2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

cnm geçmiş olsun reflü ağrısı olabilir mi acaba*
kalple cok karıstırılır ya,mıdende yanma yukarı acı su cıkma vs varmı

Canım gecmıs olsun hanı kalp bır haftadan sonra 2 katı kadar hızlı calısırmısya acaba ondan mı kı carpıntın benımde arada gogus kafesımden cıkacak gıbı gumburduyor korkuyorum oglum bu kalp atısından ırkılırse dıye de ıns cıddı bırseyler degıldır sen randevuya kadar sakın kalmaya calısta ıyıce yukselmesın kalp atısınnnn

Ben 6ayımda boyleysem dıger ayları dusunmek bıle ıstemıyorummmm

yanlışşşşşş benım hatama dusmussun cnmmm :) bende 18+3 de gıttım 4,,5 aylık dedı :) suanda 22+5 im ve mıllete 6 aya 1 haftam var dıyorum ama megersem 5 ay 3 gunluk hamılyımmmm :)

ben 24+4 haftalığım hala tam olarak 6 aylık demiyorum 24. haftada 6 aylık desem 3 ayın kalmış diyorlar hemen ama 3 aydan fazla kalan zaman karışıyor açıkcası haftaya göre hesaplayınca olmuyor bir ay dört hafta değil

ben şu şekilde hesaplıyorum ve doğru çıkıyor

hamilelik 40 hafta 280 gün herkesin takviminde kalan gün sayısı yazıyor 280 den kalan gün sayısını çıkarıyorum geçirdiğim gün sayısını buluyorum mesala senin 120 günün kalmış

280 - 120 = 160 bu senin şu ana kadar geçirdiğin gün sayısı bu sayıyıda bir ayı 30 günden hesaplayarak 30 a bölüyorum

160/30=5.3 çıktı canım 150 gün 5 ay olduğuna göre sen 5 ay 10 günlük

165 günü doldurunca tam 5.5 aylık hamile olucaksın

formül ( hamilelik gün sayısı(280) - kaln gün sayısı) / bir ay(30) )=

(40 hafta= 280 gün)

150gün /30= 5 aylık
165gün/30= 5.5. aylık
180 gün/30= 6 aylık
195/30= 6.5 aylık
210/30= 7 aylık

270/30= 9 aylık ve geriye 10 gün kalıyo hamilelik de 9 ay 10 gündür

bu şekilde en doğrusu bence arakdaşlar

Son düzenleme:
günaydın kızlar bende dün kayınvalideme gittim,görümcemle kayınvalidem annemin bebeğe aldıklarını gördü kayınvalidem ilk kez mahcup oldu kendisi henüz 1 iğne bile almadı da ,ama yorganla yastık yaptırdım dedi eminönüne gideceğin zaman para veririm alırsınız 1 şeyler dedi galiba babaanne olacağını yeni yeni anlamaya başlıyo gerçi sever beni ama hamileliğimde onunda hormonları kaydı yamuldu herhalde neyse vardır belki 1 sebebi

vee eşim bugün annesiyle kahvaltı yapıcak başbaşa olucaklar bebeğimize bakar mısın diye sorucak,inşallah bakarım der dua edin kızlar eğer bakmam derse 1 de lohusa lohusa ev bakıp anneme yakın taşınmak zorunda kalıcam Rabbim yardım etsin inşallah

günaydınnnn canım
çok geçmiş olsun gıt barı ıhmal etme belkı baskı yapıyordur yada usutmeden falan olabılır kotu dusunme lutfen en azından ıcın rahat eder bu ara artık zorlasıyoruz ya organlara baskıdan kaynaklı bı sebepte olabılır sıkılcak bı durum olmasa gerekk canım
allah korusun sen gıt guzelce ıcın rahat eder sıkma canını

bende düşünemiyorum valla 7 8 son trmesrı :)
hakkaten yandık sanırım :)

evet canım resmen batıyor çocuk seninki de mi her gittiğinde karnında yatay duruyor?? sanki ayakları aşağıya kafayı yukarıya verse daha rahat olacak gibi...rapor hakkı aslında iyi fikir bende mi öyle yapsam..40 günlük rapor hakkını kullanırken normal aldığımız rapor mu yoksa ayrıca belirttiğimiz bir şey var mı?? 6 ay doğum izni neden hala onaylanmadıki ocağın sonuna geldik, bir an önce yasalaşsa..
geçmiş olsun canım, şu an da kalbin 122 mi atıyor, nabzına baktın mı? bir devlet hastanesine gidip direkt acilden girsen olmaz mı canım çok kötüyüm fenayım dersin..hamilesin sonuçta birşey demezler bakarlar bence...

aynen canım hiç te prenseslik dönemi değilmiş..benim tam midem geriliyor sızlıyor karnımın ayrı ayrı yerlerinde sızlama gibi ağrılar oluyor..mide yanması, yürürken zorlanma, baş dönmesi..bi de bazen oğlus tam alta bi yere tekme atıyor o zaman canım yanıyo..

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun öncelikle ama stres yapma eğer grip gb olacaksan o zamanda oluyor sıkışma.. inşallah önemsiz birşeydir... doktorunu çiğ çiğ yiyesim geldi maydonoz kafalı

ay sormayın kızlar bu gunumuze şükür ama en cok sırt ağrısından şikayetçiyim ben
hamıle kalmadan önce duzenlı plates yapıodum,düşük tehlıksı vsderken hamılıkte bıraktım
sımdı dra sorcam benım ıcın sakıncalı değilse hamıle platesının en azından sırt egzersızlerını yapmak ıstırum
zor işmiş gebelikk yahu
,bıde doğuran arkladaslar uyuyabilidiğiniz kadar uyuyun sımıden doğunca uyutmuolar dıolar
ben sımıden gecelerı sık sık uyanıorum

cnm geçmiş olsun reflü ağrısı olabilir mi acaba*
kalple cok karıstırılır ya,mıdende yanma yukarı acı su cıkma vs varmı

Teşekkür ederim canım umarım bebeğime bir zararı yokktur :18:
Canım reflü şikayetleri yaşamadım hiç
Midem yanmadı, acı su hiç boğazıma gelmedi
Sadece kalbim ağrıyorr
Üşütme gibide değil gögsümde batma yok çünkü

Canım valla cumartesi-pazar günü kan ilacımı içmeyi unuttum
Pazartesi günüde hafif sızladı önemsemedim ama bu sabah gözüm bir pörtledi huuugg huuugg diye nefes almaya başladımm
Öksürdüm süreklii hızlı kan akışı olup pompalama devam etsin diyede
Hala geçmemesi korkutuyor benii
Bi kardiloga gideceğimm cünkü ben heyecanlanınca ve üzülünce kalbim direk çırpınıyorr en azından baştan bir önemlem alayımm
Dediğin gibi kalp bebek büyüdükce daha cok efor sarfedecek ozaman halimiz nice olacak :18:

Canım çarpıntı ve daralma 2-3 hafta önce 2 defa oldu bana bayılacak gibi oldum daraldım sonra geçti ama şimdide ara ara daralma kalp çarpıntısı oluyor normaldir heralde bu arada kansızlığın yoktur dimi baktırdınmı çünkü kalp bebişe kan pompalamak için zaten hızlı çalışıyor kansızlıkta varsa sıkıntı yapabilir belki çok geçmiş olsun sen yinede ihmal etme git için rahat etsin

canım çok çok geçmiş olsun amaa gönlünü ferah tut ve iyi düşün iyi olsun...

hamilelik döneminde olduğumuzdan dolayı kendimizi çok dinliyoruz ve tabiki vücutta da değişiklikler oluyor ama bence içime doğan birşeyin yok Allahın isniyle akşamları şişlik gaz ve sıkışma normal ben de çok zorlanıyorum akşamları nefes almak zor kalp sıkışıyo küt küt kalp atışını duyuyosun bizi ancak biz anlarız:) hemen yemek yiyip yatmamaya gayret et canım çünkü az da yesek akşamları bebişler rahatsız oluyor bu bir gerçek ...inşallah akşam da güzel haber yaz çok öptümmm.

Allahım hepimize yardım etsin şifa versin inşallah hergün yeni çıkan zorluklara dayanma gücü versin inşallah...

arkadaşlar çatlak başlangıcı nasıl oluyor tırnak izi gibi dümdüzmü

walla canım benim göğsümde var biraz alt kısmında. hani akşam yatarsın sabah kalktıgında kıyafetin iz yapmış olur ya..yamuk yumuk öyle dümdüz diil.ama göbekte düz olur belki orda yok henüz allaha şükür..:18::18:

Teşekkür ederim canım
İnşallah sıkılcak bir durum yokturr
Şimdi bol su içip burundan nefes al ağızdan ver şeklinde nefes almaya calısıyorum ama canımda yanıyor
Bide bebeğimde dünden beri tepiklemedii oda ayrı sıkıştırıyor kalbimii
Rabbim hayırlısıyla şu zamanları atlatmamazı nasip etsin
Eşimle konuşuyor takma aklına diyor pazar günü nasıl hareket etti yorulmuştur dediii
Nasıl cocuk gibi başladım ağlamaya
Allahım analık nasıl bir sınavdır

Şuan kaç bilmiyorum
Ama arada tıkkk tıkkkk hızlanıyor carpıntı gibi sonra yavaşlıyorr
Bebekmi cok sömürüyor kalbim yetişmeye calısıyor anlamadımm
Bide kan ilacı içmedim üstüstte şimdi kuş gibi çırpınıyor
Amaann ilaçlarınızı ihmal etmeyin canlarım doktor verdiyse sakın atlamayın ben sebzeden bitkiden alırım demeyin

Amiiinnn canım amiiinnn günlerini hayırlı bir şekilde bir tamamlasınlarr
Bu hamilelik süreci sağlam piskoloji gerektiriyor gercekten yoksa şizofrenliğe 2 kaldı durumdayım
Netten baktımda gaz sancısına cok benzemiyor şikayetime o gögüs bölgesinde baskı yapıyormuş benim direk kalbim batıyor canım

canım geçmiş olsun öncelikle ama stres yapma eğer grip gb olacaksan o zamanda oluyor sıkışma.. inşallah önemsiz birşeydir... doktorunu çiğ çiğ yiyesim geldi maydonoz kafalı

Saolasın kuzumm
Griplik bir şikayetimde yok sadece yorgunluk ve kalitelisiz bölük pörcük uyku düzenim var
Oda kalbi yoruyormuş :44:
Ben şu işten sağsalim çıkayım ozaman çemkireceğim onuu
Hamilelik sürecinde ben doktoruma derdimi anlatamayıp onun sekreteriyle muhattap oluyorsam sekretere doğurayım bari
Bide soracağım soruda vardı ama okadar keyifsizim kii hiçç muhattap olmadım iyi tamam diyip kapadım

Canım cok rapor alınca bu ıslerı ıyı ogrendım. Sımdı bır doktor en fazla 20gun rapor verebılıyor ben 20 gun kadın dogumdan alacagım sonra da 20 gun ortopedıden alacagım eger 32 hafta mı denk getıremezsem heyete raporu alacam aynı doktor 2. Kez 20 gunluk rapor veremıyor aklınızda olsun.
Canım ıns kabul eder kvlıden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…