- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #22.981
kraker turunde birseyler yesen duzelmez mi acaba
Mıde yanmama ne yaptımsa gecmedı gavıscon tablet aldım olmadı koca bardak buz gıbı sut ıctım olmadı yesıl elma yedım olmadı artık agrısıyla sızmıs kalmısımBen miğde yanmalarına çare bulamadım. Doktorumda ilaç taraftarı değil. Anneme anlattım. Ban hamileyken mısır patlatıp yiyormuş. 2 avuç yeterl geliyor dedi. Denedim bana da iyi geldi. Hatta bu sabah kahvaltımı bile zor yaptım miğde yanmasından. Üşenme tuzsuz mısır patlağı iyi geliyor. Geçmiş olsun tekrardan.
Sen bilirsin bnm tsh sapıttı sanırım geçen ay 4,5 çıkmıştı dozu arttırdık şimdi de 0,11 çıktı ne yapacağımı şaşırdım drdan haber bekliyoruz. Tsh düşüklüğünün bebeğe bir zararı oluyor muymuş biliyor musun?
sen bilirsin bnm tsh sapıttı sanırım geçen ay 4,5 çıkmıştı dozu arttırdık şimdi de 0,11 çıktı ne yapacağımı şaşırdım drdan haber bekliyoruz. Tsh düşüklüğünün bebeğe bir zararı oluyor muymuş biliyor musun?
Arkadaşlar bu yağları her günmü sürüyorsunuz heryere bulaşmıyormu ya bende alıp denicemde yağlı yağlı nasıl dolşcam evde bilmiyorum çekiyormu kendini şu ana kadar 7 tane lierac bitrdin ben hamileliğin başından beri indirimde alıyorum ama çok tutuyo ve çok çabuk bitiyor
gunaydin kizlar ,seker yuklemesi konusulmus ben simdiye kadar 2 defa yaptirdim biri 100 biri 90 cikti ,yaptirmamin sebebi de benim ve esimin ailesinde seker hastaligi var o yuzden, bakalim 2 hafta sonra yine yaptiracagim insallah yukselmemistir,benim bir tek seker testi kaldi sanirim herseyi yaptirdim,baska hangi testler var 24 haftadan sonra bilen var mi?
merhaba hanımlar nasılsınızzzz :)
neler yapıyorsunuzz gıremedım epey kacırdımm burayıııı.
milupayı alalı epey oluyor arkadaslar genelde herkeze gonderılıyor dıye bılıyorum gelmeyuenler adreslerınıı bır kontorl ettsınler umarım kısa surede ulasır elınızeee
dunn bir mide yanması allahım nasıl bır asıt hıssettım anlatamam sızlereeee boyle bır acı yoktuuu
hıc bısı yapmadımm uyudum sabah kalktıgımda cok sukur gecmıstıı.
kabızlık neolcak bılmıyorumm 2 gun normal 2 gun sonra tekrar kabız :/ ılac fılanda kullanmak ıstemıyorum tavsıylerınız nelerdır arkadaslar.
kızım artık ıcımde bıldıgınız kayıyor tekmelemek ne kelımee saga sola yzuyor sanırım sıpm :)
artık tekmelerımızde guclenmıs olmalı 22 +1 deyız ve dun oyle bır guclu vurdukııı karnıma dokundugumda neredeyse dısarda gıbı hıssettım
cok guzel bı duygu kızlarr anltamammm :)
Selam kızlar. Bugün şeker yüklemesi yaptırdım. Normalde 140 mg/dl üst sınırmış benim 152 çıktı, yani yüksek2 hafta sonra yine yükleme yapılacak. Bu arada 50 gr sıvı glukoz alın dediler eczaneden. Gittik aldık limonlusunu. Şeker yüklemesi dedikleri şey oymuş. Tadı bildiğiniz limonlu Sprite. Sabahki açlığımla hiç de kötü gelmedi tadı. Bide kusarsanız falan diyolar. Hiç midem bulanmadı. Korkulcak bişey yokmuş yani bunda. Neyse moralim bozuldu biraz 2. yüklemede 100gr veriyolarmış. Drum yanında bol bol limon getir, kusabilirsin dedi. Haftada 5 gün 45 dk yürüyüş yapacaksın dedi. Bide o zaman 4 kez kan alacaklarmış. Zaten bugün acemi bir hemşire kolumu resmen deşti, mosmor kolum şu an. Bide ayrıntılı usgmiz vardı. Çok şükür bi sıkıntı çıkmadı. Ama eşek sıpam yüzünü elleriyle kapadı çok zor bi görüntü alabildi dr yüzünden. Ayrıntılı usgyi yapan doktor ayda 1,5 kilodan fazla alma dedi. Azcık yüzünü görebilseydim biraz moralim düzelirdi belki
Sen bilirsin bnm tsh sapıttı sanırım geçen ay 4,5 çıkmıştı dozu arttırdık şimdi de 0,11 çıktı ne yapacağımı şaşırdım drdan haber bekliyoruz. Tsh düşüklüğünün bebeğe bir zararı oluyor muymuş biliyor musun?
canım bende hipotroid var ilaç kullanıyorum geçen ay benımde 3,5 çıkmıstı 0,90 dan doktor dedi düzenli içiyormuş evet dedim ama bazen tok karnına içiyorum açlığa dayanamayıp.. Bır ay dediğim gibi dene ondan sonra dozu yükseltelim dedi sabahları aç karnına içiyorum 1,5 saat hiç birşey yemiyorum su dahi içmiyorum ondan sonra yemek yiyorum tuzu azalttım neredeyse sıfır tuz tüketiyorum bu ay kı sonucum da 1,15 düşmüştü ..hamilelikde başlana dozun dışına çıkmak çok da iyi değilmiş. Sürekli azlığı tyada çokluğu kalıcı hasarlara yol açabiliyormuş... Ben eur.. 50 mg kullanıyorum başından beri bı gecen ay sapıttı allah a şükür şuanda bır sorun yok.. Sen nasıl kullanıyorsun bılmıyorum ama böyle dene istersen ılk ılaca başaldığımda tsh 15 kusurdu
yoo ilaç dozu kişi durum vettedavi kapsamında değişiklik gösterebilir
en önemlisi ve yapılması gereken ilacı düzenli ve düzgün alabilmektir
mesela sabah 45 dak ortalama yeterlidir ilaç alımından sonra kahvaltı edebilmek için
ancak demir hapının sabah alınamsı ilacın işlevini yok eder o yüzden öğleden sonra ve akşam alınmalı kan ilaçları ve vitaminler
bunların dışında çocuğun başta çalışmayan tiroid hormonu sonradan çalışmaya başaldığında mevcut ileç dozu hareket ettirmek gerekebilir
eğerki devamlı sabit gidese çocuğunda tiroid hastası olarak doğma ihtimali vardır
ama dediğim gibi senin değerlerin çok aşırı değil ki zaten kullandığın ilaç oranıda öyle
ama başlanna dozda kalınması diye bişi olamaz bu tedavi, süreci içirisinde takip edilmesi gereken bi durum
ben ünide yani 12 yıl kadar önce başladım bu hastalığa asla bi yılımla diğer yılımı karşılaştıramam
aynı şekilde arkadaşım hamilelik öncesi 100 mg civarında kullandığı ilacı doğuma kadar 200 e çıkardı ama düzeni kullandı ve takip edildi
şimdi ufaklığımız 3,5 yşında hiç bi sorunu yok arkadaşta 75 mg civarında devam ediyor yine
Canım dozu arttırdıklar ıcın bu sefer hormon fazla gelmıs doktor ılacını yenıden duenleyecek merak etme
cnm normal hem hormonlar sabit çalışmıyo hemde vardikleri doz yüksek gelmiş sana
yapacağın tek sey kafana takmamak ve asla testlerini aksatmamak
her değişiklikte ilaçın dozajıyla oynayacakalr
bu oranlar dahilinde her ay da kontrol edilirse hiç bişi olmaz bebeğine
ancak uzun süreli tsh eksikliği veya fazlalığı dır sorun olan
sen ilaçlarını tastlerini aksatma doğumdan sonra normale döneceksiniz zaten cnm
geçmişler olsun inş :)
kendimi net üzerinden yorum yapan dr lara benzettim birden
Cnm çok sağol. İlaçlarımı dediğin ggibi aç karnına alıyorum hatta bir ara kalkıp ilacımı içip geri yatıyorum, tuzu da zaten az kullanırdım hamilelikle birlikte azalttım ama biz hamileliğin başında 75' e çıkarmıştık dozu Eutrox alıyorum bu arada, sonra 100, 150 en son da 5 gün 200 içmeye başlamıştımcanım bende hipotroid var ilaç kullanıyorum geçen ay benımde 3,5 çıkmıstı 0,90 dan doktor dedi düzenli içiyormuş evet dedim ama bazen tok karnına içiyorum açlığa dayanamayıp.. bır ay dediğim gibi dene ondan sonra dozu yükseltelim dedi sabahları aç karnına içiyorum 1,5 saat hiç birşey yemiyorum su dahi içmiyorum ondan sonra yemek yiyorum tuzu azalttım neredeyse sıfır tuz tüketiyorum bu ay kı sonucum da 1,15 düşmüştü ..hamilelikde başlana dozun dışına çıkmak çok da iyi değilmiş. sürekli azlığı tyada çokluğu kalıcı hasarlara yol açabiliyormuş... ben eur.. 50 mg kullanıyorum başından beri bı gecen ay sapıttı Allah a şükür şuanda bır sorun yok.. sen nasıl kullanıyorsun bılmıyorum ama böyle dene istersen ılk ılaca başaldığımda tsh 15 kusurdu
Sağol cnm yaa korkuyorum bebeğim bu düzensizliklerden etkilenecek diye
Yaa takmamaya çalışıyorum çünkü stres de etkiliyor ama inş. bebeğim etkilenmiyordur, her ay tahleillerimi yaptırıyorum, ilacımı düzenli alıyorum hamilelikle birlikte sapıttı öncesinde değerlerim gayet iyiydi ve istikrarlıydı
Cnm çok sağol. İlaçlarımı dediğin ggibi aç karnına alıyorum hatta bir ara kalkıp ilacımı içip geri yatıyorum, tuzu da zaten az kullanırdım hamilelikle birlikte azalttım ama biz hamileliğin başında 75' e çıkarmıştık dozu Eutrox alıyorum bu arada, sonra 100, 150 en son da 5 gün 200 içmeye başlamıştımbakalım şimdi ne diyecek dr haber bekliyorum
bende unv hastanesinde kontrol altındayım... Ve her ay kontrolum var.. Doktorum bana dediğini diyorum eger senın dediğin gbyse benım doktorumun işi bırakması lazım ve eger bu yüzden çoçuğumda troıd hastası olusa onu dava ederim her halde bana yaptığı açıklama bebeğin artık troıd hormonun üretiyor eger ben bu dozu değiştirirsem bebkte hipertroid çıkar o yüzden dozunu sabit tutmak lazım dedi.. Senin ilacının dozunu arttırmak demek bebeğe daha çok troıd vermek demek dedi. Evet suankı sonuclarım normal seyrinde gidiyor hamilelğim 5 haftasında 15,75 çıktı tsh ondan sonra ılca başladım ve 0,90 kadar düştü ialcı kullandığım halde tekrar 3,5 çıktı usg çekildim tahlil falan derken doktorum ilacı kullanma şeklimi değiştirdi tekrar 1,15 geriledi.. Fakültede gittiğim doktor asistan olsa dicem kı acemi ama prof bunu böyle diyen hemde öğretim görevlisi binlerce doktor yetiştiriyor umarım hata yapmıyordur yoksa çokda iyi olmaz..
yok cnm bneim druna yada sana söylediğim bişi yok
oyüzden dedimki şekli takibi herşey önemlidir
ve senin değerlerinde yükselişlerinde sorun yaratacak boyutlarda değil ve bunlar üzerinden bu şekilde söylemesi normal
bnm belirtmek istediğim genelleme yapmamak bnim hamile kaldığımda tiroidim 91,5 du bunda nasıl doz değişikliği yapılmayacak?
Bunu kastettim ve yine dediğim gibi aç karınla ve yemekle arasında ara vererek demir ve vitamin ilaçlarını beraberinde yada yakınında tutmayarak ilaçın etkilşimini arttırırsın
ve bu anlamda bişi olmaz kullnadığın doz ve değerlerin üzerinden konuşuyorum
ve zaten senin balşadığın dönemde bebek tiroid üretmiyordu suana değerlerinde ortalamalarda olduüğundan bebekte üretime başladından sabitlemeye çalışıyor
kısacası bu tedavi çeşit v eşekilleri kişiselletiğinden genellememk gerekli sadece
endokrin anladığım kadarıyla gittiğin dr hiçç bişi olmaz içini ferah tut
endokrin gözetiminde olmak ve tedaviyi eksiksiz uygulamak sana da bebeğinede yetecektir
ya ben sadece yanlışlık olmasın genelleme yapılmasın diye yazmıştım yanlış anlama cnm sen :44:
bu troidleri çok anlamam da doktorum öyle deyince sen böyle deyince dedım allah bu doktorun çekeceği var elimden .. Hani pahallı bı tedavi şekli olsa yada ne bilim zor olsa bı nebze de hak veririm ama 3 lıralık ılac için bır sorun çıkarsa parçalardım yani.. Bir her hafta doktor kontrolundeyiz ayda bir tsh bakılıyor işte.. 6 sene önce kemoterepi gördüm ee bebeğim nazlı her hafta kontrol altındayken bırseyin atlanması sinirlerimi bozar ..bir an gidip doktorumu boğasım geldi
:) yok yok cnm öncellikle dr a güvenmek gerkli dimi
Sonrada allah a tabi
hiiç bişi olmaz sonra bak bizede mucize gözüyle bakılıyodu herşey rayına oturdu
artık gelsin bu veletlerde biz onların sayesinde herşeyimizi iyileştirelim
::)))))))) ay sen anlatınca güldüm birden.hepimiz böyleymişiz diye.benmde ruh dengem bozuldu.kaldıki senin gibi ciddi problemim de yok şükür.biz abartıyoruz.belki hemen gebe kalamadığımız içindir kıymetli bebeişler bizim için.onun için normal kişlerden daha çok üstüne düşüyoruz.geçenlerde biryerde YA MÜBDİ Allahın ismi bu Her şeyi önceden yaratan anlamı .bunu hamile jadınların hergün yatarken 33 kere okurlarsa bebeği zamanında doğr diye okumuştum ogünden beri okuyorym ve aklıma birşey geldiğinde aa ben onu okuyorum birşey olmaz diye kendimi teskin ediyorum.sende öyle yap biraz rahatlıyorsun cidden.evet artık gelsinler valla ruh hastası oldum resmen bu bebiş yüzünden doğumdan sonra psikoloğa gidecem .. bazen oturup kendimi inceliyorum birşeyim var mı morarma sararma olmuş mu ıkı de bır karnımı sallıyorum oynasın diye.. ya mucizenin ötesinde benim kı kan problemim vardı ee menopoz durumum vardı herşeye rağmen Allahım bana bağışladı bebğimi ama olan aklımı gitti.. bebeğimle beraber herşeyim düzeldi.. düzenli olarak her sene kan alıyordum ama hamile kaldiğimdan beri kendiliğinden yükseliyor kanım bebeğimin tedavi edici özelliğiama bırınde bırsey cıkıyor ya hemen kendımı sorguluyorum yok yok ben kesin panik atak oldum :26::26::26:
yoo ilaç dozu kişi durum vettedavi kapsamında değişiklik gösterebilir
en önemlisi ve yapılması gereken ilacı düzenli ve düzgün alabilmektir
mesela sabah 45 dak ortalama yeterlidir ilaç alımından sonra kahvaltı edebilmek için
ancak demir hapının sabah alınamsı ilacın işlevini yok eder o yüzden öğleden sonra ve akşam alınmalı kan ilaçları ve vitaminler
bunların dışında çocuğun başta çalışmayan tiroid hormonu sonradan çalışmaya başaldığında mevcut ileç dozu hareket ettirmek gerekebilir
eğerki devamlı sabit gidese çocuğunda tiroid hastası olarak doğma ihtimali vardır
ama dediğim gibi senin değerlerin çok aşırı değil ki zaten kullandığın ilaç oranıda öyle
ama başlanna dozda kalınması diye bişi olamaz bu tedavi, süreci içirisinde takip edilmesi gereken bi durum
ben ünide yani 12 yıl kadar önce başladım bu hastalığa asla bi yılımla diğer yılımı karşılaştıramam
aynı şekilde arkadaşım hamilelik öncesi 100 mg civarında kullandığı ilacı doğuma kadar 200 e çıkardı ama düzeni kullandı ve takip edildi
şimdi ufaklığımız 3,5 yşında hiç bi sorunu yok arkadaşta 75 mg civarında devam ediyor yine
::)))))))) ay sen anlatınca güldüm birden.hepimiz böyleymişiz diye.benmde ruh dengem bozuldu.kaldıki senin gibi ciddi problemim de yok şükür.biz abartıyoruz.belki hemen gebe kalamadığımız içindir kıymetli bebeişler bizim için.onun için normal kişlerden daha çok üstüne düşüyoruz.geçenlerde biryerde YA MÜBDİ Allahın ismi bu Her şeyi önceden yaratan anlamı .bunu hamile jadınların hergün yatarken 33 kere okurlarsa bebeği zamanında doğr diye okumuştum ogünden beri okuyorym ve aklıma birşey geldiğinde aa ben onu okuyorum birşey olmaz diye kendimi teskin ediyorum.sende öyle yap biraz rahatlıyorsun cidden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?