2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
doğum öncesi 3 hafta olan izin süresinde kullanılmayan izinler doğum sonrasına aktarılamıyor kesinlkle eminim(onun için sordum bende

evet aynen öyle...kullanamıyorsun ya son 3 haftaya kadar çalışacaksın yada 32 de ayrılacaksın diyelim ki 34 de ayrıldın 36 haftada doğum yaptın kalan 4 haftayı aktaramıyorsun maalesef...

son çıkarılan torba yasayla erken doğum halinde kalan izinleri aktarabiliyoruz. yani 39. haftada doğum yapsak bile kalan 1 haftayı aktarabiliyoruz. Bir de 32 den 37 ye kadar çalışma zorunluluğumuz yok. 32 de çalışabilir raporu alıp istediğimiz zaman (37'yi beklemek zorunda değiliz) çalışamaz raporu alıp izne ayrılabiliyoruz. Devlette uygulama bu yönde, özel sektör kendince farklı bir uygulama mı yapıyor acaba

Kızlar ben geçen hafta kendi doktorumdan başka bir devlet hastanesi doktoruna gittim, genel bir muayene olayım, bir de başka bir göz görsün bebeği diye. Çok şükür herşey normal görünüyor dedi. İnşallah öyledir. Hangi testleri yaptırdın diye sordu, ben de saydım yaptırdığım testleri. AFP testini yaptırdın mı diye sordu, ilk kez sizden duyuyorum dedim. İnternette araştırdım şimdi, normalde 16-20 hafta arasında her gebeye yapılması gerekiyor diyor. Burda da hiç okumadım öyle bir test yaptıranı. İş işten geçmiş zaten, bir sıkıntı olsa şimdiye görünürdü diye düşünüyorum ama nasıl atlamışız o testi. Böyle başka atladığımız testler de varmı acaba?

ben de devlet memuruyum. dediğin gibi özel ile devlet farkı vardır belki

Arkadaslar birsey sormak istiyorum, bu aldigimiz magnetler, misafirlere dagitacagimiz cikolatalari hastaneye mi goturecegiz, yani hastaneye gelenlere orada mi verilecek yoksa evde mi? Sizler ne yapacaksiniz, fikir verirseniz sevinirim...

afp yapıldı bize omurgada açıklık varmı diye hatta 3lüyü istemedi direk afpyi yaptırdı doktorumuz bu daha önemliymiş öyle demişti 3lü yapıldıysa ve usg çok gelişmişse yapılmamış olabilir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Son düzenleme:

canım netten alıntı.
8.aya girdin 2. haftandasın demek oluyor bu hesaplamaya göre.

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Arkadaslar birsey sormak istiyorum, bu aldigimiz magnetler, misafirlere dagitacagimiz cikolatalari hastaneye mi goturecegiz, yani hastaneye gelenlere orada mi verilecek yoksa evde mi? Sizler ne yapacaksiniz, fikir verirseniz sevinirim...

hastanede bebek şekeri magnet ve çikolata ikram etmeyi düşünüyorum eve gelenlere de aynısı ilaveten lohusa şerbeti

Son düzenleme:
Selamlar kizlar! Umarim herkesler iyidir...Bugun sabah kontrole gittim ve bekledigim gibi!,ultrasonla bakmadilar,1 ay sonraya randevu verdiler,o zaman bakacaklar Yani toplamda 2-2bucuk ay olacak kuzumu gormeyeli Of cok zor,ama yapacak bisey yok,beklicem.Iyi olsun da !.:18:

Benim bundan onceki hamileligimde cikmisti ensulin kullanmistim ama bu sefer cikmadi cok sukur yinede her ay kontrol ediyo dr um. bugun yine randevum vardi kahvaltidan iki saat sonra olctu sinirdasin dedi. Sadece sabahlari cayima seker atmicam senin cokmu yuksek sekerin

kızlar bana kızmayın ama bu bebek şekeri denen şey bana israf gibi geliyor. neden öyle düşünüyorum derseniz. 2 ay önce bi arkadaşım doğum yaptı. öncesinde bebek şekerlerini hazırlatmıştı. ziyaretlerine gittiğimizde o şekerlerden vermeyi unuttular galiba sadece çikolata dağıttılar. kalmadı gibi bi ihtimal yok çünkü ilk misafirleri bizdik eksikliğini hiç hissetmedim açıkçası. bi ton para sayıyorsun versen ne olur vermesen ne olur diye düşünmeye başladım bu olayı yaşadıktan sonra. zaten bi ton masrafa giriyoruz

Kızlar internetten bikaç siparişim vardı bi de avent biberon söylemiştim pes olandan ama cam değilmiş biraz tereddüt ettim acaba değiştirsem mi??? :44::44::44:

kızlar yaa ben çocuk odası için halı alıcam da.nasıl bişey alsam acaba??ince mi kalın mı.desenli mi düz mü???
hiç alan oldu mu aranızda.yada fikir edinen..fiyatlar nasıldır???

karnımın alt kısmında sancı oluo sanırım gaz sancısı bu ama yinede birz pimpirkledndm ben kötü bişi değildr diiimi, bu şklde olan varmı

merhaba benimde ikinci bebeğim şekerim yüksek çıktı ama insülin başlanmadı diyet verdi dahiliye uzmanı
umarım sanada gerekmez.sonuçların kaç çıktı

kızlar banada 75lik yükleme yapılmıştı açlık 145 1. saat 254 2. saat 227 çıktı yani epeyce yüksek1800 kal diyet verdi uymaya çalışıyorum ama çok zor geliyor gece aç yatıyorum resmen ölçümlerimde yemeklerden önce sonra ölçüyorum onlarda biraz dengesiz çıkıyor bi düşük bi yüksek

Kanun, doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır.

Kaynak Doğum izni Hesaplama Doğum izni Nasıl Hesaplanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…