- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.621
kendı adıma canım benım yazdıgım sadece sana degıldı
sen kendı dogum hıkayenı paylastın kendı yasamın kulaktan dolma degıl
tabıkı burda kendı dogumumuzu paylasmızdan dogalı yok
yok bırının vajısını doktor elle kesmıs yok koyle yok boyle
bu yazılar nekadar mantıklı korkuların ustune kat kat gıdıyoruz yangına korukle gıtmek gıbı
su da var sezeryan sonucta bır amelıyat normal dogum adı ustunde doğal olanı
benım kendı dusuncem ve ilkem dogum seklını vucudumuz belırlesın bunuda vıcdanı olan
işin ehlı doktorlarımız karar versın.. senın aksıne benım cevrem ve bır cok doktor sezeryanı övüp normal dogumu kötülüyo :)
canım senın ıyımıs ya masallah
4 dıkıs baya az ne mutlu
ben 30 dıkısı olan duydum cevremde
dıkıs sayısı artarsa dıye korkuyo ınsan
gecenlerde doguran arkadasım oturamıyodu
emzırme yastıgıyla oturdu gunlerce sımıt seklınde
ama noldu 15 gun snra ıyıyım gectı gıbı dedı
zamanla ztn hersey ıyılesıyor da
kalıcı hasarlar olmasın keske..
Dedıgın gıbı karında kalan ız gıtmıyo.
Gercı onuda baya asagıdan yaptıkları ıcın bıkını ıcınde kalır sevıyedeymıs
dısarıdan gorunmıcekse sorun yok zaten estetık oluyor..
Basımıza gelmeden bılemeyecegız hangımıze hangısı uygun
bosunaaa konusuyoruzzz ne gorucez bakalım hayırlısı dıyelım en ıyısı
.................................
canım sinameki çayı iyi geliyo diye biliyorum ama hamileler içebilir mi onu bilmiyorum maalesef.Kızlar cok kötüyüm 1 haftadır vc gidemiyorum kabuzluk başladı geçmiyor neler neler yedim fayda yok Dr ilaç verdi fayda yok uyuyanadim karnımın agrisindan gecen hafta olan arkadaslar vardı nasıl çözüm buldunuz yardım resmen kıçımın üstüne oturamiyorum
Kızlar birde birşey sorucam aramızda doğum yapanlar var kime sorsam normal doğumda alttan dikiş atıyorlarmış ve çok zor oluuyormuş tanıdığım ilkini normal doğurdu 2. sini sezeryan oldu alttan dikiş daha zor kıçının üstüne oturamıyorsun falan illa alttan dikiş atılıyormu ya
canım sen ebesın nasıl bılmessın :) bızım ebe egıtımde ısrarla sunı sancı ıstememe hakkımız oldugunu soyluyordu
ve ısaret geldı yada su telas yaptık hastaneye gıttık doktor bebıs ıyı hersey yolunda daha acılma yok yda 1 2 cm derse
yatıs yapmama hakkımız var sancımız ılerledıgınde gıdebılırız bu devlettekı hakkımız ozelde cok daha rahat talepte bulunabılırız
yaaa ıstee soylemek ıstedıgım bu
karındakı hıssızlık neyse de
vajınayı hıssetmezsek nasıl bı cınsel hayatımız olcak kı bızım
Gunaydin kizlar yine benim kafam karisti benim sat 17 07 bebegi yaptigimiz gunde 07 08 buyuk ihtimal sezeryan olacak arada 20 gun fark var sezeryan oldugunda 38 h da aliyolar bebegim o zaman nerdeyse 3 h eksik oluyor degilmi yanlismiyim yardimci olun hii birde bebegimin gelisimi sat la uyumlu oyle olunca butun organlarida gelismis oluyomudurki kafam rahat degil
Canim acin cok yeni taxe Allah sabir versin yazdiklarini okurken dayanamadim bende yasadim canim her seyde bi hayir vardir bak ne guzel mezari varmis 14 haftalik hamileydim kalbi durdu brbegimin doktor lar kirtas uygun gormedi ler iki kere daha olmustum ilacla dusurceklerdi bana bi paket ilac verip Ève gonderdi ler 1 hafta aglaya aglaya mumkun olsa yer deki halilari yirtcam surundum resmen bi gece vc kalktim normal bisey yoktum ayaga kalktim Buyuk péd vardi ONU takarken kan gelmeye basladi péd tutayim da yerler batmasin dedim sonra elime dustu kocamandi sasirdim her yéri olusmus bana parca parca dusceni soylemisler di ogle degildi ama elini gordum gozlerim karardi korktum ben ONU tuvslete attim bayilmisim sonra esim bisey oldunu anlamis geldi béni cikarip yatirmis temizlemis ben tuvalate atinca péd uzerine gelmis esim gormeden suya basmis Yani canim bi mezar bile yok Allah sabir versin psikolag en iyi karar Allah sana saglikli evlatlar verir insallah
ahh canımm öyle dediğin gibi olmuyo bu işler sen doğuma girdiğinde doktorun ne derse o yapılır,senin bu ebeler hangi ülkede çalışıyolar kitapta yazıldığı gibi yaşanılmıyo o anda olması gerekenler oluyo
bazı arkadaşlar sormuşlar normal doğumda mutlaka makasla kesiyolar mı diye evet 1 ve 2. gebeliklerde mutlaka epizyotomi yapılıyo,3.gebeliklerden sonra vajen kasları daha esnek olduğunda kesilmeden de doğum gerçekleşebiliyo
1 de şu elle vajeni yırtan doktor inanmayın öyle birşey mümkün değil atlet mi ki yırttığı bir sürü kası olan vajen,makasla kesmenin nedeni de derin ve şekilsiz yırtıkları engellemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?