebkte hipertroid çıkar o yüzden dozunu sabit tutmak lazım dedi.. senin ilacının dozunu arttırmak demek bebeğe daha çok troıd vermek demek dedi. evet suankı sonuclarım normal seyrinde gidiyor hamilelğim 5 haftasında 15,75 çıktı tsh ondan sonra ılca başladım ve 0,90 kadar düştü ialcı kullandığım halde tekrar 3,5 çıktı usg çekildim tahlil falan derken doktorum ilacı kullanma şeklimi değiştirdi tekrar 1,15 geriledi.. fakültede gittiğim doktor asistan olsa dicem kı acemi ama prof bunu böyle diyen hemde öğretim görevlisi binlerce doktor yetiştiriyor umarım hata yapmıyordur yoksa çokda iyi olmaz..

gunaydin kizlar
erkenden gune basladik yine
tekmelerimiz oldu sabah uyaninca da her zamanki 7 gunde bir hortlayan bulantim karsiladi beni sabah artik alistim ne yapayim 7 gunde bir olmadi 10 gunde bir geliyor, bugun biraz zor gececek gibi ama olsun yiyebiliyorum kotu de olsam..

dun cok korktuk, kizlar inanir misin dun kendime kase mont almak istedim denerken ve agirlar zaten surekli askidan al digerini cikar, guc cok verdim giy cikar cok yoruldum. bebegim ben ordayken bir sn durmadi oyleki icimde resmne donuyor gibi o kadar siddeti hareketler yapti ki, ozellikle birinde cok korktum asiri hareketliydi karnim yerinden cikacak gibi geldi birsey oldu sandim sIkIsmis gibi geldi. neyse eve geldim dinlenelim dedim sonra tepki olmadi bebegimden. banyo yapmaya girdim soylemesi ayip jilet kullandim alt tarafta temizledim sonra giyindim kakao yagini surdum vucuduma. bir sure sonra ic camasirimda cok cok yogun miktarda kirmizi kan gordum. soka girdim zaten bebegimle ilgili terslik var gibi dusunmustum. jilet kesigi goremedim tam anlamiyla, o kadar kanamaya sebep olacak bir aci da yoktu, ama onunla alakali oldugunu saniyorum. cunku bir daha gormedim olmadi. tenim cok hassas o bolgede de damarlanma olmus sanki. baska yol denedim aciya normalde dayanikliyimdir asla dayanamiyorum kendimi oyle kassiyorum ki. tum gece bebisten tepki yoktu bu kanamanin ustune, ama sabah vuruyor bebegim cok sukur. dunku tekmeler bir baskaydi icimde takla atiyor donuyor gibi beni urketecek boyuttaydi, pantolonum darlasmaya basladi sanirim altinda da tayt vardi hava soguk diye sIktim herhalde bebisi.

Canım dozu arttırdıklar ıcın bu sefer hormon fazla gelmıs doktor ılacını yenıden duenleyecek merak etme

Sağol cnm yaa korkuyorum bebeğim bu düzensizliklerden etkilenecek diye

Yaa takmamaya çalışıyorum çünkü stres de etkiliyor ama inş. bebeğim etkilenmiyordur, her ay tahleillerimi yaptırıyorum, ilacımı düzenli alıyorum hamilelikle birlikte sapıttı öncesinde değerlerim gayet iyiydi ve istikrarlıydı
Cnm çok sağol. İlaçlarımı dediğin ggibi aç karnına alıyorum hatta bir ara kalkıp ilacımı içip geri yatıyorum, tuzu da zaten az kullanırdım hamilelikle birlikte azalttım ama biz hamileliğin başında 75' e çıkarmıştık dozu Eutrox alıyorum bu arada, sonra 100, 150 en son da 5 gün 200 içmeye başlamıştım bakalım şimdi ne diyecek dr haber bekliyorum

üzme jendini birşey yoktur muhtemelen bende aynı ilaçtan kullanyorum ilaç içmi vermek yasak diye bılıyordum o yüzden yazmadım.. bana 50mg yeterli geldi canım ama benım nodülüm falan yok sadece hamileliğine bağlı bir durummuş.. düzenli kullanmaya devam et tehlikeli haftaları geri de bıraktın zaten

yok cnm bneim druna yada sana söylediğim bişi yok
oyüzden dedimki şekli takibi herşey önemlidir
ve senin değerlerinde yükselişlerinde sorun yaratacak boyutlarda değil ve bunlar üzerinden bu şekilde söylemesi normal
bnm belirtmek istediğim genelleme yapmamak bnim hamile kaldığımda tiroidim 91,5 du bunda nasıl doz değişikliği yapılmayacak?
Bunu kastettim ve yine dediğim gibi aç karınla ve yemekle arasında ara vererek demir ve vitamin ilaçlarını beraberinde yada yakınında tutmayarak ilaçın etkilşimini arttırırsın
ve bu anlamda bişi olmaz kullnadığın doz ve değerlerin üzerinden konuşuyorum
ve zaten senin balşadığın dönemde bebek tiroid üretmiyordu suana değerlerinde ortalamalarda olduüğundan bebekte üretime başladından sabitlemeye çalışıyor
kısacası bu tedavi çeşit v eşekilleri kişiselletiğinden genellememk gerekli sadece
endokrin anladığım kadarıyla gittiğin dr hiçç bişi olmaz içini ferah tut
endokrin gözetiminde olmak ve tedaviyi eksiksiz uygulamak sana da bebeğinede yetecektir

ya ben sadece yanlışlık olmasın genelleme yapılmasın diye yazmıştım yanlış anlama cnm sen :44:

bu troidleri çok anlamam da doktorum öyle deyince sen böyle deyince dedım allah bu doktorun çekeceği var elimden .. hani pahallı bı tedavi şekli olsa yada ne bilim zor olsa bı nebze de hak veririm ama 3 lıralık ılac için bır sorun çıkarsa parçalardım yani.. bir her hafta doktor kontrolundeyiz ayda bir tsh bakılıyor işte.. 6 sene önce kemoterepi gördüm ee bebeğim nazlı her hafta kontrol altındayken bırseyin atlanması sinirlerimi bozar ..bir an gidip doktorumu boğasım geldi

:) yok yok cnm öncellikle dr a güvenmek gerkli dimi
Sonrada allah a tabi
hiiç bişi olmaz sonra bak bizede mucize gözüyle bakılıyodu herşey rayına oturdu
artık gelsin bu veletlerde biz onların sayesinde herşeyimizi iyileştirelim

evet artık gelsinler valla ruh hastası oldum resmen bu bebiş yüzünden doğumdan sonra psikoloğa gidecem .. bazen oturup kendimi inceliyorum birşeyim var mı morarma sararma olmuş mu ıkı de bır karnımı sallıyorum oynasın diye.. ya mucizenin ötesinde benim kı kan problemim vardı ee menopoz durumum vardı herşeye rağmen Allahım bana bağışladı bebğimi ama olan aklımı gitti.. bebeğimle beraber herşeyim düzeldi.. düzenli olarak her sene kan alıyordum ama hamile kaldiğimdan beri kendiliğinden yükseliyor kanım bebeğimin tedavi edici özelliği ama bırınde bırsey cıkıyor ya hemen kendımı sorguluyorum yok yok ben kesin panik atak oldum :26::26::26:

ne kadar çok tiroit varmışş :=)ben hipoyum birde :)bende aç karna 50 mg Eutrox,to karına 50 mg propcil içiyorum :)bende hep tedirginim birşey oldumu olacakmı diye.drler de aslına bakarsınız öle ümit verici konuşmuyorlar pek.kötüsüne hazırlıyorlar.ama biz 20.haftya kadar geldik oğluşla.inşl sonuna kadar da gideriz.kadın doğumcum ilaçlarını düzenli içersen eğer hiç birşey olmaz.guatr olupta tek doğuran sen değilsin demişti.çok hastam var hepsini bebekleri sağlıklı diyince içim rahatlamıştı.haplarımızı düzenli içelim inşl gerisini Allaha havale edelim bebeklerimizi doğuralım :):)pinpirikle biryee varamıyorum ben :)

::)))))))) ay sen anlatınca güldüm birden.hepimiz böyleymişiz diye.benmde ruh dengem bozuldu.kaldıki senin gibi ciddi problemim de yok şükür.biz abartıyoruz.belki hemen gebe kalamadığımız içindir kıymetli bebeişler bizim için.onun için normal kişlerden daha çok üstüne düşüyoruz.geçenlerde biryerde YA MÜBDİ Allahın ismi bu Her şeyi önceden yaratan anlamı .bunu hamile jadınların hergün yatarken 33 kere okurlarsa bebeği zamanında doğr diye okumuştum ogünden beri okuyorym ve aklıma birşey geldiğinde aa ben onu okuyorum birşey olmaz diye kendimi teskin ediyorum.sende öyle yap biraz rahatlıyorsun cidden.

Bana da gittiğim drlar dozun değişeceğini en paşta söylemişlerdi ve bir tanesi prof. Demir hapını henüz kullanmaya başlamadım rdum söylemişti etkisini yok edeceğini o yüzden akşam yatmadan alacağım, vitamini tiroid ilacının arkasından almamak kaydıyla günün herhangi bir saatinde içiyorum. Arkadaşının çocuğuna çok sevindim inş bebnim bebede de hiçbir sorun olmaz

elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama bazen sabır yayım atıyor vesvese kapıyor içimi biliyorum şeytanın oyunu ama bır an kaybediyorum kendimi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…