2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

hoşbulduk canım evet ağrılara alışmalıyız ben normal doğum yapmak istiyorum dediğimde doktorum daha 16. hafatalarda ağrıların başalsın bakalım aynı fikirde kalacak mısın demişti bende içimden ne kadar kötü olabilir ki demiştim ama daha şimdiden böyleyse son ayı düşünemiyorum

benım doktorum oyle bısı demedı normal ıstıyoruz dıyorum genelde daaha erken gıdısata gore bakıcak sımdıden bunun stresıne gırmenıze gerek yok dıyor canım
dun komsumla konustukta dogum sancısı bambaska tarıfsız ama cocugu alınca kucaga tamam dıyor.

Merhaba uzun zamandır birçoğunuzun bilgisinden faydalandığım bu foruma bende bugün üye oldum 25. haftasındayım gebeliğimin ve bir erkek bebek annesi olucam inşallah mayıs ayında

Herkese merhaba...

Son düzenleme:
SELAM GUZEL ANNELER,
ınsallah hepınız ıyısınızdır.bız cok ıyıyız bu hafta kontrolumuz var.her kontrole gıtmeden once bı heyecan oluyor ıcımde oyle heyecanlıyım kı bır an once bebısımı gormek ıstıyorumm.bırde benım bebegım hep gecelerı kıpırdıyo gunduzlerı uyuyo sanırım cıt yok.anne karnında gece kıpırdayan bebek dogduguda gece uyumaz dıyorlar boyle bı bılgınız varmı yoksa bana ılerde sabahlar olmayacakk

merhaba uzun zamandır birçoğunuzun bilgisinden faydalandığım bu foruma bende bugün üye oldum 25. Haftasındayım gebeliğimin ve bir erkek bebek annesi olucam inşallah mayıs ayında

herkese merhaba...

hosgeldınnnn
aramızaa benımde 25 haftalık kızım olucak ınsallah

Merhaba uzun zamandır birçoğunuzun bilgisinden faydalandığım bu foruma bende bugün üye oldum 25. haftasındayım gebeliğimin ve bir erkek bebek annesi olucam inşallah mayıs ayında

Herkese merhaba...

aramıza hoş geldin inşallha oğluşunu sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.

merhaba kızlar, umarım hepiniz iyisinizdir. ben buraya, karne işlerinden ancak fırsat bulabildim. elimde fazla karne var. hepinize doldurayım birer tane. en çok yorum yapana ve beğenene takdir vercem :))

dün en yakın arkadaşımdan haber aldım. 3 haftası var diye biliyorduk ama. doktor sanırım haftaya alcak sezeryanla. çünkü plesentan yaşlanmış, artık bebeğe faydası yok demiş. hayırlısı olun inşallah. sizler dışında, çevremde ve arkadaşlarım arasında 12 tane hamile vardı.2si geçen hafta doğum yaptı. geriye kalanlara, sizlere, hepimize allah yardımcı olsun inşallah....

Herkese merhaba...
merhabaa hosgldın aramıaa
merhaba cnmm benım oglumda gecelerı ve gunduzlerı cok oynuyo hangı ara uyuyo bılmıyorum:)))

banada dıyorlar anne karnında bellı eder kendını cok oynarsa yaramaz olur dıyorlar
Kızlar dis diplerm agrıo cok kotuym bi cozum nolur
cnm hastasın ondan olabılır bendegrıpken cok olur bana

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) KALSİYUM İLACI KULLANIMI VE SÜT, YOĞURT TÜKETİMİ

Kalsiyum (Calcium, Ca) alımının yeterli düzeyde olması kadınlar için sadece hamilelik döneminde değil hayatın her döneminde önemlidir. Hamilelik döneminde kalsiyum annede kemik erimesi gelişmemesi için ve bebekte kemik, diş gelişiminin sağlıklı olabilmesi için gereklidir. Bunun dışında da kalsiyumun vücutta çeşitli görevleri vardır. Gebelik döneminde yeterli kalsiyum alınmazsa bebeğin gelişimi için gereken kalsiyum annenin kemiklerinden karşılanır, bu da annede kalsiyum eksikliğine ve ileriki yıllarda kemik erimesi (osteoporoz) oluşmasına zemin hazırlar.

Hamilelikte kalsiyum ihtiyacı ne kadardır?
Gebelik döneminde bir kadının günde 1000 miligram (1 gram) kalsiyum alması gerekir. Eğer kadın 18 yaş altında ise günlük kalsiyum ihtiyacı 1300 mg'dır.

Hamilelikte kalsiyum ilacı takviyesi kullanmak gerekir mi?
Hamileler için günlük belirlenen 1000 mg kalsiyum ihtiyacı yiyecek ve içeceklerle yeterli miktarda alabilen hamilelerin ayrıca kalsiyum ilaç takviyesi kullanması gerekmez. Ancak besinlerle yeterli miktarda kalsiyum alamayan hamilelere ek kalsiyum ilaç takviyesi gerekir.
Gebelikte kullanılan multivitamin hapları da kalsiyum içerirler ancak bunlarda genellikle 125 mg civarında az miktarda kalsiyum bulunur. Anne adayı besinlerle yeterince kalsiyum alamıyorsa buradan gelecek 125 mg kalsiyum yeterli olmaz. Bu nedenle süt, yoğurt gibi kalsiyumdan zengin besinler alamayan anne adaylarına vitamin hapı dışında ayrıca kalsiyum hapları (genellikle suda eriyen haplardır) verilir.

Kalsiyum içeren besinler:
Süt, yoğurt, peynir kalsiyumdan en zengin besinlerdir. Bunun dışında kuru kayısı, ceviz, fındık, badem, alabalık, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagiller kalsiyum açısından zengindir. Aşağıda bazı yiyecek ve içeceklerdeki yaklaşık kalsiyum miktarı verilmiştir:
- 100 ml süt: 125 mg kalsiyum içerir
- 1 su bardağı inek sütü: 250 mg kalsiyum içerir
- 1 su bardağı yoğurt: 250 mg
- 1 dilim (30 gram) beyaz peynir ortalama 100 mg (peynirin çeşidine göre değişir)
- 1 avuç fındık veya badem : 50 mg
- 1 avuç kuru üzüm: 30 mg

Laktoz intoleransı olanlar için:
Laktaz enzim eksikliği (laktoz intoleransı) olan insanlarda normal laktoz içeren sütler gaz, şişkinlik gibi rahatsızlıklar oluşturduğu için bunları tüketemezler. Bu durumda yoğurt, ayran, cacık, peynir bol kalsiyum içeriğinden dolayı en uygun besinlerdir. Ayrıca laktozsuz sütler tüketilebilir. Bunun dışında kalsiyum içeriği daha az olsa da fındık, badem, portakal, mandalina, kuru üzüm, yeşil sebzeler de kalsiyum desteği sağlayabilir, ancak bu yiyeceklerdeki kalsiyum miktarı süt ürünleri kadar fazla değildir bu nedenle tek başlarına yeterli olamazlar.

Sonuç olarak; yukarıdaki listede görüldüğü gibi süt ve yoğurt kalsiyumdan en zengin ve tüketimi en kolay besinlerdir. Günde 3 su bardağı süt veya 3 su bardağı kadar yoğurt (veya yarı yarıya olabilir) tüketebilen bir hamile bayan ortalama 750 mg kalsiyum bunlardan alacaktır, kalan 250 mg kalsiyumu da gün içerisinde tükettiği sebzelerden, meyvelerden, diğer besinlerden alabileceği için ek kalsiyum ilaç takviyesi almasına gerek kalmaz.

Ancak yeterli miktarda süt ve yoğurt tüketemeyen bir anne adayı diğer besinlerle günlük 1000 mg kalsiyum ihtiyacını tamamlayamaz. Sebzeler, meyveler, kuru meyveler, fındık, badem gibi besinler az miktarda kalsiyum içerdiklerinden bu besinlerle 1000 mg kalsiyum alımını tamamlamak için çok fazla tüketmek gerekecektir, bu da mümkün değildir ve ayrıca çok fazla kalori yükü ile aşırı kilo alımına neden olacaktır. Bu nedenle süt ve yoğurdu yeterince tüketemeyen anne adayları ek kalsiyum tablerleri ile desteklenmelidir. Gebelikte kalsiyum, magnezyum, vitamin, folik asit, demir hapı veya herhangi bir ilacı asla doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.

akşam üzerimde atlet uzanıyorum bir taraftan da dalmışım emzirme provası yapıyorum
arkadaşımı izlmiştim bebeği kucağına almadan yanına uzanarak emziriyordu..benim memeler onunki gibi aşağıya eğlmiyor ben de nasıl olur acaba diye uğraşıyorum tabi memeler dışarda..eşim de tv izliyor..yani ben öyle sanıyorum meğer beni izliyormuş başladı gülmeye ..yaşlılar gibi hastalıklı ve komik olduk galiba

Benim bir sorum olacak sizlere vajinaya doğru baskı hissediyorum sabahtan beri idrar yollarım da bugün iyi değil sizce ondan mı kaynaklı bu baskı ve bunun bir zararı olur muuu???

selammmmm.. nasılsınızz koca göbüşlü prensesler... ben yarın ılk defa eşımle hastaneye gıdıcem yanı ebbegımı gormeye ılk defa gıdıcem . aslnda 6 subatta gıdcektık ama oğlum babasının yanagına o tkmyı attıgndan berdr babamız delırmış durumda oğlunu gormek ıstıyor. :) cok heycanlıyım... oğlumu cok özledim.. :) bide ben dayanamdm doğum anı izledim vee inanılmaz korku bastı benı napıcam nasıl yapıcam dıyıp duruyorm izlemicem dıye soz vermıstım esıme . merakıma yenık dustum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…