- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.661
uyku setinin yorganını kullansam olur mu acaba? sonuçta havalar sıcak olacak üzerine sadece battaniye örtebilirim. :44::44:
uyku setinin yorganını kullansam olur mu acaba? sonuçta havalar sıcak olacak üzerine sadece battaniye örtebilirim. :44::44:
canım dr un ne diyo? sezeryan önermiyor mu?Ya sorma artık benimde rüyalarıma giriyor tam Allah nasıl nasip ederse öyle olsun dedim buraya girip bir okudum nevrim döndü birazcık korktumzaten korkuyorum benim bir sürü sıkıntım var kan pıhtılaşması yüzünden hergün iğne oluyorum ayrıca kan uyuşmazlığı ve rahim tersliği var ve ben 5 seneden sonra 4 düşükten sonra Allah nasip ederse kavuşabileceğim yavruma o kadar üzgünümki nasıl olacak diye dünden beri başım ağrıyor Allahım hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
Ya sorma artık benimde rüyalarıma giriyor tam Allah nasıl nasip ederse öyle olsun dedim buraya girip bir okudum nevrim döndü birazcık korktumzaten korkuyorum benim bir sürü sıkıntım var kan pıhtılaşması yüzünden hergün iğne oluyorum ayrıca kan uyuşmazlığı ve rahim tersliği var ve ben 5 seneden sonra 4 düşükten sonra Allah nasip ederse kavuşabileceğim yavruma o kadar üzgünümki nasıl olacak diye dünden beri başım ağrıyor Allahım hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
o da çok yumuşak olmaz mı canım?
canım dr un ne diyo? sezeryan önermiyor mu?
Özele gittiğim dr sezeryan yaparız ama isteğe bağlı olur dedi devlet pıhtılaşması olanları sezeryan kabul etmiyormuş devlette dr gittim o gün hangi dr varsa o girer normalde yaparsın diyo sallıyor başından insan kendi yaşadığını biliyor benim çanakkalede gitmediğim dr kalmadı 3 düşüğüm var dr bey bir sıkıntım var diyorum birşey olmaz hamile kalıyorsun nasılsa dediler 4. hamile kaldım kalbi durdu yine gittim olur böyle şeyler tekrar deneriz dediler en son dayanamadık izmire gittik genetikte 5 genin 4 ü bozuk çıktı inan bilemiyorum burdakiler normal yapabilirsin diyorlar ama onlara göre düşüklerimde normaldi o yüzden güvenemiyorum eşimde özelde olsun dedi artık bu sabah çok kafayı takıyorum bu işe Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Acik gulelim dua edesim geldi))
Allahim bizi dogumdan korkutan, ay sen dogunca gor uyuyamican diyen , kendisi 100 kilo olup bize ay ne kadar cok kilo aldin diyen , binbir hevesle aldigimiz bebis esyalarini beyenmeyen her firsatta hevesimizi kursagimizda birakan kiskancccc fesatttt bana dokunmayan bin yasasinci gicillardan bizleri koru , kabiz olup tuvaletten cikamasinlar insallah :)))))
Yırtılma olursa ya da kesi yapılırsa dikiş atılıyor canım. Benim de dikişim vardı ama oturup kalkarken hiç zorlanmadım, başkalarının kötü tecrübelerini dinleyip kendini boş yere strese sokma bence, herksin vücut yapısı ağrı eşiği farklı sonuçta. Ben epidural normal doğum yaptım ve ne doğum anında ne sonrasında hiç ağrı çekmedim. Bir de benim kendi sancım daha başlamamışken suni sancı verildi (doktorumla ortak kararımızdı) ve öyle bahsedildiği gibi nefes bile aldırmayan sürekli bir sancım olmadı, dinlenmem için aralar vardı. 4 cm açılmaya kadar biraz sancı çektim, epidural takılınca da tv ve tlf eşliğinde doğum anını bekledim :)
Allahim bizi dogumdan korkutan, ay sen dogunca gor uyuyamican diyen , kendisi 100 kilo olup bize ay ne kadar cok kilo aldin diyen , binbir hevesle aldigimiz bebis esyalarini beyenmeyen her firsatta hevesimizi kursagimizda birakan kiskancccc fesatttt bana dokunmayan bin yasasinci gicillardan bizleri koru , kabiz olup tuvaletten cikamasinlar insallah :)))))
Amin satdaşım ve onların söylediklerinin aksine çok rahat doğum yapalım ve bebişlerimizi sağlıkla büyütelim inşallah
canım sinameki çayı iyi geliyo diye biliyorum ama hamileler içebilir mi onu bilmiyorum maalesef.
Günaydın anneler
bende dün bebeğimin hareketini hissetmiyorum diye hastaneye gittim bebğin kalp atışı, sonra nts, sonra ultrason herşey normaldi... ben hala ikna olmayınca doktor gel bi de burada bakim felan dedi hatta yorgunluktan hissetmiyorsundur rapor vereyim git dinlen dedi yok artık dedim haftaya kesin gel dedi :))
psikolojim bozuldu iyicene yaw
ahh canımm öyle dediğin gibi olmuyo bu işler sen doğuma girdiğinde doktorun ne derse o yapılır,senin bu ebeler hangi ülkede çalışıyolar kitapta yazıldığı gibi yaşanılmıyo o anda olması gerekenler oluyo
bazı arkadaşlar sormuşlar normal doğumda mutlaka makasla kesiyolar mı diye evet 1 ve 2. gebeliklerde mutlaka epizyotomi yapılıyo,3.gebeliklerden sonra vajen kasları daha esnek olduğunda kesilmeden de doğum gerçekleşebiliyo
1 de şu elle vajeni yırtan doktor inanmayın öyle birşey mümkün değil atlet mi ki yırttığı bir sürü kası olan vajen,makasla kesmenin nedeni de derin ve şekilsiz yırtıkları engellemek
ya ben visko yatak aldımyazılanları okuyunca moralim bozuldu. Oysaki bende birçok yere sordum parası önemli değil en sağlıklısı hangisi ise onu vermelerini istedim park yatak satan yerlerden. hepsi viskoyu tavsiye etti. ne yapsam ki ya bilemedim şimdi?
6 aydan sonra alt kısma ortapedik olanlardan alırım ama şimdi ne yapsam :44::44::44:
epidural normal doğum nasıl oluyor bende bu ara onu düşünmeye başladım ama belden aşağısını uyuşturuyorlar diye korkuyorum baş ağrısı vs yapıyormus diye birde ben panikimdir neden bacaklarım kendine gelmedi diye panik yaparım dıye korkuyorum:
merak etme hissedersin :) benim içte çok dikişim vardı, dışta bir tane. Korkudan (daha çok eşimin) doğumdan 2 ay sonra ilişkiye girebildik, hafif bir ağrı oldu başlarda ama sonra eski haline döndü :)
günaydın herkeslereeeeeeeeeeeee. burda hava buzzzzzz gibi ve işteyiz biz. herkesler iyidir umarım.
canım sinameki çayı iyi geliyo diye biliyorum ama hamileler içebilir mi onu bilmiyorum maalesef.
alemsin satdaşımhangi şehirdesin? ben 1 martta kontrole gittim 1 hafta önden gidiyosun dedi 1350gr dedi.
Canım banada aynısı oldu ve çok sıkıntı çekmiştim ben rahatsızlığımdan dolayı izmirde bir prof. gidiyorum çanakkalede dr verdikleri bir işe yaramadı izmirdeki dr aradım o bana DULCOLAX 2,5 MG verdi minicik bir şişenin içinde 50 tane kapsül var kapsül dediysem en küçük boy yuvarlak şeker gibi sadece sıkıntım olduğu gün günde 2 tane aldım sabah akşam o kadar rahat ettimki anlatamam zaten 3 kere falan kullandım sonra düzeldim hiç kullanmadım keşke yakında olsaydın verebilseydim çünkü biraz pahalı bir ilaç ama kesim çözüm sakın tuvalette ıkınma Allah korusun tehlikeliymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?