- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #24.561
kızlar ya şu kürtaj yazısını okudum orda da vakumlamadan bahsetmişler..bende meraktan normal doğumda vakumlamayı okudum korktummmm..Allah hepimize hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin amin..
tetanozu hangi kolunuza vuruldunuz agri yaparsa diye sola vurulmak daha mantikli degil mi?
Günaydın canım bence birşey olmamıştır ama içinin rahat etmesini istiyorsan hemen sağlık ocağına git oarada kalp atışlarını dinlerlergünaydın anneler. umarım herkes iyidir bu sabah. 22.haftamda olmama rağmen bebeğin hareketlerini hissedemiyorum. işin kötüsü en son 2 gün önce akşam hissetmiştim hem de baya oynuyordu. ama 2 gündür tık yok. dün doktoruma koştuk. o da telefonları iptal etmiş muayenehanesi kapalıydı. ulaşamadık bir türlü. başka özel hizmet veren doktor yok. hastanede bir tane doktor var. ondan da günler öncesinden randevu almak lazım. cumartesi günü başka bir ilçedeki doktora gideceğiz. ama çok stresliyim. bütün gece kabus gördüm. dokunsalar ağlayacak psikolojideyim şuanda. aranızda benim gibi bikaç gün hissetmeyen varmı bebişi. boşunamı panik yapıyorum. tecrübesi olan varsa lütfen yardımcı olun.
dene dene gecen takvimde okudum.bende sonra odayi dip bucak supurdum mutfakta is yaparken bayagi vurdu nornalde ayaktayken daha az hissedilir ya korkut annesi onuo sirada da temizlik ciksin arada:)) 2 2,5 lt den az icme iste az icsende evde o acigi kapatmaya calis idrar renginden belli olur hem.arkadaslarin dedigi gibi yon degistirmis olabilir yani yuzunu ayaklarini sana dogru donse hissetmeyebilirsin
kızlar ya şu kürtaj yazısını okudum orda da vakumlamadan bahsetmişler..bende meraktan normal doğumda vakumlamayı okudum korktummmm..Allah hepimize hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin amin..
canım bu haftalarda uyku alıskanlıkları baslıyor bende bıkeresınde 1.5 gun hıssetmedım egıtımde ebemıze sordum
o aynen bu cevabı verdı uykuda oldugu ıcındır onemlı olan 28. haftadan sonrakı takıpler cunku ozman buyumus oluyorlar
ufak bı hareketı bıle hıssedılıyor . sımdı yazarken aklıma geldı yengem bırakın bu haftları 7. ayında ble co kender hıssedıyordu bebısını
bu aylarda hıc hıssetmıyordu ama saglıkla dogdu yavrusu masallah suyunu ıcmeyı ıhmal etme canım bu aralar farkındayım su ıctıkce ben ıcerde bıseyler oluyo:)
3 lt zorlansamda ıcıyorum inşallah annesı yavrun kendını hıssettırcek sana suan daha kucukler ama ılerde bak naslda tekmelıcekelr bızlerı :)
günaydın anneler. umarım herkes iyidir bu sabah. 22.haftamda olmama rağmen bebeğin hareketlerini hissedemiyorum. işin kötüsü en son 2 gün önce akşam hissetmiştim hem de baya oynuyordu. ama 2 gündür tık yok. dün doktoruma koştuk. o da telefonları iptal etmiş muayenehanesi kapalıydı. ulaşamadık bir türlü. başka özel hizmet veren doktor yok. hastanede bir tane doktor var. ondan da günler öncesinden randevu almak lazım. cumartesi günü başka bir ilçedeki doktora gideceğiz. ama çok stresliyim. bütün gece kabus gördüm. dokunsalar ağlayacak psikolojideyim şuanda. aranızda benim gibi bikaç gün hissetmeyen varmı bebişi. boşunamı panik yapıyorum. tecrübesi olan varsa lütfen yardımcı olun.
ben okumadum onu ama vakum olayını biliyorum 98 yılında kardeşimde kullanmışlar o aleti annem doktora söylediği halde benim doğumlar çok zor olur diye doktor ısrarla yok kızım sen doğum yaparsın kolayca demiş doğum anında kadın napıcağını şaşırmış paniklemiş kızım sen sezeryanlıkmışın fln diye dövünüyomuş doktor annem böyle anlatıyo sonra razımısın bu aletle alıcaz demişler mecburen öyle alında kardeşim annemin o an yapıcak bişeyi olmadığı için ama ta o zamandan duymuştuk amerikada yasaklandığını burda hala kullanılıyo galiba öylemi??
2005 yılında yeğenim özel bir hastanede o şekilde doğdu zararlı olduğunu duymuştum ama Allah'tan çocuğa birşey olmadı, bnm kısmetse doğum yapacağım hastanede fiyat dökümünde gördüm eğer vakum kullanırlarsa ekstra 400 tl alıyorlarmış yanlış hatırlamıyorsam onu da anlayamamıştım :44: neyse doğum zamanı yaklaşsın drlarımızla konuşuruz ayrıntılı bir biçimdeben okumadum onu ama vakum olayını biliyorum 98 yılında kardeşimde kullanmışlar o aleti annem doktora söylediği halde benim doğumlar çok zor olur diye doktor ısrarla yok kızım sen doğum yaparsın kolayca demiş doğum anında kadın napıcağını şaşırmış paniklemiş kızım sen sezeryanlıkmışın fln diye dövünüyomuş doktor annem böyle anlatıyo sonra razımısın bu aletle alıcaz demişler mecburen öyle alında kardeşim annemin o an yapıcak bişeyi olmadığı için ama ta o zamandan duymuştuk amerikada yasaklandığını burda hala kullanılıyo galiba öylemi??
bol bol uyanarak ve bacak agrılarıyla yenı gune basladım yıne ama ruyamda bebısımın dogdugunu gordum cok guzeldı :)
sızlerde benım gıbı bölük pörçük uyuyormusunuz kızlar erkende uyandım bugun leyla leyla gezerım kesın
tetanozu hangi kolunuza vuruldunuz agri yaparsa diye sola vurulmak daha mantikli degil mi?
bahaneyle evde temizlenmiş olur hem. pek bi dandini ortalık. aldım şişemi yanıma içiyorum. psikolojik mi nedir koca çikolatayı hüpletince sanki hafif hafif vurdu aşağıdan belli belirsiz.
tabi canım burda yaygın şekilde kullanılıyormuş..
bu arada kızlar 23. haftadayız çoğumuz..17 haftamız kalmış..ilk 17 haftam çok hızlı geçmişti onu hatırladım..aslında çok az zaman var doğuma zaman çok hızlı geçiyor..
arkadaşım pek bilgim yok senle alakalı ama ilk gebeliginse normal çünkü minik hareketleri hissetmek biraz zaman alıyor istersen bişeye sinirlen fln bak nasıl tepişiyo minik :)) benim 19.hafta ben hareketlerini hissediyorum ama şöyle eger kendimi dinlicek vaktim olursa küçük oglum var ondan vücudumu dinlemeye vaktim olmuyo onu uyutuncada direk uyuyorum fırsattan istifada.öyle koca koca hareketleride olmadıgı için bu dönemde arada bi bi kaç günde bi minik minik dokunuşlar hissediyorum sadece.
gunaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
gunaydın sınowcum nasılsın ?
cnm 5 doz olması gerekiyomuş eğer 2 dozu yapıldıysa diğer 3 dozuda yaptırcaksın normali bu sağlık ocağında kaydın vardır sorabilirsin ne zaman yapılcağınıBu arada ben önceki hamileliğimde (2,5 yıl oldu) tetanoz aşısı yaptırmıştım 2 doz (kalan 3 dozu yaptırmadım) Acaba şimdi tekrar yaptırmam gerekir mi ki ??? Dün doktoruma sormayı da unutmuşum. Olmadı arayıp sorayım bi
aynen bende hiçççç uyuyamıyorum tam dalıyorum uyanıyorum sonra tekrar tekrar koca gece dön dön dur bide karnım çok rahatsız ediyyooo bebeğimde sağolsun gece gündüz tekmelemekten uyutmuyo özellikle sabahlarıbol bol uyanarak ve bacak agrılarıyla yenı gune basladım yıne ama ruyamda bebısımın dogdugunu gordum cok guzeldı :)
sızlerde benım gıbı bölük pörçük uyuyormusunuz kızlar erkende uyandım bugun leyla leyla gezerım kesın
bende yarın yaptırıcam mutlaka gelınce yaz olurmuuu merak edıyorum gecen sefer hafıf agrım olmustu bunu merak edıyorum
ben henüz gitmeye cesaret edemedim öğleden sonra gideyim diorum :))) gelince yazarım mutlaka
bence beste cok hos bır ısım kulaga hos gelıyor cnm
ayyy geldın de donuyormusun hayırlı yolculuklar canımm
pamuk bez derken hıc bılgım yok bu konularda ama cevremden duydugum kadarıyla prıma onerıyorlar ozellıkle yenı dogan ıcın cnm
gunaydın cnm sakın ol son zmaanlarda yorduysan kendını mınıgın o yuzden hareket etmıyor olabılır endısleenme boyle devam ederse doktoruna basvrursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?