2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Kizlar oglusumuz hala tekmelemedi benimle ayni durumda olan var mi bi turlu tekmelemiyor melegim
canim ciddi ciddi tekme bekleme zaten minik pit pitlar yapiyordur bagirsak hareketleriyle karistiriyorsundur muhtemelen bende 10 gundur hissediyorum oncesinde birsey yoktu bir gun sabah sirt ustu yatarken gobek.deligimin orda 5 kez vurdu sana baska birsey gibi gelmistir.24 e kadar hissetmeyebilirsin canim

masallah annesi yesinler onu ya bide annesine gulup el sallarmis:))diger bebisler yuzunu donuyor usg ye seninki sevmis:))

Grip nezle olanlar.. doktorunuz ne öneriyor? 3 haftadır kullanmadığım şey kalmadı.. burnum tıkalı çok kötüyüm..

ayy canım çok geçmiş olsun.
bende aynı durumdayım nefes almak işkence oldu.
eğer bir yolunu bulursan lütfen benimle de paylaşır mısın?
tuzlu karbonatlı su çekmeyi öneriyolar genelde, ben yapamıyorum onu çok yakıyo
bide okyanus yada deniz suyu burun spreyleri var tonimer, sterimar gibi markalar onlar dogal oldugu için kullanabiliyoruz.
ancak ben 3-4 gündür onuda kullanmama ramen açılmıyor bi türlü, deliriciiiimmm

oyy gecmıs olsun cnm dıkkat et kendıne grıbe donusmesın barı oglus ıyı ıns buyuyo teyzesıı

ee o zmn kırmızı fln bı coumler bulmak sart oldu

hamılelıkten once lazer epılasyon yaptırıyordum o yınden rahatım 1 kere fln jılet yapmıstım gecen annem saolsun tertemız yaptı benıartık goremıyorum malum
maşallah canımmm buyumus kzınn
Kizlar oglusumuz hala tekmelemedi benimle ayni durumda olan var mi bi turlu tekmelemiyor melegim

demekkı senın oglusun yaramaz olmucak cok sanslısın eger doktor un normal dıyorsa bence endıselenme

ALINTIDIR..........

Doğuma manevi hazırlık
Doğuma manevi hazırlık

1 - her gun karnını tutarak yasin okuyun (bebegin kulagı kuran duysun )

2 - yapabilirseniz hatim yapın

3 - 3 tane hurmaya 1er tane yasin okuyun 1. okuduktan hemen sonra 2. doguma giderken 3. dogumdan sonra once gogsunuze surun sonra yiyin (sutunuz bol olsun inşallah)

4 - hergun abese suresini okuyun amme suresinden 2 sure sonra olması lazım anlamınada bakın dogumu kolaylaştırmak için abese diye başlıo

5 - dogum sırasında abese suresinin summesse bil yesserrah ayetini okuyun

6 - bi bardak suya hergün tin suresini okuyup için (bebegin ahlaklı olması için )

7 - 7 adet pirince 7şer kere inşirah suresini (elemneşrak) okuyun doguma giderken yanınıza alın ( sancılar başlayınca yutmaya başlayın sancıları hafifletmek için )

8 - ashab-ı kehf in isimlerini bi kagıda yazarak sol baldırınızın altına yapıştırın ( dogumda sizi koruması için ) not: çok aglayan bebeklerın yastıgının altınada yazılıp konulabilir ama okumak en faydalısıdır)

9- dogum sırasında ayetel kursi oku ( peygamber efendimizin hz. fatımanın dogumunda okunmasını soylemiş)

10 - doguma giderken kuran okuyan yakınlarınıza haber verin meryem suresini okusunlar (dogumu hayırlısıyla atlatmak için)

11 - dogum sırasında allahın guzel isimlerinden ya vedud ismini zikredin

12 - doguma yakın bı fincan sıcak suya karanfil at çay olarak iç (kas gevşetici)

13 - ahlakının iyi olduguna inandıgınız dini inançları guclu birine hurma cignetin ve dogumdan sonra o ççiğnenmiş hurmayı emzirmeden once bebeginizin agzına surun ( peygamber efendimiz oyle yaparmış sunnettir ) bulursanız zemzemde surun

14 - bebegin ismini kulagına 7. gun okuyun buda sunnettır peygamber efendımız yaparmış

belki bi cogunuza saçma gelebilicek yada hurafe olarak adlandırabiliceniz şeyler olabilir ama unutmayın ameller niyete baglıdır ne kadar inanarak yaparsanız o kadar faydasını gorursunuz unutmayınki burda yazılan hiç bi şeyin size zararı olmaz aksine yararı olur

ütü yapayım dedim bayılmanın eşiğine geldim
şükür uyuyakalmışım da kendıme geldim

maşallah canımmm aldıklarınızı da gule gule kullanın tıny love dan bızde alacagız ınş.

kizlar kizlar oglusu gordum detayli usg iyi gecti saglikliymis oglusum 754 gr olmus bir haftada 250 gr aldi masallah bu ara atak yapma zamaniymis herhalde, cok sasirdim. 3 hafta sonra seker yukleme var

ahhh tatlım gitmişsin gene de işe neysekı sağsalım gıtmışsın ıns sag salımde donersın eve
eşine cokkk geçmiş olsun inş. hemen iyileşir
çokk öptüm senı ve tosuncugunu

kizlar havaalanina geldim 2 saate gitmis olacagim yarin gorusuruz yine

hayırlı yolculuklar tatlım ♥

maşallah canım ♥

iyidirrr canımm..bişi sorcem.... bu ayrıntılı ultrasyon nasıl oluyo?? ve ac karnına mı gidiyonn bu test için??? bana anlatır mısın???

aç gıtmebe gerek yok canım.usg de bakılıyor ama detaylı bır sekılde organlarına dolasımına hersey yolunda mı dıye. hastanelerın perinatoloji bölümü yapıyor ordan randevu almak gerekiyor.bazılarında radyoloji yapıyormus ama burdan okuduğum kadarıyla.

Grip nezle olanlar.. doktorunuz ne öneriyor? 3 haftadır kullanmadığım şey kalmadı.. burnum tıkalı çok kötüyüm..

canım doktor önerisi değil geleneksel yöntem ama beni çok rahatlattı. tuzlu suyu burnuna çek sonra sümüğünü çıkarır gb çıkar ve sonra yatarken burun içi ve göğüs bölgene viks sür valla çok rahatlattı beni. hem de ilaç değil. denenmiştir.

Örneğin, çalışmalar gösteriyor ki daha beşinci haftasında, cenin olağanüstü karmaşık bir refleks dağarcığına sahiptir. Sekizinci haf.tasında ise, kafasını kollarını ve bacaklarını rahatlıkla oynatmanın yanı sıra bu hareketlerden sevdiği ve sevmediği şeyleri ifade eden tekmeleme ve kasılmalar şeklinde anlamlı bir vücut dili bile oluşturmuş durumda. En sevmediği şey ise dürtüklenmektir. Bir annenin karnını itelerseniz, iki buçuk aylık cenin süratle kaçar (çeşitli teknikler ile gözlemlenmiştir)
Rahatlıkla ilgili bu endişe bazı yeni doğan bebeklerin geceleri neden bu kadar hareketli olduklarına bir açıklama getirebilir. Rahimdeyken bir bebeğin en hareketli saatleri gecedir. Yatakta yatarken annesi sakin ve rahat olmaktan çok uzaktadır. Mide yan.ması, bacak krampları ve rahatsız midesi yüzünden, anne sürekli bir o yana bir bu yana hareket eder ve eıı az iki-üç kez tuvalete gi.der. Dolayısıyla, bazı bebeklerin dünyaya ters bir uyku düzeni ile gelmesini çok şaşırtıcı bulmuyorum.
Yüz ifadelerini öğrenmek, vücut hareketlerinden daha uzun sürer. Dördüncü ayında, doğmamış çocuk surat asabilir, gözleri.ni kısabilir ve yüzünü buruşturabilir. Çocuk en temel refleksleri.ni de bu zamanlarda öğrenir. Gözkapaklarına dokununca (rahimde deneysel olarak yapıldı), eskiden yaptığı gibi tüm vücudu ile geri çekilmek yerine gözlerini kırpıştırır, dudaklarına dokunuldu.ğunda ise emmeye başlar.
Dört ila sekiz hafta sonra, dokunuşlara bir yaşındaki bir bebek kadar duyarlıdır. Eğer bir muayene sırasında kafa derisine yanlış.lıkla dokunulursa, hızlıca kafasını çeker. Soğuk sudan şiddetle nef.ret eder. Annesinin karnına su enjekte edilirse vahşice tekmeler.
Bu şaşırtıcı yaratıkların en hayret verici özellikleri seçicilikle.ridir. Bir cenini genel olarak bir gurme olarak görmeyiz, ama bir anlamda öyledir. Amniyotik sıvıdan oluşan tatsız normal diyeti.ne sakarin ekleyince, iki katı fazla yemeye başlar. Lipidol isimli tadı kötü maddeyi ekleyince yeme hızı düştüğü gibi bir de sura.tını buruşturur.
Yeni çalışmalar, yirmi dördüncü haftadan itibaren doğmamış çocuğun sürekli dinlediğini gösteriyor. Dinleyecek çok şeyi var. Hamile karın ve rahim çok gürültülü yerlerdir. Annesinin karın gurultuları, çocuğun duyduğu en yüksek seslerdir. Annesinin se.si, babasının sesi ve diğer dış sesler daha sessizdir ama yine de bunları duyabilir. Onun dünyasına egemen olan ses annesinin rit.mik kalp atışlarıdır. Bu ses normal ritmini koruduğu sürece, be.bek her şeyin yolunda olduğunu ve güvende olduğunu bilir.
Annelik kalp atışlarının bilinçsiz hatırası yüzünden, bir bebek birisinin göğsüne dayandığında sakinleşir, saatin sürekli tik-tak sesleriyle uykuya dalar.

Günaydın kızlar, dün detaylı ultrasonumuz vardı çok şükür bir problem çıkmadı, bebeğim çok hareketliydi dr'a tekmeyi bastı kadın ölçümleri zar zor yapabildi şunu farkettim ki ben hareketlerini az hissediyorum o yüzden hissedemiyorum diyenler üzülmesin kendi yapımızla ilgili sanırım yoksa bebeklerin keyfi yerinde.
Bu arada 3 boyutlu özelliği yokmuş girdiim ultrasonun dolayısıyla yüzünü net bir şekilde göremedim bebeğimin gıcık oldum
O dru da pek sevmedim kendi drumun kıymetini bir kez daha anlamış oldum neyse bunlar çok önemli değil önemli olan bebeğimin sağlığıyla ilgili bir sorun olmaması Herkes güzel haberlelrle dönsün detaylıdan

günaydınlar hanımlar nasılsınız,
hemen edinip okuyayım bu kitabı şimdi netten bakıyorum , benimde ayrıntılı ultrasonum pazartesi radyoloji yapacak muhtemelen bizimkide renkli falan değildir neyse bebiş sağlıklı olsunda yüzünü doğunca görecem zaten

Son düzenleme:

Benim de radyoloji yaptı bayağı heveslenmiştim göreceğim diye eşim de senin gibi doğunca görürüz nasıl olsa rahat bırakın oğlumu dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…