- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #30.681
Amin satdaşım ve onların söylediklerinin aksine çok rahat doğum yapalım ve bebişlerimizi sağlıkla büyütelim inşallah
dunden berı kalca agrım costu sol tarafım zonkluyo
bacagıma vuruyo yururken cok fena cnm yanıyoo
napıcaz bu agrıları yaa ne guzel gecmıstı off
ayı şikayet bende de vardı sonra idrar yolları iltihabı çıktı ilaç kullandım 2 kutu geçti gibi ama ara ara ağrı oluyor çok uzun süre yürüyemiyorum. Doktor üşütmeyle alakalı demişti
Acik gulelim dua edesim geldi))
Allahim bizi dogumdan korkutan, ay sen dogunca gor uyuyamican diyen , kendisi 100 kilo olup bize ay ne kadar cok kilo aldin diyen , binbir hevesle aldigimiz bebis esyalarini beyenmeyen her firsatta hevesimizi kursagimizda birakan kiskancccc fesatttt bana dokunmayan bin yasasinci gicillardan bizleri koru , kabiz olup tuvaletten cikamasinlar insallah :)))))
Aminnnnnn özellikle cok biliyomus gibi gözüken hiç bişey bilmeyenlere özellikle uvey kaynanam hiç doğurmamış beni sınır etti sabah sabah niye yatıp duruyomusum sanane demi Dr dinlen diyo seni mı dinlicem 8 aydır beni çalıştırmıyorlar iyi olsam çalıştırırlar yani Eltim öyle degilmiste benim canım tatlidir dedim kapttim telefonu sınır oldum yaaaaa
veee 2. satdaşımsın sende sen hangi şehirdesin?
Kesik atılmadan doğum yapan kaç tane insan tanıyorum canım, hem de ilk doğumunda. Epizyotomi her zaman yapılmıyor. Allah herpimize kolay doğum nasip etsin doğru ekibi seçmek çok önemli
Amannn gulcen geccen oyle insanlara yatarsin kalkarsin kime ne eltingil oyle degilmiymiscok guldum sadece kaynanalik yapmak icin yapiyo kiyamam , bu donem tabi bizde alinganiz ama herkezde bi giciklik mevcut dusunmeden konusuyorlar artik takmiyorum hatta komik geliyor
epidural normal doğum nasıl oluyor bende bu ara onu düşünmeye başladım ama belden aşağısını uyuşturuyorlar diye korkuyorum baş ağrısı vs yapıyormus diye birde ben panikimdir neden bacaklarım kendine gelmedi diye panik yaparım dıye korkuyorum:
normalde hıc bır zararı olmuyan yesıl cayımı bıle hamıleyken ıcemıyorum kı degıl kı sınamekı normalde bıle tavsıye edılmıyor
bagırsak tembellıgı yapıyormus hamılelıkte bıtkısel cay olarak kusburnu ıhlamur papatya dısındakılerı doktora sormadan almamalıyız kızlar ..
canım doktor bakmıs ne gusel ultrason her bıseyıne o ıyı dedıyse uzulme yorgunluk stres sıkıntı bazen bunlar olabılıyor
ozel se doktorumuz sanslıyız canım ben nıye doktorumu sectım bu konulardakı anlayısından dolayı
gelecek hafta ınsallah doktoruma gıdıcem detaylı konusup ısteklerımı belırtıcem mesela kordon hemen kesılmıcek
enaz 3 dk bebısım kordon bagıyla kalsın sonra gogsume koysunlar kendı gelıp memeyı bulsun bunlar cok onemlı
devlette ıse dogum yapmıs arkadaslarla tanısıtk egıtımde eve gıtme hakkını kullanıp acılması olunca gelenler vardı
guzelce rıca etmek ıle mumkun canım kı bız Allahtan ozele gıdıcez bu yuzden daha rahat hakkımızı savunucaz ...
canım ben mecbur olcu uymuyor dıye benım park besık 60 110 ona uyab sadece vısco acık hucre yatak vardı
aldık bı tarafı sert gıbı ama ıcım rahat degıl 6 ay yatsada bebısım yukarıda degısıcem o yatagı
alt kat ıcın ortopedık alman cok ıyı olur gerı verme ımkanın olsa ıyı olurdu kendın ıyıce bak pamuk yataklara sertlıklerıne
vemren mumkundegılse ustune ınce bı battanıye koyarsın yorgan yumusak olur eger pamuk degılse
gulmekten dogum yaptırcaktın bıze
4 cm acılma olduktan sonra belden bır ıgne vuruyorlar ondan sonra sancı agrı hıssetmıyorsun
doguma boyle gırıyorsun bende panık bırıyım sezeryan yada normal genel anestesı yerıne tercıhım epıdural
ama tabı o olmadna normal dogum yaparsam ne ala :)
Arkadaşlar öncelikle herkese mutlu ve sağlıklı günler diliyorum
Deneyimli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
Sorunsuz giden bir hamilellik dönemi geçirirken 10 gün önce vajinadan bir kereye mahsus hafif kanlı kahve rengi bir akıntı geldi ve hemen kesildi.doktora gittim.doktor baktı.suyun normal,açılma yok dedi. gynomax diye bi fitil verdi.hiç kaşıntı falan olmadığı halde mikrop kapmışsındır falan dedi.su halinde akıntı gelirse hemen gel,o çok tehlikeli dedi.fitili kullandım,
2 gün önce fitil bitti.akşam yine hiç ağrım falan yokken yine tuvalette elime mercimek büyüklüğünde koyu kan pıhtısı ve akıntı geldi.sabaha herşey normale döndü bidaha gelmedi.ben de doktora falan gitmedim tekrar ama netten bakınca erken doğum işaretcisi diyor böyle lekelenmeler için.içim daraldı.sizin aranızda var mı böyle bişey yaşayan.lütfen deneyimlerinize ihtiyacım var.
ben çok memnun kalmıştım, kısmetse bu sefer de öyle istiyorum. Belden katater takılıyor ama ben bacaklarımda his kaybı yaşamadım. Doğum sonrası hemen ayağa kalkıp yürüyebildim. Sadece doğum sırasında 12 saat yatakta kalmam ve epiduralin etkisiyle baş dönmesi yaşadım ilk ayağa kalktığımda, onun dışında bir sıkıntım olmadı. Bir de epidural sayesinde dikiş atılırken de en ufak acı hissetmedim ki beni en çok korkutan şey oydu :26: Baş ağrısı gibi yan etkiler de kişinin bünyesine bağlı sanırım, ben bu konuda şanslıydım :)
belden aşağısını tamamen mi hissetmiyorsun
Arkadaşlar öncelikle herkese mutlu ve sağlıklı günler diliyorum
Deneyimli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.
Sorunsuz giden bir hamilellik dönemi geçirirken 10 gün önce vajinadan bir kereye mahsus hafif kanlı kahve rengi bir akıntı geldi ve hemen kesildi.doktora gittim.doktor baktı.suyun normal,açılma yok dedi. gynomax diye bi fitil verdi.hiç kaşıntı falan olmadığı halde mikrop kapmışsındır falan dedi.su halinde akıntı gelirse hemen gel,o çok tehlikeli dedi.fitili kullandım,
2 gün önce fitil bitti.akşam yine hiç ağrım falan yokken yine tuvalette elime mercimek büyüklüğünde koyu kan pıhtısı ve akıntı geldi.sabaha herşey normale döndü bidaha gelmedi.ben de doktora falan gitmedim tekrar ama netten bakınca erken doğum işaretcisi diyor böyle lekelenmeler için.içim daraldı.sizin aranızda var mı böyle bişey yaşayan.lütfen deneyimlerinize ihtiyacım var.
bence başka bi doktora gitmelisin. tek doktorlar kalma derim. dün akşam benden çok az sulu akıntı gelmişti e şimdi bu tehlikeli bir durum mu? normal akıntıdır deyip üstüne durmadım
bence normal. çok benzeri benim de başıma gelmişti de, (internette biraz araştırsanız erken doğum habercisi dersiniz) soluğu doktorda almıştım ama normalmiş. doğum habercisi suyu o kadar azıcık olmuyor inanın, 1-2 litre olabiliyor. dolayısıyla rahat olunuz...
Arkadaslar kesinlikle su olumsuz dogum hikayelerine, dusuklere, KALP durmalarina hakkaten girmeyelim ya, zaten son aylardayiz hormonlarimiz cigrindan cikmis, hassasizve buraya huzur bulmaya, Kim bebisine neler almis, Kim ne hazirliklar yapmis onun icin giriyoruz. En buyuk sıkıntımız tühhhhh Ben niye bunu almadim olsun :) hakikaten morale ihtiyacimiz var. yoksa hangi olumsuzlugu okusam " eyvahhh ya bende de olursa" diye dusunuyorum. Neyse hadi bakalim bende daha bebisin kiyafetlerini yikamadim bu hafta onu halledeyim Bari guzel anneler
valla kızlar bu olumszluklr konusunda size katılıorm öle çoookkk etkileniorm ki anlatamam...buraya grdkçe hep gzl gzl haberlr okuyup gülümsemek istiorum Allah hiç birimize kötü haber verdirtmesin sağlıklı kavuştrsun bebşlerimize bizi.))
Acik gulelim dua edesim geldi))
Allahim bizi dogumdan korkutan, ay sen dogunca gor uyuyamican diyen , kendisi 100 kilo olup bize ay ne kadar cok kilo aldin diyen , binbir hevesle aldigimiz bebis esyalarini beyenmeyen her firsatta hevesimizi kursagimizda birakan kiskancccc fesatttt bana dokunmayan bin yasasinci gicillardan bizleri koru , kabiz olup tuvaletten cikamasinlar insallah :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?