- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.601
aynen katılıyorum sana bende 1 ay sonra yaparım dedim ama isabet olmuş yıka yıka as as bitmiyo bugün başladım bana kalsa bi günde halledicektim daha yarısını yıkıyamadımiyiki girismisim bu camasir yikama isine cok yoruldum sozde makine yikiyo bir ay sonra yapacaktim ama yok cok isabetli olmus, battaniyedir nevresimdir havludur bi ton kiyafet as as bitmiyo minik minik cok sekerler) petek ustunde kuruttum cogunu daha bir camasirlik dolu cok yoruldum yarin utuyu yaparim kendini hantal ve yorgun hissedenlere tavsiyem ertelemeyin cok fazla , bu arada hareketler aryuka cikti oyle tekmeler oyle hareketler hissediyorum korkuyorum bazen birsey mi oldu diye :) gobegim bir sagda bir solda bir ustte neyin pesinde bu sıpa yerim ben onu yerim , hastalara sifa diliyoruz kizimla saglikla gelsin bebislerimiz , hazirliklara devam
doktorum en son gıttıgımde 23 nısan ıle 3 mayıs arası dedı.ama sankı 20 sıne kalmıcam gıbı bı hıs var ıcımde
öyle düşünme lütfen asla bi genelleme yapılamaz ben 165 boyundayım normal dogum olmadı kuzenim 145 ama 15 dakkada dogum yaptı.boyla alakalı degil önemli olan vücut yapısı.çünkü boyum kısa 155 cm ve kısa kadınlar çok zor doğum yaparlar annemin doğumlarıda hep zor olmuş bu tür şeylerde genelde genetik oluyo,ayrıca en korktuğum şey en az 6-8 saat sancı çekip sezeryana girmek 2 acıyı birden yaşamak istemiyorum melicim
biliyorum 2-3 cm açıklığım olunca hemen suni sancı takıcıklar ve istemiyorum diye bi hakkımda olmıycak o anda suni sancıda doğumu hem zorlaştırıyo hem süresini uzatıyo hemde serum fazla açıldığında bebeğin kalp atışlarını düşürüyo bu sefer hadi hoppaaaa acil sezeryana ben en kötüsünü düşünüyorum belki aksi de olabilir hemen de doğurabilirim ama ne biliyim hayatım boyunca hiç normal doğurabileceğimi düşünmedimm
ewet biraz dar gibi fakat en başından içinde yatarsa sorun yok benim gibi 1yaşında koymaya kalkarsan kötü elleri her degdiginde saga sola uyanır istemez yatmak ama arkadaşlarımında var 1 yaşında bebegi onlar aynı boyda mışıl mışıl uyuyolar.yani küçük degil iyiarkadaslar bısey ogrenmek ıstıyorum
bebısler ıcın aldıgınız besıklerın ebatı nedır
ve bunlarda ne kdr sure yatabılırler tahmını
yerım dar bende olabılecek en kucugune bakıyorum ama
bu seferde bıkac ay snra kullanılmıcak bısey olmasın sepetler gıbı.
Mesela 60*120 nasıl metreyle baknca 60 ufak geldı gozume
doktorunla konuşup sancın başladıgında girmek istesen doguma....Ben birsey sormak istiyorum, benim ilk oglum sezeryan oldugu icin bunu da sezeryanla alacak doktorum, Hersey yolunda giderse yani bi aksilik olmadigi takdirde bebegi ne zaman alir, kac hafta once mesela benim dogum tarihi 14 mayis olarak görunüyor, birde her hastanenin sezeryan gunu mu var belli bir gunde mi aliyolar bebegi, Ben goztepe medikalpark ta yapicam Allah izin verirse. Bilgi verirseniz sevinirim....
inanki öyle insanı kendinden geçirecek bir agrı degil.karnının böyle agrırkenki burulmasını düşün.yada şöyle diyim20lk dişini fln çektirdinmi inanki kasılmalardan kolay.ama tam dogum anındaki acıyı bilemem çünkü açılmam 6cm oldu çocuk kanala girmedi kemiklerde açılma olmadı sezeryana alındım.dedigim gibi o ana kadarki durum öyle korkulacak degil sonrasındanda endişe edersen agrısız dogum yap bence.rüyamda bebeğim doğdu 5 kilomartın 29 du tarih doğum sırasında gözüm takvime ilişiyordu eşim bebeği görünce ağlıyordu garipti hayırolsun ay kızlar ya of kendime bile itiraf edemiyordum şimdiye kadar ne bilim ben normal doğum yapamıcam sanki çok korkuyorum :26::18: ne bilim çok acıyormuş of sezeryan istiyorum aslında ben ama çevremdeki kimseye söleyemiyorum :18: herkes "normal olsun normal iyidir" diyor "belki sezeryan olur kısmet bu felan" dedim mi "yok olmaz öle şey" yapıyorlar of doktoruma sölesem beni sezeryana alsa ya :18: bilmiyorum hep yaparım ya neolcak felan dedim ama şimdi korkudan ölüyorum :18: sanki sancı vurunca "yok ben normal yapamam beni bayıltın" diye bağırcakmışım gibi düşünüyorum ki kendimi tanırım :18::26:
onlarda neymiş nerdençıkmış yıllrca yün yataklar vardı o yataklar sadece satıcıların tavsiyesi bence varsa imkanın yap miss gibi yün yatak ellerinle.vısco yada lateks yatak olmalıymıs
yarı ortopedık.
Isbır ın yatagını tavsıye edıyorlar
yatak konusunda ısbır gercekten ıyı
ama gıdıp bakmak lazım bı arastır ıstersen.
çok katılıyorum sana sonuçta bu bir AMELİYATTTTTTT.....melicim sen anadolu yakasındaydın dimiii bu benim gittiğim hastanede var suda doğum hatta sanal gezinti diye bişi yapmışlar ondan baktım çok bir hoşuma gitti ama cesaretim yok nedense linki de bu öyle loş sakin bir ortam yapmışlar ki yinede sorucam doktoruma destekliyormu diye
Sanal Gezinti » Hastaneler
kesinlikle öyle ama senin de dediğin gibi herkesde aynı şeyler yaşanmayabilir, herkes doğumunda senin yaşadıklarını yaşamayabilir, ocak şubat annelerini okuyorum 2 saattte doğum yapan da var hatta biri hastaneye 9 da gitmiş 10 da bebeği kucağındaymış...
ben her konuda herşeyin en doğalı makbuludur diyenlerdenim, o yüzden de normal istiyorummmm sezeryan bir doğum değil ameliyattır doktorların da dediği gibi, kaldı ki sezeryan muhteşem birşey olsaydı avrupada çok çok çok nadir durumlarda sadece sezeryan yapılmazdı. İyi bir doktor kendine güvenir anne de de bebekte de hiçbir sorun yoksa normal doğum yaptırır , işin kolayına kaçıp sezeryan yapmaz...
haa tum bu dusuncelerımın yanında
bıde madalyonun dıger yuzu var
normal dogumda annenın cok fazla hasar gordugunu dusunuyorum
yanı vajınal anlamda
ustune bıde dıkıs falan oluyor
ılerıde cınsel yasamda vs bunun sıkıntısını cekebılırız
hep derler dıkıslı bolge sızlıyo
yada dıkıslı bolgede hıs kaybı olur bsy hıssetmezsn oraya dokununca fln
bu hıssızlık vajınada da olmuyor mu yanı..
Oluyosa ne fena.
ben hala hissetmiyorum göbek kısmımı.......ya ben normal dogumda kocamann acılan vajinanın toplanması ve tekrar istekli hale gelmek zaman alıyormuş ki sadece cinsel yaşantıları bozulmasın diye sezeryan olan kişilerde tanıdım.:26: kafam karışık işte ben böyle giderse sezeryan olcam galiba :18:
inşallah normal olur canım inanki senin saglıgın için bi sakıncası yoksa sezeryan istemedoktor eliylemi yırtmış Valla bende sezeryan olmak için uğraş veriyorum ama hangi dr gitsem normal diyor galiba beni zorla normal doğurtacaklar çooook korkuyorum ama bide diyorum aman 1 gün çekiceksin altı üstü Allah hayırlı doğum nasip etsin napalım neyse bahtımız yaşarız
heycandan öyle geliyor sana bian önce kavuşma heycanıdoktorum en son gıttıgımde 23 nısan ıle 3 mayıs arası dedı.ama sankı 20 sıne kalmıcam gıbı bı hıs var ıcımde
Ben düşünüyorum. Hatta geçen cuma hastaneyi gezdik suda doğumla ilgili de baya bilgi aldım çok aklıma yattı zaten önceden de ilgileniyordum bakalım bi aksilik çıkmassa suda doğum yapcam sanırım.
melicim sen anadolu yakasındaydın dimiii bu benim gittiğim hastanede var suda doğum hatta sanal gezinti diye bişi yapmışlar ondan baktım çok bir hoşuma gitti ama cesaretim yok nedense linki de bu öyle loş sakin bir ortam yapmışlar ki yinede sorucam doktoruma destekliyormu diye
Sanal Gezinti » Hastaneler
..
öyle düşünme lütfen asla bi genelleme yapılamaz ben 165 boyundayım normal dogum olmadı kuzenim 145 ama 15 dakkada dogum yaptı.boyla alakalı degil önemli olan vücut yapısı.
ewet biraz dar gibi fakat en başından içinde yatarsa sorun yok benim gibi 1yaşında koymaya kalkarsan kötü elleri her degdiginde saga sola uyanır istemez yatmak ama arkadaşlarımında var 1 yaşında bebegi onlar aynı boyda mışıl mışıl uyuyolar.yani küçük degil iyi
doktorunla konuşup sancın başladıgında girmek istesen doguma....
inanki öyle insanı kendinden geçirecek bir agrı degil.karnının böyle agrırkenki burulmasını düşün.yada şöyle diyim20lk dişini fln çektirdinmi inanki kasılmalardan kolay.ama tam dogum anındaki acıyı bilemem çünkü açılmam 6cm oldu çocuk kanala girmedi kemiklerde açılma olmadı sezeryana alındım.dedigim gibi o ana kadarki durum öyle korkulacak degil sonrasındanda endişe edersen agrısız dogum yap bence.
onlarda neymiş nerdençıkmış yıllrca yün yataklar vardı o yataklar sadece satıcıların tavsiyesi bence varsa imkanın yap miss gibi yün yatak ellerinle.
çok katılıyorum sana sonuçta bu bir AMELİYATTTTTTT.....
ben hala hissetmiyorum göbek kısmımı.......
inşallah normal olur canım inanki senin saglıgın için bi sakıncası yoksa sezeryan isteme
heycandan öyle geliyor sana bian önce kavuşma heycanı
bence dogumun nasıl olacagı o kişiye baglı.sezeryan bir ameliyattır ve eger saglık sorunu yoksa mecburi bi durum yoksa yani tercih edilmemeli sonuçta amel,yat oluyorsun.benim tek diyecegim herkim niçin olacaksa bence bebegin kendi gelme sürecini tamamlamasını bekleyin dogum sancısı öyle bi anda gelip 5 10 dakkada dayanılmaz hale gelen bi durum degil.eger sancıyı az bi zaman çekerseniz birşey olmaz korkmayın ama bebeginiz gelişimini tamamlayıp dünyaya gelmeye hazır olur.hissiyatsızlık sezeryanda olmuyormu sanki aradan 1 sene geçti ve hala kaşıdıgımda sanki başka bedeni kaşır gibiyim.....
haa tum bu dusuncelerımın yanında
bıde madalyonun dıger yuzu var
normal dogumda annenın cok fazla hasar gordugunu dusunuyorum
yanı vajınal anlamda
ustune bıde dıkıs falan oluyor
ılerıde cınsel yasamda vs bunun sıkıntısını cekebılırız
hep derler dıkıslı bolge sızlıyo
yada dıkıslı bolgede hıs kaybı olur bsy hıssetmezsn oraya dokununca fln
bu hıssızlık vajınada da olmuyor mu yanı..
Oluyosa ne fena.
çünkü boyum kısa 155 cm ve kısa kadınlar çok zor doğum yaparlar annemin doğumlarıda hep zor olmuş bu tür şeylerde genelde genetik oluyo,ayrıca en korktuğum şey en az 6-8 saat sancı çekip sezeryana girmek 2 acıyı birden yaşamak istemiyorum melicim
biliyorum 2-3 cm açıklığım olunca hemen suni sancı takıcıklar ve istemiyorum diye bi hakkımda olmıycak o anda suni sancıda doğumu hem zorlaştırıyo hem süresini uzatıyo hemde serum fazla açıldığında bebeğin kalp atışlarını düşürüyo bu sefer hadi hoppaaaa acil sezeryana ben en kötüsünü düşünüyorum belki aksi de olabilir hemen de doğurabilirim ama ne biliyim hayatım boyunca hiç normal doğurabileceğimi düşünmedimm
arkadaslar bısey ogrenmek ıstıyorum
bebısler ıcın aldıgınız besıklerın ebatı nedır
ve bunlarda ne kdr sure yatabılırler tahmını
yerım dar bende olabılecek en kucugune bakıyorum ama
bu seferde bıkac ay snra kullanılmıcak bısey olmasın sepetler gıbı.
Mesela 60*120 nasıl metreyle baknca 60 ufak geldı gozume
sabun tozunu deterjan gözüne mi koyuyoruz canım?
evet canım
kızlar hamilelikte pilates topuna sadece oturuyor muyuz? nette bakıp duruyorum doğumu kolaylaştırmak için pilates topu hareketi bulamadım bir türlü :26::26:
plates topuna dık oturup ayakar yere basıcak ılerı gerı hareket etmek saga sola kolları dondurmek
ve enaz 1 saat ustunde oturmak ılerı gerı yaparak ..
bırde duvara dayayıp topu sırtını bel oyuntuna kadar topa dayayıp yere comelıp kalkmak nefes al ver bu arada
ebemız bunları gostermıstı bıze en yoranıda duvara dayayıp comelmek:)
suda doğum yapmaya niyetli birileri varmı aramızdaa acaba
hayalımdı ama cok gelısmıs bır secenek degıl bu yuzden malesef
kesinlikle öyle ama senin de dediğin gibi herkesde aynı şeyler yaşanmayabilir, herkes doğumunda senin yaşadıklarını yaşamayabilir, ocak şubat annelerini okuyorum 2 saattte doğum yapan da var hatta biri hastaneye 9 da gitmiş 10 da bebeği kucağındaymış...
ben her konuda herşeyin en doğalı makbuludur diyenlerdenim, o yüzden de normal istiyorummmm sezeryan bir doğum değil ameliyattır doktorların da dediği gibi, kaldı ki sezeryan muhteşem birşey olsaydı avrupada çok çok çok nadir durumlarda sadece sezeryan yapılmazdı. İyi bir doktor kendine güvenir anne de de bebekte de hiçbir sorun yoksa normal doğum yaptırır , işin kolayına kaçıp sezeryan yapmaz...
aynen katılıyorum tum dedıklerıne herkesın yasadıgı tabık ıfarklı
ve kımse kımseye normal yap sezeryap dıye dayatamaz bunad a kızarım
Allahtan kımse bugune kadar normal dogur dıye karısmadı bana
kı normalı 5 vakıt duamda ıstıyorum Rabbımden ama bırı dayatsa bana kızarım o ayrı :)
Gecmis olsun sikayetlerin varmiydi canim yazabilirmisin benimde kalbim hizli carpiyo buda beni korkutuyo acaba tansiyonmu diyorum olculdugu zaman nabzim biraz yuksek cikiyo
bendede bu ara kalp hızlı atıyo tansıyon normal cıkıyo doktor kardolojıye bı gorun dedı gıdıcem bakalım .
kızlar gönüllü sezeryan olmak isteyenler veya 2, 3, olup mecbur sezeryana girecekler.....lütfen doktorunuza rica edin ve 38. haftada bebegi almasınlar çünkü o bebek gelişimini tamamlayamıyor ve dünyaya gelmeye hazır olamıyor.eger cesaretiniz varsa kii öyle çok bi cesaretlik iş degil sadece yarım saat çekersiniz sancıyı....sancınız geldigi an olun olacaksanızda.ben doktorumla bu konuda kesinlikle konuşacagım....bebek kendini hazır hissettigi gelişimini tamamladıgı an dogmalı dogurtulmalı bence................
cok onemlı bır konuya degındın sezeryan olucaklar en erken normal dogum tarıhınden 10 gun once olmalıymıs
gelısımı acısından ne kadar gec olunursa okadar ıyı ..
Kızlar birde birşey sorucam aramızda doğum yapanlar var kime sorsam normal doğumda alttan dikiş atıyorlarmış ve çok zor oluuyormuş tanıdığım ilkini normal doğurdu 2. sini sezeryan oldu alttan dikiş daha zor kıçının üstüne oturamıyorsun falan illa alttan dikiş atılıyormu ya
yengem 2.5 ay oldu dogurdu onun ıkı kere dıkıldı devlet sagolsun .. ama hıc bı sorunu yok dogumdan 5 saat sonra cıkıcam dıye tuttrdu
eve geldı dolandı durdu kı 19 saat surdu dogumu hata edıp acılma olmadan ısaretı gorunce gıttı
buna ragmen hep ayakta gezıyor tozuyor hatta sehır dısına cıkıcaktı yegenım usutur dıye vazgectı
yanı bunyeyele alakalı ..
Kizlar bence de su dogum hikayelerini dinlyerek kendimizi strese sokmayalim.Onemli olan dogumla ilgili bilgi sahibi olmak.O zaman,dogum ani geldiginde su yapilcak,bu yapilcak dedikleri zaman neyin ne oldugunu bildigimiz icin korkmayiz,boylece daha rahat bi dogum gerceklestirebiliriz.Her kadin ve her dogum ayri bi dunya.Kendimizi pozitiflige odaklandiralim derim...
Bu arada bisey sorcam.Ben bazen karnimda boyle degisik,kasilma gibi bisey hissediyorum (tam aciklayacak kelime bulamiyorum).Ondan sonra karnimi gozlemledigimde gobek deligimin yavas yavas iceri dogru goctugunu ve karnimin yan taraflarinin sistigini goruyorum.
Boyle bisey yasayan var mi aranizda ? Bunlar kasilma mi yoksa bebegin hareketi falan mi ? :44:
yaaa ıstee soylemek ıstedıgım bu
karındakı hıssızlık neyse de
vajınayı hıssetmezsek nasıl bı cınsel hayatımız olcak kı bızım
kızlar gönüllü sezeryan olmak isteyenler veya 2, 3, olup mecbur sezeryana girecekler.....lütfen doktorunuza rica edin ve 38. haftada bebegi almasınlar çünkü o bebek gelişimini tamamlayamıyor ve dünyaya gelmeye hazır olamıyor.eger cesaretiniz varsa kii öyle çok bi cesaretlik iş degil sadece yarım saat çekersiniz sancıyı....sancınız geldigi an olun olacaksanızda.ben doktorumla bu konuda kesinlikle konuşacagım....bebek kendini hazır hissettigi gelişimini tamamladıgı an dogmalı dogurtulmalı bence................
Kızlar birde birşey sorucam aramızda doğum yapanlar var kime sorsam normal doğumda alttan dikiş atıyorlarmış ve çok zor oluuyormuş tanıdığım ilkini normal doğurdu 2. sini sezeryan oldu alttan dikiş daha zor kıçının üstüne oturamıyorsun falan illa alttan dikiş atılıyormu ya
arkadaslar mesajları okurken noluyoruz dedım huuu kendımıze bı gelelım:)
en buyuk hata baskalarının dogum hıkayelerı ıle beynımızı doldurmak
herkesın bunyesı farklı herkesın bebegı aynı gundeaynı grammı ?
hamıellıkte asla aıleden gelen genetık degıl kendımıze ozel
ebemız ozellıkle egıtımde dogum hıkayelerıne kulak tıkayın kımseyle bbeegınızı kıyaslamayın derdi hep
cıddende oyle yok o nun cok kotu olmus elıyle yırtmıs yok bu sezeryandan sonra toparlanamamıs
kımısı sezeryanı rahat kımısı normal dogumu rahat gecırır bunu ancak yasayıp ogrenıcez
panık atak hastası artı baska ozel rahatsızlıkları olan bırıyım
dogumu hıc arastırmadım arastırmıcamda Rabbım nasıp ederse normal cok ıstıyorum ha olmadı musaıt degıl vucudum
ozman sezeryan olurum napalım bırınden bırı olucak ama bu once Rabbımn takdırı
sonra doktorumun kı kendısıne bu konuda guvenıyorum onun tercıhıde benım vucuduma gore ne ıse o olucak
kımımız azcık agrıya dayanamazken kımımız dısını cektırır gıkı cıkmaz lutfen bu son donemlerı
baskalarının olumsuz hkayelerıyle degıl guzel seylerle dolduralım yavrularımız az kaldı kucaklarımıza gelıcek
bundan guzel bı duygu varmı ya
kızlar bu yazdığım sezeryan ve normal doğum başlıklı yazıdan dolayı sanırım bana yazıldı ben baştada sondada ve cvp verirkende belirttim bunlar benim yaşadığım ve benim fikrim sonuçta doğum hikayelerini başka yerlerdende okuyanlar var yazmakta sakınca görmedim açık açıkta doğumu anlatmış değilim fiziki açıdan herkesin farklı olduğunu söyledim herkeste bunlar olucak veya olmuycak demedim normal doğumu kötüleyip sezeryanı illa önermedim okuduklarım içinde hep sezeryanı kötüleyenler var hepimiz Allah izin verirse doğum yapıcaz benim savunduğum ve açıklamasını belirtmek istediğim konu sezeryandan öle bi korkutulmuşuzki ve öle bi lanse ediliyo dedimki dr.lar hepsi birlik olmuşlar bizim paramızda gözleri sanki ve önüne geleni kesip biçiliyo gibi orda burda yazılanlar var yine söylüyorum buna en son ve en iyi kararı başından beri gittiğimiz güvendiğimiz dr.larımız vericektir onlara güvenmemiz gerektiğini ve hiç bi doğum yönteminin kolay olmadığını belirtmek istedim Allah hepimize kolaylık versin ve bi avazda doğuralım
Vajina da 4 dikis vardi Gayet normal 50 gun sonra iliskimde de bi sorun cikmadi uvey kaynanam hic dogum yapmamis béni sinir etti iste kocaman olmustur falan alakasi yok her sey normal kizim alti yasinda hic dikis izi bile kalmadi karnimda olsa gozukcekti diyorum her zaman her seyin ozune donuyoruz bu gidisle sezaryan kalkar bence yurd dısı yapilmiyor saten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?