2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Gunaydın teyzelerımmm sukur dusmeden geldık ıse dusecegım dıye sureklı yavas yavas yuruyunce kasmısım kendımı karnım agrıdı sukur ıs yerı suan sakın dun elektrıkler olmadıgı ıcın sogukta mesaı bıtene kadar beklemısler hepınızı optummmmmm
Masallah canım gozunuz aydınnn

Günaydınn soğuk havanınn en sıcakk insanlarııı ve bebicikkleriii
Dün bende eve gittim eşime baktım,yedirdim içirdim, meyve tabakları hazırladım çikolatalarlaa
Ve sen yerken bende ütü yapayım dedimm, masum masum ütü yaparken
Anaam ağzı burnu şiş adam yarım saat sonra kaplan gücüyle geldi yaa yanıma
Hadiii kardeş yapalım diyor Tövbe dedim git işine delimisin hastasın sen dokunma bana ayyy mikrop öpme beni diyordum
O sırada kuzey güneyde; samiyle handan hanım kavga ediyordu samii bıktım yoruldum vıııırr vııırrlarından diyorduu ki
Benim adam al işte samii abii abi benim evde de var bir handan hanımm dedi Anca yemek yaparım, ütüsüz yollatmam mantığı dizi değil tüm kadınlar aynı tezinide onayladıı
Ben elinden sıyrılmaya debeleşirkenn yürüü gitt basarım ütüyü sıfatına diyerek kaçtım Kendi ellerimle canavar yaptım yahuu
Ama asıl konuya gelirsek eşime şifalı şeyler bakarken nette kuru incirin hayretler veren mucizesini okuyunca dolabımda tatlı yapılmak için bekleyen kuru incirii hemen cantama attım ve işe getirdim şimdi kaynattırıyorum...

Son düzenleme:
İncir meyvelerinin besin değeri yüksektir. Şeker, organik asitler, sabit yağ ve A, B, C vitaminleri içerir. Kuru incirde yüksek oranda omega 3, omega 6 ve protein bulunur. İncir yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermesinin yanında sodyum ve kolesterol açısından düşük orana sahiptir. İçerdiği benzaldehit maddesi sayesinde incir, kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini önler.Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.

• İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler:incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
• İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
• İncir, kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler. Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
• İncirin faydaları arasında yüksek lif içeriği göz önünde bulundurularak bağırsakları yumuşatması, sindirim sistemini hızlandırması, kabızlığa iyi gelmesi ve müshil etki yapması da sayılabilir. Basur (hemoroid) tedavisinde de incir kullanılabilir.
• Kuru incirin faydaları sayılacak olursa başlangıçta gribe karşı etkisi, öksürüğe iyi gelmesi ve balgam söktürmesi sayılabilir.
• İncir taze tüketime uygun olması ve kuru incir olarak da tüketilmesi sebebiyle kolaylıkla ulaşılıp tüketilebilecek bir bitkidir. Şeker hastalığına, bağırsak iltihaplarına ve hazımsızlığa iyi gelmesi sebepleriyle günde 5 tane kadar incir tüketilmesi tavsiye edilir. Böylece hastalıklara yakalanma riskleri azalacaktır.

İncirin Zararları Ve Yan Etkileri
İncir sindirim sistemine etki ettiği için mide rahatsızlığı olanlar çok fazla tüketmemelidir. Ayrıca incir yedikten sonra ağız iyi yıkanmalıdır, incir sütü ağız kenarında yaralara neden olabilir.
kAYNAK; İncir (Ficus carica) Faydaları ile Hastalıklardan Kurtulun
İncirin Faydaları Saymakla Bitmez !...

Ama herşeyde olduğu gibide mutlaka doktorunuzada danışın yavru kuşlaaarr
Ben şuan hüpletiyorum vallaa

birde sütte yaparmış aklınızda bulunsun ağzıma koyduğum bişi değil ama yicezz artık başka çıkışı yok

birde sütte yaparmış aklınızda bulunsun ağzıma koyduğum bişi değil ama yicezz artık başka çıkışı yok

Evet evet sütte yaparmışş
Ozaman bizim yememizz çok önemlii
Keşke şu zamana kadar atlamasaydımm
Bende de geçenden kalma boğaz agrısından geniz akıntısı var ve omega içermesii doğal takviye resmen

günaydın güzel anneler ve yavruları,

herkes iidr umarım, ben bu aralar mide yanmasıyla uğraşıorum genede şikayet etmiim şükür ama hergün mutlaka şuruptan içmem gerekio

SNOW cum o tulumları nerden aldın bayıldım bayıldım benimde kzım olucak ya hemen kıskandım:):) almak istiorum bizim böccüklere tama yazın giyilcek tulum olmuş onlar son 3 taneden bahsediorum, umarım netten değildir, markası ne canım

Butikbebede indirimli bu ürün
22,50 tl kargoyla 28 tlye geliyor
Dünden beri gel-gitliyim alsam mı diye
Eşime gösterdim al dene diyor 28 tl nolcak diyor
Bu tarz yastıklar işe yarıyor mu acaba :44:

Ben de ne kadar fındık fıstık yiyorsam eşime de yediriyorum hatta arada elevit de içiriyorum o da alıştı artık kendisi her kahvaltıda ihmal etmiyor adamı bomba gibi yapıp gönderiyorum bir de bana birşeyler oldu istesem de kasıyorum kendimi :26: ne olacak böyle bilmiyorum daha da doğuma çok var. Dün gece de rüyamda eşime kız isityorlardı annem babam filan da evi temizleyip hazırlık yapıyorlardı ben de ağlıyordum tabi ki sabah anlattım sen yanlış anlamışsın oğlumuza kız istiyoruzdur bana değil dedi ama ben etkisinden zor kurtuldum
kuru inciri ben de çok severim aklıma geldikçe yiyorum ama neden kaynattırıyorsun onu anlamadım
Bir de ayın 26'sında benim bebik 460 grdı dün 500 gr çıktı iki haftada 40 gr mı almış yaa drum 22. haftada 500 grı geçer demişti geçmedi işte birinin ölçümü yanlış olmuş ama hangisi acaba:26:

Bende dün beslendiğimi hissettim adamı resmenn
Hep bana hep bana demişim kaç aydır yazık oda kıtlıktan cıkmış gibi yiyince kendine geldi
Ama hevesi kursağında kaldı
Malum biz rutine bağladıkk haftada 1 kere gaz alma operasyonumuz var oda haftasonu :26:

Canım kaynattırdım çünkü malum çay içemiyoruz bende sıcak sıcak hem gögsümü yumuşatsın hemde suyundan da faydalanıyım diye
Bide incirleri çıkardım içinden 2 tanede yedim incirden
Kilo alımıda bu aylarda değişiyor canım bence bukadar takılma bunaa, önemli olan son aylarda doğuma yakın zamanlardaki kiloo
Ben şahsen kilo olayına hiç takıntılı değilim doktor iyi dediği sürece gelişimi iyi dediği sürece çok önemsemiyorum grımını

Son düzenleme:
günaydın annişler ve cicişleri:)

ben dün işe gelemedim bayağı yazmışsınız yine evden de okuyamadım...

bizim yarın ayrıntılımız var çok heyecanlıyız bir ertelenme falan olmaz umarım p.tesi ertelendiğinden beri meraktayız umarım hem ertelenmez hemde güzel sağlıklı sonuçlarla döneriz dualarınızı eksik etmeyin valla ben tüm güzel haberleri okuyunca kendimizin ki kadar seviniyorum . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

inşallah bir daha da bu sene kar yağmaz iş izin olayları zor oluyor ben yolda yürümeye cesaret edemiyorum arabayı da çıkartamayınca aklım işte kalıyor... benim için şahsen daha tedirgin bir durum

İnşallahh güle güle gider güzel güzzel haberlerle gelirsiniz canım
Artık karda gitti oyüzden ertelenmezde görürsün prensesinin şahane pozlarını
Dualarımız hepimiz için

Son düzenleme:

Gunaydın canım aynı sahne bızde de oldu dun kuzey guneye bakıyor bır taraftanda ee 2 gundur evdesın nıye bız halvete gırmıyoruz de get dedım her yanım agrıyo zaten haa ıste anca utu yemek yap sen bu adamın halı nıcedır dıye sorma cocuk ısterken dusunecektın onu dedım haftada 1 gonlum olursa ondanda bırsey analmıyorum zaten hıc olmasa da olur sankı aklım hep oglumda oluyor h17: ıncır meselesıne gelırken cok severım

merhaba kızlar nasılsınız?bugun ayrıntılımız vardı hersey yolunda cok sukur
gozun aydın canım cok sukur:)
gunaydınn cnaımm bebısının yuzunu goremesende bı sorun yokmus cok sukur:)
cennet meyvesı cok severım doktorum her sabah ye demsıtı bana cevzle bırlıkte cok guzel gıdıyor
gunaydın canımmm ben degıl tulumları yokh arkadasımız almıs

28 hıc bısey degılmıs bı ara cok ıhtıyacım vardı cok aradım 100 tl den asagı bulamadım o zmn olsaydı kesın alırdım sımdı pek gerek duymuyorum ama bı dene ıstersen

Kendin yapabilirseniz ne güzel canım benim ne vaktim nede el becerim var ne yazık ki
Ama geçen arkadaşla konustum oda kapı altlarına koyulan rüzgar engelleyici tarzı şeyler bakmış 15-20 tl aşağı değilmiş
Oda eve gelmiş ne yapabilirim diyee; oğluşunun küçük eşofmanının tek bacağını kesmiş,içini silikonla doldurmuş, süs olsun diyede renkli düğme müğme yapıştırmış koymuş kapı önlerine
Benimde aklıma ozaman bende kendi eşofmanımın tek bacağını kesip içini dolgu yaparsam yastık olarak kullanabilirim diyedee kesecek eşofman bulamadım
Kıyamadım daha doğrusu
Eşimde vermedi kii bitanee
Bunuda 28 tl almış oldum 1 eşofman parası diyim artık bende

gunaydınnnn ballarımmmmmmmmmmmmmm

bakım bugunku ımzamda ne yzıyorr

Bebeğinizin el ve ayak tırnakları yavaş yavaş uzuyor. Bebeğinizin başı ile poposu arasındaki mesafe 20 cm'den daha uzun. Bu noktada doğan bebeklerin yarıdan fazlasının yaşama şansı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…