2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

anladım cnm ben seni sorun yok yani :) hem fikiriz bende kızıyorum doğum şekillerini kötüleyenlere ve ısrarla öle doğum ii değil böle doğum ii diyenlere seninde dediğin vebenimde üstüne basarak sölediğim gibi korkmayın şuanki yöntemler sağlık personeli vs herşey daha ii ve inanın size en uygun yöntemi dr.lar vericekler ayrıca şunada katien katılıyorum herşeyde olduğu gibi en uygun yöntem normal olanıdır herşeyin doğalı yani ama işte kimimizin aklında öle bi yerleştiriliyoki aman bu misal yöntemden şaşma öle kötü böle kötü öle bişey yok şunuda ekliyeyim bin bir çeşit eskiye göre doğum yöntemleri çıktı herkes o kadar bilinçliki artık araştırmacı bizler :)) suda doğum epidural sezeryan epidural normal doğum normal doğum sezeryan vs hayırlısı hangimiz için neyse o olur inşlh ama ne dersekte diyelim hepside birbirinden heyecanlı emin olun ne olursa olsun o kuzular kucağa alınıncada bahsettiğim gibi insanoğluyuz unutuveriyoruz :)

gunaydin sabah sabah dogum anilarini okudum icim kalkti ,ay nolur olumsuz seyler yazmayin ne kaldi surda 2 ay kafayi yerim ben okudukca

Aynen cok haklisin normal deriz sezeryan oluruz belli mı olur aman bebeğimi saglikla kucama alayimda gerisi önemli değil kimseyi hiç bişey tinmam oluruna bırakın Dr nuza güvenin ilk. Kimden gelcek acaba dogum haberi cok merak ediyorum :)))

Kızlar cok kötüyüm 1 haftadır vc gidemiyorum kabuzluk başladı geçmiyor neler neler yedim fayda yok Dr ilaç verdi fayda yok uyuyanadim karnımın agrisindan gecen hafta olan arkadaslar vardı nasıl çözüm buldunuz yardım resmen kıçımın üstüne oturamiyorum

günaydın herkeslereeeeeeeeeeeee. burda hava buzzzzzz gibi ve işteyiz biz. herkesler iyidir umarım.

canım sinameki çayı iyi geliyo diye biliyorum ama hamileler içebilir mi onu bilmiyorum maalesef.

Günaydın anneler

bende dün bebeğimin hareketini hissetmiyorum diye hastaneye gittim bebğin kalp atışı, sonra nts, sonra ultrason herşey normaldi... ben hala ikna olmayınca doktor gel bi de burada bakim felan dedi hatta yorgunluktan hissetmiyorsundur rapor vereyim git dinlen dedi yok artık dedim haftaya kesin gel dedi :))

psikolojim bozuldu iyicene yaw

Yırtılma olursa ya da kesi yapılırsa dikiş atılıyor canım. Benim de dikişim vardı ama oturup kalkarken hiç zorlanmadım, başkalarının kötü tecrübelerini dinleyip kendini boş yere strese sokma bence, herksin vücut yapısı ağrı eşiği farklı sonuçta. Ben epidural normal doğum yaptım ve ne doğum anında ne sonrasında hiç ağrı çekmedim. Bir de benim kendi sancım daha başlamamışken suni sancı verildi (doktorumla ortak kararımızdı) ve öyle bahsedildiği gibi nefes bile aldırmayan sürekli bir sancım olmadı, dinlenmem için aralar vardı. 4 cm açılmaya kadar biraz sancı çektim, epidural takılınca da tv ve tlf eşliğinde doğum anını bekledim :)

Son düzenleme:
Gunaydin kizlar yine benim kafam karisti benim sat 17 07 bebegi yaptigimiz gunde 07 08 buyuk ihtimal sezeryan olacak arada 20 gun fark var sezeryan oldugunda 38 h da aliyolar bebegim o zaman nerdeyse 3 h eksik oluyor degilmi yanlismiyim yardimci olun hii birde bebegimin gelisimi sat la uyumlu oyle olunca butun organlarida gelismis oluyomudurki kafam rahat degil

ahh canımm öyle dediğin gibi olmuyo bu işler sen doğuma girdiğinde doktorun ne derse o yapılır,senin bu ebeler hangi ülkede çalışıyolar kitapta yazıldığı gibi yaşanılmıyo o anda olması gerekenler oluyo

bazı arkadaşlar sormuşlar normal doğumda mutlaka makasla kesiyolar mı diye evet 1 ve 2. gebeliklerde mutlaka epizyotomi yapılıyo,3.gebeliklerden sonra vajen kasları daha esnek olduğunda kesilmeden de doğum gerçekleşebiliyo

1 de şu elle vajeni yırtan doktor inanmayın öyle birşey mümkün değil atlet mi ki yırttığı bir sürü kası olan vajen,makasla kesmenin nedeni de derin ve şekilsiz yırtıkları engellemek

yaaa ıstee soylemek ıstedıgım bu
karındakı hıssızlık neyse de
vajınayı hıssetmezsek nasıl bı cınsel hayatımız olcak kı bızım

merak etme hissedersin :) benim içte çok dikişim vardı, dışta bir tane. Korkudan (daha çok eşimin) doğumdan 2 ay sonra ilişkiye girebildik, hafif bir ağrı oldu başlarda ama sonra eski haline döndü :)

gnydın herkese

benim erken doğum riskim var 37 haftaya kadar dayansanız sorun olmaz dedi doktor. Şuan akciğer hariç tüm organları gelişmiş durumda 37 haftada da akciğer gelişimini tamamlıyormuş.
37-40 hafta arasındaki doğumlar normal doğum olarka kabul ediliyor ve tüm organları gelişmiş oluyormuş.

Rabbım sabır verin arkadaslar ınsallah bebeklerınızı sag sağlım kucağınıza alırsınız

Günaydın arkadaşlar, nasılsınız bakalım. Biz iyiyiz kızımla işe başladık. Doğum hakkında konuşmuşuz dün, zor doğum hikayelerini okuyup ta korkutmayın kendinizi, benim ilk doğumum normaldi, zor bir doğum geçirdim şimdiki kararım değişmedi bana sorsanız yine normal doğum yapmak istiyorum tabiki bebeğimin ve benim hayatımı riske atmadan. İlk doğumumda tecrübesizdim biraz sancım gelmeden doktora gittim hafif suyum geliyor diye 3 cm açıklık varmış beklemediler ve hemen suni sancıyı dayadılar o mahvetti beni. Halbuki şimdi bildiklerimi o zaman bilseydim bebeğin durumuna baktırırdım bebeğim iyiyse ve suyum normalse eve döner kendi sancımın gelmesini beklrdim sancılar 5 dk ya inince giderdim doktoruma suni sancıyı taktırmazdım, nasip böyleymiş diyelim. Doğuma katılan ebe ve doktor çok etkiliyor doğumu. Onların yaptığı uygulamalar doğumun normal seyrini bozuyor. Ben ilk doğumumu doğum evinde yaptım ebeler kendi aralarında konuşuyorlardı çabuk doğursa da uyusak diye. Doktor son anda geldi o da nöbetçi doktor. Ama şimdi yaşadıklarımdan ders alarak güvenilir bir doktorla başladım, doktorumla şimdiden konuşuyorum isteklerimi bana olumlu cevap veriyor. İnşallah 2. doğumum çok rahat olacak. Olumlu düşünelim arkadaşlar normal doğumu yapan sadece biz değiliz ninelerimizi düşünelim evde tek başına nasıl başardılarsa bu doğumu biz de başarırız. Hem normal doğum yapan bir kadın yeni doğmuş bir bebek gibi temiz, günahsız oluyormuş. Gerçekten de öyle ben de doğumda sonra kendimi çok hafiflemiş, huzurlu hissettim. Hayati bir tehlike varsa doktorumuz sezeryana alıyor zaten. Kendimizi bu mucizevi olayın normal akışına bırakalım arkadaşlar, eğer faydalı olursa pozitifdoğumöyküleri diye bir site var oradaki kadınların hikayeleri çok moral verici. Allah bebişimizi ve bizi korusun, hepimiz bir avazda doğum yapalım inşallah.

Kesik atılmadan doğum yapan kaç tane insan tanıyorum canım, hem de ilk doğumunda. Epizyotomi her zaman yapılmıyor. Allah herpimize kolay doğum nasip etsin doğru ekibi seçmek çok önemli

merhaba, sızden bır rıcam olucak. uzun bir tedavi sürecinden sonra tekrar tüp bebek deniyorum. inşallah yarın transferim olucak. 41 hamıle arkadastan 1'er adet ayetel kürsi okumasını rica ediyorum. okuyan arkadaşlar beğene basarsa kaç adet okunduğunu anlayabilirim sanırım. okuyanlardan simdiden allah razı olsun. allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…