2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
aynen katılıyorum sana bende 1 ay sonra yaparım dedim ama isabet olmuş yıka yıka as as bitmiyo bugün başladım bana kalsa bi günde halledicektim daha yarısını yıkıyamadım
doktorum en son gıttıgımde 23 nısan ıle 3 mayıs arası dedı.ama sankı 20 sıne kalmıcam gıbı bı hıs var ıcımde

cnm ya öle şartlama kendini sakın nasıl şartlarsan öle olur ne kadar içerde kalırsa o kadar ii :) 1 gün 1 gündür unutma

öyle düşünme lütfen asla bi genelleme yapılamaz ben 165 boyundayım normal dogum olmadı kuzenim 145 ama 15 dakkada dogum yaptı.boyla alakalı degil önemli olan vücut yapısı.
ewet biraz dar gibi fakat en başından içinde yatarsa sorun yok benim gibi 1yaşında koymaya kalkarsan kötü elleri her degdiginde saga sola uyanır istemez yatmak ama arkadaşlarımında var 1 yaşında bebegi onlar aynı boyda mışıl mışıl uyuyolar.yani küçük degil iyi
doktorunla konuşup sancın başladıgında girmek istesen doguma....
inanki öyle insanı kendinden geçirecek bir agrı degil.karnının böyle agrırkenki burulmasını düşün.yada şöyle diyim20lk dişini fln çektirdinmi inanki kasılmalardan kolay.ama tam dogum anındaki acıyı bilemem çünkü açılmam 6cm oldu çocuk kanala girmedi kemiklerde açılma olmadı sezeryana alındım.dedigim gibi o ana kadarki durum öyle korkulacak degil sonrasındanda endişe edersen agrısız dogum yap bence.
vısco yada lateks yatak olmalıymıs
yarı ortopedık.
Isbır ın yatagını tavsıye edıyorlar
yatak konusunda ısbır gercekten ıyı
ama gıdıp bakmak lazım bı arastır ıstersen.
onlarda neymiş nerdençıkmış yıllrca yün yataklar vardı o yataklar sadece satıcıların tavsiyesi bence varsa imkanın yap miss gibi yün yatak ellerinle.

çok katılıyorum sana sonuçta bu bir AMELİYATTTTTTT.....

ben hala hissetmiyorum göbek kısmımı.......
inşallah normal olur canım inanki senin saglıgın için bi sakıncası yoksa sezeryan isteme
doktorum en son gıttıgımde 23 nısan ıle 3 mayıs arası dedı.ama sankı 20 sıne kalmıcam gıbı bı hıs var ıcımde
heycandan öyle geliyor sana bian önce kavuşma heycanı
bence dogumun nasıl olacagı o kişiye baglı.sezeryan bir ameliyattır ve eger saglık sorunu yoksa mecburi bi durum yoksa yani tercih edilmemeli sonuçta amel,yat oluyorsun.benim tek diyecegim herkim niçin olacaksa bence bebegin kendi gelme sürecini tamamlamasını bekleyin dogum sancısı öyle bi anda gelip 5 10 dakkada dayanılmaz hale gelen bi durum degil.eger sancıyı az bi zaman çekerseniz birşey olmaz korkmayın ama bebeginiz gelişimini tamamlayıp dünyaya gelmeye hazır olur.hissiyatsızlık sezeryanda olmuyormu sanki aradan 1 sene geçti ve hala kaşıdıgımda sanki başka bedeni kaşır gibiyim.....

kızlar gönüllü sezeryan olmak isteyenler veya 2, 3, olup mecbur sezeryana girecekler.....lütfen doktorunuza rica edin ve 38. haftada bebegi almasınlar çünkü o bebek gelişimini tamamlayamıyor ve dünyaya gelmeye hazır olamıyor.eger cesaretiniz varsa kii öyle çok bi cesaretlik iş degil sadece yarım saat çekersiniz sancıyı....sancınız geldigi an olun olacaksanızda.ben doktorumla bu konuda kesinlikle konuşacagım....bebek kendini hazır hissettigi gelişimini tamamladıgı an dogmalı dogurtulmalı bence................

kızlar ben ilk bebegimde normal dogum olması için çok bekledim fakat olmadı.9 saat sancıçektim 6cm açılmamoldu..belkide daha fazlaydı çünkü 6cmden sonra hastanedençıktım ve başka hastaneye gidip sezeryana alındım 2 saat kadarda orda geçti.tabi bu süredede olmuştur açılma....vehiç pişman degilim iyikide öyle oldu bebegim tam zamanında geldi 40,haftasında dogdu.inanınki verilen sancı bile dayanılmıcak gibi degil.elbette acılı bi süreç ama bebeginiz için yaşamanız gerek.isteklice gidipde sezeryan olmayı hiç anlayamıyorum sonrası hiç hoş olmuyor hissedilmeyen bi göbek çevresi....sürekli agrı yapan kocaman bi külçe gibi aşşagıya çöken fln fln.her iki dogum şeklininde zor yönleri var fakat sezeryan normal doguma alternatif saglık sorunu dogdugunda yapılabilecek birşey.birde şunu diyim.....ben dogum sonrası eve geldigimde eyilip çorabımı giyememiştim acıdan yataga yatıp kalkmaktan nefret ediyordum...ama yan komşum dogumdan geldiginde ne tatlısı yapalımki diye mutfakta dolaşıyordu......

Ben düşünüyorum. Hatta geçen cuma hastaneyi gezdik suda doğumla ilgili de baya bilgi aldım çok aklıma yattı zaten önceden de ilgileniyordum bakalım bi aksilik çıkmassa suda doğum yapcam sanırım.

ben nette baktım beşiktaşta bir yerde vardı onun dışında anadolu yakasında bir ilçede var mı?

Kızlar birde birşey sorucam aramızda doğum yapanlar var kime sorsam normal doğumda alttan dikiş atıyorlarmış ve çok zor oluuyormuş tanıdığım ilkini normal doğurdu 2. sini sezeryan oldu alttan dikiş daha zor kıçının üstüne oturamıyorsun falan illa alttan dikiş atılıyormu ya

yaaa ıstee soylemek ıstedıgım bu
karındakı hıssızlık neyse de
vajınayı hıssetmezsek nasıl bı cınsel hayatımız olcak kı bızım

4 dikisim var diger dogumun dan hic bi agri sizi fark olmadi sikintim yok Yani nazi kisilerden cinsellik uzerine sezaryan oldunu duymustum ama Boyle bi sorun da yasamadim ozel hareketleri vardi onlari yaptim 40 gun her sey yolunda ama herkesin kendi fikri tartisilmaz kimseyede baski yapamaz bu konuda ben sezaryana karsiyim cunku aileden gelen bisey tenimis dikis tutmuyor Ablam 2 dogum yepti 4 dikis atildi dikisleri patlama yapiyodu 2000 de simdi 2013 deyiz kimsenin kafasini karistormak istemem insallah verdimiz karardan pisman olmayiz sonra acisiz dogumlar

canım sen ebesın nasıl bılmessın :) bızım ebe egıtımde ısrarla sunı sancı ıstememe hakkımız oldugunu soyluyordu
ve ısaret geldı yada su telas yaptık hastaneye gıttık doktor bebıs ıyı hersey yolunda daha acılma yok yda 1 2 cm derse
yatıs yapmama hakkımız var sancımız ılerledıgınde gıdebılırız bu devlettekı hakkımız ozelde cok daha rahat talepte bulunabılırız

benım cok cnaımı sıkan bır konuydu 60 120 70 110 olculerı vardı yada 1 yasına kadar kullanabılcegı kucukler
1cm bıle bızde cok farkedıyor yer dar 60 110 nıhayet papettonun buldum aldım bugun geldı kurdum
ıc yatagı 60 110 olcude ve beıs 3 4 yasına kadar rahatca yatar ama 2. dusunduugmzden enfazla 2 3 sene yatıcak :)

arkadaslar mesajları okurken noluyoruz dedım huuu kendımıze bı gelelım:)
en buyuk hata baskalarının dogum hıkayelerı ıle beynımızı doldurmak
herkesın bunyesı farklı herkesın bebegı aynı gundeaynı grammı ?
hamıellıkte asla aıleden gelen genetık degıl kendımıze ozel
ebemız ozellıkle egıtımde dogum hıkayelerıne kulak tıkayın kımseyle bbeegınızı kıyaslamayın derdi hep
cıddende oyle yok o nun cok kotu olmus elıyle yırtmıs yok bu sezeryandan sonra toparlanamamıs
kımısı sezeryanı rahat kımısı normal dogumu rahat gecırır bunu ancak yasayıp ogrenıcez
panık atak hastası artı baska ozel rahatsızlıkları olan bırıyım
dogumu hıc arastırmadım arastırmıcamda Rabbım nasıp ederse normal cok ıstıyorum ha olmadı musaıt degıl vucudum
ozman sezeryan olurum napalım bırınden bırı olucak ama bu once Rabbımn takdırı
sonra doktorumun kı kendısıne bu konuda guvenıyorum onun tercıhıde benım vucuduma gore ne ıse o olucak
kımımız azcık agrıya dayanamazken kımımız dısını cektırır gıkı cıkmaz lutfen bu son donemlerı
baskalarının olumsuz hkayelerıyle degıl guzel seylerle dolduralım yavrularımız az kaldı kucaklarımıza gelıcek
bundan guzel bı duygu varmı ya

son bır sey daha arkidişler

yatak konusunda belkı 2 3 aydır ful arastırmadayım
yarı ortopedık olcak ıce gomulen sekıl alanlar olmıcak ebemız bunu dıyordu
ee normal ortopedık yataklar 18 cm park besık ıcın ust kısımda kullanılamaz
onu alt kısıma gecınce almayı dusunuyorum ust kısım ıcınse kesınlıkle vısco yada vıscolex degıl
sert yuzey olan pamuk yatak gıbı elınızı koydugunuzda seklınızı almıcak yatak gerekıyor
bebısler ılk dogdugu andan ıtıbaren hızlı buyume evresıne gırıyor
yatak yumusak olursa bu gelısımını engeller ve vıscolar bı yerden sonra ıce gomuluyor
Allah muhafaza bogulma tehlıkesı bıle olabılıyor
nacızane fıkrımı belırtıyım artık yatak kararı sıze kalmıs keske dırek 10 cm ortopedık yatak uretseler ah ah:)

Kizlar bence de su dogum hikayelerini dinlyerek kendimizi strese sokmayalim.Onemli olan dogumla ilgili bilgi sahibi olmak.O zaman,dogum ani geldiginde su yapilcak,bu yapilcak dedikleri zaman neyin ne oldugunu bildigimiz icin korkmayiz,boylece daha rahat bi dogum gerceklestirebiliriz.Her kadin ve her dogum ayri bi dunya.Kendimizi pozitiflige odaklandiralim derim...

Bu arada bisey sorcam.Ben bazen karnimda boyle degisik,kasilma gibi bisey hissediyorum (tam aciklayacak kelime bulamiyorum).Ondan sonra karnimi gozlemledigimde gobek deligimin yavas yavas iceri dogru goctugunu ve karnimin yan taraflarinin sistigini goruyorum.
Boyle bisey yasayan var mi aranizda ? Bunlar kasilma mi yoksa bebegin hareketi falan mi ? :44:

aynen onemlı olan bılgı sahıbı olmak o an neler yapıcagımızı le ılgılı
sırf bu yuzden egıtıme gıttım ıcım rahat ..

soruna gelınce bendede bı kasılma oluyo gobek ıce dogru gıdıyo bebısımız yapıyo bunu canım
hıckırıyorlar cok tuhaf ama bır okadarda guzel bır his

yaaa ıstee soylemek ıstedıgım bu
karındakı hıssızlık neyse de
vajınayı hıssetmezsek nasıl bı cınsel hayatımız olcak kı bızım

Vajina da 4 dikis vardi Gayet normal 50 gun sonra iliskimde de bi sorun cikmadi uvey kaynanam hic dogum yapmamis béni sinir etti iste kocaman olmustur falan alakasi yok her sey normal kizim alti yasinda hic dikis izi bile kalmadi karnimda olsa gozukcekti diyorum her zaman her seyin ozune donuyoruz bu gidisle sezaryan kalkar bence yurd dısı yapilmiyor saten :)

kızlaaaaar lütfeeen ama lütfeeeen olumsuz hiayeleri buraya yazmayın çnkü insan okumaka istesede göz geçirmeden atlamıo yazılanı, burda olumsuz bişey paylaşmayalım

kızlar bu yazdığım sezeryan ve normal doğum başlıklı yazıdan dolayı sanırım bana yazıldı ben baştada sondada ve cvp verirkende belirttim bunlar benim yaşadığım ve benim fikrim sonuçta doğum hikayelerini başka yerlerdende okuyanlar var yazmakta sakınca görmedim açık açıkta doğumu anlatmış değilim fiziki açıdan herkesin farklı olduğunu söyledim herkeste bunlar olucak veya olmuycak demedim normal doğumu kötüleyip sezeryanı illa önermedim okuduklarım içinde hep sezeryanı kötüleyenler var hepimiz Allah izin verirse doğum yapıcaz benim savunduğum ve açıklamasını belirtmek istediğim konu sezeryandan öle bi korkutulmuşuzki ve öle bi lanse ediliyo dedimki dr.lar hepsi birlik olmuşlar bizim paramızda gözleri sanki ve önüne geleni kesip biçiliyo gibi orda burda yazılanlar var yine söylüyorum buna en son ve en iyi kararı başından beri gittiğimiz güvendiğimiz dr.larımız vericektir onlara güvenmemiz gerektiğini ve hiç bi doğum yönteminin kolay olmadığını belirtmek istedim Allah hepimize kolaylık versin ve bi avazda doğuralım

kendı adıma canım benım yazdıgım sadece sana degıldı
sen kendı dogum hıkayenı paylastın kendı yasamın kulaktan dolma degıl
tabıkı burda kendı dogumumuzu paylasmızdan dogalı yok

yok bırının vajısını doktor elle kesmıs yok koyle yok boyle
bu yazılar nekadar mantıklı korkuların ustune kat kat gıdıyoruz yangına korukle gıtmek gıbı

su da var sezeryan sonucta bır amelıyat normal dogum adı ustunde doğal olanı
benım kendı dusuncem ve ilkem dogum seklını vucudumuz belırlesın bunuda vıcdanı olan
işin ehlı doktorlarımız karar versın.. senın aksıne benım cevrem ve bır cok doktor sezeryanı övüp normal dogumu kötülüyo :)

canım senın ıyımıs ya masallah
4 dıkıs baya az ne mutlu
ben 30 dıkısı olan duydum cevremde
dıkıs sayısı artarsa dıye korkuyo ınsan
gecenlerde doguran arkadasım oturamıyodu
emzırme yastıgıyla oturdu gunlerce sımıt seklınde
ama noldu 15 gun snra ıyıyım gectı gıbı dedı
zamanla ztn hersey ıyılesıyor da
kalıcı hasarlar olmasın keske..
Dedıgın gıbı karında kalan ız gıtmıyo.
Gercı onuda baya asagıdan yaptıkları ıcın bıkını ıcınde kalır sevıyedeymıs
dısarıdan gorunmıcekse sorun yok zaten estetık oluyor..
Basımıza gelmeden bılemeyecegız hangımıze hangısı uygun
bosunaaa konusuyoruzzz ne gorucez bakalım hayırlısı dıyelım en ıyısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…