- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #23.141
Onu bilmiyorum ben doktorumdan duydum ne olacak dedim doğunca protez takarlar dedi annesi istememiş aldırmak demek ki
ben anladığım kadarıyla dedim zaten bilmiyorum yani
şimdi okudum orda örnek tecavüze uğrayan bi kadınında rızasına bakılarak alınır diyor en son gördüğümüz tecavüz olayında çocuğun babası olan adamı öldürdü ve bebeği istemesine rağmen alınmadı herşey uygulanmıyor malesef
tecavüz mağdurları 24 haftaya kadar aldırabiliyor o kadının bu süreyi aştığı için aldıramadı.. tecavüzde olsa belli haftaya kadar izin var.. tek gözü yok diye bebek aldırılmaz zaten bunu yasalarda izin vermez çünkü bebeğin ve ya annenin hayatını etkıleyn birşey yok.. down sendromlu çoçuklarda annenin istediğine bağlı 18 haftya kadar alınıyor ondan sonra o da alınmıyor.. madem tecavüze uğradın hamile kaldın ilk haftalarda aldır 28 haftalık olana kadar aklın nerdeydi hem o çoçuk kendi kocasından çıktı
canım merak etme. bebekler de biz yorulunca yoruluyorlar sanırım. ben de 2 gün yorgunluktan öldüm resmen bebekten ses yok. ertesi gün yormadım kendimi ve bebişim hiç durmadı. ve bebekler her gün aynı şekilde oynamazlarmış. sakin olmaya çalış canım.
O kadın 5 aylık hamileymiş 24 haftada 6 aylık olmuş oluyor yeni yasa çıktığı için aldıramadı dediler
sende tarlusal ıcmıstın bnm gıbı degılmı herhangı bır sorun yoktur umarım bebişte cnm
zehrah arkadaşına geçmiş olsun canım.. bebekler hepimiz bebeği inşallah bir sorun yoktur yanılmadır.. fakülteye gittiğimde bir kadınla tanışmıştım çoçuğu 4 yaşında ikinciye hamileydi öyle testlerden falan konuştuk ilk çoçuğunda doktor demiş yüz hatları oluşmamış burun göz dudak kulak hiç biri yok ayrıca down sendromu var amniyosentezle kesinleşmiş downlu bebek olduğu.. doktoralar demiş senin iznin olmasada yasa gereği bebeği almamız lazım. kadın demiş bana bir gün verin o zaman eve gitmiş annesine anlatmış annesi demiş ki kızım eger gerçekten sakatsa bu çoçuk bırak doğsun yaşamazsa o zaman üzül.. eğer sakat yaşayacaksa bu çoçuk benimdir ömrüm yetene kadar ben bakarım.. kadın bir dahaa gitmemiş hastaneye ve çoçuk doğduğunda hiç birşeyi yokmuş o da yanındaydı bir zeki çoçuk aman Allahım bilmiş.. down sendromllu da değil.. annesi diyor ki tek sorunumuz hiper aktiv sürekliilaç kullannıyormuş.. doktoru bulup demiş hani sakattı bu çoçuk %2 amniyosentez de yanılma oluyor demiş falan filan halen davaları sürüyormuş.. yani demem o ki tedbir bizden takdir Allahtan.. eğer Allah ona sağlıklı ömür nasip ettiyse ne sonuç olusa olsun o sağlıklıdır ama ona o ömür verilmediyse bir havale geçirir bütün sağlığı elinden gider.. bana da doktorlarım sağolsun çok şeyler dedi yok kese bozuk yok boş kese bebek yok yok edward send. olabilir yok kalp damarları ters yok kalbi delik ben inat ettim onlar inat etti ve şu an bebeğime %97 sağlıklı raporu verildi. bebeğim benimle olduğu sürece sağlıklı ve mutluyuz eğer bebeğim benden vazgeçerse o zaman acımı da üzüntümü de dibe vurana kadar yaşarım.. evet insan çok üzülüyor ama ben üzülüyorum diye içimde ki meleği üzmeye hakkım yok bana bu hak verilmedi... Allah o bebeğe hayırlı ömürler versin..
cok.guzelmis ya faydali hem de istanbuldakiler kacirmasin ist.a gidersem bende gidebilirim belki.ama su dans olayi komikmis ya ne icin ki o acaba:)) o nefes egzersizlerini bende ogrenmek istiyorum ya benim astimim var da pasif duzgun nefes almiyorum yani.sen hem saglikli beslenen hem de bilincli annesin o zaman:))
zehrah arkadaşına geçmiş olsun canım.. bebekler hepimiz bebeği inşallah bir sorun yoktur yanılmadır.. fakülteye gittiğimde bir kadınla tanışmıştım çoçuğu 4 yaşında ikinciye hamileydi öyle testlerden falan konuştuk ilk çoçuğunda doktor demiş yüz hatları oluşmamış burun göz dudak kulak hiç biri yok ayrıca down sendromu var amniyosentezle kesinleşmiş downlu bebek olduğu.. doktoralar demiş senin iznin olmasada yasa gereği bebeği almamız lazım. kadın demiş bana bir gün verin o zaman eve gitmiş annesine anlatmış annesi demiş ki kızım eger gerçekten sakatsa bu çoçuk bırak doğsun yaşamazsa o zaman üzül.. eğer sakat yaşayacaksa bu çoçuk benimdir ömrüm yetene kadar ben bakarım.. kadın bir dahaa gitmemiş hastaneye ve çoçuk doğduğunda hiç birşeyi yokmuş o da yanındaydı bir zeki çoçuk aman Allahım bilmiş.. down sendromllu da değil.. annesi diyor ki tek sorunumuz hiper aktiv sürekliilaç kullannıyormuş.. doktoru bulup demiş hani sakattı bu çoçuk %2 amniyosentez de yanılma oluyor demiş falan filan halen davaları sürüyormuş.. yani demem o ki tedbir bizden takdir Allahtan.. eğer Allah ona sağlıklı ömür nasip ettiyse ne sonuç olusa olsun o sağlıklıdır ama ona o ömür verilmediyse bir havale geçirir bütün sağlığı elinden gider.. bana da doktorlarım sağolsun çok şeyler dedi yok kese bozuk yok boş kese bebek yok yok edward send. olabilir yok kalp damarları ters yok kalbi delik ben inat ettim onlar inat etti ve şu an bebeğime %97 sağlıklı raporu verildi. bebeğim benimle olduğu sürece sağlıklı ve mutluyuz eğer bebeğim benden vazgeçerse o zaman acımı da üzüntümü de dibe vurana kadar yaşarım.. evet insan çok üzülüyor ama ben üzülüyorum diye içimde ki meleği üzmeye hakkım yok bana bu hak verilmedi... Allah o bebeğe hayırlı ömürler versin..
Allahim uzuvlari yok diyorlar ama nasil o en kucuk ihtimali de degerlendirmiyorlar anlattigin cok ciddi birsey gercekten e doktorlar bize gosteriyor gozu burnu diye nasil gorememisler usg de.Allahim demek ulkede ne kadar bebek katili varmis benim hamile kalmadan once boyle seylerden haberim yoktu o gun oldurebilirlerdi bebegimi artik etrafimda gorduklerime hep soyluyorum dikkat edin diye.Bebegin dogunca o kurtaj diyenlerin gozune gozune sokacaksin aslinda bak bebegim sapasaglam cok sukur bir sorunu yok diye.sikayet ettin mi o doktorlari cok ciddi birsey bu.Rabbim sizi bayagi imtihandan gecirmis sonunda saglikla bebeginizi kucaginiza alirsiniz insallah.hep tevekkul ediyoruz.Yarin gidecek arkadasim.doktora internetten baktim bayagi iyi bilinen.bir doktormus.insallah iyi haberler aliruzuvları yok diye alıyormuşlar bebeği tıbben yaşaması mümkün olmayan bebekleri aile istediğine bakılmaksızın alıyormuşlar.. valla eşimle biz en son dedik şurda ölsemde doktora gitmeyeceğim ilk 12 hafta her gittiğimde kürtaj dediler bana artık var ya yarı doktor gb olduk evde ıkı tane bilgisayr var bir yandan eşim bir yandan ben araştır araştır kendimizi prof yaptık.. bana da kalbinden amniyosentez dediler eşim zaten yok diyordu bunu da duyunca asla olmaz dedi.. ölecekse ölür zaten dedi elimizden birşey gelmez.. çok çektim şükür şimdi herşey yoluna girdi ama saçlarım beyazladı resmen.. hem kendimi üzmemek için hem isyan etmemek için mücadele verdim kendimle.. he birde internetten araştırma yaparken türkçe sayfalara bakmayın eğer ingilizce varsa mutluka yabancı sayfalarda araştırma yapın daha net daha gerçekçi yazıyor.. inşallah yanılıyorlardır benim artık doktorların bu teşhislere güvenım kalmadı onlara kalsa benim bebğeğim doğmadan ölüydü tövbe Allahım
Allah bebeklerimizi korusun benimde 2 arkadaşımın başına geldi bu birinde bebek sakat dendi birinde beyni su toplamış dendi başa bi doktora gittiler bebeklerin hiç bişeyi olmadığını öğrendiler gayet sağlıklı doğdular şuan 5 yaşındalar ve gayet zekiler maşallah tek doktorun lafına bakıpta dediğini yapmamak lazım ama bebek sakatta olsa down sendromluda olsa almak idye bişey yok geçen doktorum dedi bi hastasının bebeğinin tek gözü yokmuş oluşmamış ben ne olacak sonlandıracakmısınız dedim hayır anne devam etmek istedi dedi yani öyle bi yasa falan yok anladığım kadarıyla o bayanda bizim doktora inanmamış bursada kapsamlı bi hastanede 2 3 gün muayne olup öğrenmiş insan tanımasa bile üzülüyor en öenmlisi bebeklerimizin sağlığı Allah hepsini esirgesin
yok yok sen yine de dikkat ediyorsun yediklerine.ne guzel iste.canim ben bilgisayardan girsem de telefondan.cekiyorum interneti biraz yavas insallah acar bilgisayari acinca.bakayimdans olayı neden gıdınce ogrenıcem canım :)
oyle asırı saglıklı beslenen bırı degılımde kacamagım hep olur sonrası telafı ederım :)
canım ben ıyıce ayrıntılı ogreneyım sanan efes egsersızını aktarırım ama vurda vıdeo paylasmıstım
ayse önerın sıtesıne gırersen nefes egsersızı vıdeo anlatımlı var onu yaptırıyor tum ebeler ...
canım senı anlından öpebılırmıyım :)
hep soyluyorum Allaha tevekkul bebıslerımızı ıhtımal olasılıgı ıle aldırcakmıyız yoo ozaman
ne ıkılı test be uclu ne 4lu hıc bırını yaptırmadım bır sozun cok hosuma gıttı
Rabbım ımtıhan ettırmesın hıc bırımızı ama olurda saglık sorunlarıyla dogarsa acısınıda dıbıne kadar yasarız
ama 9 ayı streslı sıkıntılı bebıslerımızede gecırmeye hakkımız yok ...
Kızlar az önce haberlerde izledim doğumizni 16 haftadan 24 haftaya çıkacakmış o kadar sevindim ki!İnş. bir an önce yasalaşır
bu liste çok ii olmuş yazan arkadaşa teşekkürler!
arkadaşlar dün randevum vardı 50m.g şeker yüklemesi vardı .önce bebişi gördük haftaya göre birez ilerdeymişiz.ardından şekeri yükledik kusmadan şükür hallettik .152 çıktı .2 hfta sonra 100 lük yükleyecekler.ne yapcam bilmiyorum.ayrıntılı ultrason için başka bir doktora gönderdi.keşke gitmeseydim boşuna 200 lira verdim doktorumun söylediklerinden farklı hiç bir şey söylemedi.ayrıca prof kasıntının biriydi.korkuttu beni.bebekgayet sağlıklıydı.yok böyle giderse yoğun bakımda kalırmış yok böbrekleri çalışmazmış.moralimi bozdu .iri bebek doğurmak maharet değil yani dedi uyuz adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?