- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #24.781
Kendin yapabilirseniz ne güzel canım benim ne vaktim nede el becerim var ne yazık ki
Ama geçen arkadaşla konustum oda kapı altlarına koyulan rüzgar engelleyici tarzı şeyler bakmış 15-20 tl aşağı değilmiş
Oda eve gelmiş ne yapabilirim diyee; oğluşunun küçük eşofmanının tek bacağını kesmiş,içini silikonla doldurmuş, süs olsun diyede renkli düğme müğme yapıştırmış koymuş kapı önlerine
Benimde aklıma ozaman bende kendi eşofmanımın tek bacağını kesip içini dolgu yaparsam yastık olarak kullanabilirim diyedee kesecek eşofman bulamadım
Kıyamadım daha doğrusu
Eşimde vermedi kii bitanee
Bunuda 28 tl almış oldum 1 eşofman parası diyim artık bende
Gunaydın canımaynı sahne bızde de oldu dun kuzey guneye bakıyor bır taraftanda ee 2 gundur evdesın nıye bız halvete gırmıyoruz de get dedım her yanım agrıyo zaten haa ıste anca utu yemek yap sen bu adamın halı nıcedır dıye sorma cocuk ısterken dusunecektın onu dedım haftada 1 gonlum olursa ondanda bırsey analmıyorum zaten hıc olmasa da olur sankı aklım hep oglumda oluyor h17: ıncır meselesıne gelırken cok severım
cennet meyvesı cok severım doktorum her sabah ye demsıtı bana cevzle bırlıkte cok guzel gıdıyor
28 hıc bısey degılmıs bı ara cok ıhtıyacım vardı cok aradım 100 tl den asagı bulamadım o zmn olsaydı kesın alırdım sımdı pek gerek duymuyorum ama bı dene ıstersen
Günaydınn soğuk havanınn en sıcakk insanlarııı ve bebicikkleriii
Dün bende eve gittim eşime baktım,yedirdim içirdim, meyve tabakları hazırladım çikolatalarlaa
Ve sen yerken bende ütü yapayım dedimm, masum masum ütü yaparken
Anaam ağzı burnu şiş adam yarım saat sonra kaplan gücüyle geldi yaa yanıma
Hadiii kardeş yapalım diyorTövbe dedim git işine delimisin hastasın sen dokunma bana ayyy mikrop öpme beni diyordum
O sırada kuzey güneyde; samiyle handan hanım kavga ediyordu samii bıktım yoruldum vıııırr vııırrlarından diyorduu ki
Benim adam al işte samii abii abi benim evde de var bir handan hanımm dediAnca yemek yaparım, ütüsüz yollatmam mantığı dizi değil tüm kadınlar aynı tezinide onayladıı
Ben elinden sıyrılmaya debeleşirkenn yürüü gitt basarım ütüyü sıfatına diyerek kaçtımKendi ellerimle canavar yaptım yahuu
Ama asıl konuya gelirsek eşime şifalı şeyler bakarken nette kuru incirin hayretler veren mucizesini okuyunca dolabımda tatlı yapılmak için bekleyen kuru incirii hemen cantama attım ve işe getirdim şimdi kaynattırıyorum...
hadi güle güle kullan canım bende yapınca paylaşırım sizinle sana geldiğinde cm yazarsan en boy çok sevinirim ,senin ana kucağı geldimi nasıl begendinmi :)
Hep kendi nice hallerini düşünürler zaten
Bu kadın koca göbeğiyle yemeğini yapar ütüsünü yapar siler süpürür bide kadınlık eder demezlerr
Bende artık hiç oralı olmuyorr vallaa hafta 1, daha yeter, zorlama dedim onuda bulamazsın dedimde çekti kıskaçlarını
Bende bir gr bişey anlıyorsam, görevimi yaparım misalii folk balığı gibi yatıyorum
Ama ölümüne kankayız demekten iyidir dimi
En son 2 hafta tık olmadı adam cinnet geçiriyordu sonra dünürün tavsiyelerine uyarak nolursa olsun 1 tanecik bişey olmaz misali rahatım canım
Seninde hiç aklına oğluşun gelmesin ozaman korkma bişey olmaz hiç bişekilde bağlantıları yok zaten o mevzuda
Bende yaş inciri severim kuru inciride pratik oluyor diye hep tatlısını yaparım o yüzden hazır bulunur ama dolabımdaki hazineyi gömmüşüm resmen
Şimdi başladım yemeğe
Doktor ye dedi mii?
Hıı şimdi daha rahatladımm
Bi benim mi haberim yokmuş bu incirden yahuu
Aynen canım bende baktım 100-150 civarın ama onlarda tam tur tarzıı
Aslında hep kullanılsa iyi bişeyde şurda kısmetse 4 ay var gerek görmedim
Bide resmen sarıp sarmalıyorr eşim 10 metre uzağımda durur onlaa,resmen ayrı yatıyormuş gibi
Bunla önümü yastıklaa, arkamı eşimle desteklerim en azından
valla biz sanki ben hiiiiççççççççç hamile değilmişim gibi tam gaz devam
hatta hamile olmasam daha az isterdim sanırım:26:
riskli gebelik yaşayanlar hariç size sesleniyorum kızlar hiçbir şey olmuyor
benim bir arkadaşım da benim gibiydi anlatırdı hatta şaşırırdım, kız diyormuş ki doktor haftada bir dedikocası diyormuş ki sen yanlış anladın her gün bir dedi
3 doğum yaptı 3 ü de normal ve zahmetsiz doğurdu..ben de bakıyorum sıkıntı yok kocamı da kendimi de üzmüyorum..artık kaç oldu hatada diye saymayı bıraktım
evet cnm kabız olugum donemde her sabah kayısı ve ıncır kurusu tuket demsıtı...
aslında guzel bırsey ama alıstım o agrılarla uyumaya ben
örneğin, çalışmalar gösteriyor ki daha beşinci haftasında, cenin olağanüstü karmaşık bir refleks dağarcığına sahiptir. Sekizinci haf.tasında ise, kafasını kollarını ve bacaklarını rahatlıkla oynatmanın yanı sıra bu hareketlerden sevdiği ve sevmediği şeyleri ifade eden tekmeleme ve kasılmalar şeklinde anlamlı bir vücut dili bile oluşturmuş durumda. En sevmediği şey ise dürtüklenmektir. Bir annenin karnını itelerseniz, iki buçuk aylık cenin süratle kaçar (çeşitli teknikler ile gözlemlenmiştir)
rahatlıkla ilgili bu endişe bazı yeni doğan bebeklerin geceleri neden bu kadar hareketli olduklarına bir açıklama getirebilir. Rahimdeyken bir bebeğin en hareketli saatleri gecedir. Yatakta yatarken annesi sakin ve rahat olmaktan çok uzaktadır. Mide yan.ması, bacak krampları ve rahatsız midesi yüzünden, anne sürekli bir o yana bir bu yana hareket eder ve eıı az iki-üç kez tuvalete gi.der. Dolayısıyla, bazı bebeklerin dünyaya ters bir uyku düzeni ile gelmesini çok şaşırtıcı bulmuyorum.
Yüz ifadelerini öğrenmek, vücut hareketlerinden daha uzun sürer. Dördüncü ayında, doğmamış çocuk surat asabilir, gözleri.ni kısabilir ve yüzünü buruşturabilir. çocuk en temel refleksleri.ni de bu zamanlarda öğrenir. Gözkapaklarına dokununca (rahimde deneysel olarak yapıldı), eskiden yaptığı gibi tüm vücudu ile geri çekilmek yerine gözlerini kırpıştırır, dudaklarına dokunuldu.ğunda ise emmeye başlar.
Dört ila sekiz hafta sonra, dokunuşlara bir yaşındaki bir bebek kadar duyarlıdır. Eğer bir muayene sırasında kafa derisine yanlış.lıkla dokunulursa, hızlıca kafasını çeker. Soğuk sudan şiddetle nef.ret eder. Annesinin karnına su enjekte edilirse vahşice tekmeler.
Bu şaşırtıcı yaratıkların en hayret verici özellikleri seçicilikle.ridir. Bir cenini genel olarak bir gurme olarak görmeyiz, ama bir anlamda öyledir. Amniyotik sıvıdan oluşan tatsız normal diyeti.ne sakarin ekleyince, iki katı fazla yemeye başlar. Lipidol isimli tadı kötü maddeyi ekleyince yeme hızı düştüğü gibi bir de sura.tını buruşturur.
Yeni çalışmalar, yirmi dördüncü haftadan itibaren doğmamış çocuğun sürekli dinlediğini gösteriyor. Dinleyecek çok şeyi var. Hamile karın ve rahim çok gürültülü yerlerdir. Annesinin karın gurultuları, çocuğun duyduğu en yüksek seslerdir. Annesinin se.si, babasının sesi ve diğer dış sesler daha sessizdir ama yine de bunları duyabilir. Onun dünyasına egemen olan ses annesinin rit.mik kalp atışlarıdır. Bu ses normal ritmini koruduğu sürece, be.bek her şeyin yolunda olduğunu ve güvende olduğunu bilir.
Annelik kalp atışlarının bilinçsiz hatırası yüzünden, bir bebek birisinin göğsüne dayandığında sakinleşir, saatin sürekli tik-tak sesleriyle uykuya dalar.
valla biz sanki ben hiiiiççççççççç hamile değilmişim gibi tam gaz devam
hatta hamile olmasam daha az isterdim sanırım:26:
riskli gebelik yaşayanlar hariç size sesleniyorum kızlar hiçbir şey olmuyor
benim bir arkadaşım da benim gibiydi anlatırdı hatta şaşırırdım, kız diyormuş ki doktor haftada bir dedikocası diyormuş ki sen yanlış anladın her gün bir dedi
3 doğum yaptı 3 ü de normal ve zahmetsiz doğurdu..ben de bakıyorum sıkıntı yok kocamı da kendimi de üzmüyorum..artık kaç oldu hatada diye saymayı bıraktım
Eki Görüntüle 600653
Butikbebede indirimli bu ürün
22,50 tl kargoyla 28 tlye geliyor
Dünden beri gel-gitliyim alsam mı diye
Eşime gösterdim al dene diyor 28 tl nolcak diyor
Bu tarz yastıklar işe yarıyor mu acaba :44:
Mutlu, sorunsuz, güzel bir gün dilerim bütün anne adaylarına ve bebişlerine...
günaydın gülsevdam cnm cok begendım ben de ıstıyorum bu kıtaptan yaa umarım bulablırım cok harıka seyler paylaştın bızımle tesekkur ederım... :)
canım cok uygun suan ıhtıyac duymuyorum ama gobek cıktıgında lazım olurmu dıye ıkılemde kaldım :)
lınk verebılırmısn canım ben bulamadım
buugn buyuk gun kızlar:) esm uykusuz gıdıcek sabah geldı ısten 2 saat uyumus olcak ama olsun dıyor
benden daha heyecanlı :) inşallah guzel haberlerle gelırız
Canım ınsan ıstıyor kı hamıle olmadın kı enerjısı hareketı olsun olmayınca hıcıbısı anlamıyorum anca yatıomen kotusu de hemen yoruluyorum nefes nefese kalıyorum esım arada uff bısı analamıom ben bole yapmasakta olur dıyo ama 1 hafta gecmeye yakın kedı gıbı gelıyor olsun canım o da olur dıye hakkımızda hayırlısı artık
elımden geldıgınce ogrendıklerımı sıze aktarmaya calısıyorum yıne notlar aldım aksama geleyımde paylasmaya calısıcam
normal dogum ıcın buyuk kalın bır kıtap bıtırdm bu notları paylastıgım kıtapta yarına bıter sonra sezeryanla alakalı bır kıtap okucam
normal dogumda mesela kesık ıstemıyorsak en ıyı dogum perınenın acılcagı yontem comelmek ebemızde gostermıstı nasıl oldugunu
bu hafta suda dogum ve sezeryanla epudıralı ıslıcez suda dogum aslında en ıyı tercıh ılac epıdurala gerek kalmadan agrı acı hısettenmenın en az oldugu dogum
ama pek gelmısmıs degıl malesef turkıyede daha
günüm çok erken başladı ama bende günaydın diyim göbüşlü hanımlara :)hala en hanımı moduna giremedim.sanki çalışıyormuşum gibi saat 7- yada 7-30 arası gözler yengeç gibi açık.önceden aaah ev hhanımlarının yerinde olsam diye yırtınıyordum şimdi yok uyku.ben düna şı oldum aman allahım o nasıl bir ağrı yaw.valla hiç sol tarafıma dönüp yatamadım.elimi yukarıya kaldırrırken bile ağrıyor.nezaman geçiyor kızlar bu ağrı.bide ikincisi var.1 tanesi yetmiyormu acaba.
Bende dün beslendiğimi hissettim adamı resmenn
Hep bana hep bana demişim kaç aydır yazık oda kıtlıktan cıkmış gibi yiyince kendine geldi
Ama hevesi kursağında kaldı
Malum biz rutine bağladıkk haftada 1 kere gaz alma operasyonumuz var oda haftasonu :26:
Canım kaynattırdım çünkü malum çay içemiyoruz bende sıcak sıcak hem gögsümü yumuşatsın hemde suyundan da faydalanıyım diye
Bide incirleri çıkardım içinden 2 tanede yedim incirden
Kilo alımıda bu aylarda değişiyor canım bence bukadar takılma bunaa, önemli olan son aylarda doğuma yakın zamanlardaki kiloo
Ben şahsen kilo olayına hiç takıntılı değilim doktor iyi dediği sürece gelişimi iyi dediği sürece çok önemsemiyorum grımını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?