2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
süt bünyeye göre değişir canım. haftayla alakası yok. ve göğsünü sıkma. rahim kasılmasına neden oluyormuş.

Selamlar güzel anneler
işlerimi bitirip ancak gelebildim biraz da geçmişi okumak vaktimi aldı tabi :)
Umarım hepiniz iyisinizdir.
Güzel bir hafta diliyorum şimdiden size ve yavrularınıza..

Çok geçmiş olsun canım sevindim böyle sonuçlanmasına. neler yaşadın bir kaç saatte kim bilir.
Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin.

benoglumu cok ozledımm hep son hafta boyle oluyorum hemen gıdıp gormek ıstıyorum ıcım ıcıme sıgmyıor

Al benden de o kadar canım ya.. hele bu randevu için daha da bir sabırsızlanır oldum sanki.
Çünkü son gidişimizde oğlumuzun yüzünü öyle net gördükki. Hatta tutmuş elleriyle kordonunu emmeye çalışıyordu. film izler gibi izledik anlayacağın :)
Bakalım bu defa neler yaşatacak bize diye çok heyecanlanıyorum işte ben de.
hem kaç gram olmuş boyu uzamışmı vs. birsürü soru geliyor insanın aklına :)
Bizim randevumuz haftaya cuma bu arada, zaman geçsin hemen görelim yavrularımızı

off evet bende sureklı vıdeoyu ızlıyorum canımm 1 ay odu daha da buyudu en son 747 gr dı 1 ay once sımdı kocman olmustur benım melegımm

bızımde pazartesı ınsallah randevuzmuz ama ben booyl gıderse pazratesıden once gıdebılırım

CANIMIN PARÇASI CANIM OĞLUMA

“Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu” diye şarkılar söylerken avucumun içinde büyüdükçe ellerin, kapının arkasına koyduğumuz boy ve tarih rakamları arttıkça, cümlelerin komik olmaktan çok düşündürücü olmaya başladıkça, bir yandan seninle gurur duydum, bir yandan da hayatımdaki son çocuk da büyüyor diye üzüldüm.

Aslında sen hâlâ çok küçüksün oğlum.

Senin durduğun merdiven basamağının 3-4 basamak altına inip “bak bir gün sen bu kadar büyüyeceksin ben senin yanında böyle kısacık kalacağım. Sonra sen bana aşağıda havalar nasıl ufaklık diye soracaksın” dediğimde yüzüne yayılan o kocaman gururlu gülümseyişin “ne zaman olur bu?” diye soruşun hâlâ benim küçük oğlum olduğunun kanıtı değil mi?

Bebek kokan saçların kanıtı değil mi?

Ne zaman seni bırakıp bir yere gitmekten söz etsem yanaklarından yuvarlanıveren kocaman damlalar kanıtı değil mi?

Seni bırakıp hiçbir yere gitmeyeceğim oğlum. Sakın üzülme!
Kocaman bir delikanlı olduğunu görmek en büyük hayalim.

Hele upuzun kirpiklerinin çevrelediği maviş gözlerinden uyku gibi aşk aktığında orada olmak hayallerin en güzeli.

Nazım Hikmet’in oğluna yazdığı şiirde dediği gibi sen de;
“Buğday başağı gibi delikanlı olacaksın”Kumral ince uzun…”
Tanrı yollarken seni, en değerli hediyeyi koyarak göndermiş yüreğine; vicdan ve merhamet.

Yumuşacık ve vicdanlı bir yüreğin olacak senin. Ne zaman sokakta yaralı bir hayvan görsen başına eğilip ona çaresiz ve üzgün bir ifadeyle baktığını görsem sevinçle doluyor içim.

“Benim oğlum hiçbir acıya duyarsız kalmayacak, ihtiyacı olan hiç kimseye arkasını dönüp gitmeyecek” diye seviniyorum.
İyi bir insan olacaksın sen oğlum.

Kocaman bir yüreğin olacak.
Ne sevgiler, ne aşklar sığdıracaksın o yüreğe. Kimseye haksızlık yapmayacak, emeğe saygılı olacaksın.
İçin dışın bir olacak senin, hesapların, yalanların adamı olmayacaksın sen.

Biliyorum belki biraz hırpalanacak, belki dost sandığın ellerden tokatlar yiyeceksin ama sonunda kendinden razı olmanın, hatalarımla sevaplarımla “ben buyum!” diyebilmenin, hiçbir duyguyla mukayese edilemez hazzını yaşayacaksın.

Babanın tabiriyle sabahları aynada kendine gözlerini kaçırmadan bakabileceksin.
Hayatın farkında olacaksın oğlum, hayat öylesine akıp gitmeyecek önünden.
Bunu bilmek nasıl mutlu ediyor beni bir bilsen.

Dilerim hayat sana iyi davranır oğlum.
Dilerim yaşam sana her zaman seçenekler sunar, hiç çaresiz kalmazsın hayatta.
Dilerim sevginin dostluluğunun kıymetini bilecek insanlar olur yol arkadaşların.
Dilerim her günü yaşanmaya değer mutlu sağlıklı uzun bir ömrün olur oğlum.

Hani sen beni dünyayı dolaşıp geri dönecek kadar seviyorsun ya, ben seni dünyanın etrafını hiç durmadan, hiç yorulmadan, hiç geri gelmeden dönüp duracak kadar çok seviyorum.

Birgün sen çıkageldin.
Sanabakarken kalbimiz titredi.
Gözlerimiz hiç yaşamadığımız bir duyguyla yaşardı...
Her gülüşünde iliklerimize işledin...
Ve seni sonsuza dek yüreğimize kazıdık...
Şimdi biliyoruz...

HAYAT Küçücük nefesinmiş ve o nefesi sonsuza dek yaşatma isteği...
Bize yaşattığın yürek titremesi imiş...Dünyanın en güzel gülüşüymüş...
Küçücük ellerinle elimizi tutup gülümseyerek uyumanmış...
Allah’a her saniye şükretmekmiş...
HAYAT “Sen”mişsin oğlum...

İyi Ki Varsın ve İyi Ki Benim ANNE Olmama Vesilemsin

ALINTIDIR...

KIZIMA

Sen dogdugunda büyük bir sevinc yasattin bizehep bir kizim olsun istemistim nedense?

Tanriya hep sükrettim seni bana verdi diye.

Biliyormusun saclarini uzatmak renkli tokalar takmak,etekler elbiseler giydirmek isterdim sana,bir gün gelip büyüyecegin öyle uzaktiki bana,oysa nasilda cabuk gecti seneler ,dönüp baktigimda arkama.

Saclarin uzadi uzamasinida,ya boyun nasilda gecti boyumu..
Büyüdükce seni koruma arzumda artti biliyormusun?

Seni herkeslerden sakinmak icin kanatlarim olsun istedim bilmem neden?

ilk sirrini bana acmani .sevinclerini ve üzüntülerini paylasmayi,seninle dost ve arkadas olmayi istedim hepbilmem arkadasin olabildimmi?

Sana kizdigimdada sevgi vardi gözlerimde bunu hissedebildinmi?
Seni korumak isterken SIKMAK degildi amacim acaba beni anlayabildinmi?

Dürüst olmani istedim hep yalansiz ve riyasizbilmiyorum basarabildimmi?

Benim bildigim tek bir sey var belki yillar sonra etrafini cocuklarin saracakama benim o kücücük kizim hep kalacak.

seni yine sevecegim cikarsiz , beklentisiz her annenin cocugunu sevdigi gibi,üzüntülerini ben almak istiyecegim düsünmeden kendimi,sevinclerin sevincim olacak ilk günkü gibi.gülüslerin mutlulugum,gözlerindeki bir damla bende bir nehir sanki.

Kisacasi seni sevmeye devam edecegim BILMEM BENI ANLAYABILDINMI CANIM KIZIM ?

ALINTIDIR...

Merhaba kızlar...

geçmişi pek okuyamadım bugün işe biraz geç başladım ve gelir gelmezde sınav varmış kii biz arkadaşla unutmuşuz

herkeşler şeker yüklemesini yaptırıyor sanırım bende diğer hafta gideceğim bakalım kilo aldı başını gidiyor ne çıkacak merak ediyorum...

Ben de sayfayı hergün takip ediyorum muhabbete katılmasamda. Bir şey danışmak istedim size. Cumartesi günü 50 mg'lık şeker yüklemesi testim yapıldı. Sonucu bugün öğrendim, 148 çıkmış. Sınırı nedir bilen varmı? Çarşamba günü 100 mg'lık şeker yüklemesi testi için çağırdılar. Onu da yaptıracağım ama o da yüksek çıkarsa sonra naparım bilmiyorum((

iş yerinde olmama rağmen ağlattı beni
ne garip bir duygudur şu annelik...
Daha kucağımıza bile almamışken, kokusunu duymamışken bu kadar duygusal merhametli bir hale getirmişse bizi.
Doğunca herşey nasıl olacak..
"Senden sonra biliyorum ki ne olacaksa çok güzel olacak...."

Bebekler nasıl mutlu oluyor? Kuralları var mı bunun?

Bebekler doğduklarında dünyaya tam olarak hazır gelmiyor. Hayvanlar doğar doğmaz yürürken, bizim bebeklerimiz belirli bir zaman geçirdikten sonra adaptasyon sürecini tamamlıyor.

Sakinleştirici refleksin çalışması şart. Bu nasıl mı sağlanır? Aslında yapmanız gereken anneannelerinizden gördüklerinizi uygulamak. İşte size dört olmazsa olmaz…

* Bebeğinizi kundaklayın. Bebek anne karnındayken çok rahat hareket edemiyor. Doğar doğmaz özgürlüğü hissetmek onu korkutabilir. Güven hissi vermeniz şart.

* Bebeğinizi uyumadığı zamanlar karnının üzerine yatırın. Ama uyku saatlerinde sırtüstü yatması daha güvenli.

* Kulağına ‘Şşşş!’ diye sürekli fısıldayın. Sesiniz ne kadar güçlü çıkarsa anne karnında duyduğu sese o kadar yaklaşır.

* Bebeği karnı avuç içinize gelecek biçimde tutun. Küçük hareketlerle (üç santimetre kadar ileri-geri) sallayın. Bu, bebeğin rahmin içinde yaptığı hareketlere çok benziyor.
ALINTIDIR...

OYLE bır donemdeyım ki kedı mıyavlasa aglayasım var herseyden cok etkılenıyorum son zamanlarda bende aynıyım cnım oglummıyı kı gelmıs hayatıma yuvama daha sımdıden huur getırdı

cnm sınırı hıc bılmıyorum ama sakı yuksek mı bu sonuc bana oyle geldı sankı

Bebeğime...
Kalbinin pır pır attığını gördüğümüz şu günlerde, kurduğum binlerce hayal, yüreğimi acıtan binlerce kaygı var içimde.. Şu günler bir geçse diyorum kendi kendime, bir gelsen dünyaya, evimize, yuvamıza... Öğreteceğim binlerce şey var sana... Mesela;
.
Yapabilirsem eğer, gözyaşlarını tutmamasını öğretmek isterim sana, acı çekmeden olgunlaşamayacağını... Kıskanmamayı, arkadaşının başarısından mutlu olmayı.. Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi de bilmeyi ve bunun seni daha da güçlendireceğini öğretmek isterim sana..
Her şeyin bir sonu olduğunu öğreteyim sana, sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini. Her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu dolayısıyla kitaplardan keyif almasını öğretmek istiyorum sana. Ders çalışmak istemiyorsan seni çok fazla zorlayamayacağımı bilmelisin ama okumayı sevmesin yine de… Kendi çapında bir kütüphanen olmalı, kitap kokusunu sevmelisin.

Doğaya götüreceğim seni sık sık. Çıplak ayakla ıslak çimlerde gezmenin hazzını alabilmelisin. Hayvanlardan korkmaman gerektiğini öğreteceğim. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptıklarını anlatacağım.. Yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almanı sağlayabilirim belki de.. Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğretmek istiyorum sana, kimbilir belki büyüdüğünde bir gece sevgiline bir ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirinize sarılırsınız sımsıkı..

Şartlar çok zor olsa da yalan söylememen gerektiğini öğrenmen lazım ayrıca. Kazandığın elli liranın, piyangodan çıkan beş yüz milyondan çok daha keyifli olduğunu öğretmen lazım. Alın terine saygıyı öğrenmen gerektiği gibi. Aşk acısı çekmenin, hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğretmeliyim sana. Kendi doğruları üzerinden kimsenin seni yargılamasına izin vermemelisin ve başkalarını da kendi doğruların üzerinden yargılamamalısın... Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlatacağım sana ve hayatı sorgulamayı... Yapabildiğimce...
.
Bilginin en büyük güç olduğunu öğretmek istiyorum sana. Yapabilirsen bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendine saklaman gerektiğini öğretmeliyim sana. Haklı olduğun konuda sonuna kadar diretmeli ve haklıyken dik durmalısın herkese ve herşeye inat. Günün birinde yaptıkların değil, yapmadıkların için pişmanlık duyabilirsin ancak.

Basit yaşaman gerekiyor, çay içmekten keyif almalı, yalnız kalabilmeyi de bilmelisin.. ‘İstemiyorum’, ‘hayır’ demeyi öğreteceğim sana, istediğinde ise ‘istiyorum’ , sevdiğinde ‘seni seviyorum’ diyebilmelisin çünkü.

Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğretmek istiyorum sana. Temiz kokmasını... Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı...

Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapman gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşılması gerektiğini de öğrenmen gerek . Umarım tıpkı baban gibi müzik ve resim konusunda doğuştan yetenekli olursun, sporla barışık yaşarsın…

Dünya işleri hiçbir zaman bitmez, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırmalısın...

Ama en çok da kendini sevmelisin... Sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez, sen kendine saygı duyup değer vermezsen, kimseden bekleyemezsin bunları…Hayattaki en önemli varlığın “sen” olduğunu öğreteceğim sana birtanem...

Şimdi bekleme vaktidir ve ümit ediyorum ki, ılık bir ilkbahar sabahında herşey yeniden başlayacak… Bir insanı daha sevmekle başlayacak herşey...

sakın sıkmaaaaaaa valla çat diye doğuverir eline bebe görürsün.. hatta bazı hastanelerde doğumu gögüs ucunu uyarak başlatıyormuşlar.. bırak gelmesin süt daha zamanı var daha bebe çıkmadı ki yerinden... dogumdan sonra gelir sütün merak etme

Merhabaa:)) sevgili anne adayları bugün doktorcumuza gittik 25+5 olmuşuz ve 970 grammışız sizce güzel mi kilosu zamanına göreee

bnde haziran annesiyim :) yazı çok güzel olmuş deniycez inş şu yaramaz bi doğsa tşkler bilgi için sağlıkla doğurmanı dilerim cnm

sınır 140 canım ondan saonra 100mg o da yüksek çıkarsa endokrine yada dahiliyeye gidersin muhtemelen insilün başlarsın 100mg çok yüksek çıkarsa.. az yüksek çıkarsa diyet yüksek çıkmazsa aynen devam

Merhaba canım, internette sınır 140 yazıyor. İş yerinde arkadaşlarım sınır 110 dediler. Çarşamba gittiğimde soracağım sınırı doktoruma. Biraz fazla kilo aldım, 10-11 gibi. Ondan oldu galiba. Yoksa hamilelik öncesi yoktu kan değerlerim ile ilgili sorun.

sinir 140 canim
cok yuksek cikmamis
icini ferah tut 100lukte umarim normal cikar
benim 154 cikti ben de yeniden yaptiricam
merhabalar herkese midee yanması başladı mı sizlerde ben iki gündür öldümm
evet 1 haftadir alev alev yaniyor midem :) ama ilac kullandiracak kadar degil dayaniyorum aksamlari cok oluyor

gogsumden benim de sivi gelmiyor ama sIkmani tavsiye etmem
sIkmak hem rahimde kasilma yapabilir, hem de bebek icin ilk gunlerde cok cok onemli olan siviyi kaybetmene sebep olabilir
hic elleme haftayla ilgisi yok herkesin bunyesi farkli
dogumdan sonra gelecek belki ilk sivi da, sut de
bir de gogus yapisinin da sutle alakasi yokmus hic, kucucuk goguslu olup bol sutu olabilir insanin ya da gogus ucu cok buyuk olmasa da ya da cok dik olmasa da yine de bol sutu olabilir. bebegimi beklerken beni neler bekler kitabinda okumustum bunlari meme ve meme ucunun yapisi ne olursa olsun bu sutun miktari ve kalitesini asla etkilemezmis.

Merhabaa:)) sevgili anne adayları bugün doktorcumuza gittik 25+5 olmuşuz ve 970 grammışız sizce güzel mi kilosu zamanına göreee
merhaba cnmm ben 24+0 da gıtmıstım 747 grdı maşallah cnm cok ıyı kılonuz
bnde haziran annesiyim :) yazı çok güzel olmuş deniycez inş şu yaramaz bi doğsa tşkler bilgi için sağlıkla doğurmanı dilerim cnm

amin cnmm hepımız saglıkla hayırlısıyla alalım meleklerımızıe kucagımızı alalım ınsallah

110 açlık kan şekeri canım o akş olarak yazar... senin yaptırdıgın ogtt 50mg bununda sınırı 140.. kafana takma canım çok yüksek değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…