- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #24.821
ilkini beğendim ben canım dediğin gibi tatılde kullanıslı olabilir.bizde istiyoruz kocişle Allah kısmet ederse ağustos gibi bi bebişimizide alıp yerlere kaçmak 3-4 günbende alsam mı diye düşündümde sonra dedim 5 aydan sonra çocuğu burda tutamazsın 180 tl başka bişiy al ahh çekirdek ailemizle ilk tatil düşünmesi bile heycanlı
kızlar size bişey danışmam lazım
şimdi benim çok sevdigim bi arkadaşım pazartesi günü dogum yaptı
dün hast den çıktılar bizde bu akşam evine ziyarete gidelim diyoruz eşimle
ama giderken ne götürmem gerekir bilemedim. çiçek mi tatlı mı yada ne bileyim boş gidilse olurmu ki
mevlüdünde zaten altın takıcam ama şimdi bu gidişte de bişey götürmek gerekirmi sizce?
gerekirse ne gibi bişey gerekir bir yardım etseniz bana bilemedim hiç
selam hatunlar ayyy 2gündür girmedim ne kadar ilerlemiş sayfa yawwwww
ama giderken ne götürmem gerekir bilemedim. çiçek mi tatlı mı yada ne bileyim boş gidilse olurmu ki
mevlüdünde zaten altın takıcam ama şimdi bu gidişte de bişey götürmek gerekirmi sizce?
selam hatunlar ayyy 2gündür girmedim ne kadar ilerlemiş sayfa yawwwww
kızlar içinizde bebeği için park yatak almayı düşünen veya alan var mı? hangi modeller dikkatinizi çekti ?
ben park yatak almayı düşünüyorum ama modele karar veremedim .
canım ben park yatak aldım. kraftın 70*120 olanını aldım geniş olsun istedik. çok da sağlam kurduk denedik bayıldık bayıldık :) içine yatağını da yine kraftın yatağını aldık.kızlar içinizde bebeği için park yatak almayı düşünen veya alan var mı? hangi modeller dikkatinizi çekti ?
ben park yatak almayı düşünüyorum ama modele karar veremedim .
İncir meyvelerinin besin değeri yüksektir. Şeker, organik asitler, sabit yağ ve A, B, C vitaminleri içerir. Kuru incirde yüksek oranda omega 3, omega 6 ve protein bulunur. İncir yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermesinin yanında sodyum ve kolesterol açısından düşük orana sahiptir. İçerdiği benzaldehit maddesi sayesinde incir, kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini önler.Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.
• İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler:incirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
• İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
• İncir, kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler. Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.
• İncirin faydaları arasında yüksek lif içeriği göz önünde bulundurularak bağırsakları yumuşatması, sindirim sistemini hızlandırması, kabızlığa iyi gelmesi ve müshil etki yapması da sayılabilir. Basur (hemoroid) tedavisinde de incir kullanılabilir.
• Kuru incirin faydaları sayılacak olursa başlangıçta gribe karşı etkisi, öksürüğe iyi gelmesi ve balgam söktürmesi sayılabilir.
• İncir taze tüketime uygun olması ve kuru incir olarak da tüketilmesi sebebiyle kolaylıkla ulaşılıp tüketilebilecek bir bitkidir. Şeker hastalığına, bağırsak iltihaplarına ve hazımsızlığa iyi gelmesi sebepleriyle günde 5 tane kadar incir tüketilmesi tavsiye edilir. Böylece hastalıklara yakalanma riskleri azalacaktır.
İncirin Zararları Ve Yan Etkileri
İncir sindirim sistemine etki ettiği için mide rahatsızlığı olanlar çok fazla tüketmemelidir. Ayrıca incir yedikten sonra ağız iyi yıkanmalıdır, incir sütü ağız kenarında yaralara neden olabilir.
kAYNAK; İncir (Ficus carica) Faydaları ile Hastalıklardan Kurtulun
İncirin Faydaları Saymakla Bitmez !...
Ama herşeyde olduğu gibide mutlaka doktorunuzada danışın yavru kuşlaaarr
Ben şuan hüpletiyorum vallaa
geçmiş olsun sanırım aynı sorun bendede var.ilk haftalarda aynı sorunu yaşadım ilaç kullanmak zorunda kalmıştım.şimdi arar ara böbreğim geriliyor hissediyorum ama hamilelerde olabiliyormuş bu durum doktor öyle söylemişti..Anneler ve kuzucukları merhaba,umarım herkes iyidir.
Birkaç gündür hastendeyim,çok şiddetli kasık ve bel ağrısıyla gittim. Doğum başlamış olabilir dediler, ama çok şükür açılma ya da bebekle ilgili başka bir sorun yok.Ancak neden olduğunu bir türlü bulamadılar, muayenede apandisit olabilir dediler. Ama tabi gebelerde en fazla usg ile bakılabiliyor ki o da teşhis için yeterli değilmiş.Ancak açıp bakınca görebiliriz dediler. Sonra idrar yollarında enfeksiyonu ve daha ciddisi sağ böbreğimde büyüme olduğu söylendi. Eve gönderdiler. Cts. günü sonra kontrole gideceğim.Eğer ilerleme olursa böbreğime stent takılması gerekebilirmiş. Ama doğum sancısı da yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki, cidden böbrek ağrısı aynı doğum sancısı gibi. İçinizi sıkmış olabilirim ama Lütfen bana dua edin, bu sefer bebeğimi kucağıma alabileyim.
Herkese selamlar, dün giremedim nete. Sayfalar akııııppppp gitmiş yine. Ben bu ara pek bi dertliyim. Gebelikte tuvaletle ilgili malum rahatsızlık baş gösterdi ben de. Yarın 2. şeker yüklemesi yapılacak, dr randevum da var gidince sorayım bakayım. O kadar dikkat ediyorum yediğime içtiğime. Acaba biraz rahat mı bıraksam kendimi, çok mu kasıyorum acaba?:26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?