- 5 Ekim 2012
- 765
- 11
- 68
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #23.121
Allah nazardan saklasin cok tatli burnu yanaklari.elbisesi de buyuk gelmis cok sevimli
hayirli sabahlar kizlar seminere geldim arkadasla konusmamistim doktordan sonra simdi konustum 16 haftalik hamile bebegin bel kemigi olusmamis doktor hic olumlu birsey dememis kiz cok kotu diyarbakira sevketmis yarin gidecekler dua edin ona da omuriligi tam olusmadigi icin zamanla beynine sivi dolar demis ikili testi de iyiydi 5000 de 1 di riski ilk bebegi belki amniyosentez yaparlar demis zihin engelli mi diye cok kotu ya ben bebegimin omuriligini sapasaglam olmasi gerektigi gibi gorunce cok sevinmistim neler var ve bebegi harekrtliydi hep ultrasonda 12 de gitmisti en son simdi gittiginde de hareketliymis gittigi doktor buralarin en iyi doktoru
:) 0-3 olmadığı için 3-6 giyinmiş hanımefendiamin canım inşallah bizde böyle en sağ salim kucağımıza alırız
canım inşallah bi çaresi vardır da atlatırlar bu durumu...arkadaşın diyarbakıra nerden gelecek..ben de diyarbakırdayım eğer yapabileceğim bişey varsa lütfen çekinmeden söyle...
Canım banada dün verdi dr popomda ve bacaklarımdaki ağrı vardı birde kasımda batma olduğu için adı Magnorm.Valla benim bulantılarım hala devam ettiği halde içebiliyorum suda eriyor portakal suyu gibi kokuyor güzel yani ama dr una sormadan birşey kullanma sen yinede.
iyi canim ya boyle ilgilenmeleri ne guzel tesvik ediyorlar anneleri.bende gitmek isterdim.neyse bizde senden ogreniriz artik:) haftaya ne diyecekler bakalim anket icin bide bileklik ne anlama geliyo tam olarak
masallah canım ya o ellerın yumaklıgı Allahım bak bak doyama resmen:) 0-3 olmadığı için 3-6 giyinmiş hanımefendiamin canım inşallah bizde böyle en sağ salim kucağımıza alırız
iyi canim ya boyle ilgilenmeleri ne guzel tesvik ediyorlar anneleri.bende gitmek isterdim.neyse bizde senden ogreniriz artik:) haftaya ne diyecekler bakalim anket icin bide bileklik ne anlama geliyo tam olarak
kesinlikle sukretmemiz lazim hersey icin bide su cinsiyeti begenmeyen aileler yok mu once saglik.insallah atlatir canim zor bir surec bekliyor onu gittigi doktor da buralarda gidebilecegi en iyi doktor.esinden uzakta 10 saatlik yol.Allah yardimcisi olsun es safii ismiyle sifa versin insallah
cok.guzelmis ya faydali hem de istanbuldakiler kacirmasin ist.a gidersem bende gidebilirim belki.ama su dans olayi komikmis ya ne icin ki o acaba:)) o nefes egzersizlerini bende ogrenmek istiyorum ya benim astimim var da pasif duzgun nefes almiyorum yani.sen hem saglikli beslenen hem de bilincli annesin o zaman:))olsun gıdemesenızde hepsını not alıyorum sıze aktarırım ve ıstersem 5 hafta bıtınce yenıden baslıyor dınlemeye gıdebılırmısım
unuttugm seyler olursa doguma kadar abone olurum artık :)
haftaya agrı olunca yapılcak masajlar bu ozellıkle eslerı ılgılendırıyor dogum nefes egsersızlerı dogum anlatımı gıbı seyler olucak
esler muhakkak gelsın denıldı dans bıle ettırceklermıs gercı ben yapmıcam eslerde olucagı ıcın seyrederım artık :)
bıleklık kısaca soyledı belge esler de alıcak bılıyordumda bıleklıgı son dakıka soyledı haftaya konusucaz bunuda
ama ebelerın bu bıleklıgı takan annelerı gorunce sevındıgnı bılınclı anne geldı dedıklerını soyledı
nefes egsersızı herseyı ogrenıcegımız ıcın doguma ebelere yardımcı oluyormusuz:)
cnm arkadasının allah yardımcısı olsun
spina pfida denıo o acıklığa
ama usg de cok farkedılmez 3 teste fılanmı rısk cıktı nasıl anlamıs doktor cnm
afp ıle ılgılı bı durum omu sıkıntılı cıktı acaba
amnıyosenteze gonderırıler kesın sonuc ıcın
allah şifa versın kımseyı evaldıyl sınamasın cnm
zehrah arkadaşına geçmiş olsun canım.. bebekler hepimiz bebeği inşallah bir sorun yoktur yanılmadır.. fakülteye gittiğimde bir kadınla tanışmıştım çoçuğu 4 yaşında ikinciye hamileydi öyle testlerden falan konuştuk ilk çoçuğunda doktor demiş yüz hatları oluşmamış burun göz dudak kulak hiç biri yok ayrıca down sendromu var amniyosentezle kesinleşmiş downlu bebek olduğu.. doktoralar demiş senin iznin olmasada yasa gereği bebeği almamız lazım. kadın demiş bana bir gün verin o zaman eve gitmiş annesine anlatmış annesi demiş ki kızım eger gerçekten sakatsa bu çoçuk bırak doğsun yaşamazsa o zaman üzül.. eğer sakat yaşayacaksa bu çoçuk benimdir ömrüm yetene kadar ben bakarım.. kadın bir dahaa gitmemiş hastaneye ve çoçuk doğduğunda hiç birşeyi yokmuş o da yanındaydı bir zeki çoçuk aman Allahım bilmiş.. down sendromllu da değil.. annesi diyor ki tek sorunumuz hiper aktiv sürekliilaç kullannıyormuş.. doktoru bulup demiş hani sakattı bu çoçuk %2 amniyosentez de yanılma oluyor demiş falan filan halen davaları sürüyormuş.. yani demem o ki tedbir bizden takdir Allahtan.. eğer Allah ona sağlıklı ömür nasip ettiyse ne sonuç olusa olsun o sağlıklıdır ama ona o ömür verilmediyse bir havale geçirir bütün sağlığı elinden gider.. bana da doktorlarım sağolsun çok şeyler dedi yok kese bozuk yok boş kese bebek yok yok edward send. olabilir yok kalp damarları ters yok kalbi delik ben inat ettim onlar inat etti ve şu an bebeğime %97 sağlıklı raporu verildi. bebeğim benimle olduğu sürece sağlıklı ve mutluyuz eğer bebeğim benden vazgeçerse o zaman acımı da üzüntümü de dibe vurana kadar yaşarım.. evet insan çok üzülüyor ama ben üzülüyorum diye içimde ki meleği üzmeye hakkım yok bana bu hak verilmedi... Allah o bebeğe hayırlı ömürler versin..
sıfır aymı aldın 0-3 aymı badilerini.Bana ilk 1 ay kısa kollu giyemez dediler bende alt üst takım ayaklı 2 tane, bir tane uzun kollu beyaz çıtçıtlı bady ,1 tanede penye yelek aldım hepsini 0 aylık aldım.1tane hastane çıkışının yanında 2 tanede ayaksız alt üst takım almayı düşünüyorum.6 tanede kolsuz çıtçıtlı body alıcam atlet gibi kullanmak için bunları hep 0 aylık al dediler.Çabuk büyüselerde ilk aylar çok üzeri çok kirleniyormuş tabi acemilikten sonrasını doğduktan sonra bakıcam.
yeni bir güne griple merhaba
kızlar bısey sorcam sıze krampar ıcın magnezyum vermıstı ya doktorunuz hangı ılacı kullanıyorsunuz?
gercı demır hapını gece yatmadan ıctıgımden berı agrılarım hafıfledı
Ayrıntılı (2. düzey) USG işlemi fetal anomali taramasıdır, süre olarak daha uzun sürer, bebeğin bütün organlarına ve kan akımlarına tek tek bakılır, gerektiğinde dr durup bekleyerek bebeğin hareketlerini de gözlemler, hatta mimik hareketlerini gözlemleyerek pek çok şeyi tahmin edebilen hekimler de varmış. Normal USG muayenesinde ise (ki eğer imkanlar kısıtlıysa böyle bir rutin USG muayenesi şart da değil, geleneksel yöntemler yeterli olabiliyor) fetusun rutin ölçümleri yapılıyor, konumuna filan bakılıyor, dr isteğe bağlı olarak bebeğin elini, ayağını, yüzünü de gösterebiliyor ama nispeten kaba ve hızlı bir işlem olduğu için diğeri kadar heyecan verici ve keyifli değil. Sonuçta detaylı USG'de yaklaşık 45 dakika doktorla birlikte bebeğinizi izliyorsunuz, mimiklerini görüyorsunuz, daha tatmin edici geliyor sanırım annelere.
Detaylı USG işlemi gebelik boyunca 1 ya da 2 kez yapılıyor, 1 kez yaptıranların sayısı daha fazla.
insallah canim olursa da imtihanimizdir zaten ama bu anlattigina cok sasirdim.nasil saglikli bebegin burnu kulaklarina yok derler ya bide niye yasa geregi almak zorundalarmis ki downlu olsa da anne bakacak ona.desene boyle kac tane saglikli bebegi oldurdu doktorlar.Allah razi olsun o annesinden.bana da demisti dr kalp atisi yok kurtaj diye icimde kaldi birsey yapamadim diye.sana soylemedikleri sey kalmamis ya simdiye onlara kalsaydi alirlardi coktan.dogru diyorsun gelecek olan varsa dogduktan sonra da gelir.ilk kez duyunca boyle birseyi kaldim oyle insallah kesin degildir tedavisi vardir diyebildim.Rabbim bebeklerimize hayirli saglikli omurler.nasip etsin.akilli kizina anlatacagin uzun hikayelerin.var senin mucize.bebek
zehrah arkadaşına geçmiş olsun canım.. bebekler hepimiz bebeği inşallah bir sorun yoktur yanılmadır.. fakülteye gittiğimde bir kadınla tanışmıştım çoçuğu 4 yaşında ikinciye hamileydi öyle testlerden falan konuştuk ilk çoçuğunda doktor demiş yüz hatları oluşmamış burun göz dudak kulak hiç biri yok ayrıca down sendromu var amniyosentezle kesinleşmiş downlu bebek olduğu.. doktoralar demiş senin iznin olmasada yasa gereği bebeği almamız lazım. kadın demiş bana bir gün verin o zaman eve gitmiş annesine anlatmış annesi demiş ki kızım eger gerçekten sakatsa bu çoçuk bırak doğsun yaşamazsa o zaman üzül.. eğer sakat yaşayacaksa bu çoçuk benimdir ömrüm yetene kadar ben bakarım.. kadın bir dahaa gitmemiş hastaneye ve çoçuk doğduğunda hiç birşeyi yokmuş o da yanındaydı bir zeki çoçuk aman Allahım bilmiş.. down sendromllu da değil.. annesi diyor ki tek sorunumuz hiper aktiv sürekliilaç kullannıyormuş.. doktoru bulup demiş hani sakattı bu çoçuk %2 amniyosentez de yanılma oluyor demiş falan filan halen davaları sürüyormuş.. yani demem o ki tedbir bizden takdir Allahtan.. eğer Allah ona sağlıklı ömür nasip ettiyse ne sonuç olusa olsun o sağlıklıdır ama ona o ömür verilmediyse bir havale geçirir bütün sağlığı elinden gider.. bana da doktorlarım sağolsun çok şeyler dedi yok kese bozuk yok boş kese bebek yok yok edward send. olabilir yok kalp damarları ters yok kalbi delik ben inat ettim onlar inat etti ve şu an bebeğime %97 sağlıklı raporu verildi. bebeğim benimle olduğu sürece sağlıklı ve mutluyuz eğer bebeğim benden vazgeçerse o zaman acımı da üzüntümü de dibe vurana kadar yaşarım.. evet insan çok üzülüyor ama ben üzülüyorum diye içimde ki meleği üzmeye hakkım yok bana bu hak verilmedi... Allah o bebeğe hayırlı ömürler versin..
Allah bebeklerimizi korusun benimde 2 arkadaşımın başına geldi bu birinde bebek sakat dendi birinde beyni su toplamış dendi başa bi doktora gittiler bebeklerin hiç bişeyi olmadığını öğrendiler gayet sağlıklı doğdular şuan 5 yaşındalar ve gayet zekiler maşallah tek doktorun lafına bakıpta dediğini yapmamak lazım ama bebek sakatta olsa down sendromluda olsa almak idye bişey yok geçen doktorum dedi bi hastasının bebeğinin tek gözü yokmuş oluşmamış ben ne olacak sonlandıracakmısınız dedim hayır anne devam etmek istedi dedi yani öyle bi yasa falan yok anladığım kadarıyla o bayanda bizim doktora inanmamış bursada kapsamlı bi hastanede 2 3 gün muayne olup öğrenmiş insan tanımasa bile üzülüyor en öenmlisi bebeklerimizin sağlığı Allah hepsini esirgesin
Gebelik Sonlandırma, Hamilelik Sonlandırma, Çocuk Aldırma, Bebek Aldırma, Bebek Alma, Çocuk Alma kurtaj.info incele yasalarda varmış bu senin tek gözü diyorsun o kadına suratta hiç birşeyin olmadığını demişler
Fetus Haklar ve Korunmas
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?