- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #23.061
et et ürünleri olmasa otları yiyemıyoruz :) salata bizde de var utanmasam ona da et atacamkıyma koydum bakalım tadı nasıl olacak
Kızlar 2 gündür bağırsakların cok kötüydü bugün wc de cok ikindimsonra korktum peceteyle bir baktım kan kipkirmizi nasıl korktum anlatamam hemen acile tabii cok şükür Allahıma ki kızımız iyiydi ama bu korku bana yetti yani:26: Dr protestan verdi ama kullanmalimiyim bilemiyorum..wc de fazla ıkinmayin kızlar kabiz olmamaya çalısmamız lazim su an kasıklarımda sancı var cok şükür kanama yok ama Allah'a emanetiz inşallah dua edin bize..
Kızlar 2 gündür bağırsakların cok kötüydü bugün wc de cok ikindimsonra korktum peceteyle bir baktım kan kipkirmizi nasıl korktum anlatamam hemen acile tabii cok şükür Allahıma ki kızımız iyiydi ama bu korku bana yetti yani:26: Dr protestan verdi ama kullanmalimiyim bilemiyorum..wc de fazla ıkinmayin kızlar kabiz olmamaya çalısmamız lazim su an kasıklarımda sancı var cok şükür kanama yok ama Allah'a emanetiz inşallah dua edin bize..
merhaba güzel anneler 3lü tarama testimizin sonuçları iyi çıktı çok şükür kan tahlinindede çok güzel besleniyosun ilaç almana gerek yok dedi doktor ama benim içimde şüphe kaldı ya gerçi doktoruma güveniyorum ama 4 hafta sonra detaylı ulturosana gircez önce sonra kendi doktoroumuza gidicez cinsiyetimiz kesin belli olcak 23.haftada olcaz bebeğimin heryerini görürüm demi kızlar kimi bebek eleriyle kapatıyomuş yüzünü inş görürüm yavrumun yüzünü bide bişey sorucam balık yağı hapı kullananlar hangi markayı kullanıyosunuz
Pekbicici maşallah oğluşuna çok merak ettim en azından fotorafını bali koy.
evet canım ya biz 13. haftada öğrendik başka bir doktoru denemednmi hiç .ÇOcuğun aç olduğu nasıl anlaşılıyor peki gerçekten iyi beslenemiyormusunSlm kızlar umaım herkes iyidir ben bir haftadır giremiyorum nete çok stresliyim bu bir haftadır kızlar yaaa geçen hafta beni geçici görevle evime 65 km başka bir okula verdiler ben de belki görevlendirmeyi iptal ettirebilirim diye bi hafta rapor aldım ama iptal ettiremedim pazartesi yeni okulda işe başlıcam sizce bunu ne kadar kaldırabiliriz bebeğimle bana akıl verin. Bugün dra gittik yine cinsiyeti göremedik bebeğim çok az ve yavaş hareket ediyor dr güzel beslenmiyorsun çocuk aç dedi çok canım sıkıldı napayım ben yaaa haftaya bi daha gitcez bu haftada bile cinsiyeti görememesi anormal değilmi sizce?
canim gecmis olsun
ama kanin vajinadan geldigine emin misin
bana biraz ikinma sonucu arkadan gelmis gibi geldi:44: hamilelikte basur yaygin birsey ve ordan gelebilecek bir kanama normal kanama zannedilebilir belki
dogru soyluyorsun ozellikle 6. aydan sonra cok dikkat etmek lazim bu mevzuyakizinin iyi olmasina cok sevindim
çok gecmıs olsun canım kan makattan gelmıs olarabılır?bende hemen hemen her wc de oluyor
ben marincup 500 mg lık kullanıoorum cnm 2günde bir dr öle söledi
bende hemoroid var cnm ve kötü durumda bu hafta kan bendede oluo ama vajinadan değil eminmisin sen ordan geldiine
merhabaa sorun olamamsına sevındım canım oglusun ozlemıs demekkı senı annesı:)Kızlar merhaba ben geri geldimmm, gene şöyle bir hızlıca baktım yazdıklarınıza... Öğlende bebişimin hareketlerini hissedemiyorum diye yazmıştım ya, dayanamadım nöbetçi kadın doğumcuya gittim her şey yolunda çokk şükürr, kuzum iyiymiş:))) içim rahatladı... Bu arada mesleklerden ve kilolardan bahsetmişsiniz, ben öğretmenim çok da yoğun çalışıyorum ders saatim fazla haftada iki gün nöbetim var, kısacası bir hayli yoruluyorum. Hamile kaldığımda 63 kiloydum en son doktora gittiğimde 68 çıktım şu an 69 olmuşumdur eminim 2 hafta geçti çünkü ve inanır mısın bir hayli dikkat ediyorum yediklerime ama bünye meselesi demekki çevremdekiler fazla kilo almadığımı söylüyorlar ama bence çok şiştim hiç bir kıyafetim olmuyor sadece hamilelikten önceki eşofman ve taytlarım oluyor. Sütyenlerimse bir hayli küçüldü yeni eşyalar aldım onları kullanıyorum. Pantolon kazak vs... H&M ve C&A' da hamile bölümleri güzel ama çok da almak istemiyorum açıkçası sonra giyemem diye gerçi beli lastikli pantolonlar sonrada giylir sanırım. Benden bu kadar mutluyum kısacası :)))
Bende makattan olabilir diye peceteyle özellikle bir kaç kez baktım ama ondendihatta sonra çamaşırımın on kisminda da vardı biraz şükür kanama yok şimdi ama kasıklarımda ağrı var iste:18:
Bende makattan olabilir diye peceteyle özellikle bir kaç kez baktım ama ondendihatta sonra çamaşırımın on kisminda da vardı biraz şükür kanama yok şimdi ama kasıklarımda ağrı var iste:18:
evet canım ya biz 13. Haftada öğrendik başka bir doktoru denemednmi hiç .çocuğun aç olduğu nasıl anlaşılıyor peki gerçekten iyi beslenemiyormusun
Kızlar merhaba biz bugün 20.hafta detaylı ultrasonumuza gittik ve şükürler olsun her şey çok iyi geçti kızımızın sağlığı yerinde.İçimiz rahatladı büyümüş bayağı görmeyeli uzun zaman olmuştu.Doktorumuz 4 boyutlu görüntüsünü de alabildi teknolojinin şaşırtacağını düşünmezdim yüzünü ayrıntıları ile görmek paha biçilmez bir duyguydu zaman ilerledikçe insan gerçekten daha da heyecanlanıyor
hepimize iyi bir hamilelik süreci diliyorum.
ayy bugün sağlık yeme günümüz ıspanak var menümüzde benim kızım etobur nasıl yesin ıspanağıya ıspanak yemeğine et yada kıyma koysam tadı bozulur mu yoksa yiyemem
Slm kızlar umaım herkes iyidir ben bir haftadır giremiyorum nete çok stresliyim bu bir haftadır kızlar yaaa geçen hafta beni geçici görevle evime 65 km başka bir okula verdiler ben de belki görevlendirmeyi iptal ettirebilirim diye bi hafta rapor aldım ama iptal ettiremedim pazartesi yeni okulda işe başlıcam sizce bunu ne kadar kaldırabiliriz bebeğimle bana akıl verin. Bugün dra gittik yine cinsiyeti göremedik bebeğim çok az ve yavaş hareket ediyor dr güzel beslenmiyorsun çocuk aç dedi çok canım sıkıldı napayım ben yaaa haftaya bi daha gitcez bu haftada bile cinsiyeti görememesi anormal değilmi sizce?
Slm kızlar umaım herkes iyidir ben bir haftadır giremiyorum nete çok stresliyim bu bir haftadır kızlar yaaa geçen hafta beni geçici görevle evime 65 km başka bir okula verdiler ben de belki görevlendirmeyi iptal ettirebilirim diye bi hafta rapor aldım ama iptal ettiremedim pazartesi yeni okulda işe başlıcam sizce bunu ne kadar kaldırabiliriz bebeğimle bana akıl verin. Bugün dra gittik yine cinsiyeti göremedik bebeğim çok az ve yavaş hareket ediyor dr güzel beslenmiyorsun çocuk aç dedi çok canım sıkıldı napayım ben yaaa haftaya bi daha gitcez bu haftada bile cinsiyeti görememesi anormal değilmi sizce?
İnşallah canım, dünden beri canım sıkkın hep dua ediyorum. Yaklaşık 3 aydır hergün yarım saat yürüyorum ki yürüyüşe bayılırım. Hamileliğin başından beri 4 kilo almışım, drum süper dedi. Hayatım boyunca nefret ettiğim tek yiyecek tatlılar oldui hala da öyle. Sadece 1, 5 aydır 3-4 günde bir bi çikolata yiyorum. Ama ben hatamı biliyorum sanırım. Yemeklerden hemen sonra yenen bol meyve bence suçlu. Son zamanlarda çok abartmıştım.
geçmiş olsun canım herkes teker teker geçiyor galiba bu karın ağrılarındanMerhaba kızlar herkes iyidir inşallah,biz dün akşamdan beri kötüydük ama şükür şimdi iyiyiz.
Dün ilaçlarım için sağlık ocağına ordan eczaneye gittim eve giderkende pazar vardı içinden dolaşarak geçtim.Sonra eve geldim akşam misafir gelecek diye evi topladım temizledim.
Akşam misafirler geldi saat 11 gibi kalktılar tam onlar gittikten sonra kasığımdan bir ağrı girdi yarım saat geçmedi.Acile gidecektik yattım biraz yavaşladı neyse oğlum hiç haraket etmedi sabah kalktım yine haraket yok ağrıda hafif hafif devam ediyor hemen dr gittik.Çok şükür oğlum iyiymiş idrar tahlili verdim temiz çıktı bebeğin suyu iyi ama sen yinede günde 3 litre su iç dedi.Ha birde magnezyum verdi kasılmalar içinmiş Allahım evlatlarımızı korusun oğlumu gördüm rahatladım çok şükür dinleniyoruz bol bolAkşamki bulaşıklarıda yıkamış kocacım sağolsun çok sevindim.
o benim oğlanı sakin buldu bak bak bakbaktı çılgın prensesim evde kalıcam şimdiden ben seçeyim prensimibenim kızım alt kalmaz sen merak etme eee boşuna çılgın prenses demiyorlar kızıma herkesin hakkından gelir
çok makbule geçti,devamını bekliyoruzvajinal kaşıntı olursa sirkeli su ile temizleyin
bebeğinizi ilk 24 saat kesinlikle yıkatmayın
dogum yapıcağınız hastaneye önceden gidip doguma gırıceklerı tanıyıp
sartlarınızı belırtınız
proteın agırlıklı beslenın
ödem kontrolu her sabah kalktıgınızda parmagınızla bacak bılegınızın az ustune basınız
içerı dogru göçme varsa ödeminiz var
ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın:)
28. haftadan sonra bebek hareketleri azalırsa dikkat et enaz 10 defa günde hareket etmeli
sırt üstü sakın yatma bacaklar yukarı doğru kıvır
sag yad asol tarafa yat
oturuken dık otur ozellıkle 30. haftadan sonra cocugun yerlesımı ıcın önemlıymıs
plates topu şiddetle tavsiye ediyor ustunde en az 1 saat dık otur bacaklar asagı sarkıcak bu vajına kaslarını kuvvetlendırıyor
agrımız olursa bol bol su ıcıcez
Allah muhafaza son donemde kordon falan vajıden sarkarsa anında secde pozısyonunu alıp ambulans cagrılmalı
24.28. hafta seker yuklemesı
32. hafta ısteğe göre nts
nts oncesı mesane bos olmalı karın tok olsun hareket etmesı ıcın bebısler azcık tatlı yıyın
oyle nts gırın
alltan desteklı kalın askılı arkadan 3 baglı sutyenler kullanın
göğüslere fazla ellemeyın rahımde kasılmaya sebeb olabılıyormus
son haftalarda ilişki yasayın ve sakın son gun ılıskı yasarsak sperm bebege gelır hurafesıne ınanmayın
oyle bırsey keısnlıkle yok hatta erkek kesınlıkle ıcerı bosalsın normal doguma cok faydası varmıs
doguma son 3 ay kala uyku duzenımız bebegın uyku duzenını dırek etkılıyormus
kuru meyve yerıne taze meyve tavsıye edılıyor ve kegel egsersızı kesınlıkle gunde 5 kere 10 tekrar ıle baslayıp her hafta sayıyı artırmak ve nefes egsersızlerı
geçmiş olsun canım vücudun güçsüz kaldı galiba düzenli beslenmeyle atlatırsın inşallah.bu arada eben ne kadar ilgiliymiş ilk kez duyuyorum anket olayını bana deseler yandık valla:26:9 saat uyumusum esımde bende şifayı kaptıkbogaz agrısından sonra sımdıde grıp eklendı galıba ustune
evde elma ve kıvı var esım artık ıse gıtmeden portakal mandalına alır yerım
gercı ebemız bıze anket verdı 1 hafta yıceklerımızı yazıcakmısız kontrol edıcekler
onlara gore yıceklerımız hersey cızz :)
gune berbat basladım umarım berbat devam etmez
herkes soruyor kaç gündür bu pekbicici nerde diye forum sessiz kaldı yaEvvveeettt bizzz geldik nihayetinde
Özleyen-özlemeyen,soran-merak eden-arayan-adımı nickimii paylaşıp nerdesin diyeeen siz canlaraa çok teşekkür ederrr, oğluşla saygıyla önünüzde eğilirizz
Malum iş yoğunluğu eşle ilgili ufak tefek sıkıntılar bikaç gün uzak ettii sizden benii,benden sizi
İş olarak 4 gün tatiliz bu crissmızzz bize yaradıı, buarada ltdden AŞ. ye geçiş sürecine girdiğimizden çok afedersinizz wcye gidemeyipp ördek alacaktımı o denlii yoğun,yorucu ve bunaltıcı bir hafta oldu benim için, üstüne eşimin gaz birekmesii tam tavan oldu; bende isyanlarda,ağlak ağlak Cumayı ettikk....
Pekk değerlii teyzelerr ve dünürüm Cuma günü oğluşumla tanıştıkk ve fındıkk fareem aynı anasıı benimm star wars darth vaderım gitmişş jön jön gelmiş(Tabii bana benzemeside etken ) Aşık oldum ben içimdekii adama kimselere vermem veremem
Rabbim kımıl kımıll kocaman bişi olmuş tipsizz (Maşallah subhanAllah) burnu ağzı aynı ben, burun yukarısı baba, bende çeke çeke garibim kelliğini mi aldı dedimm
Yakışıklımı ancak çarşamba paylaşabilirimm buarada yorucu haftanın acısınıı çıkarmaya başlayalımm
temizliğimde bitti, yemek işim bittii sizlerleyizz
Buarada videomuzda var yüklesem mii face acaba yoksa nazar değer mii fındığıma:44:
arkadaşların dediği gibi makattan olmasın makattan gelen sızı şeklinde olur bide acıma olur ordan farkedersin inşallah bir daha yaşamazsın kulllan hapı da ne zararı olacak ki bende iğneyi kullandım iki hafta önce bittiKızlar 2 gündür bağırsakların cok kötüydü bugün wc de cok ikindimsonra korktum peceteyle bir baktım kan kipkirmizi nasıl korktum anlatamam hemen acile tabii cok şükür Allahıma ki kızımız iyiydi ama bu korku bana yetti yani:26: Dr protestan verdi ama kullanmalimiyim bilemiyorum..wc de fazla ıkinmayin kızlar kabiz olmamaya çalısmamız lazim su an kasıklarımda sancı var cok şükür kanama yok ama Allah'a emanetiz inşallah dua edin bize..
sen il merkezinde misin 62 km ne demek ya insafsızlar bide hamilesin milli eğitimdekilerle konuşmadın mı hiç müdürün falan birşeyler yapabilirdi belki sen pdr ciydin bide değil mi benim de 13 saat dersim var ve üstüne istemediğim için almadım inşallah bir aksilik olur da iptal ederler bacaklarını açmadıysa göstermemiştir bende daha yeni öğrendim okulda geçiştiriyorsun öğünleri değil mi ekmek arası birşeyler götürsen bide her gün ceviz süt yoğurt tüketiyor musun bide salataSlm kızlar umaım herkes iyidir ben bir haftadır giremiyorum nete çok stresliyim bu bir haftadır kızlar yaaa geçen hafta beni geçici görevle evime 65 km başka bir okula verdiler ben de belki görevlendirmeyi iptal ettirebilirim diye bi hafta rapor aldım ama iptal ettiremedim pazartesi yeni okulda işe başlıcam sizce bunu ne kadar kaldırabiliriz bebeğimle bana akıl verin. Bugün dra gittik yine cinsiyeti göremedik bebeğim çok az ve yavaş hareket ediyor dr güzel beslenmiyorsun çocuk aç dedi çok canım sıkıldı napayım ben yaaa haftaya bi daha gitcez bu haftada bile cinsiyeti görememesi anormal değilmi sizce?
soguk algınlıgım ılerlıyor kızlar esım benden beter ama ıse gıttı zavallım yatagından cıkıp
4 haftadır hep gececıportakal getırdı sagolsun annem
zencefıl lımon bal cayı yapıp ıctım ıhlamur kusburnuda umarım geldıgı gıbı gıder hastalık
kg durumuda bende tartıldım bu sabah 3.5 kg aldım 6.aya kadar 6 kg ıle kapıyabılırsem ne ala :) sonrası 3 ay 6 kg alınması gerekıyormus
ama sanmıyorum ya hamılelık ılerledıkce hareketler azalıcak kılo alcazartık dogum sonrası geregını yaparız
yeterkı yavrularımızı saglıkla kucagımıza alalım saglıklı seyelr gıtsın bızden onalra
buarada yengem bugun yegenımı doktora goturdu 380 gram almıs yavrumuz :) ya ne kadar cabuk buyuyorlar dımı:)
ne kadar uzakmış ya gittiğiniz yerler bana da arhadan çıldır geliyormuş küçük farkla kaçırmışım şimdi diyordum her gün 40 km nasıl gidip gelirdim diye şimdi de beldeye gidiyorum ama 5 km çok şükür.Allah yardımcınız olsuncanım benim okulum da 60 km. uzakta..ama benim en baştan düşük tehlikem olduğu için dr. hep rapor verdi.. sen sordun mu peki bi sakınca var mı diye?
açlık meselesine gelince...nsl anladı aç olduğunu anlamadım..yoksa olması gereken ağırlıkta mı değil acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?