- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #26.981
süt bünyeye göre değişir canım. haftayla alakası yok. ve göğsünü sıkma. rahim kasılmasına neden oluyormuş.kızlar yorumları okuyorumda herkesten süt geliyormu ben de çok merak ediyorum nasıl gelecek diye :)banyo yaparken falan sıkıştırıyorum gelirmi diye yok gelmiyor ve acıyor zaten uzun süre sıkamıyorum.acaba hafta olarak küçükmüyüm onun içinmi gelmiyor yoksa herkeste değişiyormu bu olay :)saçma soru dimi .
Ayrıntılı usg ye girdiğim yere gittim araya aldılar çok şükürki.. Dr un gördüğü yeri diğer dr da gördü ama amniyotik bant değilmiş çok şükürÇok ciddi birşey o dedei sonuçları çok ağırmış ama çok rastlanan bir durumda değilmiş...Uterus un bir parçası dedi daha önce enfeksiyon kürtaj vs gibi şeylerden oluşabilirmiş..önemli değilmiş şükür bu dr un dediğide o Size önerim ciddi birşeyle karşılaştığınızda uzman başka bir gözü de görsün durumunuzu Allahım sabah 9 dan beri travma yaşadım resmen ama çoooook şükür Rabbime fazla sınamadı...Allah büyük sıkıntılar yaşatmasın hiç birimize
benoglumu cok ozledımm hep son hafta boyle oluyorum hemen gıdıp gormek ıstıyorum ıcım ıcıme sıgmyıor
Selamlar güzel anneler
işlerimi bitirip ancak gelebildim biraz da geçmişi okumak vaktimi aldı tabi :)
Umarım hepiniz iyisinizdir.
Güzel bir hafta diliyorum şimdiden size ve yavrularınıza..
Çok geçmiş olsun canım sevindim böyle sonuçlanmasına. neler yaşadın bir kaç saatte kim bilir.
Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin.
Al benden de o kadar canım ya.. hele bu randevu için daha da bir sabırsızlanır oldum sanki.
Çünkü son gidişimizde oğlumuzun yüzünü öyle net gördükki. Hatta tutmuş elleriyle kordonunu emmeye çalışıyordu. film izler gibi izledik anlayacağın :)
Bakalım bu defa neler yaşatacak bize diye çok heyecanlanıyorum işte ben de.
hem kaç gram olmuş boyu uzamışmı vs. birsürü soru geliyor insanın aklına :)
Bizim randevumuz haftaya cuma bu arada, zaman geçsin hemen görelim yavrularımızı
CANIMIN PARÇASI CANIM OĞLUMA
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu diye şarkılar söylerken avucumun içinde büyüdükçe ellerin, kapının arkasına koyduğumuz boy ve tarih rakamları arttıkça, cümlelerin komik olmaktan çok düşündürücü olmaya başladıkça, bir yandan seninle gurur duydum, bir yandan da hayatımdaki son çocuk da büyüyor diye üzüldüm.
Aslında sen hâlâ çok küçüksün oğlum.
Senin durduğun merdiven basamağının 3-4 basamak altına inip bak bir gün sen bu kadar büyüyeceksin ben senin yanında böyle kısacık kalacağım. Sonra sen bana aşağıda havalar nasıl ufaklık diye soracaksın dediğimde yüzüne yayılan o kocaman gururlu gülümseyişin ne zaman olur bu? diye soruşun hâlâ benim küçük oğlum olduğunun kanıtı değil mi?
Bebek kokan saçların kanıtı değil mi?
Ne zaman seni bırakıp bir yere gitmekten söz etsem yanaklarından yuvarlanıveren kocaman damlalar kanıtı değil mi?
Seni bırakıp hiçbir yere gitmeyeceğim oğlum. Sakın üzülme!
Kocaman bir delikanlı olduğunu görmek en büyük hayalim.
Hele upuzun kirpiklerinin çevrelediği maviş gözlerinden uyku gibi aşk aktığında orada olmak hayallerin en güzeli.
Nazım Hikmetin oğluna yazdığı şiirde dediği gibi sen de;
Buğday başağı gibi delikanlı olacaksınKumral ince uzun
Tanrı yollarken seni, en değerli hediyeyi koyarak göndermiş yüreğine; vicdan ve merhamet.
Yumuşacık ve vicdanlı bir yüreğin olacak senin. Ne zaman sokakta yaralı bir hayvan görsen başına eğilip ona çaresiz ve üzgün bir ifadeyle baktığını görsem sevinçle doluyor içim.
Benim oğlum hiçbir acıya duyarsız kalmayacak, ihtiyacı olan hiç kimseye arkasını dönüp gitmeyecek diye seviniyorum.
İyi bir insan olacaksın sen oğlum.
Kocaman bir yüreğin olacak.
Ne sevgiler, ne aşklar sığdıracaksın o yüreğe. Kimseye haksızlık yapmayacak, emeğe saygılı olacaksın.
İçin dışın bir olacak senin, hesapların, yalanların adamı olmayacaksın sen.
Biliyorum belki biraz hırpalanacak, belki dost sandığın ellerden tokatlar yiyeceksin ama sonunda kendinden razı olmanın, hatalarımla sevaplarımla ben buyum! diyebilmenin, hiçbir duyguyla mukayese edilemez hazzını yaşayacaksın.
Babanın tabiriyle sabahları aynada kendine gözlerini kaçırmadan bakabileceksin.
Hayatın farkında olacaksın oğlum, hayat öylesine akıp gitmeyecek önünden.
Bunu bilmek nasıl mutlu ediyor beni bir bilsen.
Dilerim hayat sana iyi davranır oğlum.
Dilerim yaşam sana her zaman seçenekler sunar, hiç çaresiz kalmazsın hayatta.
Dilerim sevginin dostluluğunun kıymetini bilecek insanlar olur yol arkadaşların.
Dilerim her günü yaşanmaya değer mutlu sağlıklı uzun bir ömrün olur oğlum.
Hani sen beni dünyayı dolaşıp geri dönecek kadar seviyorsun ya, ben seni dünyanın etrafını hiç durmadan, hiç yorulmadan, hiç geri gelmeden dönüp duracak kadar çok seviyorum.
Birgün sen çıkageldin.
Sanabakarken kalbimiz titredi.
Gözlerimiz hiç yaşamadığımız bir duyguyla yaşardı...
Her gülüşünde iliklerimize işledin...
Ve seni sonsuza dek yüreğimize kazıdık...
Şimdi biliyoruz...
HAYAT Küçücük nefesinmiş ve o nefesi sonsuza dek yaşatma isteği...
Bize yaşattığın yürek titremesi imiş...Dünyanın en güzel gülüşüymüş...
Küçücük ellerinle elimizi tutup gülümseyerek uyumanmış...
Allaha her saniye şükretmekmiş...
HAYAT Senmişsin oğlum...
İyi Ki Varsın ve İyi Ki Benim ANNE Olmama Vesilemsin
ALINTIDIR...
iş yerinde olmama rağmen ağlattı beni
ne garip bir duygudur şu annelik...
Daha kucağımıza bile almamışken, kokusunu duymamışken bu kadar duygusal merhametli bir hale getirmişse bizi.
Doğunca herşey nasıl olacak..
"Senden sonra biliyorum ki ne olacaksa çok güzel olacak...."
Ben de sayfayı hergün takip ediyorum muhabbete katılmasamda. Bir şey danışmak istedim size. Cumartesi günü 50 mg'lık şeker yüklemesi testim yapıldı. Sonucu bugün öğrendim, 148 çıkmış. Sınırı nedir bilen varmı? Çarşamba günü 100 mg'lık şeker yüklemesi testi için çağırdılar. Onu da yaptıracağım ama o da yüksek çıkarsa sonra naparım bilmiyorum((
kızlar yorumları okuyorumda herkesten süt geliyormu ben de çok merak ediyorum nasıl gelecek diye :)banyo yaparken falan sıkıştırıyorum gelirmi diye yok gelmiyor ve acıyor zaten uzun süre sıkamıyorum.acaba hafta olarak küçükmüyüm onun içinmi gelmiyor yoksa herkeste değişiyormu bu olay :)saçma soru dimi .
Bebekler nasıl mutlu oluyor? Kuralları var mı bunun?
Bebekler doğduklarında dünyaya tam olarak hazır gelmiyor. Hayvanlar doğar doğmaz yürürken, bizim bebeklerimiz belirli bir zaman geçirdikten sonra adaptasyon sürecini tamamlıyor.
Sakinleştirici refleksin çalışması şart. Bu nasıl mı sağlanır? Aslında yapmanız gereken anneannelerinizden gördüklerinizi uygulamak. İşte size dört olmazsa olmaz
* Bebeğinizi kundaklayın. Bebek anne karnındayken çok rahat hareket edemiyor. Doğar doğmaz özgürlüğü hissetmek onu korkutabilir. Güven hissi vermeniz şart.
* Bebeğinizi uyumadığı zamanlar karnının üzerine yatırın. Ama uyku saatlerinde sırtüstü yatması daha güvenli.
* Kulağına Şşşş! diye sürekli fısıldayın. Sesiniz ne kadar güçlü çıkarsa anne karnında duyduğu sese o kadar yaklaşır.
* Bebeği karnı avuç içinize gelecek biçimde tutun. Küçük hareketlerle (üç santimetre kadar ileri-geri) sallayın. Bu, bebeğin rahmin içinde yaptığı hareketlere çok benziyor.
ALINTIDIR...
Ben de sayfayı hergün takip ediyorum muhabbete katılmasamda. Bir şey danışmak istedim size. Cumartesi günü 50 mg'lık şeker yüklemesi testim yapıldı. Sonucu bugün öğrendim, 148 çıkmış. Sınırı nedir bilen varmı? Çarşamba günü 100 mg'lık şeker yüklemesi testi için çağırdılar. Onu da yaptıracağım ama o da yüksek çıkarsa sonra naparım bilmiyorum((
sinir 140 canimBen de sayfayı hergün takip ediyorum muhabbete katılmasamda. Bir şey danışmak istedim size. Cumartesi günü 50 mg'lık şeker yüklemesi testim yapıldı. Sonucu bugün öğrendim, 148 çıkmış. Sınırı nedir bilen varmı? Çarşamba günü 100 mg'lık şeker yüklemesi testi için çağırdılar. Onu da yaptıracağım ama o da yüksek çıkarsa sonra naparım bilmiyorum((
evet 1 haftadir alev alev yaniyor midem :) ama ilac kullandiracak kadar degil dayaniyorum aksamlari cok oluyormerhabalar herkese midee yanması başladı mı sizlerde ben iki gündür öldümm
kızlar yorumları okuyorumda herkesten süt geliyormu ben de çok merak ediyorum nasıl gelecek diye :)banyo yaparken falan sıkıştırıyorum gelirmi diye yok gelmiyor ve acıyor zaten uzun süre sıkamıyorum.acaba hafta olarak küçükmüyüm onun içinmi gelmiyor yoksa herkeste değişiyormu bu olay :)saçma soru dimi .
merhaba cnmm ben 24+0 da gıtmıstım 747 grdı maşallah cnm cok ıyı kılonuzMerhabaa:)) sevgili anne adayları bugün doktorcumuza gittik 25+5 olmuşuz ve 970 grammışız sizce güzel mi kilosu zamanına göreee
bnde haziran annesiyim :) yazı çok güzel olmuş deniycez inş şu yaramaz bi doğsa tşkler bilgi için sağlıkla doğurmanı dilerim cnm
Merhaba canım, internette sınır 140 yazıyor. İş yerinde arkadaşlarım sınır 110 dediler. Çarşamba gittiğimde soracağım sınırı doktoruma. Biraz fazla kilo aldım, 10-11 gibi. Ondan oldu galiba. Yoksa hamilelik öncesi yoktu kan değerlerim ile ilgili sorun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?