- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.441
32+1 canım. 32. haftayı tam doldurmuş olman gerekiyor.
doğum öncesi 3 hafta olan izin süresinde kullanılmayan izinler doğum sonrasına aktarılamıyor kesinlkle eminim(onun için sordum bende
Evet kızlar, 32. haftada çıkıp 38. hafta da doğursan kalan 2 haftanı doğum sonrasına aktaramıyorsun, aynı şey 37. hafta izne çıkıldığında da geçerli. Bebek doğduktan sonra doktor direk 8 hafta sonrası için işe dönüş raporunu yazıyor. Olduki bebek 41. hafta geldi, geç geldi, o geciken günler bizim yanımıza kar kalıyor, doğum sonrası izinden düşmüyor.
evet aynen öyle...kullanamıyorsun ya son 3 haftaya kadar çalışacaksın yada 32 de ayrılacaksın diyelim ki 34 de ayrıldın 36 haftada doğum yaptın kalan 4 haftayı aktaramıyorsun maalesef...
yine de bana biraz saçma geldi çalıştığım kadarını neden doğum sonrasına aktaramıyorum diye. bi tane kitabım vardı bu torba yasayla alakalı. evde bırakmıştım. akşam müsait olursam karıştırayım işin aslı neymiş kesin olarak öğreneyim
birde arkadaşlar 32 hafta yani 31+1 den itibarenmi raporu yazdırıcaz yoksa 32+1 mi
son çıkarılan torba yasayla erken doğum halinde kalan izinleri aktarabiliyoruz. yani 39. haftada doğum yapsak bile kalan 1 haftayı aktarabiliyoruz. Bir de 32 den 37 ye kadar çalışma zorunluluğumuz yok. 32 de çalışabilir raporu alıp istediğimiz zaman (37'yi beklemek zorunda değiliz) çalışamaz raporu alıp izne ayrılabiliyoruz. Devlette uygulama bu yönde, özel sektör kendince farklı bir uygulama mı yapıyor acaba
Kızlar ben geçen hafta kendi doktorumdan başka bir devlet hastanesi doktoruna gittim, genel bir muayene olayım, bir de başka bir göz görsün bebeği diye. Çok şükür herşey normal görünüyor dedi. İnşallah öyledir. Hangi testleri yaptırdın diye sordu, ben de saydım yaptırdığım testleri. AFP testini yaptırdın mı diye sordu, ilk kez sizden duyuyorum dedim. İnternette araştırdım şimdi, normalde 16-20 hafta arasında her gebeye yapılması gerekiyor diyor. Burda da hiç okumadım öyle bir test yaptıranı. İş işten geçmiş zaten, bir sıkıntı olsa şimdiye görünürdü diye düşünüyorum ama nasıl atlamışız o testi. Böyle başka atladığımız testler de varmı acaba?
Kızlar ben bu gün 31+2gun kaçıncı ayimdayim dogum 12 Mayıs her kafadan bi ses çıkıyor doktorum 8 ay dedi diyetisyen 7 çi aya girdin dedi beni şaşırtırlar artık çevredekiler 6 ay diyor bu ne ya kafam karıştı bana göre bu ayın 12 de 8 gircem hesaplarınızı bekliyorum tskler
Arkadaslar birsey sormak istiyorum, bu aldigimiz magnetler, misafirlere dagitacagimiz cikolatalari hastaneye mi goturecegiz, yani hastaneye gelenlere orada mi verilecek yoksa evde mi? Sizler ne yapacaksiniz, fikir verirseniz sevinirim...
selam kızlar mayıs annelrinde gebelik şekri çıkan yok sanırım kimse cevap vermemiş banahaziran annesiyim ama buradan devam etmek istiyorum benide eklermisiniz benim doğum mayısta olucakta sezeryan olucağım için 20 mayıs gibi olucak kısmet olursa:18:
doğum öncesi 3 hafta olan izin süresinde kullanılmayan izinler doğum sonrasına aktarılamıyor kesinlkle eminim(onun için sordum bende
birde arkadaşlar 32 hafta yani 31+1 den itibarenmi raporu yazdırıcaz yoksa 32+1 mi
Bnm drum sorduğumda 31+1 de rapor alabilirsin demişti ??????
merhaba benimde ikinci bebeğim şekerim yüksek çıktı ama insülin başlanmadı diyet verdi dahiliye uzmanı
umarım sanada gerekmez.sonuçların kaç çıktı
benim 50 lik yüklemede 163 çıkmıştı , 100 lükte şekerli suyu içtiğim gibi çıkartınca bir daha yapmadılar. direk tokluk şekerime baktı. o da 169 çıkmıştı. Diyet evet çok zor ben tatlıdan değilde hamur işi yiyememekten dolayı zorlanıyorum. herşeyin tadına ucundan ucundan bakıyorum artık. Senin değerlerin yüksek mi? ondan mı insülün verdi?
kızlar banada 75lik yükleme yapılmıştı açlık 145 1. saat 254 2. saat 227 çıktı yani epeyce yüksekBenim bundan onceki hamileligimde cikmisti ensulin kullanmistim ama bu sefer cikmadi cok sukur yinede her ay kontrol ediyo dr um. bugun yine randevum vardi kahvaltidan iki saat sonra olctu sinirdasin dedi. Sadece sabahlari cayima seker atmicam senin cokmu yuksek sekerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?