2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
doğum öncesi 3 hafta olan izin süresinde kullanılmayan izinler doğum sonrasına aktarılamıyor kesinlkle eminim(onun için sordum bende

Evet kızlar, 32. haftada çıkıp 38. hafta da doğursan kalan 2 haftanı doğum sonrasına aktaramıyorsun, aynı şey 37. hafta izne çıkıldığında da geçerli. Bebek doğduktan sonra doktor direk 8 hafta sonrası için işe dönüş raporunu yazıyor. Olduki bebek 41. hafta geldi, geç geldi, o geciken günler bizim yanımıza kar kalıyor, doğum sonrası izinden düşmüyor.

benim 50 lik yüklemede 163 çıkmıştı , 100 lükte şekerli suyu içtiğim gibi çıkartınca bir daha yapmadılar. direk tokluk şekerime baktı. o da 169 çıkmıştı. Diyet evet çok zor ben tatlıdan değilde hamur işi yiyememekten dolayı zorlanıyorum. herşeyin tadına ucundan ucundan bakıyorum artık. Senin değerlerin yüksek mi? ondan mı insülün verdi?

ben anlamadım. mesela 34 te izne ayrıldım diyelim. 40 ta doğum yaptım. 2 hafta hakkımı kullanmadım. bunu doğum sonrasına aktarıp 8+2 şeklinde değil de sadece 8 hafta olarak mı kullanabiliyorum?

kesinlikle haklısın...bişey sormuştum o konuyla ilgili sence nasıl olur

ben anlamadım. mesela 34 te izne ayrıldım diyelim. 40 ta doğum yaptım. 2 hafta hakkımı kullanmadım. bunu doğum sonrasına aktarıp 8+2 şeklinde değil de sadece 8 hafta olarak mı kullanabiliyorum?

34. yasal olarak izne ayrılırsan dediğin gibi 8+2 olacak doğum sonrası iznin. Ama standart olan şu an 32. ve 37. haftalar olduğu için onun üzerinden konuştuk. Bu arada 34. hafta izne ayrılman için 32. haftada doktora gidip 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alman, sonra 34. haftada tekrar doktora gidip iş göremez raporu alman gerekiyor. Biz istediğimiz zamanda izne ayrılamıyoruz malesef. Ya 32. haftada izne çıkacağız ya da 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp onu tamamlamaya çalışacağız. 37. haftayı tamamlayamazsak bu geçen süre içinde iş göremez raporu almamız lazım.

anladım canım. ben 32 de dediğin gibi 37 ye kadar devam edebilir raporu alıp tabi eğer durumum elverirse. 34 te çalışamaz raporu almayı düşünüyorum ya da 35 te. bakalım ne olur.

Canım benim bildiğim devlet doğumu 40. haftada olacak şekilde hesaplıyor ve ona göre izinleri ayarlıyor. Yani 37. haftada çıksan ve 38. haftada doğum yapsan 2 haftan yanıyor malesef. Ama doktorunla konuşup 36. haftadayken 37. hafta diye yazdırabilirsen belki biraz daha vaktin olur dinlenmeye. Ben de bunları öğrenmeden önce 35. hafatada izne çıkarım diyodum ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Şimdi düşünüyorum 32. haftada çıkmayı, 37'ye kadar çalışmayı gözüm yemiyor.

evet aynen öyle...kullanamıyorsun ya son 3 haftaya kadar çalışacaksın yada 32 de ayrılacaksın diyelim ki 34 de ayrıldın 36 haftada doğum yaptın kalan 4 haftayı aktaramıyorsun maalesef...

renk cok guzel 4 lu cekmecelık cok ıse yarıyor daha genıs eve cıkar cıkmaz ılk ıs onu alıcam :)
hayırlı ugurlu olsun aldıkların

çok tşk ederim canım dediğin gibi birçok eşya alıcak ayrıca dolabın içinde en alt bölümlerde de 2 şer çekmece daha var toplam 8 çekmece oldu bezleri ıslak mendilleri doldurcam.. dolaplara kapitone dikilecek daha off işler bitmiyor

kızlar göğüs uçları ağrıyıp acıyanlar varmı benimkiler çok acımaya başladı ilkinde böyle bişey yaşamamıştım

benimkiler de acıyor hemde 4. aydan beri krem sürüyorum 2 tüp bitirdim biraz daha iyi şimdi emmeye başladıklarında napıcaz acaba:18::18::18:

Bu arada haftasonu haberlerde izledim, Aile Bakanı Fatma Şahin açıklama yaptı bu izin konusu ile ilgili. 15 gün içinde tamamlanacak ve Başbakan son açıklamayı yapacak dedi. Bakalım ne çıkacak. Tam da benim yasal 32. hafta iznime geliyor 15 gün sonrası. Vay izne çıkanlar faydalanamaz, şundan sonraki tarihten itibaren falan derler mi acaba. Bahtsız bedevi durumu yaşamasam bari kıl payı ile.

bir arkadaşım 8 hafta önce doğum iznine ayrıldı sürebin dolmasına iki gün kala doğum yaptı ve dr.u iki günü doğum sonuna aktarmış nasıl oldu bilmiyorum arkadaşım ebe ona sorayım sizede bilgi vereyim

evet aynen öyle...kullanamıyorsun ya son 3 haftaya kadar çalışacaksın yada 32 de ayrılacaksın diyelim ki 34 de ayrıldın 36 haftada doğum yaptın kalan 4 haftayı aktaramıyorsun maalesef...

o zaman mantık şu oluyor ya 5 hafta aktaracaksın ya da hiç
o zaman şöyle yapmak daha mantıklı: 32 de izne ayrılırım, doğum sonrası 8 hafta kullandım diyelim. 8 haftadan sonra kullanmadığım 20 gün yıllık iznimi kullanırım. ardından biraz da raporla 13 haftaya tamamlarım. mevzuatta 13 haftadan fazlasına devlet müsaade etmiyor. yani 13 haftadan sonra ya işe başlayacaksın ya da ücretsiz izne ayrılacaksın.

Ben de 32. haftada izne ayrılıp doğum sonrası 8 haftam bittikten sonra ücretsiz izin almayı düşünüyorum. Zaten 37. haftaya kadar uzatıp doğum sonrası 13 haftam da kalsa bebeği bırakıp işe başlayamam. Yine ücretsiz izin kullanacasğım İnşallah. O yüzden kendime eziyet etmek istemiyorum.

yine de bana biraz saçma geldi çalıştığım kadarını neden doğum sonrasına aktaramıyorum diye. bi tane kitabım vardı bu torba yasayla alakalı. evde bırakmıştım. akşam müsait olursam karıştırayım işin aslı neymiş kesin olarak öğreneyim

Bir sorsana canım ya, ben hep alttaki bilgiye göre ilerliyorum. İnternette her yerde alttaki gibi yazıyor.

Doğum öncesi izin ile ilgili kanun doğumun 40. haftada olacağını varsayarak 8 hafta doğum öncesi izni olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle örneğin 36. haftada doğum yaparsanız 4 haftanız boşa gitmişken gün aşımı olup 41. hafatada doğum yaptığınızda izniniz otomatik olarak bir hafta daha uzuyor. Sıklıkla karşılaşılan sorun ise planlı yapılan sezeryanın genellikle 10 gün daha erken yapılması ve annenin bu 10 günlük izni kullanam isteğidir. Bu istek yasal olarak karşılanamamaktadır.

gökçe güldürdün beni bende eşimi takip ettim. banyoyu temizlerken nerdeyse fırça görünmüyor o kadar hızlı hareket ediyor ki

öyle yapıyorlaaar ama:))) ki benim eşim sahiden pek titizdir birde pasaklı olsa yandıkkkk birde eşi temizlik yapıcam dediği zaman bütün erkeklerin en çok söylediği söz " hayatım evin neyi var ki temiz zaten " :))))

selam kızlar bende ne kadar haziran annesi gibi gözüksemde mayısta olucak doğumum 2. bebiş olduğu için şeker yükleme testinde yüksek çıkan varmı aranızda insüline başlayan :44:

canım benim 50 mg lık yüklemede 150 çıktı doktor diyet verdi 4 hafta sonra 100 mglık yükleme yapıcaz dedi bakalım hayırlısı artık deli gibi tatlı yiyodum tatlılara veda ettim.pekte bilgim yok şeker hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…