2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

tecavüz mağdurları 20 haftaya kadar aldırabiliyor o kadının bu süreyi aştığı için aldıramadı.. tecavüzde olsa belli haftaya kadar izin var.. tek gözü yok diye bebek aldırılmaz zaten bunu yasalarda izin vermez çünkü bebeğin ve ya annenin hayatını etkıleyn birşey yok.. down sendromlu çoçuklarda annenin istediğine bağlı 18 haftya kadar alınıyor ondan sonra o da alınmıyor.. madem tecavüze uğradın hamile kaldın ilk haftalarda aldır 24 haftalık olana kadar aklın nerdeydi hem o çoçuk kendi kocasından çıktı

Son düzenleme:

O kadın 5 aylık hamileymiş 24 haftada 6 aylık olmuş oluyor yeni yasa çıktığı için aldıramadı dediler

sende tarlusal ıcmıstın bnm gıbı degılmı herhangı bır sorun yoktur umarım bebişte cnm

O kadın 5 aylık hamileymiş 24 haftada 6 aylık olmuş oluyor yeni yasa çıktığı için aldıramadı dediler

sürekli evde olduğum için müge anlıyı izliyorum orda öyle denilmişti pardon 20 yazacaktım.. bir an kendi haftamı düşünüyordum 24 yazmışım.. bu ısparta ki cinayet dimi? karıştırmayalım o da 5 aylık hamileyim demiş ama gerçekte 5 aylık çıkmadı 6 aylık çıktı.

Lütfen yanlış anlamayın ama aktardıklarınızda hatalar olduğunu düşünüyorum. Birincisi down sendromu bir kromozom anomalisidir ve amniyosentezde pozitif çıkarsa kesinleşmiş demektir. Sadece bu sendromun dereceleri var, bazı insanlar bu bozuklukla doğdukları halde normal olmasalar da normale yakın bir yaşam sürdürebiliyorlar (düşük okul başarısı olsa da ilköğretimi bitirebiliyorlar ama normal insanlar gibi kendi başına kararlarını verebilme yetileri yine de olmuyor). Bu sendromla doğan kişiler ölene kadar bakıma muhtaç oldukları gibi sadece zeka geriliği değil başka bazı fiziksel sorunlara da (kalp hastalığı gibi) sahip olduklarından masraflı ve titiz bir tıbbi takibe ihtiyaçları da oluyor. Bu kişinin amniyosentez raporu hatalı mı verilmiştir, sonrasında laboratuarı dava etmeyi düşünmemiş midir???

İkincisi ise down sendromlu bebekli annelerin kürtaja yasal olarak mecbur olduğu bilgisi. Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir dönem böyle bir zorunluluk olmamıştır. Bebekteki özür ne olursa olsun bebeğin tahliye kararı aileye bırakılır. O anlattığınız şey eski demirperde ülkeleriyle ilgili anlatılan bir durumdur, doğruluğu da şüphelidir. Bahsettiğiniz kişi eğer doğru söylüyorsa o doktoru kolaylıkla dava edebilirdi.

Üçüncüsü, birçok anne gibi sanırım siz de hekimlerimizin "risk" diye bahsettiği şeylerin gerçekten olacağını bekliyor ve olmayınca da doktorun yanıldığını düşünüyorsunuz. Bu doğru bir mantık olsaydı kanser hastaları hastalıklarının nüksetme riskine karşı 6 ayda bir gittikleri kontrollerde temiz çıktıklarında şöyle söylerlerdi: "Doktorum nüksedecek dedi ama yanılıyor, hiç nüksetmedi". Oysa risk daha önce aynı semptomları yaşamış kişilerin sonuçlarına göre ulaşılmış bir olasılıksal veridir ve tam karşılığı "olacak" değil "olabilir"dir.

Şimdi, siz böyle bir bebeğe sahip olduğunu öğrendiği halde doğmasına karar veren bir anneden söz ediyorsunuz. Bu kendi düşüncesi ve hayatıdır (her ne kadar anneannenin "özürlü ise bu çocuğun bakımından ben sorumluyum" demesi oldukça ironik olsa da...Yukarıda da belirtmiştim özürlü bir çocuğun bir anneannenin tahmini ömründen çok daha uzun süre bakıma ihtiyacı var) Maddi ve manevi olarak böyle bir çocuğa yetemeyeceğini düşünen bir anne ise (söz gelimi benim gibi geç hamile kaldığı için çocuğunun 35 yaşından sonrasını belki de göremeyecek bir anne olabilir bu), hem özürlü bireye hem de topluma böyle bir yük yüklemek istememeyi düşünmüş olabilir. Mantığı bunu gerektirmiş olabilir. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil ama benim düşüncem de bu. Kişinin sadece çocuk yaparken değil her adımını atarken kendisiyle birlikte yaşadığı toplumu da düşünmesi gerekmez mi?

Umarım yazdıklarınızı hatalı bulmam sizi kırmamıştır. Yalnız buradan bilgi verirken lütfen bilgileri doğruluk süzgecinden geçirerek yazalım. Sevgiler...

Son düzenleme:

dans olayı neden gıdınce ogrenıcem canım :)
oyle asırı saglıklı beslenen bırı degılımde kacamagım hep olur sonrası telafı ederım :)
canım ben ıyıce ayrıntılı ogreneyım sanan efes egsersızını aktarırım ama vurda vıdeo paylasmıstım
ayse önerın sıtesıne gırersen nefes egsersızı vıdeo anlatımlı var onu yaptırıyor tum ebeler ...

canım senı anlından öpebılırmıyım :)
hep soyluyorum Allaha tevekkul bebıslerımızı ıhtımal olasılıgı ıle aldırcakmıyız yoo ozaman
ne ıkılı test be uclu ne 4lu hıc bırını yaptırmadım bır sozun cok hosuma gıttı
Rabbım ımtıhan ettırmesın hıc bırımızı ama olurda saglık sorunlarıyla dogarsa acısınıda dıbıne kadar yasarız
ama 9 ayı streslı sıkıntılı bebıslerımızede gecırmeye hakkımız yok ...

İLK 3 AY
•5 adet esnek tulum (%100 pamuklu) ya da önden açılan pijama takımı (zıbın)
•5 adet body
•2 adet Hırka
•Yelek 4-5 adet (Yataktan kaldırıldığında kendini üşümemesi için)
•4-5 adet çorap
•5 çift eldiven
•2 patik
•3 adet kulağı kapatan başlık
•2 adet gezmeye giderken giyilmek için kıyafet
•Bebek montu
•4 adet Bebek önlüğü
•1 atkı
•Şapka: Kış için sıcak tutan ve yaz bebeği için güneş başlığı
•Kış bebeği için kar giysisi
•Mevsimine göre penye ya da polar battaniye
•Pamuklu kumaştan mendil

3-6 AY ARASI

3 aylık giysilerin küçülenleri büyük olanlarıyla değiştirilir.

6-9 AY ARASI

•Bebek artık zıbından kurtulmuştur yine bebek tulumları tercih edebilirsiniz ve artık bebeğinizi yatağa yatırırken pijama giydirebilirsiniz (3 adet pijama)
•5 adet body
•5 çift çorap
•3 adet kulağı kapatan başlık
•Mevsim kış ise tulum şeklinde kaban
•Atkı, eldiven ve yün başlık
•2 adet yelek
•2 adet hırka
•Bebek emekliyorsa 2 çift dizlik
•1 adet bornoz
•Alt ve üst eşofmanlar
•Bahçıvan pantalonlar
•Kot pantalonlar
•Etek, Elbise
•Bebek kızsa eteğin altına külotlu çorap giydirilir.
•5 adet temel kıyafet
•Satın alırken her pantalon veya etek için bir üst düşünün.
•İlk adım ayakkabısı
•Yürüyüş ayakkabısı

•9-12 AY ARASI İHTİYAÇLARI
••Bebeğinizin küçülen giysilerinin yerine yenilerini satın alın. Artık bebeğiniz hareketlenmesi arttığı için kıyafetleri daha çabuk eskiyecektir. Özellikle 2 adet eşofman altı almanızı öneririz.
•Eşofman takımları
•Bahçıvan pantalonlar (hem kız hem erkek için)

Kızlar az önce haberlerde izledim doğumizni 16 haftadan 24 haftaya çıkacakmış o kadar sevindim ki!İnş. bir an önce yasalaşır

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★2013★ yeniyıl'da★* 。*˛.
˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★*herşey*★ 。*
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____.♥gönlünüzce olsun♥ ˛
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛.
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛

Allahim uzuvlari yok diyorlar ama nasil o en kucuk ihtimali de degerlendirmiyorlar anlattigin cok ciddi birsey gercekten e doktorlar bize gosteriyor gozu burnu diye nasil gorememisler usg de.Allahim demek ulkede ne kadar bebek katili varmis benim hamile kalmadan once boyle seylerden haberim yoktu o gun oldurebilirlerdi bebegimi artik etrafimda gorduklerime hep soyluyorum dikkat edin diye.Bebegin dogunca o kurtaj diyenlerin gozune gozune sokacaksin aslinda bak bebegim sapasaglam cok sukur bir sorunu yok diye.sikayet ettin mi o doktorlari cok ciddi birsey bu.Rabbim sizi bayagi imtihandan gecirmis sonunda saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz insallah.hep tevekkul ediyoruz.Yarin gidecek arkadasim.doktora internetten baktim bayagi iyi bilinen.bir doktormus.insallah iyi haberler alir

amin canim cok dikkat etmek lazim bide tevekkul.Allah firsat vermesin boylelerine bizde sikayet etmemekle hata yapiyoruz galiba.baskalarina tekrar yasatacaklar bu durumlari
yok yok sen yine de dikkat ediyorsun yediklerine.ne guzel iste.canim ben bilgisayardan girsem de telefondan.cekiyorum interneti biraz yavas insallah acar bilgisayari acinca.bakayim
dogduktan sonra da saglikli olacaginin garantisi yok ki biz bile bilmiyoruz iki sene sonra durumda olacagiz.hayati garantileme sansimiz yok.bende dr cok israr ettigi icin yaptirdim ikili ucluyu ama umrumda degil arkadasim 10gun sonra arayip sordu ben bir ay sonra gidince aldim.olacagi varsa olur.uclu icin de kan verdim ama 1,5 ay sonra gidince alacagim:))bu arada bende 24.haftada gidecegim galiba dr ayrintili usg icin.ben her gelisinde kabaca bakiyorum zaten ama yine de yollayacagim dedi olur herhalde 24.haftada degil mi

Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.
Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.

Anneler izni doğum öncesi 8, doğum sonrası 16 hafta olarak kullanacak. Doğum izninin uzatılmasını sağlayan düzenlemenin yanında kadınların iş hayatından uzaklaştırılmalarını önlemek için gerekli adımlar atılacak.

Kadınların doğum için işten atılmaları önlenecek. Yine kadınların izin yaptıkları dönemde İşsizlik Fonu devreye sokulacak. Son 8 haftanın işveren yükü devlet tarafından üstlenilecek.

Doğum izni şu anda 8 doğum öncesi, 8 doğum sonrası olmak üzere toplam 16 hafta olarak uygulanıyor. (Takvim)

arkadaşlar dün randevum vardı 50m.g şeker yüklemesi vardı .önce bebişi gördük haftaya göre birez ilerdeymişiz.ardından şekeri yükledik kusmadan şükür hallettik.152 çıktı .2 hfta sonra 100 lük yükleyecekler.ne yapcam bilmiyorum.ayrıntılı ultrason için başka bir doktora gönderdi.keşke gitmeseydim boşuna 200 lira verdim doktorumun söylediklerinden farklı hiç bir şey söylemedi.ayrıca prof kasıntının biriydi.korkuttu beni.bebekgayet sağlıklıydı.yok böyle giderse yoğun bakımda kalırmış yok böbrekleri çalışmazmış.moralimi bozdu.iri bebek doğurmak maharet değil yani dedi uyuz adam.

gecmis olsun bende yaptirmadim daha melmnth ninki de oyle cikmis bir dahakinde de yuksek cikarsa diyet uygulaniyormus korkma birsey olmaz Allahin izniyle cogu kisi yaptirmadi daha diyete uyduktan sonra problem cikmiyormus hamilelikte olusan birseymis bebegin saglikliymis ya bu sureci de atlatirsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…