- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #27.021
Iyi aksamlar sevgili Mayis anneleri...Umarim herkes,haftanin ilk gununu guzel bi sekilde gecirmistir.Ben maalesef kendim icin ayni seyi soyleyemiyorum.Bugun baya bi zor sinav gibi benim icin.Issiz kaldim suan.Mudurum kontratimin yenilenmeyecegini,son zamanlarda benden cok memnun olmadigini belirtti.Bugun son gunumdu yani.O dakikadan beri guclu durmaya calisiyorum.Yanagimdan suzulen yaslar oldu ama bebegim icin kendimi tutuyorum,tutmam lazim.Tek istegim onun iyi olmasi ve stresle onun kilina zarar vermemeliyim.
Napalim,aksilikleri de kabullenmek gerek.Hersey gulluk gulistanlik gitmiyor maalesef.Suan zaten burada kriz aldi basini gidiyor(Ispanyada yasiyorum)...Bir care bulunur elbet,tekrar kalkariz evelallah.Bebeklerimiz,cocuklarimiz,sagligimiz iyi olsun yeter dimi ?!
iyi akşamlar cnm moralini hiç bozma yiyeceğin ekmek bu kadarmış orada Allah bir kapıyı kapatır diğer kapıyı çok daha iyi açar
karnımızdaki meleklerimiz sağolsun bebekler kısmetli dünyaya gelir olsun varsın işinden çıkarılmış ol çok şükür sağlığın yerinde
günaydın herkese
benim kız biraz tembel herhalde fazla hareketli değil hatta diyorum at anneye bi tepik anne sevinsin diye ama cıkkk nazlı işte keyfi gelince yapacak illa...
canım bugün görüşülecek o konu mecliste diye biliyorum. haberimiz olur nasılsa. hayırlısıyla bi uzatsalar süper olacak.Yaaa kızlar şu doğum izninden de bi haber yok yaaa ben hemen kanunlaşır zannediyordum... madem gerçekleşmeyecek ümitlendirmeselerdi yaa...
Bebeğime...
Kalbinin pır pır attığını gördüğümüz şu günlerde, kurduğum binlerce hayal, yüreğimi acıtan binlerce kaygı var içimde.. Şu günler bir geçse diyorum kendi kendime, bir gelsen dünyaya, evimize, yuvamıza... Öğreteceğim binlerce şey var sana... Mesela;
.
Yapabilirsem eğer, gözyaşlarını tutmamasını öğretmek isterim sana, acı çekmeden olgunlaşamayacağını... Kıskanmamayı, arkadaşının başarısından mutlu olmayı.. Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi de bilmeyi ve bunun seni daha da güçlendireceğini öğretmek isterim sana..
Her şeyin bir sonu olduğunu öğreteyim sana, sahip olduğu bütün değerlerin bir gün keyif vermeyebileceğini. Her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu dolayısıyla kitaplardan keyif almasını öğretmek istiyorum sana. Ders çalışmak istemiyorsan seni çok fazla zorlayamayacağımı bilmelisin ama okumayı sevmesin yine de… Kendi çapında bir kütüphanen olmalı, kitap kokusunu sevmelisin.
Doğaya götüreceğim seni sık sık. Çıplak ayakla ıslak çimlerde gezmenin hazzını alabilmelisin. Hayvanlardan korkmaman gerektiğini öğreteceğim. Arıların bizi sokmasından çok, nasıl bal yaptıklarını anlatacağım.. Yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almanı sağlayabilirim belki de.. Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğretmek istiyorum sana, kimbilir belki büyüdüğünde bir gece sevgiline bir ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirinize sarılırsınız sımsıkı..
Şartlar çok zor olsa da yalan söylememen gerektiğini öğrenmen lazım ayrıca. Kazandığın elli liranın, piyangodan çıkan beş yüz milyondan çok daha keyifli olduğunu öğretmen lazım. Alın terine saygıyı öğrenmen gerektiği gibi. Aşk acısı çekmenin, hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğretmeliyim sana. Kendi doğruları üzerinden kimsenin seni yargılamasına izin vermemelisin ve başkalarını da kendi doğruların üzerinden yargılamamalısın... Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlatacağım sana ve hayatı sorgulamayı... Yapabildiğimce...
.
Bilginin en büyük güç olduğunu öğretmek istiyorum sana. Yapabilirsen bunu en büyük fiyata satmasını, ama kalbini ve ruhunu kendine saklaman gerektiğini öğretmeliyim sana. Haklı olduğun konuda sonuna kadar diretmeli ve haklıyken dik durmalısın herkese ve herşeye inat. Günün birinde yaptıkların değil, yapmadıkların için pişmanlık duyabilirsin ancak.
Basit yaşaman gerekiyor, çay içmekten keyif almalı, yalnız kalabilmeyi de bilmelisin.. ‘İstemiyorum’, ‘hayır’ demeyi öğreteceğim sana, istediğinde ise ‘istiyorum’ , sevdiğinde ‘seni seviyorum’ diyebilmelisin çünkü.
Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğretmek istiyorum sana. Temiz kokmasını... Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı...
Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik olmadığını, dostluğa yatırım yapman gerektiğini, kıymetini bilmeyenlerden uzaklaşılması gerektiğini de öğrenmen gerek . Umarım tıpkı baban gibi müzik ve resim konusunda doğuştan yetenekli olursun, sporla barışık yaşarsın…
Dünya işleri hiçbir zaman bitmez, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırmalısın...
Ama en çok da kendini sevmelisin... Sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez, sen kendine saygı duyup değer vermezsen, kimseden bekleyemezsin bunları…Hayattaki en önemli varlığın “sen” olduğunu öğreteceğim sana birtanem...
Şimdi bekleme vaktidir ve ümit ediyorum ki, ılık bir ilkbahar sabahında herşey yeniden başlayacak… Bir insanı daha sevmekle başlayacak herşey...
Günaydınnnnn tostoslarınn güpgüzel annelerriii
Bir salı gününe başlamış bulunarak cabuk gecmesini dileyerekk yarın yavruma kavuşmanın ümidi ve heyecanıylaa işe vuracağım kendimi kii zaman geçsin hemen
Dün ki O sesi dinleyen var mıı
Ayda ve Erkam'a bayıldım ben yahuu oturduğum gibi açtım tel sarar misali sarıp sarıp dinliyorum
Birde doktora ben nasıl doğuracağım diye sorayım mı sizce erken mi daha :44:
Yaaa kızlar şu doğum izninden de bi haber yok yaaa ben hemen kanunlaşır zannediyordum... madem gerçekleşmeyecek ümitlendirmeselerdi yaa...
ben sordum 35. haftadan sonra konusucaz dedi:) umarım 35 e kadar dayanır bizim bebişler:) ben de begendim ikisini:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?