- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.421
doğum öncesi 3 hafta olan izin süresinde kullanılmayan izinler doğum sonrasına aktarılamıyor kesinlkle eminim(onun için sordum bende
sanada geçmiş olsun canım inşallah hamilellikten sonra atlatırız bunları senin değerlerin kaç çıktı acaba ? bana insülin verdi günde 4 kere uyguluyorum yediklerime dikkat etmeye başladım şimdilik ama çok geliyor özelikle tatlı vs yiyemeyincesaol canım inşallah hepimiz için hayırlısı olur
Evet kızlar, 32. haftada çıkıp 38. hafta da doğursan kalan 2 haftanı doğum sonrasına aktaramıyorsun, aynı şey 37. hafta izne çıkıldığında da geçerli. Bebek doğduktan sonra doktor direk 8 hafta sonrası için işe dönüş raporunu yazıyor. Olduki bebek 41. hafta geldi, geç geldi, o geciken günler bizim yanımıza kar kalıyor, doğum sonrası izinden düşmüyor.
Evet kızlar, 32. haftada çıkıp 38. hafta da doğursan kalan 2 haftanı doğum sonrasına aktaramıyorsun, aynı şey 37. hafta izne çıkıldığında da geçerli. Bebek doğduktan sonra doktor direk 8 hafta sonrası için işe dönüş raporunu yazıyor. Olduki bebek 41. hafta geldi, geç geldi, o geciken günler bizim yanımıza kar kalıyor, doğum sonrası izinden düşmüyor.
ben anlamadım. mesela 34 te izne ayrıldım diyelim. 40 ta doğum yaptım. 2 hafta hakkımı kullanmadım. bunu doğum sonrasına aktarıp 8+2 şeklinde değil de sadece 8 hafta olarak mı kullanabiliyorum?
mantık sız evet biliyorum ama bi yerde okumuştum doğum şeklin ne olursa olsun 37. haftada ayrılıyosun diye o zmn çok kötü olacak benim için 37. hafta sonunda ayrılıp 38. haftada doğum yapcam yani işyeinden direk hastane gibi oluyo
ben anlamadım. mesela 34 te izne ayrıldım diyelim. 40 ta doğum yaptım. 2 hafta hakkımı kullanmadım. bunu doğum sonrasına aktarıp 8+2 şeklinde değil de sadece 8 hafta olarak mı kullanabiliyorum?
renk cok guzel 4 lu cekmecelık cok ıse yarıyor daha genıs eve cıkar cıkmaz ılk ıs onu alıcam :)
hayırlı ugurlu olsun aldıkların
kızlar göğüs uçları ağrıyıp acıyanlar varmı benimkiler çok acımaya başladı ilkinde böyle bişey yaşamamıştım
evet aynen öyle...kullanamıyorsun ya son 3 haftaya kadar çalışacaksın yada 32 de ayrılacaksın diyelim ki 34 de ayrıldın 36 haftada doğum yaptın kalan 4 haftayı aktaramıyorsun maalesef...
o zaman mantık şu oluyor ya 5 hafta aktaracaksın ya da hiç
o zaman şöyle yapmak daha mantıklı: 32 de izne ayrılırım, doğum sonrası 8 hafta kullandım diyelim. 8 haftadan sonra kullanmadığım 20 gün yıllık iznimi kullanırım. ardından biraz da raporla 13 haftaya tamamlarım. mevzuatta 13 haftadan fazlasına devlet müsaade etmiyor. yani 13 haftadan sonra ya işe başlayacaksın ya da ücretsiz izne ayrılacaksın.
bir arkadaşım 8 hafta önce doğum iznine ayrıldı sürebin dolmasına iki gün kala doğum yaptı ve dr.u iki günü doğum sonuna aktarmış nasıl oldu bilmiyorum arkadaşım ebe ona sorayım sizede bilgi vereyim
birde arkadaşlar 32 hafta yani 31+1 den itibarenmi raporu yazdırıcaz yoksa 32+1 mi
gökçe güldürdün benibende eşimi takip ettim. banyoyu temizlerken nerdeyse fırça görünmüyor o kadar hızlı hareket ediyor ki
selam kızlar bende ne kadar haziran annesi gibi gözüksemde mayısta olucak doğumum 2. bebiş olduğu içinşeker yükleme testinde yüksek çıkan varmı aranızda insüline başlayan :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?