- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #24.741
canim ciddi ciddi tekme bekleme zaten minik pit pitlar yapiyordur bagirsak hareketleriyle karistiriyorsundur muhtemelen bende 10 gundur hissediyorum oncesinde birsey yoktu bir gun sabah sirt ustu yatarken gobek.deligimin orda 5 kez vurdu sana baska birsey gibi gelmistir.24 e kadar hissetmeyebilirsin canimKizlar oglusumuz hala tekmelemedi benimle ayni durumda olan var mi bi turlu tekmelemiyor melegim
mrb hamişler dün doktora gittim kızımı görmek için maşallah kızım27 cm 590 gr olmuş tombiş kızım kızlar bide noldu biliyormusunz kızıma bakarken doktor dedi bak el sallıyo hakketen kızım el salladı annesine yaaa çok güzl bişey bu ayrıca gülüyordu mutlu bibebek olcakmış kzım maşalla kızıma bide dışarda düşenşler olmuş dikkat edin lütfen ben de evde düştüm fayansta kaydım küt popomun üstüne valla karnım yuarı çıktı aşagı indi kızımda hemen vurdu tabi anne noluyo diye ayy çok korktum ama bişey oldu diye oynamasaydı hemen dr gidecektim çok şükür bişey olmadı
Grip nezle olanlar.. doktorunuz ne öneriyor? 3 haftadır kullanmadığım şey kalmadı.. burnum tıkalı çok kötüyüm..
oyy gecmıs olsun cnm dıkkat et kendıne grıbe donusmesın barı oglus ıyı ıns buyuyo teyzesıı
iyiyim kuzummm buna şükür eve hapisim azcık malumunuz hava muhalefeti sebebiyle
birde hafif bir grip durumu var burun tıkanıklıgıyla başım dertte
nefes almaya çalışıyorum anlıcagın :)
sen nasılsınnn oğluşda iyidir inşş odası boyancakmış galiba hadi hayırlı olsunnnnnnnn
ee o zmn kırmızı fln bı coumler bulmak sart oldu
Bende sen boya diyince araştırdımm bebek odasında nasıl boya kullanılsın diyehemen hepsi biyerlerde kırmızı kullanın diyorr
Bende bilmiyordum sayende öğrendim
Bebişlere kırmızııı çoook yakışıyorr zaten
Canımm hayırlıı yolculuklaaaarrrrr sağsalim keyifli bir yolculuk olsun inşAllahh
İş aşkı desem değil, atılcam çıkarılcam korkusu desen o hiç değil
Ama bu bendekiii amelilik ruhu her daim her şartta işe getiriyorr
Eşim hep der sen mi kurtaracaksın bu firmayı, kendi işin mii ne bukadar hırpalıyorsun kendinii diyordaa
Ahh bu mükemmeliyetçilik hırsııı bu hallere getirdi benii
Rabbime emanet bugünüde atlatırız inşAllah canımm
Komşum varda sadece selam sabah, tellerimiz yok hiç birinde
Eskisi gibide insanlara güvenilmiyor ki maalesef ne varsa canda var yine, saolsun oda bakarım demiş
Oda anlar herhalde halimii 3 cocuk doğurmuş
Bu yaşta böyleysekk ; Yaş geçince ben süper babaanne, süper anneanne gibi hayallerim yok vallaa sadece aklı yerinde eli ayağı tutan olayım yeter
Hadiii hayırlısıylaa ozamanlar bi gelsee bi gelsee o vursun ben seveceğim o ittirsin kaktırsınn ben öpeceğim kuzumuu
hamılelıkten once lazer epılasyon yaptırıyordum o yınden rahatım 1 kere fln jılet yapmıstım gecen annem saolsun tertemız yaptı benıkızlar epilasyon konusu olmuşta
ne kullanıyosunuz şu aralar ?
ben ağdadan tırstım hamilelikte çok irkiliyorum falan diye
4 aydır jilete döndüm istemeye istemeye
ağda yaptırıpta memnun olan varmı ki devam mı etseydim ki
bide ben başkasına yaptıramıyorum öyle kendim yapıyorum
zor oluyo tabi bide şmdi karın çıktı daha bi zor olur
ben yine jilete talibim galiba, kendim sordum kendim cevapladım
mrb hamişler dün doktora gittim kızımı görmek için maşallah kızım27 cm 590 gr olmuş tombiş kızım kızlar bide noldu biliyormusunz kızıma bakarken doktor dedi bak el sallıyo hakketen kızım el salladı annesine yaaa çok güzl bişey bu ayrıca gülüyordu mutlu bibebek olcakmış kzım maşalla kızıma bide dışarda düşenşler olmuş dikkat edin lütfen ben de evde düştüm fayansta kaydım küt popomun üstüne valla karnım yuarı çıktı aşagı indi kızımda hemen vurdu tabi anne noluyo diye ayy çok korktum ama bişey oldu diye oynamasaydı hemen dr gidecektim çok şükür bişey olmadı
Kizlar oglusumuz hala tekmelemedi benimle ayni durumda olan var mi bi turlu tekmelemiyor melegim
Günaydın kızlar dün detaylı ultrasonumuza girdik çok şükür herşey güzeldi.Böbreklerini,kalbini,ciğerler,safra kesesi bütün organ ölçümleri yapıldı çok şükür bir sorun çıkmadı.Ama tuzu ve hamur işini yeme dedi hamur işi sevmem zaten ama tuz çok zor olacak kocamda bana destek olucak artık sağolsun.Demir ilacını sordum kullan dedi ama günde 2 bardak sür bir bardakta kefir içebilirsen kalsiyum kullanmana gerek yok dedi.Magnezyum içinde bu haftalarda kasılmalar normal kullanmanda sakınca yok ama gerekte yok dedi.İlk başta bağırsaklarda bir sıkıntı var gibi dedi sonra ultrason ayarlarını değiştirdi baktı yok bişey temiz merak etme dedi.
Bu arada gitmeden önce arayıp ücretini sormuştum 462 tl demişlerdi bizde ona göre hazırlıklı gittik ama 240 tl dr ücretini aldılar sadece sorduk devamlı gelen hastalarından o ücreti almıyor dedi.Sadece dışarıdan ultrason için gelenlerden alıyor o ücreti dediler çok sevindik.Artan paramızla izmirde e-bebek mağzasına gidip alış-veriş yaptık hemen
Tiny Love 3`ü Bir Arada Uykucu Ana Kucağı (18 Kg) - e-bebek.com
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Banyo File/Minder Beyaz - e-bebek.com [banyo filesi olarak aldım çok güzel tavsiye ederim]
Baby Jem Banyo Küveti Giderli Mavi - e-bebek.com buda küveti
Bunların yanında bebek şampuanı,bir tane kısa kollu zıbın,mama önlüğü aldık hepsine peşin indirimide yaptılar 315 tl verdik.Çok mutluyum
kizlar kizlar oglusu gordumdetayli usg iyi gecti saglikliymis oglusum 754 gr olmus bir haftada 250 gr aldi masallah bu ara atak yapma zamaniymis herhalde, cok sasirdim. 3 hafta sonra seker yukleme var
Selam güzellikleeerr
Dün gelmicem etmicem diye naralar atan ben
Servis kapıya gelince dur dur gitme geliyorum diyen yine ben
Sabah gözümü bi açtım 7:50 eşim arıyor uyu bak gitme tamam mı dedii
Bende hııı mııı dedim kapadım peşine xx bey aradı geldim kapının önündeyim dedii
Bende bak akşam bırakacaksan gelirim dün dondum yollarda diyerek acıtasyonumu bastım
tamam tamam dedii, işe gelince eşimi aradım ben işe geldim dedim
Kendini düşünmüyorsun karnındakinimide düşünmüyorsun dedi cıraaannnkk kapadı telefonuu
Buarada sabah ben alalacele evden fırlayınca aklıma düştü mü acaba kapıyı kapadım mı kapamadım mı diyee
Allahım diyorum atla taksiye bin git bak, sonra yok yok kapamışım okadar da değil
Sonra şeytan yine gıdıklayıp yok kadın kapamadın diyip durdu mu
Ara şimdii bizim kardanadamımızı
Dedim bebeğiiiimm sanırım been kapıyı açık unuttumm o benden sersem hangi kapıyı diyorr
İş kapısını açık bırakktımda seni arıyorum hangii kapıyı olacakk bee ev kapısını dedimm
Eminmisin dediiYok canım okadarda vitaminsiz değilsindir dimi dedi dediii dediii dediiii
Velhasıl büyük görümcemi aramış yakın sayılırız sabahın 8:30 u kadın düşmüş yollara bakmışşş veeeee
ÖrtmüşümNeyse sabah sporu olmuştur dimii sövmüşmüdür acaba
kizlar havaalanina geldim 2 saate gitmis olacagim yarin gorusuruz yine
merhaba kızlar nasılsınız?bugun ayrıntılımız vardı hersey yolunda cok sukur
iyidirrr canımm..bişi sorcem.... bu ayrıntılı ultrasyon nasıl oluyo?? ve ac karnına mı gidiyonn bu test için??? bana anlatır mısın???
Grip nezle olanlar.. doktorunuz ne öneriyor? 3 haftadır kullanmadığım şey kalmadı.. burnum tıkalı çok kötüyüm..
örneğin, çalışmalar gösteriyor ki daha beşinci haftasında, cenin olağanüstü karmaşık bir refleks dağarcığına sahiptir. Sekizinci haf.tasında ise, kafasını kollarını ve bacaklarını rahatlıkla oynatmanın yanı sıra bu hareketlerden sevdiği ve sevmediği şeyleri ifade eden tekmeleme ve kasılmalar şeklinde anlamlı bir vücut dili bile oluşturmuş durumda. En sevmediği şey ise dürtüklenmektir. Bir annenin karnını itelerseniz, iki buçuk aylık cenin süratle kaçar (çeşitli teknikler ile gözlemlenmiştir)
rahatlıkla ilgili bu endişe bazı yeni doğan bebeklerin geceleri neden bu kadar hareketli olduklarına bir açıklama getirebilir. Rahimdeyken bir bebeğin en hareketli saatleri gecedir. Yatakta yatarken annesi sakin ve rahat olmaktan çok uzaktadır. Mide yan.ması, bacak krampları ve rahatsız midesi yüzünden, anne sürekli bir o yana bir bu yana hareket eder ve eıı az iki-üç kez tuvalete gi.der. Dolayısıyla, bazı bebeklerin dünyaya ters bir uyku düzeni ile gelmesini çok şaşırtıcı bulmuyorum.
Yüz ifadelerini öğrenmek, vücut hareketlerinden daha uzun sürer. Dördüncü ayında, doğmamış çocuk surat asabilir, gözleri.ni kısabilir ve yüzünü buruşturabilir. çocuk en temel refleksleri.ni de bu zamanlarda öğrenir. Gözkapaklarına dokununca (rahimde deneysel olarak yapıldı), eskiden yaptığı gibi tüm vücudu ile geri çekilmek yerine gözlerini kırpıştırır, dudaklarına dokunuldu.ğunda ise emmeye başlar.
Dört ila sekiz hafta sonra, dokunuşlara bir yaşındaki bir bebek kadar duyarlıdır. Eğer bir muayene sırasında kafa derisine yanlış.lıkla dokunulursa, hızlıca kafasını çeker. Soğuk sudan şiddetle nef.ret eder. Annesinin karnına su enjekte edilirse vahşice tekmeler.
Bu şaşırtıcı yaratıkların en hayret verici özellikleri seçicilikle.ridir. Bir cenini genel olarak bir gurme olarak görmeyiz, ama bir anlamda öyledir. Amniyotik sıvıdan oluşan tatsız normal diyeti.ne sakarin ekleyince, iki katı fazla yemeye başlar. Lipidol isimli tadı kötü maddeyi ekleyince yeme hızı düştüğü gibi bir de sura.tını buruşturur.
Yeni çalışmalar, yirmi dördüncü haftadan itibaren doğmamış çocuğun sürekli dinlediğini gösteriyor. Dinleyecek çok şeyi var. Hamile karın ve rahim çok gürültülü yerlerdir. Annesinin karın gurultuları, çocuğun duyduğu en yüksek seslerdir. Annesinin se.si, babasının sesi ve diğer dış sesler daha sessizdir ama yine de bunları duyabilir. Onun dünyasına egemen olan ses annesinin rit.mik kalp atışlarıdır. Bu ses normal ritmini koruduğu sürece, be.bek her şeyin yolunda olduğunu ve güvende olduğunu bilir.
Annelik kalp atışlarının bilinçsiz hatırası yüzünden, bir bebek birisinin göğsüne dayandığında sakinleşir, saatin sürekli tik-tak sesleriyle uykuya dalar.
günaydınlar hanımlar nasılsınız,
hemen edinip okuyayım bu kitabı şimdi netten bakıyorum , benimde ayrıntılı ultrasonum pazartesi radyoloji yapacak muhtemelen bizimkide renkli falan değildir neyse bebiş sağlıklı olsunda yüzünü doğunca görecem zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?