- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.461
Kızlar ben geçen hafta kendi doktorumdan başka bir devlet hastanesi doktoruna gittim, genel bir muayene olayım, bir de başka bir göz görsün bebeği diye. Çok şükür herşey normal görünüyor dedi. İnşallah öyledir. Hangi testleri yaptırdın diye sordu, ben de saydım yaptırdığım testleri. AFP testini yaptırdın mı diye sordu, ilk kez sizden duyuyorum dedim. İnternette araştırdım şimdi, normalde 16-20 hafta arasında her gebeye yapılması gerekiyor diyor. Burda da hiç okumadım öyle bir test yaptıranı. İş işten geçmiş zaten, bir sıkıntı olsa şimdiye görünürdü diye düşünüyorum ama nasıl atlamışız o testi. Böyle başka atladığımız testler de varmı acaba?
Arkadaslar birsey sormak istiyorum, bu aldigimiz magnetler, misafirlere dagitacagimiz cikolatalari hastaneye mi goturecegiz, yani hastaneye gelenlere orada mi verilecek yoksa evde mi? Sizler ne yapacaksiniz, fikir verirseniz sevinirim...
kızlar bana kızmayın ama bu bebek şekeri denen şey bana israf gibi geliyor. neden öyle düşünüyorum derseniz. 2 ay önce bi arkadaşım doğum yaptı. öncesinde bebek şekerlerini hazırlatmıştı. ziyaretlerine gittiğimizde o şekerlerden vermeyi unuttular galiba sadece çikolata dağıttılar. kalmadı gibi bi ihtimal yok çünkü ilk misafirleri bizdikeksikliğini hiç hissetmedim açıkçası. bi ton para sayıyorsun versen ne olur vermesen ne olur diye düşünmeye başladım bu olayı yaşadıktan sonra. zaten bi ton masrafa giriyoruz
Evet kızlar yine ağdacıya gitmeye utandım ve kendi ağdamı kendim yaptım koydum aynayı karşıma ohhh çok rahat ettim biraz uzun sürdü ama verdiği huzur paha biçilmezsonra banyomuzu yaptık pehlivan gibi yağlandık kaş bıyık operasyonu ve son olarak saç düzleştiricimle saçlarıma fön çektim valla bütün günü kendime ayırdım çok mutluyum ha birde cilt bakımı yaptım Tavsiye edilir
canım netten alıntı.
8.aya girdin 2. haftandasın demek oluyor bu hesaplamaya göre.
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Kizlar 15 gundur tartiiyodum 2 kilo vermisim normal mi acaba anlamadim bu ara biraz kosturdum ona mi oldu acaba inanamadim aksama kadar tartildim normalde hep kilo alirim da korkmaya basladim bebisime Zarar olur mu acaba???
Evet kızlar yine ağdacıya gitmeye utandım ve kendi ağdamı kendim yaptım koydum aynayı karşıma ohhh çok rahat ettim biraz uzun sürdü ama verdiği huzur paha biçilmezsonra banyomuzu yaptık pehlivan gibi yağlandık kaş bıyık operasyonu ve son olarak saç düzleştiricimle saçlarıma fön çektim valla bütün günü kendime ayırdım çok mutluyum ha birde cilt bakımı yaptım Tavsiye edilir
kızlar bu arada yemek masamın, sandalyelerimin ve konsolumun fotoğraflarını bilimum spotçuya mail attım..iki spotçu aradı biri fiyat vermedi siz belirleyin dedi, diğeri de konsol pek satılmıyor sadece masa ve sandalyeyi alabilirim dedi..fiyat dedim fiyat olarak da 100tl maksimum 120 tl arası alırız dedi şok oldum ya..ben o masa ve konsolu 1750 tl ye almıştım 3 yıl önce ve hala yepyeniler bir tane bile çizik yok pırıl pırıl...ve hala moda olan bir takım hiç öyle modası geçmiş zevksiz falan da değil..paketleyip taşındığım evin sığınağına koyarım yada ihtiyacı olan bir tanıdığıma veririm daha iyi..100 tl diyor ya 6 sandalye ve masaya...
merak etme canım eminim birşey yoktur. ben de son 2 aydır aynı kilodayım .gram almadım.telaşlanmaya başlamıştım ki doktor kontrolümde herşeyin normal olduğu arada böyle duraklama dönemleri olabileceği önemli olanın bebeğin gelişimi olduğunu öğrendim.inşallah bebeğinin gelişimi iyiyse sorun yok gerçekten.
Kızlar internetten bikaç siparişim vardı bi de avent biberon söylemiştim pes olandan ama cam değilmiş biraz tereddüt ettim acaba değiştirsem mi??? :44::44::44:
kızlar nasılsınız bizim midemiz çok yanıyor sizdede oluyormu dayanılmıycak kadar
Ben onun formül buldum az az yiyorum sık yiyorum o zaman olmuyor bide mümkünse aksam 6 da yi yorum bAska bisey yemiyorum cok acikirsam sut iciyorum dene istersem sende Ama normal galiba cok kisiden aynı şikayet duydum :)
evet doğru burnum iice hasaslaştı hamiellikte normal ama eve giren hemen anlıyo kokuyo sadece ben değil yani sildikçede azaldı kokusu ama artık bıktım zaten silememBence zaman à birakman sidikce kurumasini elgelliyosun bence birak bi kac gun gecer Yani bir bisey var ben son aylarda kokuya duyarli oldum jersey kokuyo sanki eger sizdede varsa oda olabilir gule gule kullan
canım vanilya değilde karbonat koy karbonati bi gazetenin üzerine yay odanın bi köşesine koy ben rutubet kokusundan öyle kurtuldum karbonat kokuyu çekiyo bu arada hayırlı olsun güle güle kullansın meleğin :) darısı bizim başımıza
kızlar nasılsınız bizim midemiz çok yanıyor sizdede oluyormu dayanılmıycak kadar
Kizlar 15 gundur tartiiyodum 2 kilo vermisim normal mi acaba anlamadim bu ara biraz kosturdum ona mi oldu acaba inanamadim aksama kadar tartildim normalde hep kilo alirim da korkmaya basladim bebisime Zarar olur mu acaba???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?